Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Οριστικό τέλος δόθηκε στο θέμα του  αγώνα Ηρακλή Νίκαιας – ΑΟ Καραβά που είχε διακοπεί στο ημίχρονο . Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και το β’ ημίχρονο θα γίνει κανονικά την προσεχή Τετάρτη 12/2στις 4μμ στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης . Η πλευρά του Αίαντα Σαλαμίνας είχε κινηθεί με ‘άκρα μυστικότητα ζητώντας από την ΕΠΟ και τον Αθλητικό εισαγγελέα να εξετάσουν και να προσβάλλουν την απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της  ΕΠΣΠ. Το αίτημα αυτό κρίθηκε «απαράδεκτο» από τον Εισαγγελέα ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να αλλάξει την απόφαση , θεωρώντας την ουσιαστικά ορθή . Παράλληλα θεώρησε ότι , από την στιγμή που ο Αίας  δεν παραβρέθηκε κατά την διαδικασία της υπόθεσης στην ΕΠΣΠ , δεν είχε έννομο συμφέρον να παρέμβει . Μόνο ο  Ηρακλής Νίκαιας μπορούσε να κάνει  προσφυγή,. Αλλά οι υπεύθυνοι του συλλόγου θεώρησαν ότι δεν θα  έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το σημείο.  Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά   η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Πειραιά δικαιώθηκε  για  την απόφαση που πήρε στις 30 Ιανουαρίου.

Με την ευκαιρία να  σημειώσουμε ότι και τα τρία μέλη της Επιτροπής είναι νομικοί. Πρόεδρος είναι ο κ. Αντώνης Ανούστης και μέλη η κ. Ράνια Βοζίκη και ο κ.  Γιώργος Σταματογιάννης που είναι πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά ….

Αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο. Εμείς θα  αναφερθούμε στις διπλές διαιτησίες που τελευταία έχουν γίνει και τριπλές !!!! Βλέπετε υπάρχει έλλειψη διαιτητών και αυτή την εβδομάδα .

Δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας αυτό το Σαββατοκύριακο «σφυρίζουν» οι Κακριδής , Αλατσάκης, Δαμιανάκης ενώ δυο Β’ ο  Παρισσόπουλος . Πάμε τώρα και στον τίτλο του …Σούπερμαν   τον οποίο αυτή την εβδομάδα μοιράζονται δυο. Είναι ο Γιάννης Κουζούμης που σφυρίζει σήμερα στο Πέραμα( ΑΟ Καραβάς – Θύελλα Μοσχάτου και δυο αύριο . Στις 13.00 στη Νίκαια ( Άρης Αμφιάλης – ΑΟΚ Φαλήρου )  και στις 15.45 στο Πέραμα ( ΑΕ Περάματος- Προοδευτική) .

Επίσης ο Θοδωρής Πουλόπουλος.. Σήμερα διαιτητεύει στο Π. Νικολαΐδης Ηρακλής Νίκαιας – Αίας Σαλαμίνας και  αύριο δυο αγώνες . Στις 12 στις Τζιτζιφιές (Παντζιτζιφιακός- ΑΟ Πειραιάς ) και στις 15.30 στο Π. Νικολαΐδης( Φαληρικός – Πειραϊκός) ….

Προβληματισμός επικρατεί στον Αετό Κορυδαλλού από την ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με τη Δραπετσώνα . Ο Τάκης Αγγελάκης δεν είναι ευχαριστημένος από τα έμπειρα παιδιά της ομάδας που υστέρησαν . Ο τεχνικός  των Κορυδαλλιωτών επισήμανε τα λάθη των παικτών του  από τους οποίους ζήτησε να διορθωθούν για την συνέχεια, αρχής γενομένης από τον σημερινό εντός έδρας αγώνα με την Χαλκηδόνα .Και κάτι ακόμα σημαντικό. Στην ανακοίνωση της η διοίκηση αναφερόμενη στο παιχνίδι της Δραπετσώνας , αναφέρει: «Κακό παιχνίδι κακό αποτέλεσμα και ακόμα πιο κακός αγωνιστικός χώρος είχαν σαν αποτέλεσμα για την ομάδα μας το ισόπαλο 0 – 0 με την Δραπετσώνα.»….

Από δυο νίκες και δυο ισοπαλίες  έχουν οι μικτές Κ-12 και Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά στα τέσσερα μέχρι τώρα που έχουν δώσει .Μέχρι τώρα έχουν παίξει με  τις Μικτές της ΕΠΣ Δυτικής Αττική, Αθήνας, Αρκαδίας και Κορινθίας . Έχουν να αγωνιστούν ακόμα με Μικτές  Αργολίδας και Ανατολικής Αττικής . Να τονίσουμε ότι οι αγώνες είναι μονοί και όχι διπλοί. Έχει κανονιστεί πάντως η κάθε ομάδα να δώσει από τρία παιχνίδια στην έδρα της και τρία μακριά από αυτή….

Ζω από κοντά την προσπάθεια και το έργο που επιτελεί η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .Ένα έργο τεράστιο και ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία που ζούμε . Γι’αυτό διαφωνώ κάθετα με αυτό που ανέβασε στο facebook ,  ο, κατά τα άλλα , πολύ καλός  φίλος μου Bασίλης Τσιτούρας που αναρωτιέται τι προσφέρουν οι βετεράνοι στο Ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο και δεν έχει καταλάβει γιατί τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη τσάμπα στέγη , ύδωρ και ηλεκτρική ενέργεια.. Αυτή την απορία θα μπορούσε να την κάνει ένας άσχετος ή ένας βλάκας. Και ο Βασίλης δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το έχω αναφέρει  πάμπολλες φορές . Είναι ένας σπουδαίος εργάτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου . Από τους πιο ρομαντικούς ..Δεν καταλαβαίνω λοιπόν  γιατί ανέβασε το κείμενο αλλά όπως θα διαπίστωσε δεν υπήρξε ανταπόκριση . Ο κ. Τσιτούρας δεν γνωρίζει  για το φιλανθρωπικό έργο των βετεράνων; Που συγκεντρώνουν χρήματα , τρόφιμα για άπορες οικογένειες, που επισκέπτονται νοσοκομεία, ιδρύματα ανηλίκων , σωφρονιστικά καταστήματα. Που κάνουν κάθε χρόνο εθελοντική αιμοδοσία με σημαντική παρουσία. Αυτά τα ολίγα Βασιλάκη μου….

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020  τις ώρες 15.15 – 21.15  θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ το Επιμορφωτικό Σεμινάριο της ΕΠΟ που απευθύνεται σε Διπλωματούχους Προπονητές οι οποίοι εργάζονται στα Τμήματα Υποδομών των Πειραϊκών σωματείων.

Η συμμετοχή για τους προπονητές είναι υποχρεωτική – ΔΩΡΕΑΝ.Η συμμετοχή για τους προπονητές είναι υποχρεωτική – ΔΩΡΕΑΝ.

Οι προπονητές που εργάζονται  στις Ακαδημίες των Πειραϊκών Σωματείων  θα πρέπει  έγκαιρα να υποβάλλουν την σχετική αίτηση συμμετοχής.