Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Δυο σοβαροί τραυματισμοί νεαρών ποδοσφαιριστών επισκίασαν την  αγωνιστική του Σαββατοκύριακου που πέρασε .  Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν κτυπά στον αγώνα ένας αθλητής και μάλιστα  ερασιτέχνης. Στο 85’ του  αγώνα με τον Προφήτη Ηλία την Κυριακή στο ΣΕΦ  ο 20χρονος  ποδοσφαιριστής της Δάφνης Ταμπουρίων Χρήστος Χατζηκωσταράς  που είχε μπει σαν αλλαγή στο 63’ τραυματίστηκε  σοβαρά στο αριστερό του πόδι. Το παιδί μεταφέρθηκε με το  ασθενοφόρο που πήγε έγκαιρα  , στο Κρατικό Νικαίας, όπου διαγνώστηκε με βαρύ κάταγμα στον αριστερό μηριαίο και χθες χειρουργήθηκε .

Το Σάββατο  στον αγώνα Χαραυγής – ΑΣ Δραπετσώνας μετά από σύγκρουση στον αέρα με αντίπαλο του στο 1’ κιόλας λεπτό τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο 19χρονος αμυντικός των γηπεδούχων Γιώργος Παπανικολάου .Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο  όπου η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε κάταγμα  στη μύτη , αλλά και στο κρανίο. Υποβλήθηκε σε επιτυχημένη πλαστική χειρουργική επέμβαση και αύριο θα πάρει εξιτήριο .Σε επικοινωνία του μαζί μας ο πατέρας του παιδιού , πρώην πρόεδρος της Χαραυγής Νίκος Παπανικολάου  θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για τον Γιώργο. Ιδιαίτερα τον παρατηρητή του αγώνα Γιάννη Αντωνόπουλο που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μεταφερθεί έγκαιρα το παιδί στο Νοσοκομείο , τις διοικήσεις της ΑΕ Χαραυγής και του ΑΟ Καραβά και ιδιαίτερα τον πρόεδρο  Χρήστο Σκανδάλη , τον προπονητή του ΑΣ Δραπετσώνας Άρη Τσαγδή και γενικά όλους εκείνους που επικοινώνησαν μαζί του  για το τεράστιο ενδιαφέρον τους. Και κάτι ακόμα  που έχει σχέση με τον τραυματισμό του Γιώργου. Ο κολλητός φίλος του Νίκος Νταβέλης που αγωνίζεται στην Οδηγήτρια  αφιέρωσε το πρώτο γκολ της ομάδας του  στον αγώνα με την ΑΕ Νίκαια  στον Γιώργο Παπανικολάου, φορώντας μάλιστα την μάσκα που είχε μαζί του  από την επίσκεψη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο για να δει τον φίλο του . Με την ευκαιρία να πούμε ότι το γκολ αυτό του Νίκου Νταβέλη σημειώθηκε στο 37ο δευτερόλεπτο  και είναι το πιο γρήγορο τουλάχιστον για φέτος . Ο 19χρονος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι τώρα 17 γκολ σε 17 αγώνες !!….

Ο 38χρονος επιθετικός του Ηφαίστου Λάμπρος Χανιώτης και ο 24χρονος φορ του Παντζιτζιφιακού Ηλίας Κωστής σημείωσαν από τέσσερα τέρματα στους αγώνες με Πυθαγόρα( 5-1) και ΑΟ Πειραιά ( 7-1) αντίστοιχα….

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στα γήπεδα , αλλά πέσαμε έξω . Αυτό που συνέβη την Κυριακή στο  γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» στον αγώνα Άνω Νεάπολης –  Φοίνικα Αγίας Σοφίας δεν έχει προηγούμενο. Μετά τη λήξη  υπήρξαν διαξιφισμοί μεταξύ παικτών των δυο ομάδων , κάποιοι από τους οποίους πιάστηκαν  στα χέρια στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια . Και να ταν μόνο αυτό θα ήταν καλά. Την ώρα της σύρραξης ένα σκυλί  ράτσας  πιτ μπούλ  ξέφυγε από τα χέρια του αφεντικού του( ενός τύπου που κανένας δεν τον  γνώριζε)και επιτέθηκε σε δυο ποδοσφαιριστές ένα από κάθε ομάδα( τουλάχιστον ο σκύλος δεν έκανε …διακρίσεις) , που  μεταφέρθηκαν στο Νοσκοκομεία για προληπικές εξετάσεις, αλλά και για αντιλυσσικό εμβόλιο. Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Σαΐνης έγραψε στο φύλλο αγώνα και τα επεισόδια αναφέροντας  έναν παίκτη από κάθε ομάδα. Όχι όμως για την επίθεση του σκύλου. Τον οποίο το αφεντικό τον πήρε και έφυγαν αμέσως σαν να μην συμβαίνει τίποτα……

Ανακοίνωση με νόημα εξέδωσε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα μετά το 1-2 από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα .Την δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια :

«Τεράστιο μπράβο σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας και τον προπονητή μας για την σπουδαία σημερινή εμφάνισή! Ήταν ένας υπέροχος αγώνας σε όλη την διάρκεια του… Όσοι ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον αγώνα είδαν τι άξιζε η ομάδα μας ποια ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα στην μεγαλύτερη διάρκεια και πόσο τελικά έληξε ο αγώνας… Εμείς θα πετύχουμε… Εμείς συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά με το μεράκι και την γνώση που έχουμε για το ποδόσφαιρο και μόνο… για να παίζει η ομάδα μας αυτό το όμορφο ποδόσφαιρο… Ούτε βίντεο θα βγάλουμε από τον αγώνα ούτε ανακοινώσεις δεν έχουν νόημα κανένα… ! Όλα καλά… Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας χειροκροτησαν στο τέλος αυτό λέει πολλά… Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο… Θα προσφέρουμε κάτι όμορφο και ας είναι με κόντρα συνθήκες… Εμείς θα στηρίζουμε την φιλοσοφία μας… Ήμαστε υπερήφανοι για αυτό που δείξαμε και σήμερα.. ήμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που έχουμε… Η ομάδα μας θα φτάσει εκεί που αξίζει καθαρά με ήθος και σεβασμο προς όλους και με εμφανίσεις σαν την σημερινή όλα θα πάνε περίφημα. » ….

  • Δήλωση με νόημα  έκανε ο προπονητής της Ελλάδας Ποντίων Μιχάλης Γρίμπιλας  στον υπογράφοντα μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αμπελακιακό : «Σήμερα είχαμε δυο επεισόδια  από το «Κόκκινο Ποτάμι » . Εκτός από το βραδινό στην τηλεόραση του OPEN  είχαμε και το απόγευμα 3.30-5.30 στο γήπεδο των Ορυζομύλων . Τον τελευταίο καιρό  έχουμε συνέχεια διπλά επεισόδια . Δεν συνηθίζουμε να μιλάμε, αλλά δεν πάει άλλο . Το ποτήρι ξεχείλισε .»…Κατ’ αρχή να πούμε  ότι το σήριαλ «Κόκκινο Ποτάμι » αναφέρεται στον κατατρεγμό των Ποντίων από τους Τούρκους . Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ο Γρίμπιλας μιλάει αλληγορικά . Δεν αναφέρεται σε  Τούρκους  , αλλά σε …διαιτητές . Για το θέμα αυτό σε συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο της Ελλάδας Ποντίων Κώστα Φούντα μας είπε: «Μέχρι τώρα δεν λέγαμε τίποτα. Κάποιοι το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία. Από δω και πέρα όμως θα κινηθούμε διαφορετικά και θα καταλάβουν. Δεν πάει άλλο.»……
  • Μεγάλη επιτυχία είχε η χοροεσπερίδα της Προοδευτικής που έγινε στη «Νέα Κοκκινιώτισα » Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς και οι νέοι επενδυτές της ομάδας Άγγελος Μαστακούρης και Γιάννης Κουταλάκης που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να ξαναγίνει ο σύλλογος μεγάλος .Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο οι : Γιάννης Καρράς , Νίκος Γιδάκος, Σούλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ανδριώτης, Οικογένεια Γαβρά , Αντώνης Ξυγκάκης, Λάμπης Τσιρακίδης, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, Σάββας Σεβαστόπουλος και η NO GATE . Ευχάριστη στιγμή της βραδιάς όταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε ο δημοφιλής τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος , ο γιος του οποίου Ραφαήλ αγωνίζεται στην Προοδευτική…..