Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αίσθηση προκάλεσε σε όλο το Πειραϊκό ποδόσφαιρο η μέγαλη σε σημασία αλλά και έκταση σε σκορ επιτυχία του Αμπελακιακού που  επικράτησε μέσα στον Κορυδαλλό του Ερμή με 1-4 . Μια νίκη που φέρνει τους Σαλαμίνιους «μια ανάσα » από τον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του . Αυτό που έχει καταφέρει ο προπονητής Χρήστος Τάσσης από τότε που ανέλαβε σε λιγότερο από δυο μήνες είναι ένα μικρό θαύμα . Στο πρώτο του παιχνίδι  στις 22 Δεκεμβρίου γνώρισε την ήττα με 4-1 από τον Αετό στον Κορυδαλλό. Και τώρα 50 μέρες μετά στο ίδιο γήπεδο νίκησε τον Ερμή ομάδα Γ’ Εθνικής με το ίδιο σκορ!!

Από τότε ο Αμπελακιακός παραμένει αήττητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο  σε οκτώ αγώνες  έχοντας επτά νίκες και μια ισοπαλία με 23- 4 τέρματα!!!….

Ο ΑΟ Καραβάς   επικράτησε στο «παρά τρία »(87’ ) του Ηρακλή Νίκαιας στο υπόλοιπο του αγώνα  και μετά από επτά αγωνιστικές βρέθηκε πάλι στην κορυφή .Σκόρερ χθες ο Σταμάτης Σαπαλίδης που δημιούργησε …παράδοση με τον Ηρακλή  αφού στο 3-2 του α’ γύρου είχε σημειώσει και τα τρία τέρματα της ομάδας του. «Ψυχάρα » λοιπόν ο Σταμάτης  που  χθες ακούστηκαν μουρμούρες σε βάρος του μετά τις  ευκαιρίες  που έχασε . Όλα αυτά βέβαια πριν πετύχει το «χρυσό » γκολ που  χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα . Μόλις ο Σαπαλίδης  που πήρε την ομάδα στους ώμους του, σκοράρισε με παλικαρίσιο τρόπο, τότε  γνώρισε την αποθέωση . Ακόμα και από αυτούς που λίγα λεπτά νωρίτερα , έλεγαν λόγια σε βάρος  του . Δείγμα της Ελληνικής νοοτροπίας . Από την απαξίωση  στην αποθέωση ο Σαπαλίδης που ουσιαστικά αποτελεί πολυτέλεια για το ερασιτεχνικό  Πειραϊκό ποδόσφαιρο….

Πάμε και σε στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις συμμετοχές παικτών σε αυτά τα δυο ημίχρονα

Από τον Ηρακλή Νίκαιας οι Παπαθανασάκης, Λαζάκης, Ντομπριν, Μπόγρης, Λουκάνι Ε., Βαλάκος , Αγουρσαλίδης  έπαιξαν και στα δυο ημίχρονα . Οι Γιαννούλης, Κλώντζας, Κοψιδάς, Παρασκευόπουλος, Θεοδωρόπουλος, , Λουκάνι Ν αγωνίστηκαν μόνο  χθες , ενώ οι Καραδήμας , Μπερίσα, Σιμιγδαλάς , Χάιδος, Μπάρδης  πήραν μέρος στο α’ ημίχρονο.

Από τον ΑΟ Καραβά οι Μπότος , Κερίμ, Καρακώστας, Αναγνωστόπουλος , Νικολακόπουλος, Κοττάκης Πουρσανίδης, Σαπαλίδης Χατζάκης, Σελμανάι αγωνίστηκαν και στα δυο ημίχρονα , Οι Ξενιτόπουλος, Χονδρουδάκης, , Ράμα, Ρηγούτσος, Ζαχαράτος μόνο στο β’ ενώ ο Λίτσι μόνο στο α’ ….

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό . Η Οικονομική επιτροπή της ΕΠΣΠ αποφάσισε να ισχύσει στο χθεσινό β’ ημίχρονο εισιτήριο 5€. Μια απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση  των φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο «Παντελής Νικολαΐδης». Αρκετοί μάλιστα ξέσπασαν με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο. στην καημένη την ταμία  . Λάθος κίνηση το εισιτήριο. Υποχρέωσε τους φιλάθλους που  ήταν και στο παιχνίδι που διακόπηκε να πληρώσουν διπλά !!!. Σε ένα αγώνα η οικονομική επιστασία κλείνει ταμείο στο ημίχρονο . Και εν πάση περιπτώσει αφού σώνει και καλά επιβάλει να υπάρχει εισιτήριο για αγώνα 45 λεπτών ας  βάλει τιμή 2€. Κάποιος μας έλεγε ότι οι φίλαθλοι που ήταν και στο παιχνίδι που διακόπηκε να έμπαιναν με το απόκομμα  του εισιτήριου . Βάσει του αριθμού βέβαια . Δεν νομίζω όμως ότι και αυτό στέκει…..

Μπήκε στο 88’ ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καραβά  Ευγένιος Ρηγούτσος  αλλά τραυματίστηκε στο 92’ και αντικαταστάθηκε . . Δέχτηκε μια σκαριά στο στήθος , αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό…

Χθες ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας χαρακτήρισε πολύ καλή τη διαιτησία  του Δαμιανάκη στο παιχνίδι με τον Αετό προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δώσει ένα ακόμα πέναλτι στην ομάδα του . Αλλιώς τα λένε όμως στον Αετό που εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει: « Πάγια αρχή του ΑΕΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ είναι να μην σχολιάζει τις διαιτησίες του εκάστοτε αγώνα, όμως στο παιχνίδι με την Χαλκηδόνα είχε μία κακή διαιτησία από τον κ. Δαμιανάκη με αποκορύφωμα .το πέναλτι που έδωσε στο 86΄ με το οποίο η ομάδα μας στερήθηκε τους τρεις βαθμούς.   »……

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να βγει από το Νοσοκομείο ο νεαρός  ποδοσφαιριστής της Χαραυγής Γιώργος Παπανικολάου  που υποβλήθηκε  σε πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο και πήγε στο γήπεδο για να δει τους πρώην συμπαίκτες αλλά και φίλους του στον ΑΟ Καραβά , στον οποίο αγωνιζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό….

Όπως μας πληροφόρησαν από τον Αργοναύτη ο προπονητής Κώστας Κριμιτζάς παραιτήθηκε από την ομάδα για επαγγελματικούς λόγους . Η διοίκηση τον ευχαριστεί για όσα πρόσφερε και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του……

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μάναλης , ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρόσφερε πολλά στους Νέους Δραπετσώνας  για δεκαετίες ολόκληρες . Τα τελευταία χρόνια διέμενε στη Σύρο, όπου άφησε τη τελευταία του πνοή…