Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Οι δυο μεγάλοι νικητές της Τετάρτης αναμετρώνται την Κυριακή στα Αμπελάκια . Ο Αμπελακιακός μετά τον εκτός έδρας θρίαμβο επί του Ερμή Κορυδαλλού για το Κύπελλο θα αγωνιστεί στην έδρα του για το πρωτάθλημα με τον ΑΟ Καραβά που πέρασε στην πρώτη θέση μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Ηρακλή Νίκαιας στο …υπόλοιπο του αγώνα . Όπως ανακοίνωσε  η διοίκηση του Αμπελακιακού για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και προς αποφυγή επεισοδίων οι φίλαθλοι του ΑΟ Καραβά θα φιλοξενηθούν στην κερκίδα των φιλοξενούμενων του γηπέδου. Μέτρα όμως θα λάβει και η ΕΠΣΠ αφού προβλέπεται κοσμοσυρροή μιας και ο Αίας θα παίξει αύριο……

Άλλαξε έδρα ο ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Πειραιά την προσεχή Τετάρτη 19/2 θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Ρέντη Μελισσουργού (ώρα 16.00) και όχι στο Γρ. Λαμπράκης της Καλλιθέας , όπως αρχικά είχε ορισθεί…..

Συγκλονισμένος είναι ο φίλαθλος κόσμος μετά την είδηση  του θανάτου του Δημήτρη Μάναλη ενός κορυφαίου παράγοντα που έγραψε ιστορία στους Νέους Δραπετσώνας. Μια ομάδα ποδοσφαιριστών που ανέδειξε ο αλησμόνητος Μήτσος είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του . Με πρωτοβουλία ενός από αυτούς τους ποδοσφαιριστές ο Γιάννης Τζανόγλου εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες   του εκείνης της εποχής μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:  Λίγα λόγια σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Δημήτρη Μαναλη Μια γενιά αθλητών είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του .Μας μάζεψε και μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο και να ασχολούμαστε ακόμα με αυτό.  Αθλητές όπως ο Τάκης Σωφρονάς, Γιάννης Χρυσοβέργης, Μίλτος Σαλτουρίδης , Νίκος Λαμπρινάτος, Γιάννης Μηναΐδης Γιάννης Τζανογλου , Σίμος Καραγιαννιδης, Σάκης  Παπαδόπουλος και άλλοι  πολλοί . Θα τον θυμόμαστε πάντα.».

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Πτερνέας δήλωσε ότι «ο εκλιπών δεν ήταν απλά παράγοντας .Ήταν τεράστιος ηγέτης οραματιστής και όμοιοι τού δεν βγαίνουν πια και ήταν τραγική η απώλεια του , όταν αποσύρθηκε από τα κοινά της αγάπης της  των Νέων Δραπετσώνας για το πειραϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έφυγε ένας από τούς πιο μεγάλους οραματιστές για καλύτερη Νεολαία.»

Απόψε στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού ( αίθουσα Πλειάδες » πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Προοδευτικής. Η διοίκηση θα είναι λαϊκής βάσης και ακούγεται έντονα ότι στο πόστο της προεδρίας ίσως αναλάβει πολύπειρος παράγοντας τού Πειραιά . Που  είχε διατελέσει σε αυτή την θέση  σε μικρότερη ομάδα με επιτυχία αλλά και με σταθερή και ουσιαστική βοήθεια τα τελευταία χρόνια  στη Προοδευτική ……

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε και ανέδειξε χθες η στήλη όσον αφορά τις διαφωνίες μας για την  απόφαση της ΕΠΣΠ να  υπάρχει εισιτήριο   για το β’ ημίχρονο του  αγώνα Ηρακλή Νίκαιας – ΑΟ Καραβά , από τον ταμία της ΕΠΣΠ Γιάννη Σταματάτο λάβαμε την παρακάτω επιστολή: «Κύριε Δαρζέντα,

διαβάζοντας τα γραφόμενα σας στο plekto  γιατί υπήρξε εισιτήριο στον β’ ημίχρονο του αγώνα Ηρακλή Νικ.- Α.Ο. Καραβάς ως υπεύθυνος Οικονομικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Π. δηλώνω:

Συζητήθηκε στην ΕΠΣΠ και συναποφασίστηκε με την εκτελεστική επιτροπή να υπάρχει εισιτήριο, για να υπάρχει ‘έλεγχος’ των φιλάθλων που θέλουν να δουν τον επαναληπτικό αγώνα του β’  ημιχρόνου και δεύτερο επειδή δεν σας πληροφόρησαν η διαιτησία,  ο γιατρός και ο παρατηρητής του αγώνα χρεώθηκαν στην εκκαθάριση του αγώνα.Όσο για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε η ταμίας σχεδόν όλοι οι Ταμίες ή οι θυρωροί δέχονται επιθέσεις από συγκεκριμένα άτομα που θέλουν να παρακολουθούν ‘τζάμπα¨ του αγώνες της ΕΠΣΠ. Σωστό δε για εσάς είναι όταν σας πληροφορούν για κάτι να ακούτε και την γνώμη της άλλης πλευράς……»….

Θα απαντήσω λοιπόν ανάλογα . Κύριε Σταματάτο ( θα προτιμούσα βέβαια το φίλε Γιάννη) . Δεν νομίζω ότι είναι σοβαρός λόγος αυτός που αναφέρετε  για να υπάρχει έλεγχος των φιλάθλων . Ούτε σαν αστείο δεν μπορώ να το εκλάβω. Αφού πολύ καλά ξέρετε πως δεν υπάρχει   κανένας απολύτως έλεγχος . Σαν μόνη σοβαρή αιτιολογία θα πάρω αυτό που λέτε ότι θα έπρεπε από την εκκαθάριση να πληρωθούν διαιτητές , γιατρός, παρατηρητής  ενώ όπως μας είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας μόνο ένα ποσοστό 10% πηγαίνει  στην Ένωση. Οσον αφορά την απάντηση σας  για όλους τους ταμίες ή τους θυρωρούς που δέχονται επιθέσεις από συγκεκριμένους «τζαμπατζήδες» , πάλι  δεν είναι σωστό αυτό Γιάννη μου. Γιατί τα άτομα αυτά που φώναζαν και έβριζαν την άτυχη ταμία ήταν κάποιοι οι οποίοι δυσανασχέτησαν έντονα και επιτέθηκαν – κακώς βέβαια – κατά της κοπέλας επειδή είχαν πληρώσει και πάλι εισιτήριο την προηγούμενη φορά . Θα μου πεις , ότι δεν ήταν σοβαρό το ποσό των 5€ . Για κάποιους μεροκαματιάρηδες ή μικροσυνταξιούχους μπορεί να είναι .Θα κλείσω με την συμβουλή σας   πως όταν με πληροφορούν για κάτι θα πρέπει να ακούω και την γνώμη της άλλης πλευράς , δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι. Τα ίδια  συνεχίζω να λέω και τώρα.….

Απόψε στις 18.30 στο Δημαρχείο της Νίκαιας ο Ήφαιστος θα κόψει την πίτα του . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν τέσσερις σημαντικοί άνθρωποι που προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στον Αθλητισμό. Είναι ο  βετεράνος τερματοφύλακας και νυν αντιδήμαρχος Νίκαιας Σπύρος Κοτζαμάνης , ο προπονητής Δημήτρης Αρναούτης , ο επί σειρά ετών παράγοντας του συλλόγου Γιώργος Σαπουναδέλης και ο πιστός φίλαθλος της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια Δημήτρης Αλεβίζος ……

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν σήμερα στις 18.00  οι Νέοι Ευγένειας  . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στον   Πολυχώρο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51 Κερατσίνι)