Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μόνο για τέσσερις μέρες χάρηκε ο ΑΟ Καραβάς την επιστροφή του στην κορυφή . Η ήττα του από τον Αμπελακιακό τον έφερε πάλι στη δεύτερη θέση  με τον Αίαντα να επιστρέφει αν και καρδιοχτύπησε να νικήσει στο 94’ τον αξιόμαχο Δία Κορυδαλλού.

Ωστόσο τα γεγονότα που ακολούθησαν έχουν φέρει αναταραχή στον  ιστορικό σύλλογο της Σαλαμίνας . Ο προπονητής Λεωνίδας Πανοηλίας  μαζί με τον συνεργάτη του Νάσο Αλαΐσκα   ανακοίνωσαν την παραίτηση τους . Μια παραίτηση που είχε δρομολογηθεί πριν από το παιχνίδι .

Στην επιστολή τους μιλάνε «ότι εισπράξαμε αγνωμοσύνη και πίκρα από ορισμένους ανθρώπους ,που ίσως να θέλουν να βλέπουν τον Αια ,να τρώει 7 και 11 Γκολ και να είναι στη β κατηγορία ,μας οδήγησε στην παραίτηση μας». Από την διοίκηση που έγινε  προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν τον έμπειρο τεχνικό και τον συνεργάτη του, μιλάνε για δικαιολογίες που δεν ευσταθούν . Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη . Η κάθε πλευρά υποστηρίζει τα δικά της . Θα επισημάνω  μόνο κάτι .

Ο Πανοηλίας φεύγει αφήνοντας την ομάδα πρώτη και αήττητη . Δεν συμβαίνει συχνά να αποχωρεί κάποιος προπονητής μετά από τέτοια πορεία εκτός αν υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που,επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζουμε. Τώρα ο Αίας είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και να συνεχίσει αυτό που έχει ξεκινήσει. Οι επόμενες μέρες αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλου….

Όσον αφορά το Κυριακάτικο ντέρμπι των Αμπελακίων νίκησαν οι γηπεδούχοι που ήταν πιο αποτελεσματικοί από τον Καραβά που πήγε πολύ καλά, . Δεν έφτασαν στην απόδοση προηγούμενων εμφανίσεων τους οι Σαλαμίνιοι , αλλά η ουσία είναι πως πήραν το ντέρμπι  ενώ είχαν μία «τίγρη στη μηχανή τους» που ονομάζεται Αντώνης Τσαγκάρης  . Σπουδαίος και κλασσικός φορ.

Να σημειωθεί ότι μέσα σε μια εβδομάδα ο Αμπελακιακός πήρε εκτός από το προχθεσινό ντέρμπι και δυο ματς εκτός έδρας . Την Ελλάδα Ποντίων 1-3 για το πρωτάθλημα και τον Ερμή Κορυδαλλού με 1-4 για το Κύπελλο . «Είναι αλλιώς να είσαι Αμπελακιακός » αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και  συνεχίζει :  «Σε ένα γεμάτο γήπεδο τα παιδιά απέδειξαν με το καλύτερο τρόπο σε όλους ότι παίζουν μόνο για την ομάδα τους και για κανέναν άλλον και αυτό θα κάνουν μέχρι τέλους.
Απέδειξαν για ακόμα μια φορά, το πόσο  καλή δουλειά κάνει ο κόουτς Τάσσης ,που έχει καταφέρει από την πρώτη στιγμή και έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση παικτών και Διοίκησης.»….
Με τον Χρήστο Τάσση στον πάγκο  του ο Αμπελακιακός «πετάει». Έχει έξι   συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα  με 18-3 τέρματα ….

Ο ΑΟ Καραβάς γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα . Και αυτήν στη Σαλαμίνα . Η πρώτη ήταν από τον Αίαντα. Δεν τον πάει το νησί.Όμως κατά γενική ομολογία η ομάδα του Λευτέρη Βασιλειάδη έπαιξε πολύ  ωραίο  ποδόσφαιρο, ειδικά στο α μέρος όπου κέρδισε τις εντυπώσεις , όχι όμως το παιχνίδι. Παράλληλα «φωνάζει » για ένα γκολ του Σελμανάι που ακυρώθηκε σαν φάουλ και οι άνθρωποι του συλλόγου τα  έχουν με τον βοηθό Μητάκο που το υπέδειξε  και όχι  με τον διαιτητή Κακριδή. Μάλιστα υπάρχουν και αιχμές για τον Μητάκο  και την Σαλαμίνα καθώς και για τον Αίαντα  που νίκησε στο 94’ Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει : «Τελικά όλα τα ματς τελείωσαν η κάπου παίζουν ακόμα;”….

Το παιχνίδι Αμπελακιακού – Καραβά  έγινε σε αθλητικά πλαίσια χωρίς παρατράγουδα και αυτό έχει σημασία . Η διοίκηση μάλιστα του ΑΟ Καραβά με ανακοίνωση της ευχαριστεί τον Αμπελακιακό και τους φιλάθλους του για την φιλοξενία και την προστασία των παικτών……

Την νίκη της αγωνιστικής πέτυχε  η  Προοδευτική  που συνέτριψε με 7-1 τον Παννεαπολικό . Ήταν  η δέκατη  συνεχόμενη επιτυχία για τους Κορυδαλλιώτες  που έχουν   πετύχει 41 τέρματα  ενώ  η εστία της στο διάστημα αυτό έχει παραβιαστεί  μόλις 4  φορές .

Η ομάδα του Αντώνη Καλαμάκη, πέρα από την διοικητική σταθερότητα που απέκτησε,  με τις μεταγραφικές προσθήκες  που έγιναν τον περασμένο μήνα παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο με πολλά  νεαρά παιδιά στο ρόστερ της ….

Για το παιχνίδι Προοδευτικής- Παννεαπολικού η Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά είχε λάβει μέτρα ,φοβούμενη μήπως επαναληφθούν αυτά που είχαν συμβεί στον α’ γύρο με τους οπαδούς του Ιωνικού. Τελικά όλα κύλησαν ομαλότατα  χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο…..

Ο Γιώργος Ξυπολυτάς  είναι ο νέος προπονητής  του Αργοναύτη . Κάθισε μάλιστα στον πάγκο στον Κυριακάτικο αγώνα με τον ΑΟ Κορυδαλλό . Η παρουσία του πάντως δεν συνδυάστηκε με επιτυχημένο αποτέλεσμα , αλλά είναι σίγουρο ότι ο έμπειρος τεχνικός  θα βοηθήσει τον ιστορικό σύλλογο στη φετινή του μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την ανάκαμψη του. Πρωταρχικός στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην Κατηγορία….