Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Εθνικός και Κερατσίνι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά  . Όλα λοιπόν θα κριθούν στον επαναληπτικό του Σχιστού , εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει ποια από τις  δυο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο  για τον τελικό . Το σημαντικό είναι ‘ότι στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό , όλα κύλησαν ομαλά μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην εξέδρα . Χωρίς φανατισμούς και ακρότητες . Όπως πρέπει να  παίζεται το ποδόσφαιρο……

Τα κατάφεραν  μια χαρά  οι Μικτές Κ-12 και Κ-14  της ΕΠΣ Πειραιά χθες. Διπλή  νίκη απέναντι στις αντίστοιχες της ΕΠΣ Αργολίδας .  Πιο  εύκολα η Κ-12 που σάρωσε με 6-0 , πιο δύσκολα η Κ-14 που νίκησε με 3-2 . Όμως η δεύτερη έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση…..

Μεγάλη ψυχή η Ιωάννα Μωρέ. Της ζητήθηκε από ένα γνωστό της , να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο μας άστεγο και άπορο που θα έπαιρνε εξιτήριο από το Τζάνειο Νοσοκομείο μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας . Η πρόεδρος του Ολυμπιακού Περάματος πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει τον άνθρωπο στα αποδυτήρια του συλλόγου στο γήπεδο Περάματος, όπου υπάρχουν κάποιες ανέσεις,  για πολύ  μικρό χρονικό μέχρι να βρεθεί λύση στέγασης . Οι αντιδράσεις από τη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού   ήταν έντονες  . Οι πιέσεις πάρα πολλές. Νομικά ο Δήμος Περάματος είχε δίκιο. Ηθικά όμως ;; Τι θα γινόταν αν αυτός ο άνθρωπος  έμενε για λίγες μέρες εκεί; Δεν θα πω τι θα γινόταν αν το άτομο αυτό ήταν αλλοδαπός. Αν δηλαδή θα είχε καλύτερη μεταχείριση . Δεν ξέρω ειλικρινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι χάσαμε την ανθρωπιά μας . Κι αυτό είναι το χειρότερο….

Για  την ιστορία  να πούμε με ενέργειες της κυρίας Μωρέ ο άνθρωπος αυτός τακτοποιήθηκε  από κάποιο Οργανισμό. Για όσο του μένει ακόμα να ζήσει…..

Μετά τους δυο  προπονητές Λεωνίδα Πανοηλία και Νάσο Αλαΐσκα  αποχώρησε και ο Γενικός Αρχηγός Γιώργος Γαβριλάκη. Η  διοίκηση ανακοίνωσε την αντικατάσταση του και τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του . Την θέση του πήρε ο Περικλής Αλαΐσκας μέχρι τώρα πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αίαντα Σαλαμίνας .Πάνω από 30 χρόνια φίλαθλος που ακολουθεί πιστά και παντού την ομάδα την οποία θα στηρίξει τώρα από μια άλλη διαφορετική θέση…..

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του Ηφαίστου Βασίλη Δρακόπουλου  δίνει ο ηγέτης της Αναγέννησης Μοσχάτου Παναγιώτης Ορφανός .Χαρακτηριστικά μας είπε:

«Δεν είπαμε ότι είμαστε  καλύτερη ομάδα .  Σίγουρα  είναι ο Ήφαιστος . Άλλωστε έχουν δώσει πολλά χρήματα , ενώ  η Αναγέννηση τίποτα απολύτως. Το  γκολ όμως με το οποίο μας νίκησαν ήταν 5 μέτρα οφσάιντ

Έναν βαθμό μετά από 8 συνεχόμενες ήττες κατάφερε να «τσιμπήσει » η Θύελλα Μοσχάτου στον αγώνα με τον ΑΣ Ποντίων( 1-1)   . Η δουλειά του Άγγελου Σκανάτοβιτς αρχίζει να αποδίδει καρπούς.  Ίσως όμως τώρα είναι λίγο αργά. Για φέτος εννοώ…

Να σημειωθεί ότι Θύελλα Μοσχάτου και ΑΣ Ποντίων  μέχρι το παιχνίδι αυτό δεν είχαν φέρει ισοπαλία. Όσο για την Θύελλα είχε 13 μήνες να έλθει ισόπαλη!!

Την πρώτη ισοπαλία  φέτος στο πρωτάθλημα έφερε η Ελλάδα Ποντίων που ήλθε 1-1 με τον Αετό Κορυδαλλού   ο οποίος σημείωσε την  τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα,. Τρεις με 1-1 μια με 0-0…..

Έτσι πλέον μόνο δυο ομάδες στον Πειραιά δεν έχουν ακόμα φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα . Είναι η Δόξα Πειραιά ( δεν έχει ούτε και νίκη) και η Δάφνη Ταμπουρίων. Τα δυο από τα 3 «Δ» της ΕΠΣΠ ( το τρίτο είναι ο Δίας Κορυδαλλού) που Δ-εν  ξέρουν τι σημαίνει ισοπαλία…..

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής  Πειραιά  ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος ,  όταν ήταν μικρός το 1984  αγωνιζόταν  στόπερ στην Χαραυγή .Με πλούσια σωματικά προσόντα είχε ταλέντο αλλά πέρασε στην Αστυνομία και χάθηκε από την ομάδα. Αυτό θυμήθηκε ο Σωκράτης Πτερνεας που δεν ξεχνάει ποτέ λεπτομέρειες. Τον παίκτη είχε φέρει μαζί του στην Χαραυγή ο Γιάννης Γαϊτανάρος που   έπαιζε το εκεί..

Έβαλα κουΐζ χθες  για έναν πρόεδρο που δεν πήγε στον χορό της ομάδας του. Φαίνεται ότι δεν ήταν ο μόνος αφού μου τηλεφώνησαν  κάποιοι και με ρωτούσαν αν εννοούσα τον σύλλογο τους !! Καμία σχέση όμως με την ομάδα που αναφέρθηκα . Η οποία είναι  από τις μικρότερες κατηγορίες Πειραιά . Αυτά για να καθησυχάσω ορισμένους…..