Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Στην εξέδρα του γηπέδου Νίκαιας  εκεί  που βρίσκονται τα δημοσιογραφικά θεωρεία  , από την οδό Σινώπης , στα κάγκελα  που υπάρχουν έχουν αρχίσει να ξεκολλάνε κομμάτια  τσιμέντου . Υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και να κτυπήσουν διερχόμενους πεζούς ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα . Ας επέμβει έγκαιρα η Δημοτική αρχή  πριν να υπάρξουν προβλήματα …..

Μια ομάδα από κάθε όμιλο και στις τρεις κατηγορίες παραμένει αήττητη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα . Είναι από την Α’ Κατηγορία η Προοδευτική ( 1ος όμιλος ) , ο Αίας ( 2ος) από την Β’ Κατηγορία ο Περαμαϊκός ( 1ος) Φαληρικός ( 2ος ) και από την Γ’ Κατηγορία η Οδηγήτρια .

Η Προοδευτική έχει τις περισσότερες νίκες στην Α’ Κατηγορία . 15 σε 17 αγώνες και την καλύτερη επίθεση με 56 τέρματα αλλά και την πιο καλή άμυνα με 7  σε όλες τις κατηγορίες .

Φαληρικός και Ήφαιστος έχουν από 16 νίκες σε 18 αγώνες . Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με 9 τέρματα με τον δεύτερο να έχει και την καλύτερη επίθεση με 56 γκολ .

Την χειρότερη επίθεση σε  όλες τις κατηγορίες έχει ο Πυθαγόρας με 8 γκολ σε 18 αγώνες  ενώ την χειρότερη άμυνα η Θύελλα  Μοσχάτου , η εστία της οποίας λέχει παραβιαστεί 62 φορές…..

Χωρίς βαθμό μετά από 17 αγώνες παραμένει η Δόξα Πειραιά . Χωρίς νίκη είναι μέχρι  τώρα και ο Πολυκράτης…..

Το δημοσιεύουμε έστω και καθυστερημένα . Σχετικά με τον ορισμό του αγώνα του Αίαντα Σαλαμίνας με τον Δία Κορυδαλλού το περασμένο Σάββατο  σε αντίθεση με το παιχνίδι του Αμπελακιακού με τον ΑΟ Καραβά που έγινε την Κυριακή και για το οποίο ακούστηκαν πολλά .Όπως μας είπα από την Επιτροπή πρωταθλήματος της  ΕΠΣΠ και επειδή οι δυο ομάδες βάσει του προγράμματος , άλλη μια φορά θα  συνέπιπταν γηπεδούχοι την ίδια αγωνιστική  υπήρξε συμφωνία στην αρχή του πρωταθλήματος , να παίξει  στον α γύρο η μια Σαλαμινιώτικη ομάδα Σάββατο και η άλλη Κυριακή ενώ στον β’ γύρο θα γινόταν το αντίθετο . Να πούμε λοιπόν ότι την  4η αγωνιστική του  α’ γύρου  το Σάββατο  26 Οκτωβρίου  ο Αμπελακιακός έπαιξε με την Ελλάδα Ποντίων , ενώ την Κυριακή 27/10 ο Αίας Σαλαμίνας αγωνίστηκε με τον Ηρακλή Νίκαιας. Αν αυτή η διευκρίνιση γινόταν επίσημα από την αρχή και δεν ρωτούσε ο υπογράφων , θα είχαν λυθεί όλες οι παρεξηγήσεις και δεν θα δινόταν δικαίωμα να κάνουν «πονηρά » σχόλια…..

Ο νέος Γενικός Αρχηγός του Αίαντα Σαλαμίνας Περικλής Αλαΐσκας είναι πρώτος ξάδελφος του βοηθού προπονητή Νάσου Αλαΐσκα που παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες μαζί με τον τεχνικό Λεωνίδα Πανοηλία. Ο Περικλής είναι αδελφός του Θανάση του προέδρου του ΑΚΟΙΠΟΠ του Δήμου Σαλαμίνας,,,,,

Για τους φίλους του καλού βιβλίου. Την προσεχή Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στον χώρο της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδης (2ας Μεραρχίας 36 Πειραιάς) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Αγάπη Μέδουσας – ιστορική προδοσία γραμμένη στο κύμα». Θα μιλήσουν οι Θάνος Ασκητής ( ψυχίατρος) , Νίκος Διαμαντής( σκηνοθέτης) Στέφανος Μίλεσης ( συγγραφέας) Στέλιος Φενέκος ( αντιναύαρχος ε.α.)

Την εκδήλωση οργανώνει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης …..

Για 12η φορά έγινε διάρρηξη στα γραφεία των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Περάματος που βρίσκονται στον Αρμό. «Άγνωστοι » μπήκαν μέσα και επειδή προφανώς δεν βρήκαν χρήματα άρχισαν να κάνουν βανδαλισμούς . Να σπάνε πόρτες , παράθυρα , καρέκλες , κύπελλα , μετάλλια κλπ.  Ένα απάνθρωπο και λυπηρό θέαμα  Αυτό γίνεται τουλάχιστον 2-3 φορές τον χρόνο . Δυστυχώς . Σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει καμία φύλαξη .

Οι βετεράνοι του Περάματος εδώ και 5 χρόνια έχουν ζητήσει από την Δημοτική αρχή να τους παραχωρηθεί ένας μικρός χώρος για να στεγαστεί η ιστορία του ποδοσφαίρου της πόλης .Το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος του μήνα στο Δημοτικό συμβούλιο .Αυτή τη φορά θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και να μην μείνουμε στις ευχές και τις υποσχέσεις . Ολόκληρος Δήμος δεν μπορεί να στεγάσει τους Βετεράνους σε ένα πολύ μικρό χώρο;…

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών του ΑΟ Καραβά παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση  του συλλόγου με επικεφαλή τον πρόεδρο Χρήστο Σκανδάλη . Ο τελευταίος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία στους αθλητές και τους γονείς τους ενώ συνεχάρη το προπονητικό team και τον υπεύθυνο των ακαδημιών  Σάκη Ελευθερίου για την δουλειά που έχουν κάνει. Στον Καραβά πλέον δίνουν μεγάλο βάρος  στις υποδομές και αυτό φαίνεται πλέον και λόγω της παρουσίας της κ. Νανάς Γιανναδοπούλου  στον σημαντικό αυτό τομέα….

«Έφυγε » από τη  ζωή σε ηλικία 76 ετών  ο πρώην παράγοντας του Αμπελακιακού Παναγιώτης Παναγιωτάκης κτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο . Διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου από το 1985 έως το 1988 ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε την ομάδα και από άλλα πόστα .

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3μμ από τον Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καματερό Σαλαμίνας. Καλό του ταξίδι…