Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν μόνο οι αγώνες της Α’ Κατηγορίας για την 16η αγωνιστική  .Η  αγωνιστική αυτή είχε αναβληθεί στις 25-26 Ιανουαρίου λόγω των πολλών κωλυμάτων των διαιτητών  και κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα . Για τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας είναι προγραμματισμένη αργία λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

‘Πάντως η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ έφτιαξε με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα  ώστε και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας να περάσουν όσο γίνεται περισσότερα με τους δικούς ανθρώπους και τις οικογένειες του,. Από τους 14 αγώνες οι 9 θα διεξαχθούν  το Σάββατο σε όσα γήπεδο ήταν στη διάθεση της Ένωσης . Τα υπόλοιπα  5 θα γίνουν την Κυριακή  αρκετά νωρίς με ώρα έναρξης 12.30 ή 13.00……

Το θέμα της ένστασης του Πανφαληρικού κατά του Ολυμπιακού Περάματος εξακολουθεί να συζητείται στα ποδοσφαιρικά στέκια .Ένα παιχνίδι που κέρδισε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός Περάματος με 1-0 , αλλά χρησιμοποίησε τον ποδοσφαιριστή Θεοδωρακάκη ο οποίος έχει αγωνιστεί σε δυο ακόμα ομάδες τη φετινή περίοδο , κάτι που απαγορεύεται σαφώς από τον ΚΑΠ Έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τον αγώνα «στα χαρτιά». Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του Πανφαληρικού η πρόεδρος του Ολυμπιακού Πέραματος Ιωάννα Μωρέ τόνισε αφήνοντας παράλληλα  αιχμές: « Οι αγώνες κερδίζονται με την αξία τους εντός …γηπέδου. Ένσταση να γινόταν πριν από την έναρξη του αγώνα και όχι με τη λήξη της ήττας τους. Ούτως ή άλλως ο ρουφιάνος ήταν απέξω!!!»…..

Σε επικοινωνία που είχε με τη στήλη, ο Πρόεδρος του Πανφαληρικού Άρης Κοσμάς ξεκαθάρισε τα εξής αναφορικά με την ένσταση κατά του Ολυμπιακού Περάματος: «Θέλω να διευκρινίσω ότι σαν Πανφαληρικός γνωρίζαμε πολύ καλά από μόνοι μας την πορεία του ποδοσφαιριστή, καθώς μας είχε απασχολήσει την περίοδο που τελικά συμφώνησε με τον Ήφαιστο. Δεν περιμέναμε από καμιά άλλη ομάδα να μας κάνει υποδείξεις. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην πιστεύουμε το σωματείο του Ολυμπιακού Περάματος για την άγνοια της παράβασης όπως και για τον παίχτη ο οποίος μπορεί να μην γνώριζε ότι μετράνε και τα παιχνίδια κυπέλλου και τελικά παρανόησε τον κανονισμό . Οι κανονισμοί όμως φτιάχνονται για να τηρούνται και καλό είναι να είμαστε διαβασμένοι . Υποστηρίζουμε το έννομο συμφέρων μας για το καλό του Πανφαληρικού και πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός Περάματος είναι ικανός να βγει από την δύσκολη θέση. Καλή συνέχεια σε όλους»…..

Για τα γεγονότα στον αγώνα Ελλάς Ποντίων – Νέοι Ευγένειας  η Πειθαρχική τιμώρησε τον ….ΑΣ Ποντίων !!!!! Κάτι ανάλογο έγινε  με τον αγώνα Αίαντα Σαλαμίνας – Χαραυγής όπου η Πειθαρχική τιμώρησε τον …Περαμαϊκό!!! Και για του λόγου το αληθές διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΠΣΠ . Σίγουρα έχει γίνει λάθος . Προφανώς λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή προβλήματος στον υπολογιστή. Δεν εξηγείται αλλιώς ….

Όπως το είχαμε γράψει. «Ξεκληρίστηκε » ποδοσφαιρικά η οικογένεια Τσιρογιάννη από τον διαιτητή Γεωργόπουλο .

Ο πατέρας Αποστόλης εκπρόσωπος της Νίκης Ρέντη  και ο μεγάλος ο γιος Βασίλης μασέρ της ομάδας τιμωρήθηκαν με 4 αγωνιστικές ο καθένας και 40 € πρόστιμο. Του  πατέρα όμως επειδή ήταν υπότροπος η ποινή διπλασιάστηκε . Τέλος ο μικρότερος γιος ο Αλέξανδρος που είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική….

Παρόλο ότι είχε κληθεί στην εκδήλωση των Σαλαμινομάχων η νέα Δημοτική Αρχή , κανένας δεν έδωσε το παρόν. Σνομπάρισμα ή κάτι άλλο ;;;Δεν νομίζω να γινόταν το ίδιο αν είχαμε προεκλογική περίοδο…..

Ξεκινά συνεργασία και σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα σε δυο ιστορικά σωματεία του Πειραιά και της Αθήνας. Τον Πειραϊκό και τον Αθηναϊκό . Απόψε στις 20.00  στο γήπεδο του ΣΕΦ οι δυο ομάδες θα δώσουν φιλικό αγώνα……

Εκπληκτική ήταν η διακύμανση του σκορ στον αγώνα ΑΟ Πειραιά – Αργοναύτη 2-3  , που κρίθηκε στο τέλος . Στην κυριολεξία . Και επειδή μπήκαν τέσσερα  γκολ στο τέλος μπερδεύτηκε και η διακύμανση . Μέχρι το 84’ το σκορ ήταν 0-1 !!Ας τα βάλουμε λοιπόν με τη σειρά τα πράγματα . Προηγήθηκε ο Αργοναύτης στο 8’ με τον Ουκόνου . Στο 84’ ο Ανδρικάκης με εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας τους. Οι Καμινιώτες μείωσαν σε 1-2 στο 89’   με τον Δάππα , αλλά στο 90’ ο Κουρκούλης έκανε το 1-3 . Στο 92 ‘ό Μανιάτης με εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-3.

Ήταν η πρώτη νίκη των Χατζηκυριακιωτών με τον Γιώργο Ξυπολυτά στον πάγκο τους . Ο τελευταίος σε επικοινωνία που είχε μαζί μας διαφώνησε με τις διαμαρτυρίες του ΑΟ Πειραιά  ότι ο διαιτητής Πετρίδης  κράτησε  λίγα λεπτά καθυστέρηση . Χαρακτηριστικά μας είπε: «Με εξαίρεση μια φάση που μπήκε ο γιατρός γιατί συγκρούστηκαν δυο παίκτες ( ένας από κάθε ομάδα) και τις 6 αλλαγές που έγιναν στο  2ο ημίχρονο δεν υπήρξαν άλλες καθυστερήσεις. Δηλαδή αντί για 5’ άντε 6’ που ίσως θα έπρεπε να  κρατήσει ο διαιτητής , παίξαμε 9 και κάτι δευτερόλεπτα !!»….

Απόψε και ώρα 20.00 ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Προοδευτικής θα κόψει την πίτα του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού αίθουσα «Πλειάδες» ( οδός Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών )…