Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σίγουρα  το θέμα της πλαστοπροσωπίας σε αγώνα Κ12 που ανέδειξε η στήλη απασχόλησε πολύ κόσμο χθες. Κάποιους τους παραξένευσε το γεγονός αυτό , όπως άλλωστε και μας . Κάποιους άλλους όχι , αφού θεωρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Απλά τώρα έγινε ένσταση και αποκαλύφθηκε .Έγινε δηλαδή η αρχή. Και οι ποινές στην περίπτωση αυτή , αν εφαρμοστούν βέβαια ,είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό των ανθρώπων αυτών που προβαίνουν σε τέτοιες  κινήσεις . Αν γίνονται με αθώο ή με δόλιο τρόπο. Τις θεωρώ όμως απαράδεκτες . Ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν αυτά ειδικά σε πρωταθλήματα υποδομών.  Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να σκέπτονται το ποδόσφαιρο; Είναι κρίμα για κάποιους άμυαλους να την πληρώνει ένα σωματείο……

Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΣ Ποντίων στις δηλώσεις του Σωκράτη Πτερνέα σχετικά με την ανακοίνωση του συλλόγου για στήριξη της διαιτησίας . Χαρακτηριστικά ο ΑΣ Ποντίων αναφέρει: «Επειδή ο συγκεκριμένος κος Πτερνέας έχει ασχοληθεί και παλαιότερα με τον σύλλογο μας , ειρωνευόμενος μάλιστα μικρά παιδιά της ακαδημίας μας, δεν έχει το ανάστημα να σχολιάσει ανακοίνωση ενός ιστορικού συλλόγου όπως της Ποντίων . Νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να ασχολείται με όποιον θέλει και να βγαίνει δημόσια να προσβάλει ανθρώπους με ηθικότερη διαδρομή στον Πειραιά από την δική του  .

Έχουμε το θάρρος να εκφράζουμε δημόσια την γνώμη μας και να λέμε την άποψή μας, αδιαφορώντας για τους 《φιλικούς 》σχολιασμούς των δήθεν ειδικών του ποδοσφαίρου. Ακόμα όμως και αν θέλαμε να κερδίσουμε την εύνοια κάποιων για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καλύτερα που το κάνουμε δημόσια, παρά να καταντήσουμε γραφικοί και να ξημερωβραδιαζόμαστε στα γραφεία της Ένωσης. »…..

Η Προοδευτική βαδίζει «πρόσω ολοταχώς» για την άνοδο  που είναι θέμα χρόνου . Τα ρεκόρ μάλιστα μεγαλώνουν .11η συνεχόμενη επιτυχία για τους Κορυδαλλιώτες  που έχουν   πετύχει 42 τέρματα  ενώ  η εστία τους  στο διάστημα αυτό έχει παραβιαστεί  μόλις 4  φορές …..

Οι «βυσσινί» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στην Α’ Κατηγορία με 57 τέρματα και παράλληλα την καλύτερη άμυνα αφού έχουν δεχτεί  μόνο 7 γκολ…..

Με νίκες προχώρησαν οι δυο πρωτοπόροι του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας Αίας Σαλαμίνας και ΑΟ Καραβάς . Και η αγωνία  συνεχίζεται. Δεν αποκλείεται η άνοδος να κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Προοδευτική , Αίας Σαλαμίνας από την Α’ Κατηγορία, Περαμαϊκός , Φαληρικός από την Β’ και Οδηγήτρια από την Γ’ παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα χωρίς νίκη είναι από την Α’ Κατηγορία η Δόξα Πειραιά  και η Καστέλλα και από την Γ’ ο Πολυκράτης . Η Δόξα μάλιστα δεν έχει φέρει ούτε ισοπαλία, αφού σε 18 αγώνες μετράει ισάριθμες ήττες …..

«Τρένο» πάει ο Αμπελακιακός( που καραδοκεί για γκέλες των δυο πρώτων)  με τον Χρήστο Τάσση με επτά  συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα  και  21-3 τέρματα. Ότι καλύτερο….

Εδώ και πέντε  αγωνιστικές ο Αετός Κορυδαλλού δεν ξέρει τι σημαίνει νίκη .Μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες ήλθε και η ήττα από την Χαραυγή . Παράλληλα συνεχίζεται η επιθετική αφλογιστία  αφού στα πέντε τελευταία παιχνίδια  έχει πετύχει μόλις τρία γκολ.   Η διοίκηση του Αετού ζήτησε από τους παίκτες περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να επανέλθει η ομάδα στις νίκες.

Να σημειωθεί ότι η Χαραυγή έφτασε στη νίκη μετά από έξι αγώνες….

H  κοπή της πίτας των βετεράνων της Προοδευτικής σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία  για διαφόρους λόγους . Πρώτον ότι συγκέντρωσε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από  πάρα πολλές ομάδες . Δεύτερον ότι βρέθηκαν παράγοντες που έχουν γράψει ιστορία υπηρετώντας τον ιστορικό σύλλογο, όπως ο Λάμπρος Τσεμπεράκης και ο Δημήτρης Αρχοντάκης . Και τρίτον  και σημαντικότερο. Το παρών έδωσαν οι δυο δήμαρχοι της περιοχής. Ο Νίκος Χουρσαλάς του Κορυδαλλού και ο Γιώργος Ιωακειμίδης της Νίκαιας – Ρέντη .Κάτι που σημαίνει πόσο μεγάλο όνομα στον χώρο είναι η Προοδευτική  Δυο άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό . Που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα η οποία έχει να κερδίσει πολλά  κι από τους δυο…..,

Στην Αυστραλία βρίσκεται οικογενειακώς  ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Κερατσινίου Πέτρος Κουρούνης όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Αύγουστο . Για το διάστημα αυτό ζήτησε από την διοίκηση του συλλόγου να τον αφήσει ελεύθερο ώστε να παίξει ποδόσφαιρο  σε ομάδα της μακρινής ηπείρου. Ο Θανάσης Μπαλαφούτης δεν του χάλασε το χατήρι και ήδη ετοίμασε τα χαρτιά ώστε  να σταλούν στον Πέτρο …..