Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μόνο αγώνες Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε αντίθεση με τις δυο άλλες κατηγορίες . Υπήρχε προγραμματισμένη αργία από την αρχή της περιόδου , για όλους , αλλά η αποχή των διαιτητών( κωλύματα)  στις 25-26 Ιανουαρίου άλλαξε τα σχέδια της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ που αναγκάστηκε να ορίσει αυτή την εβδομάδα την αναβληθείσα αγωνιστική αφού δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια . Τέλος πάντων η Επιτροπή όρισε τους 9 αγώνες σήμερα ,σε όσα γήπεδα δηλαδή είχε στη διάθεση της . Και του υπόλοιπους 5 αύριο . Σε λογικές ώρες ( 12.30ή 13.00 ) ….

Το θέμα των πρωταθλημάτων υποδομών έχει πολύ «φαΐ»  όσον αφορά τις παρασπονδίες που γίνονται με πολλά – πολλά αρνητικά παραδείγματα , δυστυχώς… Όπως μας είπε ο Δημήτρης Αλειφεράκης  Σε αγώνα Κ 16 τη  περασμένη Κυριακή  μια ομάδα έβαλε ποδοσφαιριστή που δεν είχε δελτίο. το πρόσεξε ο διαιτητής και ο ποδοσφαιριστής έγινε αλλαγή….να σημειωθεί ότι η αντίπαλη ομάδα σεβόμενη τον θεσμό κατέβηκε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω  ασθενειών. Μακάρι να λειτουργούσαν όλοι έτσι….

Με αφορμή την ένσταση που κατέθεσαν οι Νέοι Δραπετσώνας  σε βάρος του Παντζιτζιφιακού σχετικά με  τον μεταξύ τους  αγώνα για την κατηγορία Κ-12 της ΕΠΣΠ από τον υπεύθυνο Ακαδημιών του Δραπετσωνίτικου συλλόγου Παρασκευά Ζερβάκο λάβαμε την παρακάτω επιστολή : «Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Προσπαθούμε σαν Ακαδημία να περάσουμε στα παιδιά μας ότι το τελευταίο που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού. Πάνω απ’ όλα σημασία έχει η χαρά και η διασκέδαση τω παιδιών.ΑΛΛΑ…. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν “προπονητή” να αποκαλεί τα παιδιά μας “σκυλιά” ούτε να επιδίδεται σε λεκτικές επιθέσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων των παιδιών και των γονέων. Ως Νέοι Δραπετσώνας είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και τη διαφύλαξη της σωματικής και, κυρίως, της ψυχολογικής ακεραιότητας των παιδιών και δηλώνουμε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο που έχουμε στη διάθεση μας για το σκοπό αυτό.»…..

Ανταπάντηση στην ανακοίνωση του ΑΣ Ποντίων δίνει σήμερα ο Σωκράτης Πτερνέας :

«Καταρχάς κύριοι Πόντιοι ο ιδρυτής των ακαδημιών στην Ελλάδα από το 1979 δεν ειρωνεύεται αθλητές. Εκ πείρας προστατεύει αθλητές και άθλημα

Από είκοσι μηδέν και βάλε. Από σκορ

αστρονομικά και λήξεις αγώνα από το ημίχρονο. Να δέις πως το λένε αυτό. Μάλλον διακωμώδηση αθλήματος.

Επίσης επιγραμματικά ηθικολογοι Πόντιοι στον πρώτο γύρο τι επίθεση και από ποιόν δέχθηκε η φιλότιμη θυρωρός τής ΕΠΣΠ αν δεν θυμάστε ρωτήστε την κάτω είναι. Θυμάστε  την συμπεριφορά σάς στον διαιτητή τού αγώνα τού πρώτου γύρου ;;; Επίσης αν πάτε στην ΕΠΣΠ ρωτήστε τι πρόστιμα ρεκόρ έχετε. Επίσης δεν ασχολείστε με την ταμπακιέρα. Σε ένα ντεμαραζ έξι και παραπάνω ομάδων ξαφνικά σάς έπιασε ο πόνος για την διαιτησία πού έχει ακούσει και από εσάς τα μύρια όσα. Και ειδικά φέτος .Δηλαδή πονηρήδηδες εμείς είμαστε χαζοί . Σάς υπενθυμίζω ότι αν πέρυσι η ομάδα μου είχε πάρει ένα σφύριγμα εύνοιας τώρα δεν θά ήμασταν σε αυτή την κατηγορία και είναι κοινά αποδεκτό ότι είμαστε εδώ σαράντα χρόνια επειδή είμαστε ανόητα ρομαντικοί.»

Λοιπόν για να τελειώνουμε  . Το  βραβείο τα μπράβο και τά συγχαρητήρια η τα συλλυπητήρια στους ανθρώπους που επηρεάζουν καταστάσεις μετά την λήξη τού πρωταθλήματος και θα μου ήταν έκπληξη αν γίνονταν μετά από υποβιβασμό σας . Λίγο λογική και λίγο σικ ρε άνθρωποι.»…..

Με την Προοδευτική στη Νίκαια αγωνίζεται σήμερα η Ένωση Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Το παιχνίδι αυτό το βλέπουν σαν μια γιορτή στον σύλλογο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του  υπευθύνου των Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Αντώνη Αναστασιάδη:« Για εμάς το παιχνίδι με την Προοδευτική είναι μια όμορφη εμπειρία και ένα ακόμα ιστορικό ματς με μία ιστορική ομάδα. Είναι ένα ωραίο  ματς για να αγωνιστούν νέα παιδιά. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό να παρουσιάσουμε κάτι καλό στο γήπεδο πάρα τις πολλές ελλείψεις για έναν ακόμα αγώνα. Όπως κ να έχει θα χαρούμε αυτό το παιχνίδι »

Άλλη μία κοινωνική δραστηριότητα από τους Βετεράνους του Πειραιά. Πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης  προς τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου για την στέγη των γερόντων.

Στην προσπάθεια αυτή μετείχαν οι Κανέλλος Τσίρμπας, Σταύρος Μπάκας, Στέλιος Παπαλεξάνδρου , Αντώνης Κανέρης, Αργύρης Σπυριδάκης, Στάθης Γιάππαπας οι χορηγοί Αντώνης Τσάτσος και Νίκος Σούτας καθώς επίσης και οι βετεράνοι του Εθνικού και των Νέων Ευγένειας…..

Εκδρομή στην Καλαμάτα διοργανώνει  για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών  Πειραιά . Η αναχώρηση θα γίνει σήμερα το πρωί από τον φούρνο «Ήπειρος » του Αντώνη Τσάτσου ( Αμισού 75 Αμφιάλη )  ενώ αύριο στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα δοθεί φιλικό παιχνίδι με τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού …