Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το πρώτο από τα δυο εισιτήρια  για τον τελικό του  Κυπέλλου Πειραιά «σφραγίζεται » σήμερα στις 4μμ στο γήπεδο Αμπελακίων . Ο Αμπελακιακός υποδέχεται στην έδρα του τον Ερμή έχοντας σαν παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου αγώνα μέσα στον Κορυδαλλό. Μεγάλο φαβορί λοιπόν η ομάδα του Χρήστου Τάσση , που θα πρέπει να έλθουν τα πάνω- κάτω για να αποκλειστεί, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ότι όλα γίνονται . Θα περιμένουμε λοιπόν το απόγευμα για να δούμε  ποιος θα πανηγυρίσει. Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Λάμπρος Τζαγκαράκης με βοηθούς τους Ν. Ιωαννίδη και Σ. Αντωνόπουλο . Παρατηρητής αγώνα είναι ο Αντώνης Λήνας…..

To μάθαμε έστω και καθυστερημένα , αλλά τέτοιες κινήσεις αξίζει να τις προβάλλουμε . Είναι καλό για όλους .Την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από το τμήμα διασωστών Αιγάλεω, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορυδαλλού, το οποίο αφορούσε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) Στο σεμινάριο διδάχθηκαν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με πιέσεις και εμφυσήσεις αλλά και με φορητό απινιδωτή καθώς και οι πρώτες βοήθειες σε άτομο λόγω πνιγμού από ξένο σώμα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι ομάδες του Κορυδαλλού με σημαντική αντιπροσωπεία

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Αετού Κορυδαλλού ευχαριστεί  την Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία αυτή και την ευκαιρία που  έδωσε ώστε οι προπονητές των ομάδων του Κορυδαλλού να εκπαιδευτούν στο εν λόγω σεμινάριο.Ο Αετός μάλιστα  με την ευκαιρία της διοργάνωσης του σεμιναρίου φρόντισε για την αγορά ενός φορητού απινιδωτή, ο οποίος θα βρίσκεται μόνιμα στα γραφεία του συλλόγου  για χρήση στα γήπεδα του ασύλου αφού στο Δ.Α.Κ. όπως και στα άλλα αθλητικά κέντρα του Κορυδαλλού έχει φροντίσει να υπάρχει απινιδωτής, η Δημοτική Αρχή ….

Με αφορμή το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη στήλη σχετικά με τις πλαστοπροσωπίες στα πρωταθλήματα υποδομών  , ο  αντιπρόεδρος των Μικτών Μικτών και υποδομών Σταύρος Μορφόπουλος  έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μην πυροβολούμε τα παιδιά μας. Μην απαξιώνουμε την προσπάθεια αρκετών ομάδων να δημιουργήσουν κάτι καλό σε επίπεδο ακαδημιών. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Γίνονται 850 αγώνες σε όλη την χρονιά και επικεντρωνόμαστε σε μεμονωμένα γεγονότα. Δεν κερδίζει κανείς με όλα αυτά. Ας βάλουμε όλοι πλάτη να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά προπονητές με υλικό και ώρες προπονήσεων για να περάσουμε μετά στην κρίση αξιών. Υγεία σε όλους τα υπόλοιπα διορθώνονται.» Θα συμφωνήσω με αυτά που δήλωσε ο κ. Μορφόπουλος με μια  διαφορά όμως. Κανείς δεν απαξιώνει την προσπάθεια που γίνεται. Ούτε  των ομάδων , αλλά ούτε και της Ένωσης  η οποία είναι γεγονός ότι  έχει αναβαθμίσει τις υποδομές  σε μεγάλο βαθμό.. Και δεν νομίζω ότι ισοπεδώνονται όλα όταν αναφέρουμε τέτοια απαράδεκτα  γεγονότα. Για τα οποία η ΕΠΣΠ πρέπει να λάβει μέτρα . Και μάλιστα αυστηρά και όχι «χάδια ». Έτσι θα διορθωθούν τα υπόλοιπα. Γιατί τα μεμονωμένα γεγονότα θα γίνουν …επιδημία αν εξαπλωθούν….

Προοδευτική και Αίας παραμένουν αήττητοι μετά από 19 αγώνες ενώ χωρίς νίκη εξακολουθούν  η Δόξα Πειραιά και ο ΑΟ Καστέλλας που παραμένουν στις τελευταίες θέσεις των ομίλων τους και δεν γλυτώνουν , όπως όλα δείχνουν τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία . Η Δόξα μάλιστα δεν έχει ούτε ισοπαλία ….

Κλήθηκε σε απολογία ο ΑΣ Ποντίων , όπως άλλωστε αναμενόταν , για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ηρακλή Νίκαιας και έγραψε ο διαιτητής Πουλόπουλος στο φύλο αγώνα. Στο μεταξύ  οι Πόντιοι  έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και το μοιράζουν  βίντεο για να αποδείξουν ότι ο Πουλόπουλος δεν έδωσε πέναλτι υπέρ τους. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Ηρακλή Νίκαιας Βασίλης Ιωαννίδης σε επικοινωνία του μαζί μας συγχαίρει τον διαιτητή Πουλόπουλο και τους βοηθούς Σγουράκη  Φαγκρίδα  για την άριστη διαιτησία τους.« Ήταν όλοι τους άψογοι .Μόνο με τέτοιες διαιτησίες θα πάει μπροστά το Πειραϊκό ποδόσφαιρο »τόνισε χαρακτηριστικά ο Β.Ιωαννίδης ……

Να διορθώσουμε  κάτι. Ο ποδοσφαιριστής της Θύελλας Μοσχάτου που δάγκωσε ο σκύλος και δεν έπαιξε με την Ελλάδα Ποντίων λέγεται Χατζηνικολάου…

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας o Δαυίδ Κωνσταντίνου , ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και μεγάλους εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού  με τεράστια προσφορά στον ΑΟ Πειραιά , αλλά και  γενικότερα στο Καμινιώτικο και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Παράγοντες σαν τον Δαυίδ δεν ξεχνιούνται. Όσα χρόνια κι αν περάσουν…..