Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τώρα που ασχολούμαι αρκετά  με  το θέμα των ..παρασπονδιών στα τμήματα υποδομών όλο και μαθαίνω περισσότερα πράγματα . Και φυσικά κάποιοι προπονητές  προκειμένου να πετύχουν τον προσωπικό τους – ουσιαστικά – στόχο,  κάνουν και κάποιες άλλες αλχημείες . Δυστυχώς….

Μου τηλεφώνησε κάποιος φίλος παράγοντας σωματείου και επιβεβαίωσε αυτά που γράφουμε   ότι οργιάζουν οι πλαστοπροσωπίες στα πρωταθλήματα υποδομών. Και η ερώτηση μου  ήταν :Γιατί δεν κάνουν ένσταση οι ομάδες ; Η απάντηση με άφησε άφωνο: «Επειδή λίγο- πολύ αρκετές, όχι όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν πλαστούς ποδοσφαιριστές »!!!!!.

Άρα την μεγάλη ευθύνη έχουν τα σωματεία. Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΠΣΠ  που είναι αλήθεια  ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια  ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα δεν φταίει. Αν όμως σε κάθε αγώνα γίνεται ταυτοπροσωπία ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών των ομάδων , θεωρώ ότι το φαινόμενο θα εκλείψει . Ενδέχεται όμως να εκλείψουν ομάδες  αν συμβεί κάτι τέτοιο. Δυστυχώς……

Δεκτή έκανε η Επιτροπή Διοργάνωσης  Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ την ένσταση των Νέων Δραπετσώνας κατά του Παντζιτζιφιακού  για το πρωτάθλημα Κ12.  Στους Νέους κατακυρώθηκε το παιχνίδι ενώ αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί από τους Τζιτζιφιώτες στους οποίους επιβλήθηκε και πρόστιμο 50€. Αυτό βέβαια δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο το γεγονός  ότι τιμωρήθηκε ο εκπρόσωπος του Παντζιτζιφιακού  με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι (6) μήνες . Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν για όλους .Αν και η ΕΠΣΠ στην προκειμένη περίπτωση ενήργησε ομολογουμένως με επιείκεια. Σαν πρώτη φορά πιθανώς….

Για το θέμα των πλαστοπροσωπιών  λάβαμε από τον προπονητή Κώστα Λαμπαδάριο την παρακάτω επιστολή :

«Αν και σχεδόν ένα χρόνο εκτός Πειραιά διαβάζω καθημερινά τα Πειραιώτικα σου. Παρακολουθώ το θέμα με την πλαστοπροσωπία στις ακαδημίες γιατί ασχολούμαι με ακαδημίες εκτός Πειραιά. Δυστυχώς γίνεται παντού και εκτός Πειραιά , Οι ακαδημίες είναι ένα κεφάλαιο που θέλει προσοχή όταν μια ακαδημία παίρνει μέρος σε επίσημο πρωτάθλημα Ένωσης Κ12 η Κ14 κλπ. πρέπει να είναι σε όλα νόμιμη , δεν πρέπει στον Βωμό της νίκης αλλά και της διάκρισης μιας ακαδημίας να χρησιμοποιούν παιδιά χωρίς σωστά έγγραφα. Εδώ η κάθε Ένωση θα πρέπει να τιμωρεί αυστηρά και ειδικά και τον προπονητή που κάνει αυτή την απατεωνιά , πάνω απ’ όλα σεβασμός στο ποδόσφαιρο και στο μικρό αθλητή αλλά και του ευ αγωνίζεσθαι. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα να το σέβονται , τέτοιες ενέργειες όμως δείχνουν το αντίθετο.»….

Όλα είναι έτοιμα για την ετήσια εορταστική εκδήλωση βραβεύσεων της ΕΠΣ Πειραιά που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα και ώρα 19.00  στην αίθουσα εκδηλώσεων «TERRA VERDE  στη Νίκαια για 4η συνεχόμενη χρονιά …

Θα τιμηθούν σωματεία και αθλητές που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασαν , παράγοντες, προπονητές, διαιτητές  καθώς και ποδοσφαιριστές για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα . Για τους τελευταίους υπάρχει φέτος  η παρακάτω ιδιομορφία. Θα βραβευτούν για πρώτη φορά και τρεις αθλήτριες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας των Νέων Δραπετσώνας  που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική…

Θα τιμηθεί  επίσης και η Γυναικεία ομάδα του Οδυσσέα Γλυφάδας που διακρίνεται στην Α’ Εθνική και η οποία από πέρυσι ανήκει στο δυναμικό της ΕΠΣ Πειραιά…..

Στην  εκδήλωση της Δευτέρας θα τιμηθεί και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κώστας Τσιμίκας…..

Αίας Σαλαμίνας και Σαλαμινομάχοι συγχαίρουν τον Αμπελακιακό για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά . Αρχικά η ανακοίνωση του Αίαντα  αναφέρει :  «Η διοίκηση , οι παίκτες , το προπονητικό τιμ, και οι φίλοι του Αίαντα συγχαίρουμε τον συμπολίτη μας ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟ για την θαυμάσια πορεία και την πρόκριση του στο τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Θα είμαστε όλοι δίπλα του να τον χειροκροτήσουμε στη κατάκτηση του Κυπέλλου στο Στάδιο Καραϊσκάκη.»

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΕΠΟ Σαλαμινομάχων αναφέρει :

Στα πλαίσια της φιλίας μας, της συνεργασίας μας και του αθλητισμού γενικότερα η ΕΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ σύσσωμη θέλει να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα του Αμπελακιακου!!

Για εμάς που σας ζούμε καθημερινά στο γήπεδο δεν μας φαίνεται μεγάλη έκπληξη όλο αυτό…είναι ο καρπός μιας αδιάκοπης εργασίας από όλες τις πλευρές (παίχτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση)Η ευχή μας? Η πεποίθηση μας??

Φέρτε το κύπελλο στο νησί μας!!….

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΑΟ Καραβά Βαγγέλης Βρεκούσης, αφού συγχαίρει τον Αμπελακιακό  για την επιτυχία του δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα . Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Αμπελακιακό για την επιτυχία του αντίθετα με κάποιους που φώναζαν καιρό οτι δεν είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού απέδειξε ότι και ιστορία έχει και καταγράφει ιστορικές επιτυχίες.
Δικαιολογημένα και με στοιχεία αξίζουν πολλά.
Προσωπικά εύχομαι να καταφέρουν να κάνουν το ίδιο θαύμα στον τελικό όπως εμείς και πάνω άπο όλα να συνεχίσουν να τιμούν την ιστορία τους.»…..