Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η γιορτή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα  9 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων TERRA VERDE στη Νίκαια (7ης Μαρτίου 49- πρώην Κονδύλη) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά .Θα τιμηθούν  σωματεία, παράγοντες Ραπτόπουλος ,Κασιαβός, Γερακαράκος, Μωραΐτου)  , διαιτητές ( Συνοδινός, Τραϊφόρος )  Παρατηρητής( Τρύφωνας ) , ιατρός ( Μαστρογιάννης , Προπονητής  ( Α. Μελάς ) στελέχη , φυσικά πρόσωπα  που διακρίθηκαν στην χρονιά που πέρασε, για την προσφορά τους στον Πειραϊκό – Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Στην  ωραία  αυτή εκδήλωση

Θα τιμηθεί ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού Κώστας Τσιμίκας για τις μεγάλες διακρίσεις του στο Ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τιμάται ως πρώτος σκόρερ ο Σταμάτης Σαπαλίδης με τη φανέλα της ΑΕ Μοσχάτου. Πέρυσι μάλιστα σημείωσε 33 τέρματα.Ο ικανότατος φορ φιλοδοξεί να κατακτήσει  και την επόμενη χρονιά τον τίτλο ως παίκτης του ΑΟ Καραβά .

Για το ήθος και την τεράστια προσφορά του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο τιμάται ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Καραβά  Βασίλης Χατζάκης  ο πρώτος  επιθετικός που έχει σκοράρει τέσσερις δεκαετίες. (1990- 2000-2010-2020) ….

Σαν αθλητής – επιστήμονας τιμάται ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Νίκαιας Γιώργος Ρακιτζής που κατέκτησε την 1η θέση στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Ελσίνκι για τo Galileo που είναι ένα σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης…..
Στην κορυφαία γιορτή του Πειραϊκού Ποδοσφαίρου, καλούνται όλοι οι συντελεστές (παράγοντες, αθλητές, διαιτητές, Παρατηρητές, ιατροί, τοπικές αρχές, φορείς κλπ) να δώσουν το παρών….

 

Προσοχή. Δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα αναφέροντας τις διάφορες αλχημείες στα τμήματα υποδομών . Φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε όλα τα σωματεία , που διαθέτουν υποδομές . Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ . Ένα από αυτά τα σωματεία – πρότυπο είναι και ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου,  που , όπως είπε ο υπεύθυνος ακαδημιών Αντώνης Σαρρής ο σύλλογος τηρεί όλους τους κανόνες και είναι νόμιμοι και σε δελτία και σε κάρτες υγείας ….

Επίσης  να πούμε το αυτονόητο .Ότι σκοπός των ακαδημιών είναι να βγάζουν ταλέντα τα οποία προωθούνται στη συνέχεια στα μεγαλύτερα τμήματα και φυσικά στην ανδρική ομάδα . Χθες το βράδυ έμαθα ότι προπονητής τμήματος υποδομών σε ομάδα Α’ Κατηγορίας   έθεσε βέτο να μην προωθηθεί ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην ανδρική ομάδα γιατί τον ήθελε οπωσδήποτε στο τμήμα του  ώστε  να διεκδικήσει το πρωτάθλημα!! Και κάτι ακόμα .Προπονητές σαν τον συγκεκριμένο θέλουν να φαίνεται στο βιογραφικό τους ότι έχουν κατακτήσει τίτλους. Αυτό τους ενδιαφέρει. Τίποτε άλλο….

Πλήρης αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο . Επανέρχονται και οι διπλές διαιτησίες. Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας «σφυρίζει» ο Γιανναράκης, από έναν Α’ και ένα Β’ οι Τζαγκαράκης, Τραϊφόρος, Μπαλαφούτης, Γεωργόπουλος, δυο παιχνίδια Β’ Κατηγορίας ο Μπεσίρης ενώ ένα Β’ και ένα Γ΄ ο Σερέπας…..

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τέλος της περιόδου  , να πούμε ότι η χρόνια αυτή είναι πολύ καλή για το ποδόσφαιρο της Σαλαμίνας που βρίσκεται σε άνθηση  . Καταρχήν ο Αίας είναι πρωτοπόρος και διεκδικεί την άνοδο του στη Γ’ Εθνική . Ο Αμπελακιακός που πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του . Επίσης η ΑΕ Σαλαμίνας και οι Σαλαμινομάχοι που αναβαθμίστηκαν φέτος προσπαθούν  για την άνοδο στη Β’ Πειραιά ετοιμάζοντας τη μεγάλη επιστροφή τους …..

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού. Θα τιμηθεί ο βετεράνος διεθνής άσος και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004  Μιχάλης Καψής που έχει αγωνιστεί και στις Μικτές  Πειραιά στο ξεκίνημα του σαν παίκτης  του Εθνικού.

Επίσης θα τιμηθούν για την πολυετή προσφορά τους  και τρεις παράγοντες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Είναι ο Γιάννης Μιχάλαινας του Πολυκράτη, Παναγιώτης Μωραΐτης της Άνω Νεάπολης και Βαγγέλης Περάμαντζης του Φοίνικα Αγίας Σοφίας…..

Για μια ακόμα φορά η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού εντυπωσιάζει με τις κινήσεις της  . Με ανακοίνωση της  συγχαίρει τα δυο σωματεία του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Πειραιά για την σπουδαία παρουσία τους. Χαρακτηριστικά αναφέρει : « Η ομάδα μας θέλει να συγχαρεί 2 πολύ σημαντικές ομάδες για την πολύ σπουδαία παρουσία τους. Την ομάδα του Αμπελακιακου για την ιστορική του πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου Πειραιά και την άξια πορεία του ως σήμερα και την ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού για την πολύ μεγάλη και σπουδαία προσπάθεια και παρουσία του στην Γ’ Εθνικη που είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες για τους αγώνες που προσέφεραν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και φίλαθλο πνεύμα και ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την συνέχεια. Το ποδόσφαιρο μας ενώνει»….

Την προσεχή Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 19.00  ο Αργοναύτης θα κόψει την πίτα του στην αίθουσα του Ι.Ε.Κ. Ξυνή Φίλωνος 41 8ος όροφος ( πίσω από την Αγία Τριάδα Πειραιά ) ….