Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το θέμα  της εξάπλωσης του Κορωνοϊού απασχολεί πλέον και την ΕΠΣΠ . Με απόφαση της ΕΠΟ οι αγώνες εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων για την τρέχουσα και προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές σε   εφαρμογή των προληπτικών ειδικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα γηπεδούχα σωματεία θα είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή του μέτρου και δε θα πρέπει να γίνει καμία παράκληση καθώς πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας. Αυτό σημαίνει ότι ο αυριανός επαναληπτικός ημιτελικός ανάμεσα στο Κερατσίνι και τον Εθνικό θα γίνει  χωρίς θεατές.

Παράλληλα  η προγραμματισμένη για χθες  ετήσια εκδήλωση της Ένωσης  αναβλήθηκε  για αργότερα , ενώ με απόφαση της Ομοσπονδίας , ανεστάλη το 6ωρο επιμορφωτικό σεμινάριο  που είχε προγραμματιστεί για αύριο καθώς και η σχολή  UEFA D στην ΕΠΣΠ που ήταν προγραμματισμένη για τις  20-21 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι  η Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣΠ της οποίας ηγείται ο γιατρός Αντώνης Λεμονής βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους Ιατρικούς συλλόγους Πειραιά και Αθήνα και δέχεται οδηγίες όσον αφορά τα νέα υγειονομικά προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με τα πρωταθλήματα . Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση . Παράλληλα ο  κ. Λεμονής θα ενημερώσει και το Δ.Σ. της Ένωσης που θα συνεδριάσει την Πέμπτη   για όλες τις κινήσεις που απαιτούνται για να μην υπάρξουν προβλήματα …..

Μεγάλη συγκίνηση σε όλο το φίλαθλο κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ήταν ένας σπουδαίος και δημιουργικός άνθρωπος που πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό και στον Ελληνικό Αθλητισμό . Ένας εμβληματικός ηγέτης που  με την παρουσία αλλά και την προσφορά του άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του .

«Ο αείμνηστος Λ. Θεοδωρακάκης  ήταν  εκ των βασικών συντελεστών των αμέτρητων επιτυχιών του Ολυμπιακού σε όλα τα τμήματα, ποδόσφαιρο, κολύμβηση , υδατοσφαίριση, πετοσφαίριση» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά που  εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών της στην οικογένεια Θεοδωρακάκη, αλλά και την οικογένεια του Ολυμπιακού.»..

Από τη διοίκηση του ΑΟ Καραβά εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση :

«Τα μέλη του Δ.Σ του ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη που “έφυγε” σήμερα από την ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ήταν τιμή για όλους που πάντα υπήρχε στο μυαλό και στην καρδιά του η γειτονιά που μεγάλωσε και η ομάδα μας. Καλό ταξίδι ΠΡΟΕΔΡΕ!»……

Από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου ξεχώρισαν τα γεγονότα στον αγώνα της Χαραυγής με την Ελλάδα Ποντίων. Που ο διαιτητής Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου αποφάσισε στο ημίχρονο την διακοπή του αγώνα. Εξ αιτίας ενός γεγονότος που συνέβη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου Χαραυγής, το οποίο έληξε γρήγορα .Ο ρέφερι είπε ότι η απόφαση του είναι οριστική και  προέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν . Φαίνεται όμως πως δέχτηκε πιέσεις αφού άλλαξε την αψυχολόγητη απόφαση του και μετά από 50 λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε!!! Και καλύτερα που έγινε έτσι γιατί θα είχαμε άλλα προβλήματα . Να πούμε ότι ο Ντουμιτρέσκου  έγραψε στο φύλο αγώνα πως ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Ποντίων Μάνος Μαυρέλος δέχτηκε επίθεση από άτομα χωρίς διακριτικά . Ασάφεια 100% , αφού αυτό νομικά δεν σημαίνει τίποτα καιν δεν μπορεί να τιμωρηθεί μια ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Οπότε ακόμα κι αν διακοπτόταν το παιχνίδι , θα είχαμε σίγουρα συνέχιση του β’ ημιχρόνου σε άλλη ημερομηνία. Κακώς λοιπόν ορισμένοι διαιτητές παίρνουν έτσι αβίαστα τέτοιες σοβαρές αποφάσεις …

Στον αγώνα Ηφαίστου – Νέου Ικονίου όπου όλα κύλησαν ομαλά ο βοηθός Παρισσόπουλος στο 92’ διέκοψε το παιχνίδι επειδή κάποιος φίλαθλος από πίσω του τον έβρισε !! Εμείς παίρνουμε το μέρος των διαιτητών σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα…..

Ο Ντουμιτρέσκου , όταν διέκοψε  το παιχνίδι είπε στον Γρίμπιλα  να πει στους παίκτες του να πάνε για μπάνιο και να αλλάξουν , γιατί η διακοπή είναι οριστική!!! Στο τέλος του αγώνα ο Γρίιμπιλας απείλησε τον διαιτητή , όπως ανέγραψε ο τελευταίος στο φύλο αγώνα και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία καθότι υπότροπος.  Χθες ο προπονητής υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς και ηθικούς λόγους , όπως ανέφερε , αλλά ουσιαστικά επειδή αγανάκτησε από αυτά που συνέβησαν στον αγώνα…

Η έκπληξη της χρονιάς έγινε  την Κυριακή και η Οδηγήτρια γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα αφού έχασε από την Άνω Νεάπολη!!!  Έτσι οι αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα είναι  πλέον η Προοδευτική , ο Αίας Σαλαμίνας, ο Περαμαϊκός και ο Φαληρικός…..

Η Προοδευτική μάλιστα συμπλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο μόνο με νίκες. 13 συνεχόμενες…

Στα αξιοσημείωτα ο πρώτος βαθμός που κατέκτησε φέτος η Δόξα Πειραιά η οποία απέσπασε ισοπαλία από τον Ίκαρο Καλλιθέας , αν και αγωνιζόταν από το 30’ με δέκα παίκτες !..

Αυτά και άλλα πολλά αύριο….

Μου είπαν   για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος Κ16 που έγινε προχθές  εξωφρενικά πράγματα. Που δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς .Μιλάμε για «Φαρ Ουέστ»!!. Μέχρι και η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει. Δυστυχώς όμως δεν μάθαμε λεπτομέρειες, όσο και να το επιχειρήσαμε . Παντού «στόματα ερμητικά κλειστά »  . Δυστυχώς με τέτοιες ,αλλά και άλλες,   πράξεις κινδυνεύει να πάει χαμένη η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών  που προσπαθούν λιθαράκι- λιθαράκι να κτίσουν το οικοδόμημα των υποδομών….