Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς την παρουσία φιλάθλων – κοινού) θα πραγματοποιηθούν ο σημερινός ημιτελικός αγώνας του Κυπέλλου Πειραιά  αλλά και όλοι αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων του τριημέρου(14-15-16/03) καθώς  και του επόμενου τριημέρου(21-22-23/03),για προληπτικούς λόγους , λόγω του κορωνοϊού . Μια νέα λοιπόν παγκόσμια κατάσταση αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης . Ο Θεός να βοηθήσει και να ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το σοβαρό αυτό πρόβλημα . Πάντως δεν χρειάζεται πανικός και όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ψυχραιμία την νέα αυτή κατάσταση ……

Η κατάσταση με αγώνες κεκλεισμένων θεατών είναι κάτι πρωτόγνωρο σε τοπικά πρωταθλήματα. Σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες στην πράξη  , αλλά θα πρέπει όλοι να τηρήσουν ευλαβικά και να εφαρμόσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρό. Αυτό που έχει αποφασιστεί , τουλάχιστον ανεπίσημα είναι από κάθε ομάδα να μπαίνουν στο γήπεδο 30 άτομα. Οι 25 να είναι ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο και οι 5 διοικητικά στελέχη . Η ΕΠΣΠ θα ορίζει ένα θυρωρό σε κάθε γήπεδο που θα ελέγχει την κατάσταση . Τον τελευταίο θα πληρώνει το γηπεδούχο σωματείο…..

Με τις μετακινήσεις πάντως κάποιων σωματείων θα υπάρχει ταλαιπωρία . Η ΑΕ Νίκαια είχε κλείσει  πούλμαν για να παίξει στη Σαλαμίνα με τους Σαλαμινομάχους έχοντας μαζί τις ακαδημίες και τους γονείς , αλλά το Υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στα πούλμαν να μπουν με κόσμο στην Σαλαμίνα . Έτσι αναγκαστικά η αποστολή θα πάει με Ι.Χ  των υπευθύνων και γονέων. Ταλαιπωρία αλλά με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται όλοι….

Όπως μας είπε ο προπονητής Γιάννης Παπαϊωάννου με το κλείσιμο των σχολείων  , κρίθηκε σκόπιμο , να σταματήσουν τα τμήματα υποδομών της ΑΕ Χατζηκυριακείου κάθε δραστηριότητα μέχρι τις 27 Μαρτίου…..

 

Διεξάγεται σήμερα στις 4μμ στο γήπεδο «Π.Σαλπέας» στο Σχιστό ο επαναληπτικός ημιτελικός  του Κυπέλλου Πειραιά , ανάμεσα στον ΑΠΟ Κερατσίνι και τον Εθνικό Πειραιά . Το παιχνίδι είναι ανοικτό για την πρόκριση στον τελικό , αφού το πρώτο ματς στο Ρέντη είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Τον σημερινό αγώνα θα  διευθύνει ο Λάμπρος Τζαγκαράκης με βοηθούς του Δημήτρη Ζησιμόπουλο και Γιάννη Καρακελλέ. Παρατηρητής αγώνα θα είναι ο Χρύσανθος Τρύφωνας…..

Μια πρόταση κάνει δημόσια ο προπονητής Μπάμπης Τοπίκογλου:« Mήπως  θα έπρεπε η ΕΠΣ Πειραιά
σε συνεργασία με τους δήμους  να προχωρήσει σε απολυμάνσεις  αποδυτηρίων ; Σωστή η πρόταση και ο προβληματισμός του Μπάμπη. Θεωρώ όμως ότι είναι υποχρέωση των Δήμων να το κάνουν . Αφού πρώτα βέβαια καθαρίσουν  τους χώρους . Δύσκολο πάντως το βλέπω .Το ξέρετε ότι υπάρχει γήπεδο που δεν διαθέτει άνθρωπο να καθαρίζει ; Την Κυριακή πήγα στο  συγκεκριμένο γήπεδο και είδα πάνω σε κάποιο  κάθισμα ένα πλαστικό ποτήρι από καφέ, το οποίο είχα δει στο ίδιο σημείο και πριν από δυο εβδομάδες !!!!.Τι να λέμε τώρα;;

Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί παγκόσμια με τον ιό του κορονο’ι’ου θέλει να διασφαλίσει και να προφυλάξει υπεύθυνα πάνω από όλα την υγεία και ασφάλεια των ποδοσφαιριστών της ,των προπονητών της και τους ανθρώπους της ομάδας .Έτσι πραγματοποίησε ειδική προληπτική απολύμανση σε όλους τους χώρους της ομάδας μας σε αποδυτήρια, γραφεία, τουαλέτες και χώρους αθλητικού υλικού.« Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου….

Αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού  η προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 16/3 εκδήλωση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά καθώς και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε η κοπής της πίτας του Αργοναύτη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα…..

Το στερνό αντίο είπαν χθες το μεσημέρι στον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη εκατοντάδες φίλοι και σύσσωμη η οικογένεια του  Ολυμπιακού . Στη νεκρώσιμη ακολουθία που ψάλθηκε  στον μητροπολιτικό ναό της  Αγίας Τριάδας Πειραιά την ΕΠΣΠ εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Κώστας Χολέβας στενός συνεργάτης και φίλος του εκλιπόντος για πολλά χρόνια, και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας . Παρών και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Μπρατσόλης….

Ένα πρόβλημα υγείας πέρασε ο παρατηρητής και καθηγητής διαιτησίας Γιάννης Χασάπης . Ευτυχώς όλα πήγαν καλά . Με δήλωση του ευχαριστεί όλους  όσοι του συμπαραστάθηκαν καθώς επίσης και την ΕΠΣΠ για το ενδιαφέρον της . Περαστικά φίλε ….

Με 3-2 επικράτησε ο Πειραϊκός  του Αστέρα Νίκαιας, ένα σκορ  το οποίον έχουν …συνηθίσει πλέον στην ομάδα .   Ήταν η τρίτη  συνεχόμενη νίκη του συλλόγου με το ίδιο αποτέλεσμα .Με 3-2 είχε νικήσει ο Πειραϊκός τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και την Αναγέννηση Μοσχάτου ….