Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά το Κερατσίνι σε βάρος του Εθνικού , όπου θα  αντιμετωπίσει τον «πρωτάρη» Αμπελακιακό.  Χωρίς να νικήσει , αλλά ούτε και να χάσει .Με δυο ισοπαλίες και χάρη στο εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα . Το χθεσινό παιχνίδι  έγινε κεκλεισμένων των θυρών στα πλαίσια προστασίας απέναντι στον Κορωνοϊό. Τα μέτρα τηρήθηκαν απόλυτα από τον παρατηρητή Άκη Τρύφωνα και τον συνεργάτη του Στέφανο Μουράτογλου. Όσο γινόταν βέβαια ,αφού από την πίσω μεριά του γηπέδου υπήρχε πρόσβαση και γύρω στα 30 άτομα είδαν το παιχνίδι είτε πίσω από τα κάγκελα , είτε  από το γήπεδο 5Χ5 ….

Σίγουρα η κατάσταση με τον Κορωνοϊό είναι ιδιαίτερα  σοβαρή σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη  για όλους . Και για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο, όπου οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές , με ότι αυτό συνεπάγεται . Θα πρέπει όμως να τηρήσουμε όλα τα μέτρα χωρίς να παρεκκλίνουμε .Η υγεία πάνω από όλα…..

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ΕΠΣΠ και του Δήμου Κορυδαλλού. Η Δημοτική αρχή επιμένει για λόγους υγείας να κλείσει το Σαββατοκύριακο τους  αγώνες και να μην διεξαχθούν παιχνίδια στο ΔΑΚ.  Η Ένωση αντιδρά όμως και δεν συμφωνεί  με την κίνηση αυτή , από την στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας . Κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΣΠ μας έλεγε χθες βράδυ: « Με όλους τους Δήμους υπάρχει άψογη συνεργασία στο σοβαρό αυτό θέμα . Απορώ για την στάση του φίλου Δημάρχου Κορυδαλλού. Είπε ότι θα κλείσει το γήπεδο. Αδιανόητο . Εμείς θα συμμορφωθούμε μόνο αν υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της ΕΠΟ . Και εν πάση περιπτώσει  ο Δήμος δεν έχει ευθύνη . Η ευθύνη ανήκει  στα σωματεία που πήραν παραχωρητήριο . Αυτά θα έχουν πρόβλημα  αν δεν αγωνιστούν . Εμείς πάντως για να μην συμβεί αυτό θα ορίσουμε τους αγώνες του Κορυδαλλού σε άλλα γήπεδα. »…..

Την δική του- σωστή- εκδοχή  δίνει ο Γιάννης Παπαϊωάννου έμπειρος ποδοσφαιριστής και ουσιαστικά το «αφεντικό» της Δόξας Πειραιά , που βάλλει κατά της ΕΠΟ :

«Αχ ρε Ελλάδα…….γι’ αυτό όλοι θέλουν να περάσουν από εδώ!!!!η ΕΠΟ μας δουλεύει κανονικά!!!!ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να αγωνιστεί γιατί αυτή είναι η δουλειά του!!!και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στην δουλειά μας τηρώντας τους κανόνες υγιεινής!!!Ο ερασιτέχνης ρε απαράδεκτοι της ΕΠΟ είναι κάτι διαφορετικό!!!!Διακοπή του πρωταθλήματος!!!!!σαράντα αγώνες=2500 χιλιάδες αθλητές θα έρθουν σε επαφή μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ένωση Πειραιά!!!πείραξαν ένα διαιτητή και έκαναν  απεργία οι διαιτητές!!!και τώρα που είμαστε μια ανάσα από μια παγκόσμια κρίση κάνουμε τους Κινέζους!!!»….

Η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση της τόνισε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τις δυο προσεχείς αγωνιστικές των Πειραϊκών πρωταθλημάτων.

Kατά την προσέλευση της εκάστοτε ομάδας στο γήπεδο (το αργότερο μια ώρα πριν) θα επιτρέπεται να εισέρχονται το ανώτερο έως 30 ΑΤΟΜΑ ( ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, διοίκηση) σε σχετική λίστα που θα παραδίδεται στον παρατηρητή  η στον υπεύθυνο ελέγχου και στην συνέχεια η θύρα θα  κλειδώνει.

Στο γήπεδο πέραν των 60 ατόμων των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων, θα  εισέρχονται οι αξιωματούχοι του αγώνα (διαιτητές, παρατηρητές, γιατροί), και αυστηρά  ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων για την λειτουργία του γηπέδου (φύλακας, καθαριστής).

Θα επιτρέπεται επίσης η είσοδος σε δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ, ή σε τηλεοπτική μετάδοση εφόσον  υπάρχει σχετική άδεια από την διοργανώτρια.

Σε περιπτώσεις παραβίασης των ανωτέρων οδηγιών, ο διαιτητής θα προχωρεί στην αυστηρή τήρηση του  ΚΑΠ( διακοπή αγώνα κλπ.) ενώ υποχρεωτικά θα αναφέρει τα συμβάντα στο Φύλλο αγώνα και θα  υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις.

Μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα- όπου έχουν ορισθεί συνεχόμενοι αγώνες, θα πρέπει να υπάρχει άμεση αποχώρηση των αποστολών των σωματείων που αγωνίσθηκαν……

Με απόφαση της Επιτροπής Υποδομών αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες  του προσεχούς Σαββατοκύριακου των Πρωταθλημάτων Υποδομών Κ-16, Κ-14, Κ-12…..

Με απόφαση της διοίκησης του Παννεαπολικού σταμάτησαν οι προπονήσεις , σε όλα τα τμήματα. Επίσης στον ΑΟ Καραβά δεν θα γίνονται προπονήσεις όλων των τμημάτων υποδομών μέχρι και την Πέμπτη 26 Μαρτίου…..

Σχετικά με την πρόταση του προπονητή του Πήγασου Αγίου Διονυσίου Μπάμπη Τοπίκογλου για απολύμανση των αποδυτηρίων από τις δημοτικές αρχές σε συνεργασία με την ΕΠΣΠ , ο παράγοντας του ΑΟ Καραβά Βασίλης Σκανδάλης έκανε την παρακάτω ορθή  επισήμανση: «Σωστή η πρόταση του κ.Τοπίκογλου, όμως εδώ το πρόβλημα ίσως είναι πολύ πιο σοβαρό. Στα περισσότερα γήπεδα του Πειραιά που πραγματοποιούνται προπονήσεις, οι ομάδες διαδέχονται η μία την άλλη και οι παίκτες συνωστίζονται στα ίδια αποδυτήρια. Μήπως πρέπει να υπάρξει ένα πιο δραστικό μέτρο από μια απλή απολύμανση ;»……

Με 10 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο προπονητής Μιχάλης Γρίμπιλας που παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες  από την Ελλάδα Ποντίων . Και με 6 ο β’ προπονητής της Αναγέννησης Μοσχάτου Γιώργος Ορφανός. Οι ποινές και των δυο έχουν διπλασιαστεί λόγω υποτροπής…..

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  εκφράζει  την βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στον πρόεδρο της ομάδας  Σίμο Καραουλάνη για τον χαμό του αγαπημένου του πατέρα. Η ομάδα  θα αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος του Σαββάτου με μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους.

«Έφυγε » από τη  ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βασίλης Γιακιντζής πατέρας των ποδοσφαιριστών της  Άνω Νεάπολης Στέλιου και Νίκου. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί αύριο Παρασκευή στις 12.30 στον ναό του Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Γ’ Νεκροταφείο. Τα θερμά συλλυπητήρια από την διοίκηση τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Μωραΐτη……