Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σε  όλης τη χώρα αποφάσισε  η Ε.Π.Ο. Όχι  συγκεκριμένα για δυο εβδομάδες  αλλά  μέχρι νεοτέρας. Που μπορεί δηλαδή να είναι και περισσότερο . Η κατάσταση  είναι σοβαρή  παγκοσμίως και όχι μόνο  στην χώρα μας . Η πανδημία πλέον όπως χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  του κορωνοϊού  χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα από όλους μας .

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να  υπάρξει πανικός   . Όλα θα πάνε καλά , αρκεί να τηρηθούν ευλαβικά οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Μέχρι να βγει η απόφαση από την  ΕΠΟ υπήρξε έντονος προβληματισμός από σωματεία , ποδοσφαιριστές και παράγοντες που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε στην υπερβολή .

Κι αυτό  γιατί η ΕΠΣ Πειραιά δεν έπαιρνε απόφαση περιμένοντας πρώτα να βγάλει ανακοίνωση  η υπέρτατη Ποδοσφαιρική αρχή, δηλαδή η ΕΠΟ . Στην Ένωση θεωρούσαν πιο σωστό να αναλάβει η ευθύνη η  Ομοσπονδία αν και οι υπεύθυνοι της ήταν υπέρ της  διακοπής των πρωταθλημάτων . Κι όταν γύρω στις 7 χθες το βράδυ η ΕΠΟ πήρε την σχετική απόφαση , στην  ΕΠΣΠ  ήταν αργά για να βγάλουν την ανακοίνωση τους. Κάτι που θα γίνει σήμερα , αλλά βέβαια αυτό θα  είναι  καθαρά για τυπικούς λόγους….

Μέχρι λοιπόν να πάρει την απόφαση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία , ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά στο διαδίκτυο. Υπεύθυνα αλλά και ανεύθυνα..

Δικαιολογημένα ο Δημήτρης Αλειφεράκης συνιστούσε ψυχραιμία  σε όλους «ας μην αρχίσουμε όλοι να κρίνουμε όλους….ψυχραιμία….» τόνισε ο προπονητής των Νέων Ευγένειας….

Και αφού  από το μεσημέρι δεν έβγαινε καμία απόφαση , τα σωματεία  αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πρώτη η Δόξα Πειραιά τόνισε ότι δεν θα παίξει με τον Γιάννη Παπαϊωάννου να  ωρύεται :

Οι παράγοντες της ΕΠΟ και των ενώσεων πρέπει μάλλον να ζουν σε άλλο πλανήτη!!!Μαντρώνουμε τα παιδιά μας στο σπίτι λόγω του ιού αλλά εμείς θα πάμε να αγωνιστούμε επειδή έτσι θέλουν!!!!Τώρα μάγκες θα γίνει αυτό που θέλουμε εμείς!!!!Τα πρόστιμα ο ΚΑΠ  να τα βάλει εκεί που ξέρει!!!έχουμε χαλάσει περιουσίες ολόκληρες για να ανησυχούμε για διακόσια ευρώ!!!!δεν το παίζουμε πιο άνθρωποι από εσάς!!!!είμαστε στα σίγουρα!!!!!»……

Στην συνέχεια ο ΑΟ Καραβάς ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να μην κατέβει να παίξει «Για μένα προσωπικά σαν πρόεδρος δεν έχει αξία καμία επιτυχία και κανένας αγώνας μπρος στην υγεία και την τυχόν περιπέτεια κάποιου ανθρώπου» τόνισε ο πρόεδρος  του συλλόγου Χρήστος Σκανδάλης και πρόσθεσε με νόημα  :« Είναι υποχρέωση όλων αυτών των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν μεγάλους οργανισμούς κοινότητες και ομάδες τέτοιες στιγμές να βγαίνουν μπροστά». Από την πλευρά του ο Γενικός Αρχηγός Βασίλης Σκανδάλης  δήλωσε: «Όπως η Δόξα, ο Καραβάς και κάποια αλλά , δυστυχώς λίγα προς το παρόν σωματεία, βγαίνουν μπροστά και ζητάνε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, έτσι θα έπρεπε και η Ένωση μας να ορθώσει κι εκείνη το ανάστημα της και να μας προστατέψει. Τι συζητάμε τώρα ; Ποιά ΕΠΟ και κουραφέξαλα. Αίσθημα ευθύνης λέγεται και μάλλον το στερούμαστε.»…

Ακολούθησαν τα σωματεία της ΑΕ Νίκαιας της ΑΕ Χατζηκυριακείου με τον Μιχάλη Μουσελή να δηλώνει : Η ΑΕ Χατζηκυριακείου δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, καθώς θα ακολουθήσει πιστά το διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας, που μίλησε ξεκάθαρα για απαγόρευση συναθροίσεων, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση την υγεία των ποδοσφαιριστών και των μελών της σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που βιώνει πρωτόγνωρα η κοινωνία μας. Δεν παρανομούμε πουθενά και ούτε εκβιαζόμαστε με  πρόστιμα και ποινές, καθώς τηρούμε κατά γράμμα αυτά που ανακοίνωσε επίσημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός»….

Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η υγεία όλων είναι πάνω από όλα. Δεν χρειάζεται πανικός… Χρειάζεται υπευθυνότητα.»…..

Από την Καλιφόρνια  των Η.Π.Α. όπου διαμένει μόνιμα ,  ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Ατρομήτου Κερατσινίου Χρήστος Βεζυργιάννης έστειλε το δικό του μήνυμα :

«όχι μόνο τα παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν αλλά και οι προπονήσεις … ειδικά στις μικρές ηλικίες που κατεβαίνουν και οι γονείς.»…..

«Δυστυχώς τα αυτονόητα πρέπει να τονίζονται . Επιβάλλεται η διακοπή των πρωταθλημάτων » δήλωσε ο προπονητής του Αργοναύτη Γιώργος Ξυπολυτάς….

«Υπευθυνότητα από όλους μας. Έπο τα σπίτια μας μέχρι τις ομάδες μας. Πρέπει να προστατέψουμε τους παίκτες μας» τόνισε ο  παράγοντας της Δάφνης Ταμπουρίων Νίκος Αντωναράκης ……

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Δόξας Πειραιά Δημήτρης Βουτσινάς εξέφρασε την απορία του:

«Δεν είναι μόνο ο συνωστισμός  , αλλά και στιις μονομαχίες των αντιπάλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο . Η κεφαλιά  του παίκτη με τον ιδρώτα που έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο στο μέτωπο δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό ; Εδώ ακούμε ότι κολλάει και με το σάλιο .»….

Και μια δική μας απορία . Αγωνιστική αυτή τη φορά Μακριά από τον …κορωνοϊό.  Και τους δυο επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Πειραιά   Αμπελακιακός- Ερμής την προπερασμένη Τετάρτη 4/3 και τον προχθεσινό Κερατσίνι – Εθνικός , τους διαιτήτευσε ο Λάμπρος Τζαγκαράκης. Στους τρεις από τους τέσσερις ημιτελικούς βοηθός ήταν ο Καρακελλές(!!!) και στους δυο ο Ζησιμόπουλος .     Μα καλά, δεν υπάρχουν άλλοι διαιτητές ; Είναι δυνατόν;;;….