Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σκληρή δοκιμασία είναι για την πατρίδα μας αλλά και για όλο τον κόσμο η εμφάνιση του κορωνοϊού που έχει αλλάξει πλέον τη ζωή μας .

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία..

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ γενικού ιατρού Αντώνη Λεμονή :«Χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία από όλους μας . Να μείνουμε σπίτια μας και να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής που ξέρουμε . Και προπαντός  , όχι πανικός »…

Κι όμως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας ,όπου δοκιμάζεται όλη η ανθρωπότητα  βρήκαμε τον τρόπο να διαφωνήσουμε .Όσον αφορά για το πότε θα έπρεπε να παρθεί η απόφαση αναστολής των πρωταθλημάτων .  Κάποιοι τα έβαλαν με την ΕΠΣΠ υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να πάρει  πιο γρήγορα την απόφαση . Από την άλλη πλευρά  από την Ένωση υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να περιμένουν το υπουργείο υγείας και την άρχουσα ποδοσφαιρική αρχή , δηλαδή την ΕΠΟ.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας  έκανε δήλωση απαντώντας μάλιστα με αιχμές σε αυτούς που βγήκαν και κατηγορούσαν για την καθυστέρηση της απόφασης .Μεταξύ άλλων ο κ. Σπάθας ανέφερε :

«Όσο καιρό ασχολούμαι στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ  θα έχω την θέση Δημοκρατικά να αποφασίζουμε για κάτι ή για πολύ δύσκολα πράγματα όπως περνάει ο λαός μας αυτή την εποχή  συνεργαζόμενος με Δημόσιες   και ποδοσφαιρικές Αρχές.

Με στεναχωρεί  που φίλοι παλιοί  , ότι θέματα  είχαμε τα λύναμε  «πίνοντας ένα καφέ» , για να προβληθούν  μου επιτεθήκαν  με δηλώσεις μέσω γραπτού ή ηλεκτρονικού Τύπου. Δεν  πειράζει εγώ  θα συζητήσω  μαζί τους  για να δω τι κέρδος  θα είχαμε σαν Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αν και εμείς βγαίναμε πρώτοι  .Θα πληρώνανε  τις οφειλές στα σωματεία?  Θα μπορούσαμε να κάνουμε  την Σχολή Διαιτησίας  με τα  άτομα τα πληθώρα  που μας είχαν στείλει οι συγκεκριμένοι και οι υπόλοιποι   παράγοντες? Θα υπήρχε ρεγάλο ?   Θα έβαζε χρήματα   στα  ταμία   της Ε.Π.Σ.  αν ήταν στους δέκα πρώτους;

ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ  ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ !!!!Υπάρχουν  τρόποι να με πολεμήσετε !!!! Αλλά από εδώ και πέρα  το νου μου θα  τον έχω  πάνω σας γιατί δεν είσαστε εντάξει.  »Αυτά λοιπόν είπε ο κ. Σπάθας , κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε…..

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν ποικιλότροπα .«Κάντε μας και παρατήρηση τώρα γιατί  ‘έγινε το αυτονόητο » σχολίασε  ο πρώην πρόεδρος του Ερμή και στέλεχος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κορυδαλλού Κώστας Πρέκας .

“Πολύ σωστά έπραξε η ΕΠΣΠ  περίμενε πρώτα τη θα πει η ΕΠΟ Σε αυτή δίνουμε λόγο. Τα  σωματεία δίνουν λόγο στην ΕΠΣΠ δηλαδή τα σωματεία  που βγήκαν πρώτα τι σημαίνει ; Είναι πιο ευαίσθητα από τα υπόλοιπα;» Τόνισε ο πρώην πρόεδρος  των Σαλαμινομάχων Στέλιος Φασουλής….

Αίσθηση προκάλεσε και η νέα τοποθέτηση του ηγέτη της Δόξας Πειραιά Γιάννη Παπαϊωάννου: «Δύο φορές έχω πιει καφέ με τον Γ.Γ.  της ΕΠΣΠ. Η μια πριν από περίπου 10 χρόνια σε μια συνάντηση μας μαζί με έναν πρώην αντιδήμαρχο και του είχα πει: αυτοί οι πέντε τα παίρνουν και εάν με ξαναπαίξουν θα τους κόψω τα χέρια!!μετά από μια βδομάδα οι 3 από τους πέντε σταμάτησαν να διαιτητεύουν!!και άλλη μία φορά πριν από 4 χρόνια για ένα προσωπικό μου αγωνιστικό πρόβλημα!!!όχι της ομάδας!!! προσωπικό μου!!!συζητήσεις όμως πολλές είτε στα γραφεία της Ένωσης είτε στα γήπεδα!!!αν οι απειλές είναι προς εμένα και την ομάδα μου τότε η σχέση μας αλλάζει!!!εγώ επιτέθηκα ευθέως σε ΕΠΟ και ένωση για ένα και μόνο λόγο!!!αν κάποιος θέλει να μου επιτεθεί ας το κάνει με τον ίδιο τρόπο!!!έτσι!!!για να γουστάρουμε και λίγο!!!αν η δήλωση του πάει προς αλλους συναδέλφους ας τα βρουν μόνοι τους!!για να γουστάρουν και αυτοί!!!και κάτι ακόμα!!!Δεν αμφισβητώ το τεράστιο έργο του Γιάννη Σπάθα στην Ένωση μας!!!!όπως και όλων των υπολοίπων!!!δεν πολεμάμε κανέναν!!!είμαστε στον ίδιο Γολγοθά όλοι!!!!

Από την πλευρά του ο  ηγέτης του Ατρόμητου Κερατσινίου  Θανάσης Μπαλαφούτης έκανε την παρακάτω δήλωση: Να πρυτανεύσει η λογική . Να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Η κατάσταση είναι σοβαρή . Το πρωτάθλημα δεν ξέρουμε πότε και αν θα ξεκινήσει.  Εγώ προσωπικά είμαι σκληρός πολλές φορές , αλλά και δίκαιος . Είναι άδικο λοιπόν να ρίχνουν τις ευθύνες στον Γιάννη τον Σπάθα . Η ΕΠΟ είναι η προϊσταμένη αρχή. Αυτή κάνει το κουμάντο .»…..

Και η άποψη του Βασίλη Τσιτούρα πρώην προέδρου του Αστέρα Νίκαιας : εγώ πάντα θα πίνω, καφέ με τον Σπάθα….τον θεωρώ ,ΣΗΜΕΡΑ ,όπως είναι η ΕΠΣΠ ,το Α και το Ω…και ολοι, ξέρουν, την ιστορία και περιπέτεια, την προσωπική και του ΑΣΤΕΡΑ ΝΙΚΑΙΑΣ, όσο, ήμουν, πρόεδρος…..ο ΜΟΝΟΣ, που είχε κάκαλα και μου ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ….κανείς άλλος, από τις ”ΑΘΩΕΣ,ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΜΑΡΙΕΣ”….!!!!!!!

Ο πρώτος πάντως  που πήρε απόφαση για να κλείσουν τα γήπεδα της περιοχής του ήταν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς . Ο οποίος την Τετάρτη ήλθε πρώτα σε συνεννόηση με  τα επτά ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου Κορυδαλλού , τα οποία συμφώνησαν ομόφωνα  για να «μπει  λουκέτο» στο Δ.Α.Κ. …..

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπευθύνου  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ Μπάμπη Μοιραδωράκη ,σχετικά με το χθεσινό μας δημοσίευμα στη στήλη  ότι και τους δυο επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Πειραιά   Αμπελακιακός- Ερμής  και Κερατσίνι – Εθνικός , τους διαιτήτευσε ο Λάμπρος Τζαγκαράκης ενώ στους τρεις από τους τέσσερις ημιτελικούς βοηθός ήταν ο Καρακελλές(!!!) και στους δυο ο Ζησιμόπουλος . Και αναρωτηθήκαμε αν υπάρχουν άλλοι διαιτητές . Η απάντηση λοιπόν  του κ. Μοιραδωράκη ήταν:  «Αγαπητέ Αντώνη βάσει της αναρτήσεως σου αναφορικά με τους ημιτελικούς ΕΠΣΠ πρέπει να γνωρίζεις  ότι η Επιτροπή ορίζει τους καλύτερους για το κάθε παιχνίδι  από τους ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ειδικά τις καθημερινές όπως είναι οι Τετάρτες , συνδυαστικά με το γεγονός ( αν και παρέκει πλέον από τον Κανονισμό)  ότι ακολουθεί ένας ΤΕΛΙΚΟΣ Κυπέλλου , οπότε αυτόματα τίθενται εκτός πλάνπου οι υποψήφιοι για να διευθύνουν τον τελικό . Αν σας κάνουν κάποιοι διαιτητές παράπονο, λυπάμαι πείτε( στους παραπονιάρηδες ) ότι προϋπόθεση  επιτυχίας είναι η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ , συνολικά και όχι επιλεκτικά . Ελπίζω να σου επίλυσα την δημόσια απορία που εξέφρασες . Με εκτίμηση.»….

Αναγνωρίζει και στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται φέτος στη διαιτησία η διοίκηση των Αστεριών Δραπετσώνας. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Τράκας δήλωσε: «Εμείς δεν ψάχνουμε δικαιολογίες για να πούμε ότι φταίνε οι διαιτητές στα παιχνίδια μας επειδή είμαστε χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα . Την περασμένη  Κυριακή χάσαμε  από την Αναγέννηση Μοσχάτου , αλλά δώσαμε συγχαρητήρια στον κ. Μαρινάκη για την άριστη διαιτησία του. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στον τομέα αυτό και να μην ρίχνουμε ευθύνες για την κακή μας κατάσταση στη διαιτησία»…..

Η διοίκηση , το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές των Νέων Ευγένειας εκφράζουν τα  θερμά συλλυπητήρια στον προπονητή τερματοφυλάκων  του συλλόγου  Μανώλη Θωμόπουλου για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα…

Περνώντας  χθες το πρωί γύρω στις 11 από το γήπεδο του ΣΕΦ , είδα μια ομάδα  να κάνει προπόνηση . Κι όπως μου είπε κάποιος φίλος παρά τα μέτρα υπάρχουν  ομάδες που ακόμα προπονούνται και προγραμματίζουν φιλικά!!!