Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Όλη η ανθρωπότητα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις . Σίγουρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για όλο τον κόσμο . Προέχει η ζωή  πάνω από όλα. Η δική μας , της οικογενείας μας , αλλά και όλων των συνανθρώπων μας . Όλα τα άλλα έρχονται , σε δεύτερη μοίρα . Ποιος έχει το κουράγιο και τη δύναμη να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο . Όμως , επειδή πολλοί φίλοι με ρωτάνε τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσω να πω κάποιες απόψεις.. Καταρχήν δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα . Κανένας δεν το ξέρει. Ούτε αν θα είναι νωρίς ή αργά . Πιθανότερο θεωρείται το δεύτερο. Αλλά η επόμενη μέρα για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο , όταν αυτή έλθει, δεν θα είναι ίδια. Θα είναι σίγουρα εντελώς  διαφορετική .

Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Τα συντρίμμια τους.   Ας τα πάρουμε με τη σειρά . Καταρχήν πως θα είναι οι ποδοσφαιριστές μετά από αυτή την μεγάλη καραντίνα. Όπου τα γήπεδα και τα γυμναστήρια είναι κλειστά . Θα χρειαστεί να γίνουν πολλές προπονήσεις . Ένα είδος μίνι προετοιμασίας, αν φυσικά επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα . Και με πόσους ποδοσφαιριστές . Αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες  τους. Στα σπίτια  της μόνιμης κατοικίας τους .Κάποιοι είναι φοιτητές , κάποιοι  χρειάζεται να δουλέψουν  για να επιζήσουν .Και φυσικά αν δεν γίνουν σωστές και αρκετές  προπονήσεις , θα υπάρξουν – αναπόφευκτα τραυματισμοί. Στη περίπτωση βέβαια που επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα . Γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν να συνεχίσουν . «Για πολλούς λόγους δεν πρέπει να υπάρχει συνέχεια των πρωταθλημάτων. Οι ποδοσφαιριστές είναι καθαρά ερασιτέχνες » δήλωσε ο ηγέτης του Ατρόμητου Κερατσινίου Θανάσης Μπαλαφούτης σε επικοινωνία που είχε μαζί μας και κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει για μια βοήθεια προς τις ερασιτεχνικές ομάδες και τους αθλητές. Σίγουρα το θέμα είναι σοβαρό , και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή . Βέβαια ο κορωνοϊός επισκιάζει όλες τις άλλες δραστηριότητες μας . Για όλους εμάς που λατρεύουμε το ποδόσφαιρο .Όμως θα πρέπει όταν, πρώτα ο Θεός , τελειώσει αυτή η περιπέτεια να κοιτάξουμε το αύριο . Να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι. Η ΕΠΣ Πειραιά  θα πρέπει να αρχίσει να ενεργοποιείται και να σχεδιάσει τις κινήσεις της …..

Να πούμε στην ΕΠΣΠ είχαν μια εκκρεμότητα με ένα κωδικό που παρεμπόδιζε τις οικονομικές κινήσεις της. Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας ήλθε σε επικοινωνία  με τους υφυπουργούς Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε μια μέρα ….

Σε μια πολύ σημαντική και αξιέπαινη κίνηση παράδειγμα προς μίμηση  προχώρησε η διοίκηση του Αργοναύτη. Αποφάσισε να  διαθέσει μάσκες, γάντια , αντισηπτικά  σε όλους τους αθλητές του συλλόγου ( Ανδρικό , εφηβικό, παιδικό) καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους……

Μια πολύ όμορφη κίνηση αυτό το διάστημα για όλους εμάς που μένουμε στο σπίτι. Το διαδικτυακό κανάλι ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζει παλιές όμορφες στιγμές μιας άλλης σπουδαίας εποχής , δείχνοντας στιγμιότυπα από αγώνες Πειραϊκών πρωταθλημάτων …..

Να θυμηθούμε αυτές τις δύσκολες μέρες και αυτούς που δεν είναι πια  κοντά μας .  Τέτοια εποχή πέρυσι «έφυγε » ο Δαυίδ Κωνσταντίνου , ένας  από τους τελευταίους μεγάλους του Πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, Ένας πραγματικός εργάτης του αθλητισμού..

Επίσης συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που χάσαμε τον Βασίλη Βλαχάκο. Τον οικονομικό προϊστάμενο της ΕΠΣΠ , αλλά πάνω από όλα έναν σπουδαίο κύριο  και υποδειγματικό οικογενειάρχη .

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε . Όμως ο  Δαυίδ και ο Βασίλης είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ…..

Θα κλείσω με μια δήλωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Μικτών ομάδων και υποδομών της ΕΠΣΠ Σταύρου Μορφόπουλου . Με λίγα λόγια τα είπαμε όλα : «Χάσαμε την τόσο σημαντική όπως αποδείχτηκε καθημερινότητα μας. Προσοχή να την ξαναποκτήσουμε. Μένουμε εντός για να είμαστε μετά συνέχεια εκτός Κάθε δοκιμασία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε για πολλά  που τα έχουμε δεδομένα. Προσέχουμε και νουθετούμε το μέλλον της χώρας μας , τα παιδιά. »….