Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες εποχές που ζούμε το πρώτο μέλημα όλων μας είναι η υγεία. Η δική μας , των συγγενών μας , των φίλων μας όλων των συνανθρώπων μας . Γι’ αυτό θεωρήσαμε να απέχουμε συνειδητά από τα αθλητικά δρώμενα. Που μόνο ..δρώμενα δεν είναι . Πρώτο γιατί δεν ενδιαφέρουν πολύ κόσμο , αυτή την περίοδο και δεύτερο γιατί υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα , αυτή την περίοδο. Την εποχή της καραντίνας. Βλέπετε άλλωστε ότι όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  ή ρητορικές δηλώσεις είναι , ή αναδημοσιεύσεις κάποιου  άλλου . Επειδή όμως έχουν αρχίσει κάποιοι να ρωτούν για το αύριο στο ποδόσφαιρο  να πούμε ότι ακόμα δεν ξέρει κανένας . Το πιθανότερο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν , είναι να μην συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα . Σίγουρα πάντως η αυριανή μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική μέρα για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο . Δεκάδες σωματεία( υπολογίζονται γύρω στα 40)  έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μην κατέβουν να παίξουν και να σταματήσει το πρωτάθλημα εδώ. Αφού όπως λέγεται δεν έχουν πολλούς παίκτες στη διάθεση τους  για διαφόρους λόγους. Από την πλευρά τους και πολλοί διαιτητές  δεν έχουν προθυμία για  να σφυρίξουν  σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες .. όλα αυτά όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από τον Μάιο. …

Όμως επειδή πάνω από όλα μας ενδιαφέρουν οι ειδήσεις , να πούμε ότι την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο γήπεδο «Μελισσουργός» στο Ρέντη . Παράλληλα θα γίνει και η εγκατάσταση νέων προβολέων στους πυλώνες  του γηπέδου.. Το γήπεδο θα είναι πανέτοιμο την περίοδο της προετοιμασίας των ομάδων. Αν φυσικά συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τώρα , δεν θα μπορούν να γίνουν αγώνες  εκεί…..

Θρήνος για την οικογένεια του βετεράνου άσου του Ολυμπιακού  Μίλτου Κουμαριά . Ο γιος του  Δημήτρης πατέρας ενός μικρού παιδιού, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 46 ετών από το κορονοϊό. Ήταν οικονομικός ελεγκτής σε κρουαζιερόπλοια ξένης εταιρίας. Το πλοίο που επέβαινε ξεκίνησε  από την Ισπανία με τελικό προορισμό στο Μαϊάμι. Από την επαφή όμως που είχε με Ισπανούς επιβάτες, αναμενόμενη λόγω της εργασίας του, φαίνεται ότι «κόλλησε ». Δεν τον δέχτηκαν όμως στο Μαϊάμι και έτσι βρέθηκε σε ένα κόλπο του Μεξικού όπου από κει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρέμεινε διασωληνωμένος, δίνοντας τη δική του «μάχη» ενημερώνοντας τη σύζυγο του με την οποία βρισκόταν σε συνεχή επαφή. Από ένα σημείο όμως και μετά  η επικοινωνία κόπηκε  . Ανήσυχη η σύζυγος του προσπάθησε να βγάλει άκρη και τελικά έμαθε ότι ο Δημήτρης ήταν νεκρός.  Έφυγε εντελώς μόνος . Ένα παλικάρι που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υγείας .Δυστυχώς ….

Μια πολύ σημαντική κίνηση από την  Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά αυτές τις κρίσιμες μέρες για την ανθρωπότητα. Αντιπροσωπεία της βρέθηκε τις προάλλες στο Τζάνειο Νοσοκομείο και παρέδωσε 600 μάσκες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , της Β’

Παθολογικής Κλινικής , όπου επιμελητής είναι ο ιατρός Λοιμωξιολόγος Θωμάς Νιτσοτόλης. Σημειωτέον  είναι ότι οι παλαίμαχοι αγόρασαν τις μάσκες με χρήματα του ταμείου τους και όχι από κάποια χορηγία.«Ήταν μια συμβολική κίνηση γι ‘ αυτούς  τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη »δήλωσε ο πρόεδρος των Βετεράνων Κανέλλος Τσίρμπας που ευχαριστεί το μέλος Γιώργο Βαγγέλη που βρίσκεται πάντα κοντά στους παλαίμαχους…..

Μια σπουδαία προσπάθεια γίνεται τον τελευταίο καιρό στον Αίαντα Σαλαμίνας. Με πρωτοβουλία του κ. Αλέκου Ανδρέου στη σελίδα του συλλόγου και των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας , προβάλλονται σημαντικές  στιγμές από την δραστηριότητα του Αίαντα , καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών και προπονητών που  έχουν αγωνιστεί και προσφέρει στο σωματείο. Μια κίνηση που βρήκε άμεσα ανταπόκριση από πολύ κόσμο που είδε παλιές ένδοξες στιγμές του παρελθόντος να ξαναζωντανεύουν ….

Η  όμορφη  κίνηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από την αρχή της πανδημίας η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα συνεχίζεται . Δεκάδες ποδοσφαιριστές, παράγοντες , προπονητές , δημοσιογράφοι κ.α   μέχρι τώρα προτρέπουν με δήλωση τους όλο τον κόσμο να παραμείνει σπίτι αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι μας . Μπράβο παιδιά …..

Μετά από 6 δημιουργικά χρόνια στο  Δ.Σ. του ΑΟ Καραβά ο Βαγγέλης Βρεκούσης υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του Αντιπροέδρου Α’, αλλά και από την θέση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων για προσωπικούς λόγους. Θα παραμείνει  όμως ενεργό μέλος της ομάδας  . Με επιστολή του  αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Δ.Σ. και όλους τους προπονητές και ποδοσφαιριστές που μαζί προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τον σύλλογο ζωντανό μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια θέλω να πιστεύω οτι έκανα περισσότερους φίλους παρά εχθρούς. Εάν κάποιους σε αυτό το διάστημα η συμπεριφορά, οι σκέψεις μου τους έθιξε ή τους πλήγωσε δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω και αναλαμβάνω την ευθύνη των επιλογών μου που μόνο γνώμονα είχαν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σωματείου. Ήδη αυτή την χρονιά για επαγγελματικούς αλλά και οικογενειακούς λόγους δεν μπόρεσα να είμαι κοντά στην ομάδα όπως θα το ήθελα.. Παραμένω απλό μέλος του σωματείου και θα συνεχίσω να βοηθώ το σύλλογο, όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Εύχομαι σε όλο τον αθλητικό κόσμο του Πειραιά υγεία και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλοι ξανά στα γήπεδα. »….

«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΑΕ Χαραυγής Γιώργος Λουβιτάκης . Ήταν ιδιοκτήτης της γνωστής ψαροταβέρνας της περιοχής «Κρητικός» . Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του , από τη διοίκης του συλλόγου…..

Μια νέα περιπέτεια με την υγεία του μέσα σε μικρό χρονικά διάστημα  περνά ο πρώην φροντιστής του ΑΟ Καραβά Πέτρος Κονταξής που νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο. Είναι σίγουρο όμως ότι ο Πετράν θα περάσει και αυτό το πρόβλημα και θα επανέλθει σύντομα στις δραστηριότητες του….