Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η   διακοπή   των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων  συμπεριλαμβανομένης και της Γ’ Εθνικής   θεωρείται πλέον οριστική , μετά  την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης . Η Πολιτεία δεν ρισκάρει την επανέναρξη των αγώνων αφού οι κίνδυνοι εξάπλωσης της πανδημίας είναι πάρα πολλοί. Άλλωστε οι περισσότερες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις στην Ελλάδα δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι Ενώσεις ή οι Ομοσπονδίες θα μπορούν να λήξουν τα πρωταθλήματα τους ενώ παράλληλα μπορούν να αποφασίσουν ακόμα  και αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Και επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ χωρίς οι αποφάσεις να χρειάζεται να έχουν έγκριση ή επικύρωση γενικής συνέλευσης.

Η απόφαση αυτή σίγουρα ικανοποίησε την ΕΠΣ Πειραιά , αλλά και τα περισσότερα σωματεία της που είχαν ταχθεί με υπογραφές τους , αλλά και ανακοινώσεις τους  κατά της συνέχισης των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, αλλά και  από την ΕΠΣΠ  αφού ο κ. Σπάθας μας έδινε τα ονόματα με το …ζόρι, ομάδες που δεν ήθελαν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα είναι μεταξύ άλλων οι : Προοδευτική, Αετός Κορυδαλλού, ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα, ΑΕ Θύελλας  Αχιλλέα Κορυδαλλού, Ελλάς Ποντίων  , ΑΕ Περάματος, Περαμαϊκός, Ολυμπιακός Περάματος, ΑΣ Δραπετσώνας, ΑΣ Ποντίων , Παννεαπολικός, Χαλκηδόνα, Χαραυγή, Ατρόμητος Κερατσινίου, Νέοι Ευγένειας, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Θύελλα Μοσχάτου, Φαληρικός, Αργοναύτης, Άρης Αμφιάλης, Κύπρος Κορυδαλλού, Αστυπάλαια Κορυδαλλού, Ένωση Α.Α. Ρέντη , Λέοντες Καμινίων , Δάφνη Ταμπουρίων , η γυναικεία ομάδα του Οδυσσέα Γλυφάδας που ανήκει στην ΕΠΣΠ  κ.α .

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας δήλωσε  : « Ήταν η πλέον ενδεδειγμένη σε αυτή τη φάση. Συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη γι’ αυτή τη σωστή απόφαση . Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα έπρεπε να γινόταν κάτι που θα έβαζε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αθλητών καθώς και όλων όσων εμπλέκονται στους αγώνες (διαιτητές, προπονητές, παράγοντες, παρατηρητές, γιατροί) και των οικογενειών αυτών. Μη θέλοντας να λαϊκίσω όμως, επισημαίνω σε μερικούς παράγοντες των οργάνων του ποδοσφαίρου και δεν αναφέρομαι στην πλειοψηφία των συμβούλων της Ε.Π.Ο., τα προσωπικά ενδιαφέροντα για ορισμένα σωματεία ας μπουν στην άκρη για φέτος. Προέχει η υγεία .Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα. »…

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου του Ολυμπιακού Κερατσινίου Μαυροειδόγγονας  τόνισε  : «  Μετά από δύο μήνες ολοκληρωτικής απραξίας, επαγγελματικής κι αθλητικής είναι επιεικώς ανάρμοστο να τίθεται ερώτηση “αν μπορούν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να παίξουν μπάλα”  κάτω από αυτές τις συνθήκες.       Εκτός του παγκόσμιου θέματος της υγείας υπάρχουν και οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και που αφορά άμεσα το μέλλον τους αλλά και εκείνοι που εργάζονται κατά την θερινή περίοδο.»….

Πάμε τώρα στο πιο ουσιαστικό  σημείο. Τι θα γίνει με τις βαθμολογίες ; Ποιοι ανέρχονται και ποιοι υποβιβάζονται;  Είναι πλέον στην δικαιοδοσία των Ενώσεων να αποφασίσουν .   Η ΕΠΣ Πειραιά θα αποφασίσει  σχετικά . Όσον αφορά τις ανόδους ,σύμφωνα με πληροφορίες  ανέρχονται σίγουρα οι πρώτοι  από τον κάθε όμιλο, όπως είναι οι βαθμολογίες αυτή τη στιγμή,  ενώ για τους δεύτερους θα ξεκαθαρίσει , ανάλογα με τις αναδιαρθρώσεις που θα γίνουν από την ΕΠΟ .Πρόθεση της ΕΠΣΠ είναι να μην υποβιβαστεί ΚΑΜΜΙΑ ομάδα . Λογικά οι όμιλοι θα απαρτίζονται από 16 , αντί  για 14 ομάδες . Την επόμενη περίοδο όμως 2021-2022  θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες( οι διπλάσιες)  . Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Σπίθα , αν τυχόν θελήσει να επανέλθει
Όλα αυτά βέβαια είναι σκέψεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν  διαφοροποιήσεις  .  Θα αποφασίσει σχετικά το Δ.Σ της ΕΠΣΠ που θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα .  Εκκρεμότητα υπάρχει  και με τον τελικό Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στο Κερατσίνι και τον Αμπελακιακό . Που λογικά θα γίνει  Σεπτέμβριο και πριν από την έναρξη της νέας περιόδου…

Κάτι ανάλογο με τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην αντιπρόεδρος και ταμίας της ΕΠΣΠ Χρήστος Στούκας που μας είπε: «Να μείνουν οι βαθμολογίες ως έχουν. Να ανέβουν οι πρώτοι και να μην υποβιβαστεί κανένας, Είναι το δίκαιο . Πάνω από όλα προέχει η υγεία των αθλητών »….

Το σίγουρο είναι ένα . Πως  με  όποια μορφή γίνουν τα νέα πρωταθλήματα , η αυριανή μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική . Για όλους και για όλα . Η ζωή μας θα έχει αλλάξει . Με ή χωρίς κορονοϊό. …

Σεμινάριο στα πλαίσια επιμόρφωσης των μελών του διοργανώνει αυτές τις μέρες ο  Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά  με αφορμή την πανδημία   και με τίτλο: “ΔΙΑΚΟΠΗ – ΑΠΟΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ”. Η διαδικασία  γίνεται με την μέθοδο cisco webex.

Την Πέμπτη δίδαξε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Αλεξίου προπονητής Φ.Κ. στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης με θέμα :«Και ξαφνικά COVID-19 …!! Συνέπειες αποπροσαρμογής και αθλητική φόρμα”
Χθες Παρασκευή μίλησε ο καθηγητής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γρηγόρης Μπογδάνης Εργοφυσιολόγος στην ΠΑΕ ΑΕΚ  με θέμα “Φυσιολογία της Άσκησης (Ph.D)”

Απόψε και ώρα 20.00 ολοκληρώνεται το σεμινάριο με ομιλητή τον Γρηγόρη Α. Μπιζά, Πτυχιούχο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Προπονητή Ποδοσφάιρου.(UEFA PRO), Προπονητή Φ.Κ στην ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ….

Μια ακόμα σημαντική κίνηση από την Ένωση  Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .Με ενέργειες της  και με την βοήθεια τις ομάδες Βετεράνων  κατάφεραν να συγκεντρώσουν μια πολύ  σημαντική  ποσότητα τροφίμων τα οποία δόθηκαν σε οικογένειες  της ευρύτερης περιοχή του Πειραιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους καθώς και τους χορηγούς που συνέβαλαν σε αυτόν τον ιερό σκοπό…..

«Έφυγε » από τη ζωή πλήρης ημερών ο μπάρμπα Σπύρος Αθανασόπουλος . Πατέρας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Δημήτρη και Λυκούργου , παππούς του προπονητή Σπύρου και πεθερός της πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΣΠ Λέλας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια. Να έχουν την ευχή του,.,..