Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Η ΕΠΣ Πειραιά ουσιαστικά  αποφάσισε χθες  για τις   αναδιαρθρώσεις στις κατηγορίες των πρωταθλημάτων  της . Δεν τις ανακοινώνει όμως τώρα . Προφανώς γιατί περιμένει πρώτα τις κινήσεις  της ΕΠΟ .   Το σίγουρο είναι ότι φέτος τα πρωταθλήματα θα είναι πολύ ενισχυμένα .Δηλαδή περισσότερες ομάδες στους  ομίλους και τις κατηγορίες  Α’ και Β’. Κάτι που σημαίνει ότι α) δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα β) και ανέρχονται περισσότερες  του προγραμματισμένου γ) δεν περιγράφω άλλο….

Πάμε στα γηπεδικά . Στο γήπεδο του Ρέντη  ξεκίνησαν οι εργασίες  ανακατασκευής του χλοοτάπητα και σύντομα το γήπεδο θα είναι πανέτοιμο . Εργασίες όμως ξεκίνησαν και στο γήπεδο των Σιταποθηκών. Ήδη τοποθετήθηκε ο νέος χλοοτάπητας  . Όχι όμως  και  το καουτσούκ .  Το περιμένουν , λένε οι αρμόδιοι . Επειδή όμως το παλιό δεν έχει φύγει και βρίσκεται ακόμα έξω από το γήπεδο ,  το μυαλό μου πάει στο πονηρό . Λόγω προηγούμενης εμπειρίας από το γήπεδο της Νίκαιας. Όπου εκεί  έγινε πολύς θόρυβος  για να έλθει νέο καουτσούκ  και να  φύγει το παλαιό που ήταν τρεις μήνες στο γήπεδο  με την αιτιολογία ότι δεν βρισκόταν …φορτηγό για να πάει να το πάρει….. Πάμε τώρα

στο γήπεδο Χαραυγής  .Επιβάλλεται  η αντικατάσταση του επί 16ετία  τάπητα .«Δεν πάει άλλο έχει μείνει μόνο το καουτσούκ.» μας είπε ο Σωκράτης  Πτερνέας ….

Ευκαιρία είναι να αντικατασταθεί και ο χλοοτάπητας στον Κορυδαλλό , όπως  έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιοι…..

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση   με την οποία ενημερώνονται τα σωματεία  ότι πρέπει να κάνουν  τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας τους. Μια ανακοίνωση την οποία αν και ήξεραν εδώ και καιρό τα σωματεία , την αντιμετώπισαν  αρκετά  «μουδιασμένα » θα έλεγα .Για το  θέμα αυτό ο Αντώνης Αναστασιάδης από την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  τόνισε :

«Προσωπικά βλέπω ότι η πολιτεία με αυτά τα κριτήρια θέλει να μικρύνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι να το βοηθήσει… Ουσιαστικά απομακρύνει και τους λίγους που μοχθούν και ματώνουν χρόνια τώρα για να παίζουν ποδόσφαιρο τα παιδιά της κάθε γειτονιάς. Μήπως τελικά τα κροκοδείλια δάκρυα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι απλά ένα εφέ? Ίσως τελικά αντιμετωπίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σαν έναν μπελά… Εκτός αν θέλουν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο VIP για λίγους πλέον… Απορίες είναι που έχω σαν νέος που αγαπώ το ποδόσφαιρο.»

« Με αυτόν τον τρόπο  μας οδηγούν σε διάλυση » δήλωσε ο πρόεδρος του Πολυκράτη Γιάννης Μιχάλαινας . Ο άνθρωπος ουσιαστικά μόνος του διοικεί τον σύλλογο. Και δεν είναι ο μοναδικός. Αρκετά σωματεία λειτουργούν  με αυτόν τον τρόπο. Ξαφνικά η Πολιτεία αποφάσισε να βάλει  τα πράγματα σε μια τάξη. Στη νομιμότητα  . Το ερώτημα είναι αν μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση . Οπότε  όλα πλέον είναι πιθανά .Συμμόρφωση ή διάλυση ;…..

Την αγωνία του για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο πρόεδρος  – ποδοσφαιριστής της  Δόξας Πειραιά Γιάννης Παπαϊωάννου με λόγια απλά και σταράτα  .Δήλωσε χαρακτηριστικά :

«Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις συναδέλφων σχετικά με αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, πρωταθλητές, δευτεραθλητές κτλ!!!Με απόλυτο σεβασμό λοιπόν και έχοντας μια εμπειρία 20 ετών σαν ερασιτέχνης παράγοντας και αθλητής θα διευκρινίσω τα εξής. Πολύ κουτός ο τρόπος σκέψης τους. Παραμερίζοντας για αυτήν και μόνο την ανακοίνωση τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε όλοι το επόμενο διάστημα, θα αναφερθώ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πως θα ξεκινήσουν; Τι εγγυήσεις θα υπάρχουν για να ολοκληρωθούν;Τι προγραμματισμό θα κάνει κάποιος από εμάς αν ξεκινήσει η προετοιμασία και τον Οκτώβρη υπάρξει διακοπή; Τι θα συμβεί αν υπάρξει κρούσμα σε κάποιο από τα γήπεδα που καθημερινά φιλοξενεί περισσότερους από 200 αθλητές καθημερινά;Σταματάνε οι προπονήσεις; σταματάνε οι αγώνες; Ο Πειραιάς έχει 85 σωματεία και 30 αποδυτήρια!!!Η Ένωση Πειραιά έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της. Και δεν μπορεί να δώσει λύσεις γιατί δεν είναι Υπουργείο Υγείας. Καλό λοιπόν θα ήταν να μαζευτούμε όλοι, να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τι μορφή θα έχει το επόμενο πρωτάθλημα!!!οι πρωταθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων που θα ξεκινήσουν το ταξίδι της  Γ’ εθνικής να είστε σίγουροι ότι τέλος Νοέμβρη δεν θα σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα. Γιατί ο προγραμματισμός θα έχει πέσει έξω. Και δεν θα εξαρτάται τίποτα από τους ίδιους. Και κάτι τελευταίο για κάποιους πονηρούς. Πριν φωνάξετε ένα ποδοσφαιριστή για να του δώσετε προκαταβολή ρίχτε μια ματιά στην γειτονιά σας αν υπάρχει κάποια οικογένεια που δεν έχει τα απαραίτητα για να ζήσει»…..

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων που πλήγονται από την κρίση ανέλαβε ο πρόεδρος του Αργοναύτη Φώτης Μενούχος που καλεί όλα τα σωματεία Α’ , Β’ Γ’ Πειραιά και τα Πειραιώτικα της Γ Εθνικής , καθώς και της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής , να βρεθούν  μετά τις 20 Μαΐου  σε μια ανοικτή συγκέντρωση να συζητήσουν τα προβλήματα  τους .

« Θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα .. Η μιζέρια και η φτώχεια μας οδηγεί να συσπειρωθούμε.  . Ο  κόμπος έχει φτάσει στο χτένι  και δεν πάει άλλο .» δήλωσε ο κ. Μενούχος …..

Τη συμπάθεια τους  προς τον  ΑΟ Καραβά και στο πρόβλημα που περνάει , αφού χάνει οριστικά την πρώτη θέση και το δικαίωμα στην ελπίδα ,  λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος  εξέφρασαν Πειραϊκοί  σύλλογοι . Με δήλωση  του ο πρόεδρος  του Δία Κορυδαλλού Βαγγέλης Ταμβάκης  αναφέρει μεταξύ άλλων : «Θέλω  να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς το φίλο σωματείο του ΑΟ Καραβά που κατά τη γνώμη μου παίζοντας  το καλύτερο ποδόσφαιρο στον  όμιλο μας ,  πρέπει δικαίως να βρεθεί στη Γ’ Εθνική .

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου στην οποία αναφέρεται :«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώσαμε όλοι φέτος, ο Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑΣ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για τους λόγους αυτούς τον στηρίζουμε ηθικά και τασσόμαστε υπέρ του προβιβασμού του στην Γ’ Εθνική, ως δίκαιο και ευκταίο.»

Δεν θα το πιστέψετε , αλλά ανακοίνωση εξέδωσε και  η ΑΕ Μοσχάτου που λέει: «Ευχόμαστε να βρεθεί μια δίκαιη  λύση  και να διεκδικήσει  την  άνοδο  και ο ΑΟ Καραβάς που δικαιωματικά  αξίζει  μια ευκαιρία .»Πως αλλάζουν οι καιροί…..

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο  έχει ανεβάσει στη σελίδα του στο facebook o μέχρι πρότινος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΑΟ Καραβά Βαγγέλη Βρεκούσης  με αφορμή το υπέροχο  αφιέρωμα  του Φώτη Περιφάνη sto plekto.gr για τον τελικό του Κυπέλλου  Πειραιά  ανάμεσα στον  ΑΠΟ Κερατσίνι και τον Αμπελακιακό  ο νικητής του οποίου θα βγει μετά από ..κλήρωση. Πάντως η ΕΠΣΠ καταβάλλει κάθε  προσπάθεια  και με έγγραφο της προς την ΕΠΟ  πρότεινε ώστε ο τελικός να διεξαχθεί εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες στα  τέλη Αυγούστου ή  στις αρχές Σεπτέμβρη……

Άρωμα γυναίκας  και στις Δημόσιες Σχέσεις του Πήγασου Αγίου Διονυσίου . Είναι η έγκριτη δικηγόρος κ. Εβίτα Κουστένη .Μια ακόμα εκπρόσωπος του ωραίου φύλλου και ουχί του ασθενούς, στα αθλητικά δρώμενα σε ένα χώρο που θεωρείτο ανδροκρατούμενος . Καλή επιτυχία στο έργο της…

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα δώσει stoplekto.gr στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας. Η ημέρα και  η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα ….