Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τεράστια απήχηση σημείωσε η συνέντευξη που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας  της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας stoplekto .gr  . Μια συνέντευξη   που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 20.000  άτομα την παρακολούθησαν δημιουργώντας αριθμό ρεκόρ  για τα ερασιτεχνικά δεδομένα . Είτε live , είτε αργότερα, ή ακόμα και  από άλλα μέσα που την αναπαρήγαγαν . Ειπώθηκαν  και ακούστηκαν πολλά . Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.  Η ουσία είναι πως όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο , γι’ αυτό θα πρέπει να το  προστατέψουμε ο καθένας από την πλευρά του, αφήνοντας στην άκρη τις τυχόν διαφορές . Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική …..

Ευχή μας είναι  να βρεθεί  λύση και να δικαιωθεί και ο ΑΟ Καραβάς . Να αποκατασταθεί  η τάξη . Δεν ξέρω τον τρόπο. Ας τον βρουν οι αρμόδιοι της ΕΠΟ . Αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους….

Σοβαρές αναδιαρθρώσεις  ετοιμάζει η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά  για τη νέα αγωνιστική περίοδο . Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα . Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από Α’ και Β’ Κατηγορία  . Όσον αφορά  τις ομάδες που ανέρχονται από Β’ σε Α΄ και  από Γ’ σε Β’ οι πληροφορίες είναι ότι  ανεβαίνουν εκτός από τον πρωτοπόρο και οι ομάδες  που θα μετείχαν στα play off  σύμφωνα με τον βαθμολογικό  πίνακα .

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τη Γ’ Κατηγορία . Πόσες ομάδες θα ανέλθουν  τελικά ; Πέρα από την πρωτοπόρο Οδηγήτρια , ανέρχονται οι δυο Σαλαμινιώτικες  ΑΕ Σαλαμίνας και Σαλαμινομάχοι , ο ΑΣΧ Ποσειδών . Απομένει μια θέση που διεκδικούν ο  Φοίνικας Αγίας Σοφίας και ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου που ισοβαθμούν .  Στον α’ γύρο  οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 . Στον β’ δεν πρόλαβαν να αγωνιστούν . Ποιος λοιπόν θα ανέλθει από τους δυο; Ή μάλλον και οι δυο ;;;

Από κει και πέρα  απομένουν  8 ομάδες μόνο.   Ο Προμηθέας , η ΑΕ Χατζηκυριακείου, η Άνω Νεάπολη, ο Προφήτης Ηλίας , η ΑΕ Νίκαια , η Δάφνη Ταμπουρίων , ο ΑΣ Κωφών και ο Πολυκράτης . Δυο ομάδες που αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα υποδομής και είχαν δικαίωμα να παίξουν φέτος στη Γ’ Κατηγορία . Είναι ο Αστέρας Σαλαμίνας και η Ειρήνη 2005 .  Που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν δείξει ότι θέλουν  να παίξουν στο ανδρικό πρωτάθλημα. Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Σπάθας δήλωσε στη συνέντευξη που μας έδωσε : «Αυτές τις ομάδες που έχουν το δικαίωμα να παίξουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας  και δεν δέχονται να αγωνιστούν , παρά  μόνο στα πρωταθλήματα υποδομής, γιατί εισπράττουν χρήματα εκεί, θα πληρώνουν όλα τα έξοδα που θα πλήρωνα , αν έπαιζαν στη Γ’ Κατηγορία. Αυτή είναι η πρόταση μου και θα τη φέρω στο συμβούλιο  της Ένωση ς ». …

Στην περίπτωση λοιπόν που το πρωτάθλημα θα γίνει μόνο με τόσο λίγες ομάδες , προβλέπεται η λύση των τριών γύρων . Από ένα γύρο στην έδρα κάθε ομάδας ενώ το τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα…

Περίπτωση  να συμπληρωθεί  το πρωτάθλημα  της Γ’ Κατηγορίας  με ομάδες Κ-18   Πειραϊκών συλλόγων  θα πρέπει να αποκλειστεί για νομικούς καθαρά λόγους. Ο κ. Σπάθας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν  για να διεξαχθεί πρωτάθλημα υποδομών με ομάδες Κ-18.  Τα παιδιά των ηλικιών αυτών έχουν δικαίωμα  να αγωνίζονται κι αυτά….

Πάμε παρακάτω . Η ιστορική Σπίθα Νίκαιας που δεν κατέβηκε καθόλου  στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι η μόνη που υποβιβάζεται   στη Γ’. Αν αγωνιστεί βέβαια με την υπάρχουσα διοικητική σύνθεση ή και με άλλη.

Μια παρέα  από 100 περίπου άτομα στην Παλιά Κοκκινιά , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας,  αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα . Σκοπός τους είναι να αναστήσουν ξανά το ποδόσφαιρο στην περιοχή. Εκεί που κάποτε  δραστηριοποιούνταν ο ΑΟ  και η ΑΕΚ Παλιάς Κοκκινιάς .  Ευχή μας είναι να πραγματοποιηθεί  το όνειρο τους. Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από νέες ομάδες …..

Με τρεις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών θα αγωνιστούν οι Πειραϊκές ομάδες όλων των κατηγοριών   στο νέο πρωτάθλημα . Αυτό είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ το περασμένο καλοκαίρι ….

Τέθηκε θέμα για ορισμένους ποδοσφαιριστές που φέτος που συμπλήρωσαν τα 40  τους χρόνια  και ουσιαστικά« κρέμασαν τα παπούτσια τους» , να συνεχίσουν για μια ακόμα χρονιά , επειδή, έληξαν άδοξα τα πρωταθλήματα και δεν είχαν την ευκαιρία να τερματίσουν την καριέρα τους  όπως θα ήθελαν με ψηλά το κεφάλι. Τον λόγο έχει η ΕΠΣΠ ……

Προχωρούν οι εργασίες στα γήπεδα Σιταποθηκών και Ρέντη . Και τα δυο θα είναι έτοιμα  για τη νέα περίοδο.

Σειρά έχουν τώρα τα γήπεδα Κορυδαλλού και Χαραυγής  Επιβάλλεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες τώρα ώστε να αρχίσουν τα έργα , τώρα που ουσιαστικά είναι νεκρή περίοδος… Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο  η ανακατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα  τελευταίας γενιάς των αποδυτηρίων  και του ταρτάν Σταδίου Σαλαμίνας  συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ . Αν όλα πάνε καλά το έργο θα  παραδοθεί το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο…..

Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πήγασου Αγίου Διονυσίου δικηγόρος κ. Εβίτα Κουστένη «ακούγονται ελπιδοφόρα μηνύματα για ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό του Γηπέδου του Αγ. Διονυσίου. Ευχόμαστε να δρομολογηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να είναι στη διάθεση των ομάδων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας με την έναρξη της νέας περιόδου.»…..

Συνεχίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά στον ΑΟ Αγίου Δημητρίου ο Σίμος Καραγιαννίδης . Η δουλειά  του επιβραβεύτηκε  και πάλι από τη διοίκηση του συλλόγου. Οι αξίες αναγνωρίζονται . Ο Σίμος  συνεχίζει την συνεπή παρουσία του στο ποδόσφαιρο .  Παλαιότερα σαν αθλητής και  τα τελευταία χρόνια σαν προπονητής….

Ο Γιάννης  Καλαϊτζής θα αναλάβει την θέση του Διευθυντή της Ακαδημίας  της Δόξας Πειραιά Υπό την εποπτεία του Γιάννη που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον σύλλογο  θα είναι τόσο τα οργανωτικά όσο και τεχνικά θέματα της Δόξας ….

Δυο σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έφυγαν από τη ζωή  τις τελευταίες μέρες . Αρχικά ο

Στέλιος Σοφιάς ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής  με τεράστια προσφορά στον Ιωνικό στην ΑΕ Νίκαια και στο Μοσχάτο.  Μεγάλη μορφή  σαν αθλητής και πολύ καλός χαρακτήρας . Στη συνέχεια  ο  Νίκος Αδάμ. Ο Πατριάρχης του Πανελευσινιακού . Ένας άνθρωπος που έγραψε τεράστια ιστορία με την αγαπημένη του ομάδα , αρχικά σαν ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια σαν παράγοντας. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν υπεύθυνος των βετεράνων της Ελευσινιώτικης ομάδας.

Και τους δυο θα τους θυμόμαστε πάντα .. Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν ποτέ….

Δυο ψηφοφορίες  πραγματοποίησε το σάιτ «Portof  sportsgr » του Ντίνου Λιορεΐση . H πρώτη ήταν για την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο απο το 2010 έως και σήμερα. Ψήφισαν συνολικά 253 άτομα  Πρώτος αναδείχτηκε ο Αετός Κορυδαλλού με 186 ψήφους  και ακολούθησαν Οδηγήτρια με 163 και ΑΕ Μοσχάτου με 155…

Η δεύτερη ψηφοφορία έχει να κάνει με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές  στην Α’ Κατηγορία τη χρονιά που πέρασε .Συνολικά ψήφισαν 166 άτομα οι οποίοι μοίρασαν τους ψήφους τους σε 38 υποψήφιος ποδοσφαιριστές.

Στον 1ο όμιλο πρώτος αναδείχτηκε ο 22χρονος μέσος του Ατρομήτου Πειραιά Βαγγέλης Καρνέσης με 43 ψήφους . Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με τεράστιο μέλλον που αποτελεί γέννημα- θρέμμα του Καμινιώτικου συλλόγου . Ακολούθησε με 27 ο  ταλαντούχος Λαλάι Μαλντίν της ΑΕ Σαρωνικός Αίγινας και με 23 ο κέρβερος της Προοδευτικής Γιάννης Μπαντίκος και ο ικανότατος  Βασίλης Καλλικαντής της ΑΕ Σαρωνικός Αίγινας.

Στον 2ο όμιλο ο κορυφαίος Σταμάτης Σαπαλίδης  του ΑΟ Καραβά , ένας εκπληκτικός σκόρερ τα σάρωσε όλα με 61 ψήφους!!!!  Ακολούθησε  με 39 ο Μιχάλης Λελούδας του Αίαντα Σαλαμίνας  ένας εξίσου σημαντικός ποδοσφαιριστής.  Αίσθηση προκάλεσε η κατάταξη στην τρίτη θέση  με 24 ψήφους του Ανδρέα Κανταρτζόπουλου , ενός ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε από τον Αετό Κορυδαλλού , συνέχισε στον Αστέρα Νίκαιας , και τον οποίο πήρε στη συνέχεια μαζί του ο Άγγελος Σκανάτοβιτς στην Θύελλα Μοσχάτου.  Η εξήγηση δόθηκε από το ίδιο το σάιτ. Ο Κανταρτζόπουλος ψηφίστηκε από 21 γυναίκες σε σύνολο 24 ψήφων!!!

Κάτι ανάλογο ισχύει και με  τον Μαλντίν Λαλάι του Σαρωνικού Αίγινας . Από τους 27 ψήφους που πήρε οι 21 ήταν από γυναίκες ….