Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Όλα τα Αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να  εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων  που δημιούργησε η Γ.Γ.Α. για την καταγραφή τους, αφού η ίδια έχασε ή της …έχασαν  τα αρχεία της  Η εγγραφή στο μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ είναι απαραίτητη προκειμένου να τύχουν των παροχών και των ευεργετημάτων που προβλέπονται στα μέτρα στήριξης των Αθλητικών Φορέων λόγω του κορωνοϊού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή του κάθε σωματείου  της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης. Έτσι τα σωματεία που δεν έχουν  την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία για  να την αποκτήσου από την Γ.Γ.Α..Η Προεγγραφή των  σωματείων θα πρέπει να  γίνει μέχρι την  Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020. .Και τώρα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά . Τα οποία, πιστέψτε με , είναι μια μεγάλη  και χρονοβόρα διαδικασία. Και καθόλου εύκολη. Άλλος μπελάς τους βρήκε   Η διοίκηση της ΕΠΣΠ θα είναι στη διάθεση των σωματείων  τα οποία για να μπορέσουν να ενημερωθούν και να ξεκινήσουν την διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την  πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών σωματείων στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.  www.gga.gov.gr/mitroo ……

Είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα για μια κίνηση παραγόντων που ήθελαν να  αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο στην ευρύτερη περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς . Η είδηση αυτή προκάλεσε αίσθηση , αν κρίνει κανείς από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε . Η κίνηση λοιπόν έπιασε τόπο , αφού η παρέα αυτή που αποτελείται από πρώην παράγοντες του Ηφαίστου, της Παλιάς Κοκκινιάς , του ΑΟ Καραβά κ.α  ήλθε σε συμφωνία με τους ηγέτες της ιστορικής Σπίθας, η οποία ουσιαστικά αναγεννιέται. Το όνομα του νέου συλλόγου που θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Πειραιά θα είναι ΑΟ Σπίθα Παλιάς Κοκκινιάς . Με το καλό…..

Σε αναμονή της απόφασης της ΕΠΣ Πειραιά για την αναδιάρθρωση  των κατηγοριών των τοπικών πρωταθλημάτων βρισκόμαστε . Η διοίκηση συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης , αλλά και δια ζώσης   και αποφάσισε . Τι ακριβώς δεν έγινε γνωστό. Η ανακοίνωση θα βγει μόλις τα στελέχη του Δ.Σ. υπογράψουν  την απόφαση . Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές . Το βέβαιο  είναι αυτό που έχουμε πει επανειλημμένως. Ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από Α’ και Β’ Κατηγορία , πλην φυσικά της Σπίθας  που αποχώρησε από το περυσινό πρωτάθλημα πριν αυτό ξεκινήσει… Η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί με 17 ή 18 σωματεία σε κάθε όμιλο. Από την Β’ στην Α’ σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται 4 ομάδες από κάθε όμιλο. Για την Γ’ θα υπάρξουν αλλαγές . Μετά τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί το πρωτάθλημα με 8 ή 9 ομάδες μόνο,  η άποψη που ακούστηκε  και την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη είναι να μην ανέλθουν 6 ομάδες όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αλλά 4!!!  Λίγες μέρες υπομονή όμως  και θα ξεκαθαρίσουν όλα. Πάντως, σύμφωνα με δήλωση του Γεν. Γραμματέα και υπεύθυνου τύπου της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα, μέσα στον προγραμματισμό για το επόμενο πρωτάθλημα είναι να ισχύσουν πλέι οφ και πλέι άουτ στη Β’ Κατηγορία  και πλέι οφ στη Γ’………….

Εκεί που λέγαμε να ανοίξουν και πάλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις , δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα με τα μέτρα  και τις εξαγγελίες  της Πολιτείας . Αυτό ο τρόπος  όμως  είναι αποτρεπτικός  για  τα σωματεία , αρκετά από τα οποία αποφάσισαν να αναστείλουν για φέτος τι δραστηριότητες τους, αφού με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται  η χαρά και η διασκέδαση των αθλητών, η επικοινωνία , η ομαδικότητα και η συνεργασία. Και όχι μόνο αυτό υπάρχει επιβάρυνση  για ιατρικές εξετάσεις και τα σχετικά .  Πολλά λοιπόν τα νέα μέτρα , ασφαλή μεν για την υγεία των αθλητών και όχι μόνο . Αλλά θεωρώ ότι απευθύνονται σε ΠΑΕ με υπαλληλικό προσωπικό και όχι σε ερασιτεχνικά σωματεία  αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές , τη στιγμή μάλιστα που ειδικά  στα γήπεδα του Πειραιά «συστεγάζονται » αρκετές ομάδες .

Σίγουρα προέχει η υγεία, αλλά με αυτές τις εξωπραγματικές  αποφάσεις , το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει…..

Βανδαλισμοί έγιναν στο γήπεδο Περάματος . Άγνωστοι   δημιούργησαν καταστροφές στα αποδυτήρια του Νέου Ικονίου ενώ  έσπασαν και κεραμίδια από την οροφή των  αποδυτηρίων της ΑΕ Περάματος .  Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που είναι χωρίς φύλαξη  όλο το 24ωρο. Και παλαιότερα είχαν  γίνει παρόμοιες «επισκέψεις » εκεί. Μήπως θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση από την δημοτική αρχή και να υπάρχει μόνιμος φύλακας στον χώρο ;  Στο κάτω – κάτω  ο Δήμος θα πρέπει να διαφυλάξει   την δική του περιουσία , ένα χώρο που αθλείται η νεολαία της περιοχής …..

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τις ομάδες τους δυο αξιόλογοι και εξελίξιμοι προπονητές .  Ο Δημήτρης Αλειφεράκης με τους Νέους Ευγένειας και ο Τάσος Ανδριώτης με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Οι αξίες αναγνωρίζονται ….

Συνεχίζει στους Λέοντες Καμινίων ο επιτυχημένος Γιάννης Καλαϊτζής , ο οποίος θα είναι παράλληλα και υπεύθυνος των υποδομών στη Δόξα Πειραιά….

Επιστρέφει στα γήπεδα του Πειραιά  ο Νίκος Παπαρούνης .  Ο επιτυχημένος τεχνικός  ανέλαβε την Ελλάδα Ποντίων  με όνειρα και φιλοδοξίες . Είναι η τρίτη φορά  που εργάζεται σε Πειραϊκό σύλλογο. Έχουν προηγηθεί η ΑΕ Περάματος για τρία χρόνια και η Οδηγήτρια για δυο…..

Να σημειωθεί ότι η Ελλάς Ποντίων  ενισχύεται και διοικητικά . Κοντά στον  σύλλογο θα  βρίσκεται και θα βοηθήσει ο Βασίλης Μαυρίδης , προσωπικός  φίλος του προέδρου Κώστα Φούντα…..

Σε αντικατάσταση μητροειδούς βαλβίδας ο προπονητής Βαγγέλης Λαϊβεράς  . Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και ο αγαπητός φίλος  είναι πλέον πολύ  καλά.

Ο Βαγγέλης και η σύζυγος του Κωνσταντίνα ευχαριστούν  την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά και ιδιαίτερα τους Κανέλλο Τσίρμπα και Στέλιο Παπαλεξάνδρου  που πρόσφεραν αίμα καθώς και  επίσης και  από τον Σύνδεσμο Προπονητών  Αθήνας   τον πρόεδρο Σπύρο Παπακανέλλο και τον Γιάννη Βονόρτα. Παράλληλα  ευχαριστούν τους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Σπάρτης  καθώς επίσης τον πρόεδρο των παλαιμάχων  ποδοσφαιριστών του Ηλυσιακού Θεόδωρο Κυριακού , και τους Παναγιώτη Κοντραφούρη και Γρηγόρη Βιρβίλη.. ….

Μέσω της στήλης ο καθηγητής διαιτησίας και μέλος της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών της ΕΠΣΠ Γιάννης Χασάπης , ευχαριστεί όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν στο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας  που αντιμετώπισε . Χαρακτηριστικά δήλωσε :

«Θέλω να ευχαριστήσω  μέσα από την καρδιά μου εκείνους οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μου και ενδιαφέρθηκαν . Και ήταν πάρα πολλοί.Την ΕΠΣ Πειραιά και ιδιαίτερα τους Γιάννη Σπάθα και Μπάμπη Μοιραδωράκη ο οποίος μάλιστα έδωσε και αίμα . Είμαι τυχερός που ανήκω στην  μεγάλη οικογένεια του Πειραϊκού ποδοσφαίρου.»….

Ένα σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας μια λοίμωξης πέρασε ο επί σειρά φροντιστής των Μικτών της ΕΠΣ Πειραιά Χρήστος Μπουλούσης . Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και επέστρεψε υγιής στο σπίτι του. Ο Χρήστος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την Διευθύντρια του Αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Μεταξά  »Αικατερίνη  Μεγαλακάκη  καθώς  και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του.

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο μπάρμπα Σπύρος Αθανασόπουλος . Πατέρας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Δημήτρη και Λυκούργου , παππούς του προπονητή Σπύρου και πεθερός της πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΣΠ Λέλας. Το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του θα γίνει την προσεχή Κυριακή 24/5 στον ιερό ναό της Παναγίας των Βλαχερνών στην Αμφιάλη…..

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάκη Πανταζή, του παλιού μεγάλου ποδοσφαιριστή  του Βύζαντα Μεγάρων και προπονητή  των ακδημιών του ιστορικού συλλόγου  . Ο Μάκης έφυγε ξαφνικά στα 49 του χρόνια, προδομένος από την καρδιά . Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος , αλλά πάνω από όλα ένα πολύ καλό παιδί . Την Δευτέρα 25/5 στις 6μμ στον ιερό  μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως Μεγάρων  θα ψαλθεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε….