Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες  μέρες για τις αναδιαρθρώσεις των Πειραϊκών  κατηγοριών από την ΕΠΣΠ . Ακούστηκαν πολλά  και ειπώθηκαν περισσότερα με τις απόψεις να διαφέρουν . Η  ουσία είναι ότι η Α’ Κατηγορία θα είναι «υπερφορτωμένη» με 35 ομάδες ( θα συμμετέχει κι ο Ερμής Κορυδαλλού που υποβιβάζεται οριστικά από την Γ’ Εθνική ), σε αντίθεση με την Β’ που θα έχει 23 σωματεία αντί για 28 που ήταν την περίοδο που πέρασε . Οσο για την Γ’ αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό .

Η ΕΠΣΠ είχε αρχικό  σχέδιο να  ανεβάσει έξι ομάδες . Εκτός δηλαδή από την πρωτοπόρο Οδηγήτρια   και τις ΑΕ Σαλαμίνας, ΑΣΧ Ποσειδώνα, Σαλαμινομάχους  και τους Φοίνικα Αγίας Σοφίας και Πήγασο Αγίου Διονυσίου που ισοβαθμούσαν . Τελικά επικράτησε η άποψη να μην ανέβουν οι δυο τελευταίοι  αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να είναι  πλήρως υποβαθμισμένο το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας  . Αλλά και τώρα ακόμα με τις δυο αυτές ομάδες  συγκεντρώνονται  μόλις 10 (αν δηλώσουν βέβαια όλες συμμετοχή )αφού οι Ειρήνη 2005 , ο Αστέρας και η Δόξα Σαλαμίνας δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα εκτός αυτά των υποδομών . Παράλληλα η Σπίθα  που δεν τα βρήκε τελικά με  τους ανθρώπους από την Παλιά Κοκκινιά . σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Σπύρου Κλαρούδα  στον υπογράφοντα  θα αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα  υποδομών και όχι στη Γ’ Κατηγορία. ….

Η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση της «έχοντας την  δυνατότητα της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης  περί τροποποίησης  των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων και με γνώμονα πάντα, το να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερους παραπονούμενους, αλλά και διαισθανόμενη την  ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στον ερασιτεχνικό Πειραιά, -μην μπορώντας όμως να παρέμβει για τον αριθμό των δύο ομάδων( πρωταθλητριών της Α΄  Κατηγορίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) που ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Όπως όλοι γνωρίζουμε η απόφαση της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι απόφαση που πάρθηκε από την ΕΠΟ και το Υπουργείο Αθλητισμού, όπως απόφαση της Ομοσπονδίας είναι το τι ισχύει βαθμολογικά σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας που διακόπηκαν.»….

Σχολιάζοντας     την απόφαση  της ΕΠΣΠ ο Αντιπρόεδρος του Πήγασου Αγίου Διονυσίου  Κωνσταντίνος Μαστρόκαλος δήλωσε:  «Ενώ μάς έδειχναν κάτι παραπάνω από φωτογράφηση δεν μας έδωσαν αυτό πού όλοι είχαμε την αίσθηση ότι θα γίνει. Παρ’ όλα αυτά εμείς σαν σύλλογος στηρίζουμε την απόφαση και βλέπουμε μπροστά»

Από την πλευρά  της η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Εβίτα Κουστένη πρόσθεσε: «Ο Πήγασος παρ’ ότι αδικήθηκε, αφού ήταν 5ος και υπό κανονικές συνθήκες κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβαινε κατηγορία, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με στόχο την πρόοδο της ομάδας και των αθλητών του και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί για να γίνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Πειραιά όλο και καλύτερο!»….

Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τις αναδιαρθρώσεις της ΕΠΟ για τα πρωταθλήματα της και ειδικά για την Γ’ Κατηγορία . Να τονίσουμε μόνο ότι η Ομοσπονδία αποφάσισε ότι ανέρχονται οι πρώτοι από το  τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας .Οι Ενώσεις απλώς εφάρμοσαν αυτό  . Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο λέγεται σημαίνει άγνοια …..

Τόσα χρόνια ακούγαμε για τη δημιουργία αθλητικών χώρων στα παλιά  λατομεία του Άνω Κορυδαλλού στο Σχιστό μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή   Σε μια έκταση 115 στρεμμάτων  δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα μετά την υπογραφή συμφωνίας  από τον  υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος  επισκέφτηκε τον χώρο μαζί με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά καθώς και εκπροσώπους των σωματείων  της περιοχής…..

Πάμε τώρα στο θέμα των δικαιολογητικών που χρειάζονται για την αθλητική αναγνώριση των σωματείων ώστε να μπορούν να εισπράττουν επιχορηγήσεις . Ένα θέμα που συνεχίζει να είναι το μόνιμο  σε όλα τα σωματεία τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας προβληματισμό. Από τον διοικητικό παράγοντα του Περαμαϊκού , πρώην διαιτητή , αλλά στην προκειμένη περίπτωση φοροτεχνικό Νίκο Καλημέρη , λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

 

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι  τα αθλητικά σωματεία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο από τις προϋποθέσεις που απαιτεί η Γ.Γ.Α  από λίγα έως και ελάχιστα σωματεία τα κατέχουν , όπως βιβλία εσόδων εξόδων , φορολογικές ενημερότητες , βιβλία πρακτικών , μελών κτλ. Καλώς και έτσι πρέπει να είναι για ένα αθλητικό σωματείο και για την σωστή λειτουργία και οικονομική διαφάνεια του προς τρίτους και λοιπούς φορείς αλλά το χρονικό περιθώριο που δίνει το υπουργείο είναι ελάχιστο στον βαθμό της κοροϊδίας. Αμφιβάλω αυτό τον καιρό εν μέσω πανδημίας που οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν αν βρεθεί σωματείο που δεν τηρεί τις προϋποθέσεις να προλάβει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες τους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με το «τώρα τρέχουν και οποίος προλάβει». Κάτι που εγώ προσωπικά το κρίνω άδικο πέρα για πέρα γιατί όλα τα αθλητικά σωματεία μηδενός εξαιρουμένου αυτό τον καιρό χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας ,για να ξανασηκωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (αυτό εκπροσωπούμε ) και όχι μόνο. Ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να το ξανασκεφτούν για το αύριο του ερασιτεχνικόυ αθλητισμού και να δώσουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να καταφέρουν όλοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους.

Προσοχή δεν αποσκοπώ πολιτικά ούτε στοχοποιώ κανέναν απλά εκφράζω την σκέψη μου γιατί οι καιροί είναι πονηροί και ίσως να παρεξηγήσουν τον τρόπο σκέψης μου.»….

Την παραίτηση του  από την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Καραβά υπέβαλε  ο Λευτέρης Βασιλειάδης.  Ένας εξαίρετος και ικανότατος  προπονητής με σημαντικότατο  έργο. Πάνω από όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος με θαυμάσιο χαρακτήρα. Φεύγοντας από τον σύλλογο είχε να πει μόνο καλά λόγια για όλους όσους συνεργάστηκε. Κύριος πήγε και Κύριος έφυγε….

Συνεργασία με την Κύπρο Κορυδαλλού θα έχει ο Αετός. Ουσιαστικά η πρώτη θα αποτελεί την «θυγατρική » ομάδα του  δεύτερου . Τα παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές του Αετού θα παραχωρούνται στην Κύπρο και θα αξιοποιούνται ανάλογα . Όσα από αυτά έχουν εξέλιξη θα επιστρέφουν  στον Αετό. Πανέξυπνη κίνηση . Κάτι ανάλογο που γίνεται με τον Ατρόμητο Πειραιά και την Ένωση Καμινίων . Στα διοικητικά του Αετού θα μετέχει και ο Γιώργος Κουρκουτιάδης σημαντικό στέλεχος της Κύπρου τα  προηγούμενα  χρόνια . Όσον αφορά τον πρόεδρο της τελευταίας Σάκη Τσαμούρη οι πληροφορίες λένε ότι επιστρέφει στα παλιά του λημέρια. Κατά Νίκαια μεριά . Μαζί με παίκτες της περυσινής Κύπρου….

Ιδιαίτερη τιμή για  το ποδόσφαιρο η παρουσία του Αντώνη Λεμονή. Ο κορυφαίος γιατρός που  είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ανέλαβε τη θέση του υγειονομικού υπευθύνου στη Super league 2 τη δεύτερη στην τάξη εθνική, επαγγελματική, κατηγορία. Καλή επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα….

Χρονιά της Σαλαμίνας η φετινή . Με τις τέσσερις ομάδες του νησιού να διακρίνονται. Ο Αίας ανέρχεται στη Γ΄Εθνική, η ΑΕ Σαλαμίνας και οι Σαλαμινομάχοι στη Β’ Πειραιά ενώ ο Αμπελακιακός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου  Πειραιά , όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον ΑΠΟ Κερατσίνι με κλήρωση !!….

Μια ακόμα γυναίκα αναλαμβάνει Δημόσιες σχέσεις σε Πειραϊκό σύλλογο. Είναι η Βαρβάρα Μπαλοπούλου κόρη του αείμνηστου Βαγγέλη της παλιάς μεγάλη δόξας της Προοδευτικής και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.  Η Βαρβάρα θα είναι  στους Λέοντες Καμινίων και στα τμήματα υποδομής της Δόξας Πειραιά . Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η συνεργασία του Πήγασου Αγίου Διονυσίου με την δικηγόρο Εβίτα Κουστένη στις Δημόσιες Σχέσεις . Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην ΑΕ Μαύρου  Αετού Ολυμπιάδα είναι η Σωτηρία Τζανόγλου σύζυγος του προπονητή Γιάννη και μητέρα του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή Νίκου , Έχει προηγηθεί φυσικά η Νανά Γιανναδοπούλου του ΑΟ Καραβά , την οποία ο απερχόμενος προπονητής Λευτέρης Βασιλειάδης χαρακτήρισε  κορυφαία στο είδος της ανεβάζοντας  επίπεδο την ομάδα . Και έπεται συνέχεια Οι γυναίκες λοιπόν μπήκαν για τα καλά στη ζωή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου ….

Συνεχίζει ο Άγγελος Σκανάτοβιτς  στη Θύελλα Μοσχάτου. Η δουλειά του αναγνωρίστηκε από τους υπεύθυνους του συλλόγου. Άλλωστε ο Άγγελος όπου κι αν εργάστηκε άφησε έργο πίσω του….

Μια ακόμα σημαντική κίνηση εθελοντισμού  από την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά . Χθες το πρωί  σε συνεργασία με τους παλαίμαχους των ομάδων της περιοχής καθάρισαν από διάφορα σκουπίδια και αντικείμενα το παραμελημένο  γήπεδο της Δραπετσώνας…..

Μέσω της στήλης να πούμε το «ύστατο χαίρε»  σε τρεις σημαντικούς ανθρώπους που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή .

Στον παλαιό διεθνή διαιτητή ΦΙΦΑ και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αλέξανδρο Μαναστηριώτη .

Στον πρώην πρόεδρο του ΑΟ Μοσχάτου Γιώργο Μενούχο .

Στον επί σειρά ετών  Γενικό Αρχηγό του Ατρομήτου Πειραιά  Υποναύαρχο ε.α Γιάννη Μπαταβάνη .

Καλό παράδεισο να έχουν και οι τρεις . Τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ….