Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκίνησαν  κάποιες ομάδες τις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες . Βέβαια οι συνθήκες είναι διαφορετικές . Αυτό που προέχει είναι η υγεία . Και εκεί πέφτει όλο το βάρος . Η νέα χρονιά θα είναι εντελώς πρωτόγνωρη για όλους . Γι’ αυτό χρειάζεται βέβαια και προσοχή  . Οι προπονήσεις , αλλά και οι αγώνες στο νέο πρωτάθλημα θα γίνονται με διαφορετικό  τρόπο. Και κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Ας μην  φτάνουμε όμως σε υπερβολές. Μας κατήγγειλαν   από Πειραϊκή ομάδα  ότι σε γνωστό ιδιωτικό αθλητικό κέντρο διακόπηκε προπόνηση παιδιών ακαδημίας , από εισαγγελέα , επειδή , λέει, έλειπαν κάποια δικαιολογητικά. Ενώ στις παραλίες και στις καφετέριες τις τελευταίες μέρες όλα βαίνουν …τέλεια….

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τελικά τα γραφεία της ΕΠΣΠ . Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η διοίκηση και θα αποφασίσει για τις κληρώσεις τριών αγώνων .Α) του Κυπελλούχου Πειραιά ( ΑΠΟ Κερατσίνι – Αμπελακιακός) Β)του υπερπρωταθλητή( Προοδευτική- Αίας Σαλαμίνας ) και Γ) για την 3η θέση( Αμφιάλη – ΑΟ Καραβάς) …..

Έβγαλε διοίκηση η Χαραυγή με νέα παιδιά άπειρα άλλα με όρεξη για δουλειά και επιτυχίες. Τι θα πράξει ο Πτερνέας φέτος είναι άγνωστο. To σίγουρο είναι ότι ως πιστός στρατιώτης από τα παιδικά του – στην κυριολεξία- χρόνια θα βοηθήσει όπως μπορεί και όπου του ζητηθεί. Ο ίδιος πάντως    πνέει μένεα κατά  παλαιού εξωδιοικητικού παράγοντα.. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά λύση μπορεί να βρεθεί. Ο σύλλογος χρειάζεται ομόνοια  και συνεργασία …

Κινδύνευσε σοβαρά στον πρώτο γύρο η Χαραυγή  αλλά στη συνέχεια έδειξε ένα άλλο πρόσωπο . Έτσι συνεχίζεται και η παράδοση. Ένα  παγκόσμιο ρεκόρ  που κρατάει 42 ολόκληρα  χρόνια . Η ομάδα αγωνίζεται όλο αυτό το διάστημα στην  Α’ ερασιτεχνική κατηγορία  Πειραιά . Ούτε έχει ανέλθει , αλλά ούτε και έχει υποβιβαστεί ποτέ….

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί  στον ΑΟ Καραβά για την προσεχή Τετάρτη 10/6 και ώρα 19.00  στα γραφεία του συλλόγου ( Κωπαΐδος 30) με θέματα :
1. Απολογισμός Διοικητικών Πεπραγμένων τρέχουσας περιόδου
2. Προκήρυξη και διεξαγωγή αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου ΔΣ.

Ακούγονται διάφορα όσον αφορά τα στελέχη που θα συνεχίσουν . Ευχή μας είναι να παραμείνει το ίδιο διοικητικό σχήμα , με τους ανθρώπους που κατάφεραν να φτάσουν τον Καραβά σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Θεωρείται σίγουρο ότι η δικαίωση  για την ιστορική ομάδα είναι θέμα χρόνου….

Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη για τις περισσότερες  Πειραϊκές ομάδες  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πάντως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά Τάκης Φωστηρόπουλος με μια συγκινητική δήλωση του τόνισε ότι «ο Σύνδεσμος θα στηρίξει τα Πειραϊκά σωματεία στη δύσκολη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.» Πάντα οι προπονητές είναι κοντά στους συλλόγους ….

Το όνειρο του να επανιδρύσει τον ΑΟ Ποντίων , εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο Βασίλης Κατσαρός .Την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά . «Υπόσχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν πολλοί και μεγάλοι παίκτες . Στους τεράστιους παράγοντες και όλους  που συμπαθούσαν αυτή την ομάδα  ότι σύντομα θα την επανιδρύσω » τόνισε ο κορυφαίος παράγοντας , πρώην πρόεδρος της Προοδευτικής .Ευχή μας είναι να τα καταφέρει. …..

Χρονιά της Σαλαμίνας ήταν σίγουρα η φετινή.. Ο Αίας ανήλθε στη Γ’ Εθνική, ο Αμπελακιακός διακρίθηκε στο Κύπελλο , όπου έφτασε στον τελικό και ενδέχεται να το κατακτήσει εφόσον είναι τυχερός στην κλήρωση ενώ οι ΑΕ Σαλαμίνας και οι Σαλαμινομάχοι ανέβηκαν στη Β’ Πειραιά ….

Με την ευκαιρία να πούμε  ότι η ομάδα των Σαλαμινομάχων αφιέρωσε την άνοδο της στον αείμνηστο Μιχάλη Καλιώτσο , τον άνθρωπο που αφιερώθηκε με κάθε τρόπο στην ομάδα  αλλά έφυγε τόσο νωρίς «Φίλε Μιχάλη η άνοδος αυτή είναι αφιερωμένη σε εσένα από όλη την ομάδα… Είμαστε σίγουροι ότι είσαι περήφανος για την ομάδα που τόσο πολύ αγάπησες!» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου την οποία επιμελήθηκε ο Ταξιάρχης Βαττής ο άνθρωπος που ηγήθηκε των Δημοσίων Σχέσεων της ομάδας επιτελώντας ιδιαίτερα  σημαντικό έργο την χρονιά που πέρασε….

Τέλος η χρονιά για τον Αμπελακιακό .Μια χρονιά επιτυχημένη , όπου η ομάδα κατέληξε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ το σημαντικό είναι  πως έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του και τώρα περιμένει την κλήρωση για να μάθει αν το κατέκτησε κιόλας. Πάντως στην τελευταία αποχαιρετιστήρια προπόνηση υπήρχε τσιμπούσι με πίτσες σε μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όλοι έδωσαν ραντεβού για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά μέσα στον Αύγουστο. Προπονητής παραμένει ο  Χρήστος Τάσης η δουλειά του οποίου απέδωσε καρπούς….

Συμμαζεύονται στη Θύελλα Μοσχάτου που σίγουρα αφήνει πίσω την περυσινή χρονιά , έχοντας σαν στόχο μια πολύ καλή πορεία. Η αρχή έγινε από την ανανέωση συνεργασίας  με τον προπονητή Άγγελο Σκανάτοβιτς, τον άνθρωπο που από τον περασμένο Γενάρη που ανέλαβε έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα που βελτιώθηκε σημαντικά. Ανανέωσαν και συνεχίζουν στην ομάδα και θα είναι και πάλι οι ηγέτες της, οι αρχηγοί Κώστας Κωνσταντάκος, Δημήτρης Τυράκης, Σταύρος Παναγάκος και βέβαια ο πιο παλιός από όλους Δημήτρης Νικολόπουλος . Να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος εκτελεί και χρέη τεχνικού διευθυντή και μάλιστα με άψογο τρόπο.. Και κάτι ακόμα συνολικά παρέμειναν στη Θύελλα οι 21 από τους 23 ποδοσφαιριστές  του ρόστερ ενώ επιστρέφουν και 4-5 παίκτες που είχαν φύγει πέρυσι….

Μια πραγματική οικογένεια είναι ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου. Με όλη τη σημασία της λέξης  . Και το αποδεικνύει συνέχεια . Πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κανακάκης είχε τα γενέθλια του. Για τον λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν στα ιδιόκτητα γραφεία του ΑΟΑΔ γύρω στους 20 ποδοσφαιριστές, μέλη της διοίκησης ο προπονητής Σίμος Καραγιαννίδης, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Αντώνης Σαρρής. Εκεί ο πρόεδρος κέρασε πίτσες όλους, σε ένα θαυμάσιο οικογενειακό και συγκινητικό κλίμα….

Η πρόσληψη του Θανάση Σύρμα στη θέση του τεχνικού διευθυντή θεωρείται σαν την πιο ιδανική «μεταγραφή » για  τον Ολυμπιακό Περάματος. Ο Θανάσης με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει , είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας …..

Με τον καλύτερο τρόπο λειτουργεί η ακαδημία του ΑΣ Δραπετσώνας. Και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά .Ο προπονητής των τμημάτων Κ-8 και Κ-6 του συλλόγου Παναγιώτης  Σάσσαρης , έχει καταφέρει να υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί τόσο μεταξύ των παιδιών  όσο και μεταξύ των γονέων . Όλοι αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια . Μια όμορφη ιδέα του προπονητή με την οποία συμφώνησαν όλοι  θα υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες . Την Κυριακή  21 Ιουνίου αποφασίστηκε να γίνει μια μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκίδα στην οποία θα συμμετέχουν οι γονείς , τα παιδιά και ο Παναγιώτης Σάσσαρης. Για να κλείσει η αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο……

Θρήνος στην οικογένεια Παταράκη. Ο γιος του βετεράνου κορυφαίου διαιτητή Βασίλη, Αποστόλης έχασε χθες τη ζωή του σε ηλικία 50 ετών με φρικτό τρόπο. Ο άτυχος φίλος , ένθερμος οπαδός της Προοδευτικής , εκτελούσε κάποιες εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του που βρίσκεται στο 5o όροφο πολυκατοικίας κοντά στην πλατεία Μέμου.   Σκαρφαλώνοντας  να φτιάξει την πέργκολα γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε από τόσο ψηλά στο έδαφος. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Ο  Αποστόλης ήταν πατέρας ενός παιδιού ηλικίας 7 ετών.  Η κηδεία του ενδέχεται να γίνει την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη . Στον αγαπητό φίλο Βασίλη , τον άλλο του γιο τον Λευτέρη και σε όλη την οικογένεια Παταράκη, τα θερμά μας συλλυπητήρια .  Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του . Αποστόλη καλό σου ταξίδι…….