Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Εξελίξεις  αναμένονται τις επόμενες μέρες σχετικά με τα τεράστια  προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο του ανακατασκευασμένου γηπέδου του  ΣΕΦ (που  είναι ιδιοκτησία του Σταδίου τα οποία αυξήθηκαν μετά την εμφάνιση του Κορωνοϊού ( φύλαξη, ασφάλεια, φωτισμός, αποδυτήρια, καθαριότητα κλπ ).Οι εκπρόσωποι  των 11 σωματείων του Δήμου Πειραιά που προπονούνται εκεί  ( Εθνικός , Καστέλλα, Αργοναύτης, Φίλαθλοι ,Πειραϊκός,  Πανφαληρικός, , ΑΣΧ Ποσειδών ,Προμηθέας  ΑΕ Χατζηκυριακείου, Προφήτης Ηλίας ΑΣ Κωφών ) αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν έγγραφα στους αρμόδιους φορείς (Δήμο Πειραιά , ΣΕΦ , ΕΠΣ Πειραιά ) από τους οποίους θα ζητήσουν συναντήσεις για να τους εκθέσουν  τα προβλήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του γηπέδου καθώς και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη αγωνιστικών χώρων  στον Κεντρικό Πειραιά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος  του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού , Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης με δήλωση του στο Κανάλι Ένα 90,4 του Πειραιά πως την επόμενη εβδομάδα και αφού προηγηθεί η υπογραφή σύμβασης για την ενοικίαση του γηπέδου, θα γίνει συνάντηση με όλα τα σωματεία  παρουσία και  εκπροσώπου της ΕΠΣ Πειραιά…..

Η είδηση του τραγικού θανάτου του Παναγιώτη Σκαφτούρου συγκλόνισε όλους . Στα 34 χρόνια του το άτυχο παλικάρι έφυγε  τόσο άδικα.  Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης  έχασε τη ζωή του στο νησί που αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο . Στη Σαντορίνη . Εκεί που μετά από μια επιτυχημένη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής  έγινε τεχνικός διευθυντής στη Θύελλα Καμαρίου. Και μάλιστα  πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από κει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων . Παρέμεινε όμως στη Σαντορίνη , όπου χθες κόπηκε το νήμα της ζωής του. Ο Παναγιώτης Σκαφτούρος  ένα ευγενέστατο παιδί  ήξερε και εκτιμούσε τις καταστάσεις .Αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες .Κατά σειρά  έπαιξε  στις ηλικιακές ομάδες του Ολυμπιακού, το Μοσχάτο, τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη, το Σαρωνικό Αίγινας, την Κηφισιά, τον Βύζαντα, τον Εθνικό (δύο θητείες), τον Ιωνικό (δύο θητείες), τον Πανελευσινιακό, το Παλαιό Φάληρο, τον Ατρόμητο Πειραιά και τη Θύελλα Καμαρίου.

Το 2014 ήταν υποψήφιος   δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” του Γιάννη Μώραλη . Καλό Ταξίδι παλικάρι μου ….

Και ενώ η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε μέσω ΕΠΟ ότι η μεταγραφική περίοδος αρχίζει  επίσημα στις3 Αυγούστου , κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την ενίσχυση τους . Πρώτη και καλύτερη η Ελλάς Ποντίων  που ήδη έχει  αποκτήσει πέντε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές .Όπως όλα δείχνουν οι Πόντιοι θα είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς….

Εμπιστοσύνη σε νέους ταλαντούχους προπονητές  άρχισαν να δείχνουν οι Πειραϊκές ομάδες της Α’ Κατηγορίας.  Ήδη  ο Αμπελακιακός προσέλαβε τον Νάσο Αλαΐσκα βοηθό του Θεόφιλου Καλύβα στον Αίαντα Σαλαμίνα πέρυσι, η Χαλκηδόνα τον Κώστα Διαμαντόπουλο, συνεργάτη του Ανδρέα  Μπαρμπολούτσι την χρονιά που πέρασε ενώ στην ΑΕ Περάματος πήγε ο Φώτης  Βολονάκης που εργάστηκε πέρυσι στον ΑΟ Πειραιά , ομάδα B’ Πειραιά ,ενώ μέχρι τον Δεκέμβρη ήταν στον Αστέρα Κερατσινίου . Η Χαραυγή προσέλαβε τον Γιάννη Κούση  που ήταν στους Νέους Δραπετσώνας τους οποίους ανέβασε από την Β’ στην Α΄ Πειραιά . Ο τελευταίος είχε συμφωνήσει αρχικά με τον ΑΟ Καραβά . Επειδή όμως η ομάδα ανήλθε στη Γ’ Εθνική  η συνεργασία ναυάγησε ελλείψει αναλόγου διπλώματος για τον νεαρό τεχνικό….

Παράλληλα από τον Καραβά αποχώρησε ο αρχηγός του Σταμάτης Σαπαλίδης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ένας παίκτης κόσμημα και πολυτέλεια για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο , τόσο σαν αθλητής όσο και σαν άνθρωπος . Ίσως αν η ομάδα παρέμενε στην Α’ Πειραιά να συνέχιζε . Η αλήθεια είναι πως η απόφαση της ΕΠΟ να ανέλθει και τρίτη ομάδα από την ΕΠΣΠ αιφνιδίασε όλους . Ακόμα και τους ανθρώπους της ομάδας που είχαν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους  για την Α’ Πειραιά . Τώρα όμως άλλαξε όλος ο σχεδιασμός. Η απόφαση αυτή της ανόδου  ήταν μια δικαίωση για την ομάδα του ΑΟ Καραβά . Ουσιαστικά αποδόθηκε δικαιοσύνη  με την κίνηση αυτή. Τους λόγους τους έχουμε αναφέρει επαλειμμένα….

Επίσης αιφνιδιάστηκαν και οι διοικούντες της ΕΠΣ Πειραιά  που έκαναν μάλιστα νωρίτερα  και κληρώσεις για την ανάδειξη υπερπρωταθλητή και τριταθλητή οι οποίες όμως δεν επικυρώθηκαν τελικά .   Και τούτο διότι κατόπιν ενημέρωσης από την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ , από την στιγμή  που δεν διεξήχθησαν οι   αγώνες (για  την  ανάδειξη της Υπερπρωταθλήτριας & της Τριταθλήτριας ομάδας) ,βάση της Προκήρυξης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ(άρθρο 14), οι συγκεκριμένες ομάδες, πρέπει να ανακηρυχθούν βάση του

άρθρου 20 παρ. 10 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων.

Ως εκ τούτου, Υπερπρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ανακηρύσσεται η Προοδευτική ( πρωταθλήτρια  1ουομίλου με 56 βαθμούς)- Δευτεραθλητής ο Αίας Σαλαμίνας  . Τριταθλήτρια  ομάδα ανακηρύσσεται ο ΑΟ Καραβάς ( δευτεραθλήτρια ομάδα του 2ου ομίλου με 52 βαθμούς) και Τετραθλήτρια ομάδα  η Αμφιάλη.( δευτεραθλήτρια ομάδα του 1ου ομίλου με 46 βαθμούς).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι δυο κληρώσεις στα γραφεία της ΕΠΣΠ έβγαλαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα!!!…..

Αλλαγή σκυτάλης έγινε στην ηγεσία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά.  Νέος πρόεδρος  ανέλαβε ο βετεράνος διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Παχατουρίδης  αντικαθιστώντας τον επί 15χρόνια πρόεδρο Τάκη Φωστηρόπουλο, ο οποίος παραμένει στο Δ.Σ. σαν απλό μέλος ….

Μετά τον πατέρα Τέλη Μελά  έφυγε κι ο γιος του  ο Θοδωρής από την ΑΕ Περάματος. Ο τελευταίος  ήδη υπέγραψε και θα συνεχίσει  να αγωνίζεται στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού .Ένα σωματείο με γερές βάσεις  και  νέες ιδέες , που εκπέμπει υγεία….

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο θερινό κινηματογράφο «Σινέ Παράδεισος» , ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς απένειμε τιμητική διάκριση στη διοίκηση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά για το φιλανθρωπικό της έργο. Συγκεκριμένα για την στήριξη με τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Από την πλευρά της η Ε.Σ.Β.Π.Π. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια , πέρα από την Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού  για τη βράβευση και τα σωματεία μέλη της που πάντα ανταποκρίνονται σε ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα….

Πατέρας ενός υγιέστατου και χαριτωμένου αγοριού  έγινε ο κορυφαίος διαιτητής Γιάννης Κακριδής. Πριν από λίγες μέρες η σύζυγος του Κωνσταντίνα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί  τους που ήλθε να συμπληρώσει την ευτυχία τους και να κάνει παρέα στον μικρό Γιωργάκη. Στο  ευτυχές ζευγάρι τις καλύτερες ευχές ….

Μια πολύ ωραία ραδιοφωνική  εκπομπή η «Ώρα Ελλάδος »  στην  ΕΡΑ σπορ 101,8  έγινε σήμερα το μεσημέρι με τον Νίκο Αγγελίδη, αφιερωμένη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τη συμμετοχή του δικού μας site Stoplekto gr.  Μίλησαν για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αθήνας ο Χρήστος Ντάρδας, της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής ο Δημήτρης Παρίσης, της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής ο Φώτης Περιφάνης και της ΕΠΣ Πειραιά ο υπογράφων….