Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣ Πειραιά οι ημερομηνίες έναρξης πρωταθλημάτων και Κυπέλλου .

Η  έναρξη των αγώνων του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένη το Σαββατοκύριακο  12-13 Σεπτεμβρίου- αγώνες της Α΄ φάσης όπου θα μετέχουν ομάδες της Β’ και Γ΄ Κατηγορίας , ενώ το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες της Β΄ Φάσης με την συμμετοχή και των ομάδων Γ΄ Εθνικής  και  Α΄ Κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σ/Κ  26-27 Σεπτεμβρίου. Μια εβδομάδα αργότερα ( 3-4 Οκτωβρίου ) θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα  Β΄& Γ΄ Κατηγορίας….

Μια φορά τον χρόνο γίνεται  Γενική Συνέλευση στην ΕΠΣΠ. . Μια φορά δίνεται η δυνατότητα στους παράγοντες των σωματείων να αναφερθούν στα προβλήματα τους και να μιλήσουν από βήματος.  Δυστυχώς όμως δεν  συμβαίνει αυτό τώρα. Πηγαίνουν απλά ( και όχι όλα τα σωματεία) παρακολουθούν και φεύγουν ψηφίζοντας «ναι σε όλα ». Οι εποχές όπου  οι υπεύθυνοι των συλλόγων ,ανέλυαν τα προβλήματα τους  ανήκουν στο παρελθόν. «Οι Γ. Σ είναι το ανώτερο όργανο της Ένωσης. Το έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ εκεί τα σωματεία πρέπει να αναπτύξουν τα προβλήματα τους . Εκτός αν είναι ‘όλα μέλι γάλα» μας είπε ο Κώστας Πρέκας  πρώην πρόεδρος του Ερμή Κορυδαλλού  Τα τελευταία χρόνια μόνο ένας παράγοντας  σωματείου δίνει τη δική του μάχη αναφέροντας τα προβλήματα του . Άλλοι τον λένε  γραφικό , άλλοι μονίμως  γκρινιάρη και παραπονιάρη   Άλλοι δεν δίνουν σημασία σε αυτά που λέει γιατί τον θεωρούν αντιδραστικό . Η ουσία είναι πως μόνος του παλεύει και μιλάει με στοιχεία . Τουλάχιστον αυτός αγωνίζεται και δεν είναι απαθής στα γεγονότα. Γνωρίζει ποιο είναι π.χ το άρθρο 3  και όλη η διαδικασία της Συνέλευσης. Οι άλλοι τι κάνουν ;;;

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει Παννεαπολικός και Αργοναύτης . Ή  για να ακριβολογούμε καλύτερα ο πρόεδρος του πρώτου Τάσος Τσίλης και ο προπονητής του δεύτερου  Γιώργος Ξυπολυτάς . . Χωρίς να κατονομάζονται οι δυο  εξαπολύουν αιχμές ο ένας για τον άλλο. Ο Τσίλης υποστηρίζει ότι ο Ξυπολυτάς «ξεσηκώνει » παίκτες της ομάδας του για να τους πάρει στον Αργοναύτη. Ο Ξυπολυτάς από την πλευρά του αντικρούει αυτά που υποστηρίζει ο πρόεδρος , τον οποίο μάλιστα  χαρακτηρίζει και…. προπονητή ενώ μιλάει και  για  χρωστούμενα χρήματα από τον προηγούμενο σύλλογο του.  Κι όλα αυτά τα «ξεκατινιάσματα »από δυο πρώην  στενούς  συνεργάτες  για  τεσσεράμισι χρόνια στον Παννεαπολικό . Ας  επικρατήσει η λογική και να σταματήσουν όλα εδώ . Αυτή η κατάσταση εκθέτει  και τους δυο….

Δεν προχωρά , όπως όλα δείχνουν η συνεργασία της ΑΕ Περάματος με τον Ολυμπιακό Περάματος . Υπάρχει μεγάλη διαφορά αντιλήψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές . Οπότε τα δυο σωματεία συνεχίζουν  ως έχουν …..

Αυτό που ακούω τελευταία με τις οικονομικές απαιτήσεις κάποιων ερασιτεχνών  ποδοσφαιριστών για μεταγραφή με ξεπερνάει. Ειλικρινά έχω τρελαθεί .Ορισμένοι την έχουν δει μεγάλες φίρμες  και δεν έχουν επίγνωση των καταστάσεων . Φυσικά ευθύνη έχουν και κάποια σωματεία που προσφέρουν χρήματα σε αυτές τις δύσκολες εποχές  ειδικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Χώρια ότι κάποιοι ξεσηκώνουν νεαρούς παίκτες άλλων ομάδων  , τάζοντας τους «λαγούς με πετραχήλια »….

Η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  μέσω ΑΟ Κορυδαλλού συνεχίζεται( Μακρής, Ούγκρης, Σαραντέας κ.α) . Κι όπως μαθαίνω έπεται συνέχεια . Και δεν μιλάμε μόνο  για ποδοσφαιριστές αλλά και για παράγοντες  Μόλις έγινε ανάρτηση στο facebook της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή του ΑΟ Κορυδαλλού Χρήστου Ούγκρη στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  πολλοί ευχήθηκαν στον παίκτη. Ξεχώρισε βέβαια μια . «Καλώς ήλθες Χρήστο  μου», έγραψε ένας παράγοντας .«Καλώς σας βρήκα κύριε Γιάννη  » απάντησε ο Ούγκρης  στον παράγοντα  Που όμως δεν ήταν  ένας τυχαίος παράγοντας . Ήταν ο Γιάννης Λεκάκης πρώην πρόεδρος του ΑΟ Κορυδαλλού !!!  Που δεν ευχήθηκε απλά. Τον  καλωσόρισε τον παίκτη στην  ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα . Τα συμπεράσματα δικά σας….

Ο Βασίλης Σταύρου και πάλι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ερμή Κορυδαλλού . Πιστός στην ιδέα  του συλλόγου τον οποίο υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια από διάφορα πόστα . Τεχνικός διευθυντής στην ομάδα θα είναι ο Γιώργος Γκουμαλάτσος. Κι αυτός μια ζωή κοντά στον Ερμή . Η διοίκηση του συλλόγου  έχει αποδείξει ότι εμπιστεύεται τα δικά της παιδιά …

Μια σημαντική κίνηση από τη διοίκηση του ΑΣ Ποντίων στην προσπάθεια της να  έχει κάποια έσοδα. Από τη στιγμή που λόγω του κορωνοϊού , δεν θα εκδοθούν εισιτήρια διαρκείας , αφού δεν θα υπάρχει αντίκρισμα , η διοίκηση ζητά από τους φιλάθλους να γίνουν μέλη και να προμηθευτούν την κάρτα του συλλόγου. Με αυτό τον τρόπο οι Πόντιοι θα μπορέσουν να αναπνεύσουν  οικονομικά…..

Από  θαύμα γλύτωσε ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης, όταν η μηχανή που οδηγούσε ανατράπηκε λόγω του γλιστερού εδάφους  από την βροχή που προηγήθηκε. Ο Στέφανος υπέστη μώλωπες και ράγισμα σε δυο πλευρά. Μικρό το κακό δηλαδή. Ο Θεός έβαλε το χέρι του……

Πατέρας έγινε χθες ο Λευτέρης Λαβιδόπουλος  παλαιός ποδοσφαιριστής της Καστέλλας, Νίκης Ρέντη, Ελευθερίας Μοσχάτου, Πειραϊκού και Ηφαίστου . Η σύζυγος  του Μαριακούλα Τσαγκάρη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο  αγοράκι που είναι το δεύτερο του ευτυχισμένου ζευγαριού. Πάμε λοιπόν για …ποδοσφαιρική ομάδα . Άλλωστε υπάρχει και παράδοση . Οι δυο παππούδες  έπαιζαν μπάλα σε ομάδες του Πειραιά . Ο Παναγιώτης Λαβιδόπουλος, πατέρας του Λευτέρη, αγωνιζόταν για 20 χρόνια στην Ελευθερία Μοσχάτου ενώ ο μπαμπάς της νύφης Γιάννης Τσαγκάρης έπαιξε για πολλά χρόνια στον Άρη Αμφιάλης. Τις καλύτερες ευχές μας στην οικογένεια . Να σας ζήσει ο παίδαρος !!!