Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του διαιτητή Ηλία Σπάθα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση  με την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Ενός διαιτητή που πολεμήθηκε και κυνηγήθηκε όσο λίγοι . Ακούστηκαν και ειπώθηκαν σε βάρος του . Χωρίς λόγο και αιτία ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι βρέθηκε στο περιθώριο με την λάσπη να πέφτει πάνω του. Αυτό ήθελαν κάποιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους και την ομάδα τους . Ο Ηλίας ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα  σε κανένα.  Κατηγορήθηκε χωρίς να ξέρει ούτε ο ίδιος τον λόγο.

Η απολογία του πριν λίγες μέρες άφησε άφωνη όλη την έδρα .Ο Ηλίας τα είπε με ένα δικό του μοναδικό τρόπο απαντώντας στα ψέματα που ακούστηκαν σε βάρος του για να καταλήξει :  «Ποιος ο λόγος να βοηθήσω κάποια ομάδα; Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος πριν μπω στη διαιτησία. Είμαι εργολάβος οικοδομών και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών ομάδων. Διατηρώ καφέ μαζί με τον αδελφό μου. . Θέλω να αντιμετωπιστώ δίκαια και να λάβετε υπόψη τα πραγματικά γεγονότα που σας ανέφερα»…..

Σημαντικές μεταγραφές  γίνονται τελευταία στον Πειραϊκό χώρο . Με παίκτες που σίγουρα θα βοηθήσουν . Όμως οι ομάδες που τις πραγματοποιούν είναι ελάχιστες .Λίγες είναι αυτές που κινούνται για την ενίσχυση τους . Οι περισσότερες τηρούν στάση αναμονής. Κάποιες  μάλιστα θα δώσουν βάρος στις υποδομές τους και θα προωθήσουν παιδιά από κει. Την μεταγραφική ενίσχυση τους οι ομάδες την βλέπουν με διαφορετικό τρόπο…..

Αλλάζουν οι ηλικιακές κατηγορίες στα νέα πρωταθλήματα υποδομών, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ . Για τον λόγο αυτό η  Επιτροπή Διοργάνωσης Πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά καλεί τα σωματεία που διατηρούν τμήματα Υποδομών καθώς και τους εκπροσώπους τους, σε ενημερωτική συνάντηση και  συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη 22/7/2020 και ώρα 18.00 μμ στα γραφεία της Ένωσης…..

Τον τελευταίο καιρό έμαθα πως έχουν σταματήσει οι εργασίες στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός» του Ρέντη. Δεν ξέρω τον λόγο . Προφανώς γιατί ο εργολάβος το παίζει σε « διπλό ταμπλό ». Ποιος ξέρει; Πάντως οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι μέσα στον Αύγουστο το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Για να δούμε….

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Βασίλης Ξενόπουλος που αγωνίστηκε την Τετάρτη απέναντι στον Άρη διακρίθηκε ιδιαίτερα  αποκρούοντας   μάλιστα και πέναλτι του Φετφατζίδη . Ο Ξενόπουλος προέρχεται από  την μεγάλη σχολή της Ακαδημίας του ΑΟΚ Φαλήρου . Από την ίδια ακαδημία έχει βγει ο διεθνής Παναγιώτης Κονέ  που έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες ( Ανδρών όπου μετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, Ελπίδων , Παίδων ) , στην ΑΕΚ , τον Ηρακλή καθώς και στις Ιταλικές Μπρέσια, Μπολόνια, Ουντινέζε , Φιορεντίνα , την ισπανική Γρανάδα ενώ τώρα αγωνίζεται στην Γουέστερν Γιουνάιτεντ Αυστραλίας .

Από τις υποδομές του ΑΟΚ Φαλήρου έχει αναδειχτεί και ο Νίκος Μακρυγιάννης που αγωνίστηκε για τρία χρόνια με την ομάδα του Πανιωνίου στην Α’ Εθνική.

Είναι η μόνη Πειραϊκή ομάδα που παίκτες της έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο . Στον ΑΟΚ Φαλήρου γίνεται πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών εδώ και χρόνια….

Οργανώνεται σε όλους τους τομείς φέτος η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα . Αγωνιστικά  τόσο στην ανδρική ομάδα , όσο και στις ακαδημίες . Παράλληλα  στον σύλλογο δίνουν μεγάλη σημασία  στις σωστές εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων .Κάθε χρόνο και καλύτερα πηγαίνει ο σύλλογος ….

Στη σωστή προβολή των θεμάτων της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο Αντώνης Αναστασιάδης. Ο κατάλληλος  άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ότι πιο ιδανικό στις Δημόσιες σχέσεις . Η αξία του αναγνωρίστηκε ήδη. Εδώ και λίγες μέρες ο Αντώνης ανέλαβε τις Δημόσιες σχέσεις και το γραφείο Τύπου της ιστορικής Προοδευτικής. Η διαφορά στην ενημέρωση άρχισε να φαίνεται ήδη. Θα είναι και στα δυο σωματεία παράλληλα …..
Ο Ηλίας Μπαταγιάννης είναι ο νέος πρόεδρος στον Ατρόμητο Πειραιά , αντικαθιστώντας τον επιτυχημένο Σπύρο Μητρόπουλο που αποχωρεί από την θέση του για καθαρά επαγγελματικούς λόγους , όπως είχε αποφασίσει ο ίδιος εδώ και ένα μήνα. Θα παραμείνει όμως στον σύλλογο σαν απλό μέλος , όπως και ο Αντώνης Καραμολέγκος  ένας άλλο σπουδαίος εργάτης του Καμινιώτικου σωματείου με τεράστια προσφορά στον Ατρόμητο.

Για να επανέλθουμε όμως στο νέο πρόεδρο να πούμε πως συνεχίζει την παράδοση των Μπαταγιάννηδων  στην ομάδα . Ο πατέρας του διατέλεσε   πρόεδρος παλαιότερα στον Ατρόμητο ενώ πρώτος του ξάδελφος είναι ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης  πρώην αντιπρόεδρος στον Ατρόμητο και νυν αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της Σούπερλίγκ….

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση του συλλόγου , καθώς και ο νέος τεχνικός  της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια σε Πειραϊκά σωματεία Α’ Κατηγορίας ενώ λέγεται πως ήταν συμπαίκτης παλιότερα στον Ιωνικό  με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο ένα από τα πιο σημαντικά διοικητικά στελέχη του Ατρομήτου τα τελευταία χρόνια….

Για τρίτη φορά ο Χαράλαμπος Καραμανίδης θα αγωνιστεί στην Ελλάδα Ποντίων  Την ομάδα που διακρίθηκε και δοξάστηκε στο παρελθόν. Την πρώτη ήταν την περίοδο 2014-15  όπου σημείωσε 18 τέρματα και αναδείχτηκε 2ος σκόρερ   στο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά  ενώ την δεύτερη Οδηγήτρια το 2017-18 πέτυχε 11 τέρματα .Αναμένεται να …τριτώσει το καλό φέτος….

Πληθαίνουν οι γυναίκες  στις Δημόσιες σχέσεις Πειραϊκών συλλόγων , όσο περνάει ο καιρός. Η κα Σωτηρία Τζανόγλου είναι υπεύθυνη στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και η κα Χριστίνα Καλουτσίδου στην Ελλάδα Ποντίων . Και οι δυο είναι άψογες στα καθήκοντα τους …..