Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη… 

Published

on

Οι αξιολογήσεις από την ΕΠΟ  των διαιτητών για τη νέα χρονιά έδειξαν ότι ο Πειραιάς είναι πλέον κομπάρσος. Το απόλυτο τίποτα , δυστυχώς. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο .Κανένας Πειραιώτης  διαιτητής δεν θα  σφυρίξει φέτος στην  Super league1 ( A’ Εθνική) . Τεράστια ξεφτίλα . Δυστυχώς ο Πειραιάς πληρώνει την κόντρα  με τη διοίκηση της ΕΠΟ.Ο  τεράστιος Ηλίας Σπάθας , λοιδορήθηκε, λασπώθηκε  αναίτια από κάποιους που είχαν συμφέρον να τον αποπέμψουν  και ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής βρέθηκε στο περιθώριο. Δυστυχώς .

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Τσαμούρης ο μοναδικός εκπρόσωπος του Πειραιά στη μεγάλη κατηγορία, υποβιβάστηκε στην Β’ . Αντίθετα διαιτητές από Ενώσεις φίλα προσκείμενες στην ΕΠΟ παρέμειναν  ή προωθήθηκαν . Τυχαίο;;;

Ολόκληρο Πειραϊκό ποδόσφαιρο έχει πλέον ΜΟΝΟ έναν βοηθό διαιτητή στην Α’ Εθνική !!!!. Τον Τιμολέοντα Γεωργακόπουλο.

Στην Β’ Κατηγορία  (Super  League 2) αντίθετα βρίσκονται πλέον τρείς διαιτητές . Ο ένας παρέμεινε(  Πέτρος Λεμπέσης) ο άλλος υποβιβάστηκε( Αλ. Τσαμούρης) ενώ μόνο ο τρίτος προωθήθηκε . Είναι ο Θοδωρής Πουλόπουλος  που  έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία βοηθοί παρέμειναν οι Χρήστος Κορώνας, Δημήτρης Παγουρτζής, Παναγιώτης Χρηστάκος.

Στην Γ’ Κατηγορία  στους  ήδη υπάρχοντες Γιώργο Αλατσάκη, Γιώργο Μπαλαχούτη και Κώστα Χατζηγιάννη προστέθηκε ο αξιόλογος Κώστας Δαμιανάκης

Οι βοηθοί στη  Γ’ συνεχίζουν οι ίδιοι  και φέτος( Παναγιώτης Γαρούφος, Γιώργος Ζερβάκης, Ιορδάνης Καρακελές , Ηλίας Κοτζαμανίδης, Γιάννης Μουμπογιατζόγλου, Μιχάλης Σγουράκης .

Στη Β’ Κατηγορία Γυναικών είχαμε την προώθηση της ταλαντούχου διαιτητίνας Χαράς Βογιατζιδάκη. Η μοναδική εκπρόσωπος του Πειραιά , στα Γυναικεία Εθνικά πρωταθλήματα …..

Δυο μεγάλοι δυο  σπουδαίοι  ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή. Είναι ο Θανάσης Ιντζόγλου και ο Σπύρος Πομώνης . Και οι δυο πέρασαν από το  Πειραϊκό ποδόσφαιρο είτε σαν αθλητές είτε σαν προπονητές  αφήνοντας έντονη την παρουσία τους και την προσφορά τους. Και τους δυο θα τους θυμόμαστε για πάντα …….

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου ξεκινάει η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, με τις μεταγραφικές κινήσεις να ολοκληρώνονται μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που  επέβαλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις.

Ενημερώνουμε ότι για την ολοκλήρωση της όποιας μεταγραφικής κίνησης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ η συμπλήρωση  του ΑΜΚΑ και του e-mail του εκάστοτε ποδοσφαιριστή, καθώς και η πλήρη συμπλήρωση της αίτησης μεταβολής.

Υποχρεωτική επίσης είναι η κατάθεση μαζί με την αίτηση μεταβολών και του φωτοαντίγραφου της Κάρτας Υγείας – σε ισχύ- του εκάστοτε αθλητή….

Από τις 24 μέχρι τις 26 Αυγούστου θα λειτουργήσει Σχολή Ανανέωσης Ταυτοτήτων Τριετίας για επίπεδο διπλωμάτων  προπονητών        UEFA Α΄, UEFA Β ΄ UEFA C΄ (είναι υποχρεωτική για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει για την έκδοση Ταυτότητας Προπονητού Τριετίας).Α, μην το ξεχάσω .

Το κόστος συμμετοχής για τους προπονητές UEFA Α΄ είναι 60 ευρώ, για τους προπονητές UEFA Β ΄ είναι 40 ευρώ ενώ για τους προπονητές UEFA  C ΄  είναι 20 ευρώ. Όλα λοιπόν έχουν ένα κόστος!!! Ο…. «καυγάς είναι για το πάπλωμα » δηλαδή….

Αλλαγές στις ηλικίες των Μικτών ομάδων και των πρωταθλημάτων υποδομών ανακοίνωσε η ΕΠΟ με αρκετή μάλιστα καθυστέρηση.

Η ΕΠΣΠ θα διοργανώσει τα  πρωταθλήματα  Κ17( γεννηθέντες το έτος 2004 και νεώτεροι )-Κ15 γεννηθέντες  το έτος 2006 και νεώτεροι -Κ14 γεννηθέντες το έτος 2007 και νεώτεροι -Κ12 γεννηθέντες το έτος 2009 και νεώτεροι .

Και τα τέσσερα πρωταθλήματα  θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο…..

Τρεις μεταγραφές «μπαμ»  ετοιμάζει η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Ενός σέντερ φορ, ενός αμυντικού μέσου και ενός στόπερ . Και οι τρεις θεωρούνται μεγάλα ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση , σύμφωνα με τους υπευθύνους του συλλόγου…..

Ένα προσωπικό του πρόβλημα δεν  επιτρέπει στον προπονητή Δημήτρη Κατσάνο να  συνεχίσει στον Παννεαπολικό , αλλά να ασχοληθεί με την προπονητική  για όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σίγουρα η απουσία του θα είναι αισθητή φέτος από τα Πειραϊκά γήπεδα…..

Και την απόκτηση του  Αποστόλη Μάρθα  από τον ΑΟ Κορυδαλλό απέκτησε η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα .Αναμενόμενο άλλωστε . Μια εβδομάδα πριν ο παίκτης είχε ανακοινώσει  μαζί  με οκτώ  συμπαίκτες  του  τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του…..

Ανακοίνωση με νόημα εξέδωσε ο  Αμπελακιακός σχετικά με κάποιες ομάδες που απευθύνονται σε παίκτες της ομάδας για μεταγραφή και όχι στην ίδια τη διοίκηση.« Ο  ΣΦΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ έχει εκλεγμένο ΔΣ που μπορείτε να απευθυνθείτε για ότι σας ενδιαφέρει σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση… 

Μπήκε για τα καλά στον Αργοναύτη ο αντιπρόεδρος Λάμπρος Μανώλης που κατάγεται από τη  Σκύρο. Και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον ιστορικό σύλλογο…..

Κυρίως στα δικά της παιδιά θα στηριχθεί η Νίκη Ρέντη . Σε παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της . Ότι καλύτερο δηλαδή…..

Σιγά- σιγά κι αθόρυβα ανασυντάσσεται ο Ερμής Κορυδαλλού . Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανήλθε στην ομάδα της καρδιάς του ενώ αποκτήθηκε κι ο Γιάννης Φέκος. Σημαντική η παρουσία του ικανότατου τεχνικού Σπύρου Κουνέλη στον πάγκο που θα είναι συνεργάτης του προπονητή  Βασίλη Σταύρου ενός σημαντικού εργάτη του Ερμή εδώ και πολλά χρόνια…..

Αλλάζει πρόσωπο φέτος η Χαλκηδόνα με τα πάρε- δώσε παικτών που έγιναν. Σημαντικό βήμα στην καριέρα του έκανε ο Δημοσθένης Κούρτης .Ο  20χρονος ακραίος  αμυντικός  πήρε μεταγραφή για τον Χαραυγιακό  όπου αναμένεται να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του.  Ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας Δημήτρης Κούρτης είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη του γιου του, αλλά είναι σίγουρο ότι θα του λείπει φέτος στην ομάδα….

Πεκόφ και Κυριακίδη απέκτησαν τα Αστέρια Δραπετσώνας. Δυο παίκτες που έχουν «φάει με το κουτάλι » τα Πειραϊκά γήπεδα. Ο σύλλογος πλέον απέκτησε μεγάλη εμπειρία….