Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Στην κλήρωση του Κυπέλλου Πειραιά την περασμένη Τρίτη δόθηκαν οδηγίες  προς τα σωματεία, αλλά και διευκρινήσεις  για τα άτομα που δικαιούνται να μπαίνουν στο γήπεδο  για τον επίσημο αγώνα .Οδηγίες που  έστειλε η ΓΓΑ και δεν αποφάσισαν οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις.  Με λίστα 35 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών , προπονητών  κλπ) . Την ευθύνη θα έχει το γηπεδούχο σωματείο ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση. Στην εξέδρα δεν θα κάθονται άτομα.  Ωστόσο υπάρχουν αρκετές απορίες που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.  Κι αυτό γιατί η ΕΠΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει , στην περίπτωση  που  βρεθεί κάποιος με πυρετό; Θα γίνεται ο αγώνας;  Αν κάποιος φτάσει καθυστερημένος , πως  θα μπει στο γήπεδο;  Που θα κάθονται οι εκτός αποστολής και οι παράγοντες των  ομάδων; Όλα αυτά χρήζουν απάντησης και η Ομοσπονδία ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει. Σίγουρα υπάρχει μια  πρωτόγνωρη σύγχυση  σε όλους και η χρονιά θα είναι δύσκολη από κάθε άποψη .Χώρια τα τεράστια  οικονομικά προβλήματα ….. 

Βέβαια τώρα μετά την γενική κατακραυγή άρχισαν οι αρμόδιοι να καταλαβαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες  που θα υποστούν όλοι από αυτές  τις απαράδεκτες αποφάσεις . Και έτσι σκέπτονται να επιτρέψουν την είσοδο του 20%  των φιλάθλων στα γήπεδα με όλα  βέβαια τα προβλεπόμενα  μέτρα ασφαλείας .  

Αυτά τα «μαγειρέματα » που γίνονται  με τον καταρτισμό των ομίλων  στην Γ’ Εθνική ούτε  στο… Μάστερ Σεφ δεν τα βρίσκεις . Δεν χρειάζεται να είναι ειδικός  κάποιος για να καταλάβει . Το έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι δεν «ιδρώνει το αυτί » κανενός.  Τώρα ακούγεται έντονα  πως αν ο Πανιώνιος   υποβιβαστεί για να γλυτώσει τα χρέη , θα παίξει στη Γ’ Εθνική .Και οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ έχουν έτοιμη τη λύση . Λέγεται ότι , αν γίνει αυτό, θα τον βάλουν στον 6ο όμιλο .Των ισχυρών δηλαδή κι όχι τον άλλο Αθήνας  -Πελοποννήσου , προφανώς για να μην χαλάσουν τη …μαγιονέζα   και τις …ισορροπίες.  

Από τα σωματεία λοιπόν του 6ου ομίλου μόνο η ΑΕ Μοσχάτου με τον ηγέτη της Στέφανο Φαναρίτη  έχει αντιδράσει επίσημα . Οι άλλοι παρακολουθούν απλά. «Κάτσε να δούμε αν θα γίνει πρώτα » μου είπε κάποιος. Μα αν θα γίνει θα είναι πολύ αργά .Δυστυχώς. Όσο για την Πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού παρακολουθούν απαθείς μέχρι τώρα τα γεγονότα. Ούτε οι βουλευτές έχουν κάνει κάποια κίνηση .Μόνο όταν  έλθει η ώρα να ζητήσουν ψήφο , θα …ευαισθητοποιηθούν ….. 

Τακτοποιήθηκε το θέμα  με το Χιλιομόδι μετά τις αντιδράσεις της ομάδας , αλλά και της Ένωσης Κορινθίας  και η ομάδα πήγε από τον 6ο στον  8ο όμιλο .Αυτόν της Αθήνας –  Πελοποννήσου . Σωστά . Οπότε  έμεινε μια θέση κενή στον 6ο την οποία πιθανότατα θα καταλάβει ο Πανιώνιος!!! Κουτί ήλθε αυτό στους υπευθύνους που βρήκαν μια …καλή δικαιολογία…. 

Η ΕΠΟ αποφάσισε να επιδοτηθούν τα νησιωτικά σωματεία της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με ποσό 170.000 ευρώ, ενόψει της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.Καλή  κίνηση αλλά   για τις ομάδες που μετακινούνται στα νησιά  κανένα ενδιαφέρον . Για τα  έξι Πειραϊκά σωματεία  και όχι μόνο,  που θα ταξιδέψουν δεν θα υπάρξει καμία πρόνοια;, Κω δεν θα γίνει κάτι ; Βέβαια από τη  στιγμή που «βολεύτηκαν» κάποια Αθηναϊκά σωματεία και θα μετακινηθούν μόνο μέχρι την Πελοπόννησο , δεν υπάρχει λόγος για καμία μέριμνα. 

Η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά με έγγραφο της που απέστειλε στην Ε.Π.Ο. ζητά την οικονομική ενίσχυση των 6 Πειραϊκών σωματείων που συμμετέχουν στην Γ΄ Εθνική , θεωρώντας άδικη την απόφαση της Ομοσπονδίας για την οικονομική ενίσχυση μόνο των νησιώτικων ομάδων. Χαρακτηριστικά στην επιστολή της αναφέρει: 

«Θεωρούμε άδικο να μην ενισχυθούν οικονομικά και αυτά τα σωματεία μας που επίσης έχουν πολυδάπανα έξοδα μετακινήσεων στα νησιά και σας παρακαλούμε ζητούμε να συμπεριλάβετε και τις ομάδες μας στην συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση.»…. 

Η ΕΠΣ Πειραιά ανακοίνωσε τις προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων . Δεν μπορούσε να περιμένει άλλο . Κι όλα αυτά ενώ η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει ακόμα τις αποφάσεις της και δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει φέτος. Πάλι τα «μούσκεψε» η Ομοσπονδία…. 

Χαμός γίνεται με τα δικαιολογητικά που ζητά η ΓΓΑ για την αναγνώριση των σωματείων. Η ΕΠΣΠ έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια μια προσπάθεια ώστε να μπει μια τάξη και να νοικοκυρευτεί η κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί ο διευθυντής των γραφείων της Ένωσης Παναγιώτης Νταλάκος που  έχει βοηθήσει αρκετές ομάδες μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι έχουν διαπιστωθεί  τεράστια προβλήματα  . Υπάρχουν ομάδες που όχι μόνο δεν έχουν ενημερωμένα βιβλία , αλλά και κάποιες που δεν έχουν καν βιβλία .  Άλλες έχουν πρόβλημα με την ονομασία τους η οποία δεν είναι ακριβώς αυτή που αναφέρεται αφού δεν έχει δηλωθεί και ισχύει η παλιά .. Με λίγα λόγια  υπάρχουν σωματεία που βρίσκονται  «στον αέρα» και αν δεν κάνουν κάτι έγκαιρα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα….. 

Την προσεχή  Δευτέρα 7/9 και ώρα 18.00  θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2020-2021- (Διαχωρισμός Ομίλων-αγωνιστικό πρόγραμμα) . Περιμένουμε όλοι με αγωνία τον διαχωρισμό  των ομίλων . Αφού υπάρχουν κάποιες ισχυρές ομάδες  που ενδέχεται να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.. 

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι φέτος θα μετάσχουν στην «υπερφορτωμένη »Α’ Κατηγορία 34 σωματεία σε δυο ομίλους των 17 ομάδων . 

Αντίθετα στην Β’ Κατηγορία μετέχουν 22 σωματεία σε δυο ομίλους των 11 ενώ στη Γ’ θα είναι μόνο 10 ομάδες!! Σε ένα πρωτάθλημα τριών γύρων… 

Την Τετάρτη 9/9 θα γίνουν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Β΄ και  Γ΄ Κατηγορίας  .Στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση  της Γ΄ και μισή ώρα αργότερα ( στις 18.00)  η κλήρωση της Β’ . 

Όπως είναι ευνόητο αυτό  γίνεται  ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα γραφεία της ΕΠΣΠ . Μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο θα επιτρέπεται να εισέλθει στα γραφεία φορώντας προστατευτική μάσκα και κρατώντας τις σωστές αποστάσεις …. 

Ανακοινώθηκαν οι προπονητές των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ  που ξεκινούν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. 

Ο Γιώργος  Γκοβερίνος που αναλαμβάνει την Κ-15 συνεχίζει και φέτος αφού η δημιουργική  δουλειά του τη χρονιά που πέρασε εκτιμήθηκε από τους υπευθύνους. 

Νέος τεχνικός στην Κ-14 θα είναι ο Διαμαντής  Αθανασίου, ένας εγνωσμένης αξίας προπονητής  ειδικευμένος στα τμήματα υποδομών με άριστες τεχνικές γνώσεις. Πολύ καλές και οι δυο επιλογές… 

Την προσεχή Τετάρτη 9/9 στην καφετέρια «Memories»( Χίου και Παπαγεωργακοπούλου στα Καμίνια  ,οι Λέοντες Καμινίων έχουν συγκέντρωση  και θα παρουσιάσουν τα νέα τους μεταγραφικά αποκτήματα , καθώς  και τους χορηγούς για τη νέα περίοδο. 

Οι Λέοντες είναι από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία στον Πειραιά που λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο…. 

Το επισήμανε ο φίλος παράγοντας πρώην πρόεδρος του Αστέρα Νίκαιας  Βασίλης Τσιτούρας με αφορμή την μη δήλωση συμμετοχής της Σπίθας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Πειραιά  συσχετίζοντας το γεγονός με το γήπεδο της Νίκαιας :«Ιστορία για τον Πειραιά…μετά την Ειρήνη 2005,την Αρμενική ,τώρα η Σπίθα ….Κατάρα ,μας έχουν δώσει, στο κλουβί »…. 

Θα κλείσουμε με μια δυσάρεστη  είδηση .  Χθες μάθαμε πως έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βαρτανιάν μια μεγάλη μορφή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου , σε ηλικία 86 ετών. Πέθανε στις αρχές Ιουνίου , ξεχασμένος και παρατημένος από όλους . Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος του Γιάννη . Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Αρμενίων Καλλιθέας με ελάχιστο κόσμο λόγω κορωνοϊού. Την είδηση του θανάτου του Βαρτανιάν μας την μετέδωσαν οι παλαιοί ποδοσφαιριστές της Ελευθερίας Μοσχάτου Παναγιώτης Λαβιδοπουλος , Δημήτρης Δοντάς , Γιάννης Βουλγαρης, Λάκης Πατρίκιος  , Απόστολος Σιταρένιος , Θανάσης Παπαδόπουλος  και Βασίλης  Βλασσόπουλος  που είχαν συνεργαστεί για πολλά χρόνια μαζί του. Το έμαθαν τυχαία από έναν παλιό ποδοσφαιριστή της Αρμενικής τον Κεβορκιάν.  

Ο Γιάννης Βαρτανιάν είχε  προσφέρει πολλά  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά Αρχικά σαν ποδοσφαιριστής της Αρμενικής και της Ελευθερίας Μοσχάτου……..και στη συνέχεια σαν  προπονητής για πολλά χρόνια στον Α.Ο Μοσχάτου  στην Ελευθερία Μοσχάτου-και στην Αναγέννηση Μοσχάτου