Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….. 

Published

on

Αναβλήθηκε  ο αγώνας Πήγασου- Καστέλλας . Επίσημα δεν ανακοινώθηκε ο λόγος . Λέγεται ότι στο γήπεδο του ΣΕΦ και στην ομάδα του Προφ. Ηλία βρέθηκαν θετικά κρούσματα. Επειδή λοιπόν η Καστέλλα προπονείται στο γήπεδο αυτό και επειδή την περασμένη εβδομάδα ο Πήγασος αγωνίστηκε  με τον Προφήτη Ηλία, αποφασίστηκε  η αναβολή του αγώνα ενώ το ΣΕΦ έκλεισε για τρεις μέρες.. Μύλος ….  

Και μην ξεχνάμε. Από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα τριών νεαρών αθλητών γεννηθέντων το έτος  2000 και μετά.( Ισχύει και για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής στο Κύπελλο). Επίσης είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα 7  ελλήνων ποδοσφαιριστών. Με 20άδες οι ομάδες και με 5 αλλαγές φέτος ( αν έχει παράταση στο Κύπελλο 6 ) Ας τα προσέξουν ιδιαίτερα αυτά οι υπεύθυνοι των συλλόγων ….. 

Μεγάλη περιπέτεια πέρασε με την υγεία του ο αρχηγός του Προφήτη Ηλία Γιάννης Σελίμης . Ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα . Το παλικάρι αισθάνθηκε δύσπνοια και έντονη δυσφορία κατά τη διάρκεια του αγώνα( γύρω στο 30’ )  με τον Πήγασο  . Αντικαταστάθηκε αμέσως και στο ημίχρονο μεταφέρθηκε από παράγοντα της ομάδας στο Τζάνειο Νοσοκομείο  Στο καρδιολογικό τμήμα όμως υπήρχε τεράστια αναμονή ως  και 5 ώρες .Αποτέλεσμα αυτού ήταν να  μεταβεί στο Ωνάσειο . Εκεί μετά από  στεφανιγραφία στην οποία υποβλήθηκε ότι μια αρτηρία του ήταν βουλωμένη. Άμεσα υποβλήθηκε σε  επιτυχή  αγγειοπλαστική επέμβαση (μπαλονάκι). Τέλος καλό όλα καλά για τον Σελίμη.  Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη ιστορία ήταν ότι όλοι , ειδικά  οι αθλητές, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις  για να αποφύγουν τις περιπέτειες. Επίσης ότι το ιατρικό σύστημα υγείας  συνεχίζει να νοσεί. Δυστυχώς…. 

Αυτά που συνέβησαν στην α’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά  ήταν πρωτοφανή . Από τους 14 αγώνες δεν έγιναν οι 4!!!   Τρεις ομάδες η Οδηγήτρια, ο Προμηθέας και η Δάφνη Ταμπουρίων δήλωσαν αδυναμία ενώ τα  Αστέρια Δραπετσώνας δεν προσκόμισαν τις ιατρικές βεβαιώσεις  για τον κορονοϊό. 

Πάμε τώρα στην β’ φάση που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο . Η ΑΕ Καμινίων που προκρίθηκε χωρίς αγώνα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Προοδευτική , όμως  κι αυτή δήλωσε ότι δεν κατέβει να παίξει…. 

Με έναν νέο  πρωτοποριακό και διαφορετικό τρόπο θα διεξαχθεί  φέτος το Κύπελλο Πειραιά . Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 8 ομίλων των επτά, με την επόμενη κλήρωση να γίνεται πλέον όταν φτάσουμε στην προημιτελική φάση( στους οκτώ). 

Σε  κάθε όμιλο θα διεξάγονται τρεις αγώνες ενώ μια ομάδα έχει ρεπό . Στην γ’ φάση θα αγωνιστούν οι νικητές   των δυο πρώτων – κατά σειρά – αγώνων , ενώ ο νικητής του τρίτου θα παίξει με την ομάδα που είχε ρεπό. Οι νικητές από τα  νέα παιχνίδια θα παίξουν μεταξύ τους και θα βγάλουν  τον πρώτου του ομίλου. Οι ομάδες λοιπόν  που θα βγουν πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στην προημιτελική φάση . Ακούστηκαν πολλά  για αυτόν τον τρόπο. Τα περισσότερα θετικά. Το σίγουρο είναι ότι περιορίζεται σημαντικά η περίπτωση της έκπληξης , που συνέβαινε παλαιότερα με ομάδες μικροτέρων κατηγοριών τις οποίες βοηθούσε  πιθανόν η κληρωτίδα…. 

Ρεπό σε αυτή τη φάση έχουν οι δυο ομάδες του Περάματος( ΑΕ Περάματος, Περαμαϊκός) οι δυο  γειτονικές( Χαραυγή, ΑΣ Ποντίων ) δυο ομάδες της Γ’ Κατηγορίας ( ΑΕ Νίκαια, ΑΕ Χατζηκυριακείου) , και δυο ομάδες από την  δυτική περιοχή ο Παντζιτζιφιακός και  η ΑΕ Μοσχάτου  το μπαλάκι  της οποίας τράβηξε ο ηγέτης του συλλόγου Στέφανος  Φαναρίτης…. 

Άλλο και τούτο πάλι. Τα Αστέρια Δραπετσώνας δεν έφεραν στο παιχνίδι τους με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου τις ιατρικές βεβαιώσεις που βεβαιώνουν  ότι οι ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ΄  δεν έχουν προσβληθεί από τον COVID 19. Για αυτό και ο αγώνας δεν έγινε με απόφαση του διαιτητή . Οι βεβαιώσεις αυτές προσκομίζονται μαζί  με τις κάρτες υγείας . Το περίεργο είναι ότι κι άλλες ομάδες δεν είχαν παρόμοιες βεβαιώσεις  σύμφωνα με ομολογίες των παραγόντων τους . Όμως οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά/ Προφανώς οι  διαιτητές δεν ήξεραν…. 

Kαι κάτι ακόμα η βεβαίωση του γιατρού για τον covid 19  έχει ισχύ για ένα χρόνο. Όμως ο ποδοσφαιριστής ενδέχεται αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα να προσβληθεί  από τον ιό. Δεν είναι …λίγο παράλογο αυτό;;; 

Ξέρουμε ότι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους αυτή που ζούμε . Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα πραγματικότητα . Θα πρέπει όλοι να υπακούμε στις εντολές  και υποδείξεις των υπευθύνων, ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός .Τουλάχιστον αυτή την χρονική περίοδο  .Κάποια στιγμή όμως, θα πρέπει να αλλάξουν αυτά. Δεν είναι  δυνατόν οι αγώνες να διεξάγονται  σε άδειες εξέδρες και στις διαφόρου είδους εκδηλώσεις – συναυλίες  να γίνεται χαμός. Να ισχύσουν και εκεί  τα ίδια μέτρα . Οι θεατές να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους και  με μάσκες  .Αυτό είναι το πιο ιδανικό.  Σε ένα γήπεδο των 1000 θεατών , 150-200 ( και πολλά λέω ) άτομα  δεν αποτελούν το πρόβλημα  . Καλό να γίνονται συναυλίες ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους κάποιοι άνθρωποι , αλλά κάτι ανάλογο  θα πρέπει να συμβεί  με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκεί οι ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύπαρξης .Ας σταματήσουν λοιπόν να «πυροβολούν» το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα .  Φτάνει πια. Ας ξυπνήσουν όλοι και ας δείξουν τη δυναμική τους… 

Ένας κακός χαμός γίνεται  στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου. Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι δεν υπάρχει φύλακας εκεί.   Κάποιοι έσπασαν τα λουκέτα με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν νέα , αλλά δεν έχουν όλες οι ομάδες κλειδιά . Σε κάποια σημεία  έχουν καταστραφεί  τα κάγκελα, και για τον λόγο αυτό στο σημείο αυτό , έχουν …παρκάρει ένα αυτοκίνητο  ώστε να εμποδίζει σε διάφορα άτομα  , κυρίως πιτσιρικάδες  ν μπουν στο γήπεδο.. Οι οποίοι όμως παρεμπιπτόντως βρίσκουν τον τρόπο και μπαίνουν  μέσα . Ένα κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν οι γυναικείες ομάδες  έχει γίνει αποθήκη αφού μεταφέρθηκαν εκεί όλα τα πράγματα από τα φρεσκοβαμμένα αποδυτήρια . 

Πάμε στα ευχάριστα . Με ενέργειες του  προέδρου της γυναικείας ομάδας  του Οδυσσέα Γλυφάδας  Κώστα Παπακώστα βάφτηκαν τα αποδυτήρια, ενώ τοποθετήθηκαν νέα φώτα στους προβολείς, τα οποία λειτουργούν με χρονοδιακόπτη.  Και τώρα αναμένεται να έλθει ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα που βρίσκεται σε κακά χάλια.  

Κάποια στιγμή βέβαια κάποιοι έκλεψαν τα καλώδια  των προβολέων , αλλά ευτυχώς το θέμα τακτοποιήθηκε .  Συμπέρασμα . Αυτό που επιβάλλεται εδώ και τώρα είναι να ξεκινήσει ο Δήμος Πειραιά τις κινήσεις  για πρόσληψη φύλακα. Να σταματήσει επιτέλους αυτό το  γήπεδο να είναι  ένα « ξέφραγο αμπέλι.»….. 

22 αγώνες θα διεξαχθούν για την β’ φάση του Κυπέλλου Πειραιά , αυτό το Σαββατοκύριακου (συμπεριλαμβανομένου και ενός την Τετάρτη). Κι όμως η έλλειψη διαιτητών καθιστά μεγάλο το πρόβλημα. Επτά διαιτητές θα σφυρίξουν διπλούς αγώνες. Είναι οι Γεωργόπουλος, Γιανναράκης, Ζησιμόπουλος,Λεμπέσης  Μπεσίρης, Τζαγκαράκης,    Τραϊφόρος.  Παλιά μου τέχνη κόσκινο…