Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη …

Published

on

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Πειραιά. Με τον μεγαλύτερο αριθμό  σωματείων  από κάθε άλλη φορά . Συνολικά 34 ομάδες θα συμμετέχουν , με 17  σε κάθε όμιλο. Γενικά φέτος θα είναι μια περίεργη χρονιά η φετινή. Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον αριθμό των ομάδων, αλλά κυρίως στο γεγονός της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα. Κάποτε λέγαμε για ένα παιχνίδι που είχε ελάχιστους θεατές ότι γινόταν «μεταξύ συγγενών και φίλων». Τώρα ούτε αυτό μπορεί να γίνει . Και είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό. Όλοι κατανοούμε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό , όλοι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας , αλλά η καθολική απουσία των φιλάθλων είναι καταστροφική για όλους . Και  πάνω από όλα οικονομική για τα σωματεία. Που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν πόρους για να επιβιώσουν . Είτε πουλώντας εισιτήρια  διαρκείας,  είτε βρίσκοντας χορηγούς . Τώρα αυτά δεν μπορούν να γίνουν δυστυχώς. Ποια επιχείρηση να βοηθήσει , όταν και η ίδια αντιμετωπίζει  λόγω της πανδημίας τεράστια προβλήματα…..

Από την πρώτη στιγμή το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό μπήκε στο στόχαστρο , με τα πιο αυστηρά μέτρα . Κάτι που δεν συνέβαινε  με τα θέατρα τους κινηματογράφους και τις συναυλίες μέχρι πριν από λίγες μέρες . Τα γήπεδα  είναι το πρόβλημα και ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι άνθρωποι συνωστίζονται σαν τα ζώα..

Πάμε όμως και στην άλλη πλευρά . Από την στιγμή που η Πολιτεία αποφάσισε κάποια μέτρα , καλώς ή κακώς , θα πρέπει να τηρηθούν . Δεν είναι μαγκιά να προσπαθούν κάποιοι να μπουν στο γήπεδο, όπως  συνέβη τις προάλλες στις Σιταποθήκες, και να επιτίθενται φραστικά και όχι μόνο στην εντεταλμένη υπάλληλο . Η οποία στο κάτω- κάτω εκτελεί κρατική εντολή και όχι της ΕΠΣΠ και για να μην τιμωρηθεί το γηπεδούχο σωματείο   με 10.500€ πρόστιμο….

Και το κωμικό της ιστορίας. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα τα μέτρα τηρήθηκαν . Στους Ορυζόμυλους στον αγώνα Ελλάδας Ποντίων – ΑΟ Καραβά, κατά  κύριο λόγο  αλλά και στο ΣΕΦ στο παιχνίδι Πανφαληρικού – ΑΠΟ Κερατσίνι  , εντός γηπέδου ήταν τα άτομα που έπρεπε. Εκτός όμως χαμός στην κυριολεξία.  Με στοιβαγμένους φιλάθλους να παρακολουθούν τον αγώνα. Δεν είναι οξύμωρο όλο αυτό;;;;

Για να μην υπάρξουν προβλήματα διάδοσης του covid-19  από  την επόμενη εβδομάδα που θα έχει πλήρη αγωνιστική δράση και με τις τρεις κατηγορίες  η ΕΠΣΠ αποφάσισε  σε ένα γήπεδο να γίνεται  ένας αγώνας το  Σαββάτο, δύο  την Κυριακή και  ένας ή δύο την Δευτέρα. Τρίτος  αγώνας ημέρα Κυριακή θα γίνεται μόνο με την προϋπόθεση να υπάρχει κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός…

Σε δυο δόσεις θα διεξαχθούν οι αγώνες της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Οι πρώτοι θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου  και οι δεύτεροι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου…..

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν τα παιχνίδια της β’ φάσης  με  αξιοσημείωτο τον αποκλεισμό  του Αίαντα Σαλαμίνας από τον ΑΣ Δραπετσώνας στα πέναλτι. Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το παιχνίδι της Ελλάδας Ποντίων με τον ΑΟ Καραβά όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση  στα πέναλτι , μετά από συναρπαστικό αγώνα….

Να και ένα παράδειγμα προς μίμηση από ένα μικρό σωματείο , αλλά τεράστιο  σε πρωτοποριακές ιδέες και νοοτροπία Η οικογένεια του Α.Ο. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με υψηλό το φρόνημα της ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν στο νομό Καρδίτσας μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία κάνει έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας τα οποία θα αποσταλούν στις πληγείσες οικογένειες. Τα τρόφιμα που μπορούν να προσφερθούν είναι:

 Αλεύρι, Ζυμαρικά,  Όσπρια,  Γάλα Εβαπορέ,  Σκόνη γάλακτος (για παιδιά), Κονσέρβες (παντός τύπου), Δημητριακά,  Παξιμάδια,  Λάδι ενός λίτρου

Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στο γήπεδο του ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΊΟΥ και κατά τις ώρες προπονήσεων της ακαδημίας  την Τετάρτη 30/9/2020…..

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί τελικά ο  διαχωρισμός των ομίλων   στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΠ  τα οποία είναι χωρισμένα σε τέσσερις ηλιακές κατηγορίες ( Κ-17, Κ-15,Κ-14, Κ-12 ) . Η  ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών στα Πρωταθλήματα Υποδομών έως και την ερχόμενη Δευτέρα  28/9. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όσα σωματεία επιθυμούν, δύνανται να αγωνιστούν με δύο ομάδες στην ίδια ηλικιακή κατηγορία. Παράλληλα να τονίσουμε  ότι τα σωματεία της Γ ́ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, καθώς και της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Π είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ένωσης……

Τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν και παλαιότερα στον Ατρόμητο Πειραιά , επανήλθαν φέτος και θα βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια της Καμινιώτικης . Είναι οι Μητρόπουλος , Παπαδόπουλος, Κεσανίδης και Τζωρτζάτος . Παράλληλα και 4-5 της Ένωσης Καμινίων  που προέρχονται από τις υποδομές του Ατρομήτου γυρίζουν  αφού είναι υπό προώθηση…..

Οι 21χρονοι αδελφοί Παναγιώτης και Ανδρέας Κανταρτζόπουλος  πήγαν ….πακέτο στον Σαρωνικό Αίγινας  ..Ως  δανεικοί από  τον Αετό Κορυδαλλού  στον οποίο ανήκουν , αλλά έχουν περάσει και από τον Αστέρα Νίκαιας. Νέοι ορίζοντες απλώνονται  για τα διδυμάκια …

Η παρθενική εμφάνιση του Τηλέμαχου Μαλαδάκη  με την  ανδρική ομάδα του Ηφαίστου ήταν ιδανική. Ο 15χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής  που μπήκε σαν αλλαγή στον αγώνα Κυπέλλου με το Νέο Ικόνιο σκόραρε κιόλας , ενώ στα τελευταία λεπτά χρίστηκε  και αρχηγός!!! Σίγουρα το μέλλον του ανήκει….

Μετά από έξι χρόνια σημαντικής παρουσίας  και προσφοράς στον Ίκαρο Καλλιθέας ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής  Γρηγόρης Τρίχας άλλαξε ομάδα και πήρε μεταγραφή   για τον Παντζιτζιφιακό.   Όχι όμως  …έδρα και περιβάλλον  . Εκεί που ήταν παρέμεινε . Στο γήπεδο της Παραλίας Τζιτζιφιών….

Μόνο ο Θοδωρής Πουλόπουλος η ανερχόμενη δύναμη της Πειραϊκής διαιτησίας, θα σφυρίξει  σε δυο αγώνες αυτή την αγωνιστική. Δεν υπήρχε πρόβλημα με διαιτητές  ευτυχώς. Να δούμε τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι αγώνες της Β’ και Γ’ Κατηγορίας το επόμενο Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου…..