Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο τα  πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας , όπου θα υπάρχει πλήρης αγωνιστική.  Δυο αγώνες της Α’ θα διεξαχθούν την  Δευτέρα . Το σημαντικό είναι ότι η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ  πρόσεξε ιδιαίτερα το πρόγραμμα  και δεν θα γίνουν την Κυριακή περισσότεροι από δυο αγώνες σε κάθε γήπεδο . Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να συνευρεθούν οι παίκτες των ομάδων τόσο του πρώτου παιχνιδιού  , όσο και αυτού που ακολουθεί . Έτσι θα μπορούν να  ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για να μην υπάρξουν προβλήματα…..

Καμία εξέλιξη όσον αφορά το γήπεδο «Μελισσουργός» στο Ρέντη. Οι ομάδες που προπονούνται εκεί εξακολουθούν να  παραμένουν άστεγες , αφού παρά τις αρχικές εργασίες ο χλοοτάπητας δεν έχει ακόμα φτάσει. Κι όλα αυτά παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων  ότι θα ήταν έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου , κάτι που είχε γράψει και η στήλη. Ο Σεπτέμβρης όμως πέρασε κι ακόμα τίποτα . Από την Δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη ρίχνουν την ευθύνη στον εργολάβο , ο οποίος όπως όλα δείχνουν  κάνει όλο το παιχνίδι μόνος του και δεν φαίνεται να βιάζεται αφού έχει κι άλλες  παρόμοιες  δουλειές  σε άλλα γήπεδα. Προφανώς  θα στηρίζεται στη ρήτρα που έχει υπογραφεί. Η ουσία είναι πως οι ομάδες παραμένουν «ξεσπιτωμένες » και προπονούνται σε άλλους χώρους  , από δω κι από κει  , ενώ δίνουν  τους αγώνες τους σαν γηπεδούχοι σε άλλα  γήπεδα  του Δήμου. Η ταλαιπωρία όμως φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος , αν δεν κινητοποιηθούν όλοι. Και κάτι άλλο. Μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνος μέχρι πότε είναι η ρήτρα παράδοσης του έργου ; Γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε αυτά που διαδίδονται…..

 Μια σημαντική κίνηση από τη  διοίκηση της ΕΠΣΠ Συγκεκριμένα απέστειλε έγγραφο στην ναυτιλιακή εταιρεία «Attica group» προκειμένου τα σωματεία  που μετέχουν στα πρωταθλήματα  Γ΄ Εθνικής κατηγορίας να τύχουν ειδικών τιμών & εκπτώσεων στις μετακινήσεις του για τους αγώνες μη νησιώτικες ομάδες …..

Οι μισοί αγώνες της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Πειραιά  διεξήχθησαν  προχθές και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι την προσεχή Τετάρτη.

Η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη Χαραυγή , όπου ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου ομάδα Γ΄ Κατηγορίας απέκλεισε την Καστέλλα που αγωνίζεται στην Α’ .  Η δουλειά  του Μπάμπη Τοπίκογλου  φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. . Από την άλλη πλευρά τι να πούμε για την Καστέλλα; Συνεχίζει την περυσινή κακή της πορεία  όπου δεν σημείωσε ούτε μια νίκη . Φέτος ξεκίνησε άσχημα, αφού πέρα από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο  γνώρισε την συντριβή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος  απέναντι στον Ήφαιστο ( 0-6)….

Λύθηκε η συνεργασία του Ατρομήτου Κερατσινίου με τον προπονητή  Δημήτρη Κριμιτζά καθώς επίσης και με τους παίκτες που είχε φέρει ο ίδιος στην ομάδα  .  Εκτός  από αυτούς  που προφορικά έχουν έλθει σε συμφωνία με  τον σύλλογο  , όπως μας είπε ο ηγέτης του  συλλόγου Θανάσης Μπαλαφούτης  ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο τεχνικό   για την προσφορά του στην ομάδα .Τώρα ο  Κερατσινιώτικος σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού  και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις…..

Να πούμε κάτι για τον αγώνα Κυπέλλου Πήγασου – Καστέλλας . Πριν από την έναρξη η διοίκηση του πρώτου απένειμε  πλακέτα στον Γιώργο Γεωργακάκη ένα αγνό φίλαθλο αλλά και στέλεχος της Καστέλλας εδώ και χρόνια , για την τεράστια προσφορά του. Μια σημαντική κίνηση του συλλόγου του Αγίου Διονυσίου που έδειξε ότι ξέρει να τιμά  τους ανθρώπους που προσφέρουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

Δικαιώθηκε τελικά ο Ηλίας Σπάθας . Μια υπόθεση που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια  ολοκληρώθηκε και ο κορυφαίος διαιτητής μας όπως αποδείχτηκε δεν είχε την παραμικρή ευθύνη . Λογικά τώρα θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει και αξίζει να βρίσκεται. Με αυτούς όμως που έριξαν  λάσπη σε βάρος του,  έτσι για δικούς τους λόγους , τι θα γίνει;; θα μείνουν στο απυρόβλητο;;;…

Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο  ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μοσχάτου Νιλς Ψυχογιός στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου  με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα συζητήθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα κυκλοφόρησε  σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. Τυχεροί εμείς οι λίγοι που έτυχε να βρεθούμε στο  γήπεδο. Ο ικανότατος άσος μετά την σέντρα που  έγινε στην αντίπαλη περιοχή , γύρισε το σώμα του «πέταξε στα ύψη »  και με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ. Σίγουρα ήταν γκολ για όσκαρ που  σπάνια βλέπεις ακόμα και σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου  . Και δεν είναι υπερβολή αυτό…..

Πραγματοποιήθηκε χθες ο  διαχωρισμός των ομίλων   στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΠ  τα οποία είναι χωρισμένα σε τέσσερις ηλιακές κατηγορίες ( Κ-17, Κ-15,Κ-14, Κ-12 ) . .Να  τονίσουμε ότι υπήρχαν σωματεία της Α’ Κατηγορίας που δεν δήλωσαν συμμετοχή ούτε  σε ένα τμήμα . Θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο από την Ένωση , αφού άλλου είδους μεταγραφή δεν προβλέπεται από τον Κ.Α.Π……

« Προχωράμε με προσοχή συνέπεια και τήρηση των κανόνων. Θα είναι πολύ δύσκολα φέτος. Ας απολαύσουν τα παιδιά το ποδόσφαιρο. Είναι πρωτεύον.» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των επιτροπών  Υποδομών και Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ Σταύρος Μορφόπουλος . Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος ανέλαβε υπεύθυνος ακαδημιών στον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου . Μια πολύ καλή «μεταγραφή» ενός σπουδαίου παράγοντα  από έναν υπερδραστήριο σύλλογο που παρουσιάζει σημαντικό έργο στις υποδομές τα τελευταία χρόνια….

Ξεχωριστή περίπτωση αυτή του ποδοσφαιριστή της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας Δ. Φωτόπουλου  στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕ Μοσχάτου. Αντικαταστάθηκε στο 85’, αλλά δεν πήγε στα αποδυτήρια και  κάθισε στον πάγκο της ομάδας του για να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Στην παράταση όμως ,  σε κάποια υπόδειξη του βοηθού, δεν συγκράτησε τα νεύρα του, τον έβρισε και έτσι τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές…

Πολύ κοντά στον Περαμαϊκό  βρίσκεται  τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης . Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;;;

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο   για την νέα χρονιά πραγματοποίησε η διοίκηση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού .

Αποφασίστηκε όπως όλοι οι βετεράνοι υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις ενώ θα είναι υποχρεωτική η κάρτα αθλητή σε όλους.

Συζητήθηκαν επίσης  διάφορα θέματα  όσον αφορά τον τρόπο της κλήρωσης  και της διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος .

Αποφασίστηκε όπως  το  πρωτάθλημα παλαιμάχων της νέας περιόδου πάρει το όνομα του αείμνηστου Παντελή Αντωνίου  των βετεράνων του Περάματος ενώ το Κύπελλο θα  ονομαστεί «Νίκος Αδάμ » στη μνήμη του αείμνηστου ηγέτη του Πανελευσινιακού.

Παραβρέθηκαν από το  ΔΣ ο πρόεδρος Κανέλλος Τσίρμπας, οι αντιπρόεδροι, Σταύρος Μπάκας, Παναγιώτης Κοντραφούρης, ο Γραμματέας Σωκράτης Τυρλής, και ο ταμίας Αντώνης Κανέρης…..

Πλήρης αγωνιστική δράση αυτό  το Σαββατοκύριακο.  Αυξάνονται λοιπόν και οι διπλές διαιτησίες. Οκτώ διαιτητές «σφυρίζουν διπλά».  Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας οι Πουλόπουλος, Κακριδής, Μπεσίρης. Έναν Α’ και ένα Β΄’ οι Κουζούμης, Τραϊφόρος, Γεωργόπουλος δυο Β’ ο Ζησιμόπουλος και δυο Γ’ ο Καρανικολάου…