Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

 Η κατάσταση που επικρατεί  σήμερα στο ποδόσφαιρο, λόγω του κορωνοϊού  είναι  πρωτοφανής . Ένα απόλυτο χάος και ένα αβέβαιο μέλλον  για το αύριο. Και φυσικά από αυτή την κατάσταση δεν γινόταν να μείνει εκτός και ο Πειραιάς. Αγώνες αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων σε αθλητές  καθώς και λόγω υποψίας κρούσματος  σε αθλητές.  Το γήπεδο της Χαραυγής έκλεισε για μιάμιση μέρα λόγω απολύμανσης από τον Δήμο με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο  αγώνας Αστέρα Κερατσινίου- Περαμαϊκού .Οι αγώνες της Χαραυγής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αναβλήθηκαν αφού ποδοσφαιριστής της ομάδας βρέθηκε θετικός στον ιό.

Φοίνικας Αγίας Σοφίας και Ατρόμητος Κερατσινίου δεν κατέβηκαν με δική τους απόφαση να αγωνιστούν , για διαφορετικούς λόγους ο καθένας , που έχουν όμως σχέση με την ασθένεια.

Αντιδρώντας η ΕΠΣΠ ενημέρωσε  τα σωματεία της ότι για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, θα πρέπει να επικοινωνούν με τα γραφεία της προκειμένου να παίρνουν απαντήσεις και συμβουλές πάντα με βάση αυτά που προβλέπονται από την Ε.Π.Ο. και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Για τις περιπτώσεις που αφορούν ιατρικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο της Υγειονομικής  Επιτροπής Ιατρό κ. Αντώνη Λεμονή. Και η ανακοίνωση προσθέτει: «Ειδικότερα για τις περιπτώσεις covid 19 μόνο ο κ. Λεμονής μπορεί να ενημερώσει – βοηθήσει για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ε.Π.Ο. και κανένας άλλος.» Και καταλήγει η ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές :«Οι παράγοντες των ομάδων δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις για ματαιώσεις αγώνων, να ενημερώνουν τους διαιτητές του αγώνα, την Ένωση , τους εκάστοτε Δήμους και να τρομοκρατούν τον κόσμο και τα υπόλοιπα σωματεία. Αρμόδια για τέτοιου είδους αποφάσεις είναι η Ε.Π.Σ.Πειραιά και η Υγειονομική της Επιτροπή. Ελπίζουμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακατεύτηκαν πολλοί και δημιούργησαν χάος και πανικό στις ομάδες, να ήταν απλά μια κακή παρένθεση.»…..

Πάμε τώρα στο θέμα των αγώνων οι οποίοι  γίνονται  ουσιαστικά «κεκλεισμένων των θυρών».  Άχαρο θέαμα  που προκαλεί θλίψη. Έγραψε  σχετικά ένας φίλος στο Facebook  την περασμένη εβδομάδα :

«Σήμερα έγιναν συναρπαστικά παιχνίδια, οι άδειες εξέδρες.. αφαίρεσαν όλη την αίγλη του ποδοσφαίρου.. γίνονται παιχνίδια… και τό ερώτημα είναι… για ποιόν;; 

Και είχε απόλυτο δίκιο ….

Αναφέρω επίσης και ένα θέμα που θίγει ο πρόεδρος της Ιταλικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης  ομάδας που ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας  και ο οποίος θα συγκαλέσει  έκτακτο Δ.Σ. την Τετάρτη  ΚΑΙ θα θέσει το θέμα αποχώρησης του συλλόγου από το πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΠΣΜ. Αναλυτικά τονίζει τα εξής:

 «Ο λόγος είναι απλός δεν μπορούμε ως σύλλογος να μαλώνουμε με ανθρώπους που έρχονται να μας δουν και να προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι απαγορεύεται η είσοδος τους, να προσπαθούμε να τους βγάλουμε εκτός και να μη βγαίνουν και έρχεται αστυνομία. 

Εμείς αλλά και όλοι οι σύλλογοι με αίμα και αγώνα προσπαθούμε να συμμετέχουμε στα πρωταθλήματά και δεν έχουμε τη διάθεση να πιανόμαστε στα χέρια με τον κόσμο γιατί δεν υπακούν στους νέους κανόνες και να κινδυνεύει ο σύλλογος με πρόστιμο 5000ε.Δεν μας ενδιαφέρει αν άλλοι σύλλογοι αφήνουν τις πόρτες ανοιχτές.  

Κύριοι της κυβέρνησης βάζετε Έλληνες να μαλώνουν με Έλληνες για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που αγαπάμε, πρέπει να έχετε άνθρωπο δικό σας στα γήπεδα ο οποίος θα κρατάει τα πράγματα σε ισορροπία.» 

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια…

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση  της ΑΕ Μοσχάτου σχετικά με τις κλήσεις στις Μικτές . Μια ανακοίνωση που σχολιάστηκε ιδιαίτερα και ποικιλότροπα.

«Φάμπρικα στην πλάτη μας δεν θα φτιάξει κανένας… 

Όποιος έχει ευθύνες να πάει στο σπίτι του άμεσα» αναφέρουν οι Μοσχατιώτες που αφήνουν καθαρά αιχμές για τον τρόπο που γίνονται οι επιλογές . Ήδη ο Ιωνικός έχει αποσύρει τους παίκτες του από τις Μικτές .

Μπροστά στον θόρυβο που δημιουργήθηκε η  διοίκηση της ΕΠΣΠ έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και κάλεσε σε συγκέντρωση την Επιτροπή Μικτών και τους δυο προπονητές  στην οποία το παρών έδωσαν  οι  Γιώργος Ανατολάκης και Γιάννης Σπάθας.

Οι δυο τεχνικοί τόνισαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα  και πρόσθεσαν ότι είναι στη διάθεση των σωματείων  και μπορούν να στέλνουν τους παίκτες που θέλουν στις Μικτές  για να γίνουν στη συνέχεια οι κατάλληλες επιλογές .

Εμείς από την πλευρά μας να  προσθέσουμε ότι σίγουρα έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις μέχρι τώρα . Είναι όμως στο χέρι όλων να βοηθήσουν ώστε τα προβλήματα να ξεπεραστούν. Ο χρόνος θα δείξει .

Και κάτι ακόμα . Πρωταρχικός σκοπός των Μικτών δεν είναι να βγουν πρώτες στη βαθμολογία , αλλά να αναδειχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα ταλέντα.  Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία . Ας το καταλάβουν καλά όλοι……

Ο ΑΣ Ποντίων  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος  Σωκράτη Παπασταθόπουλο που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποθεραπεία-αποκατασταση από σοβαρό τραυματισμό του πρόσφυγα ποδοσφαιριστή της ομάδας Σιντίκα Φαντιγκά  . Ο Σωκράτης  εκτός από σπουδαίος διεθνής ποδοσφαιριστής δείχνει το μεγαλείο της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που τον διέπει. »…

Η χρονιά που πέρασε ήταν η τελευταία για ορισμένους ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας .Οι γεννηθέντες το 1979  Γιώργος Τσουανάτος, Πέτρος Παπανδρέου, Γιώργος Βιδάλης , Πέτρος Κουρτίδης παίκτες , παράδειγμα προς μίμηση αρχηγοί στις ομάδες τους ήθελαν να τελειώσουν με όμορφο τρόπο την ποδοσφαιρική τους πορεία. Δυστυχώς το πρωτάθλημα διακόπηκε άδοξα λόγω του κορωνοϊού. Τώρα ζητάνε να γίνει μια εξαίρεση και να  μπορέσουν να παίξουν για ένα ακόμα χρόνο λόγω της κατάστασης, έστω μόνο στην Γ’ Κατηγορία . Μαζί και όσοι άλλοι ποδοσφαιριστές στην ηλικία τους που σταμάτησαν με αυτόν τον τρόπο. Για τον λόγο αυτό θα ζητήσουν συνάντηση με τον κ. Σπάθα  να καταθέσουν την πρόταση τους…..

Στους «8» του Κυπέλλου Πειραιά προκρίθηκε η Προοδευτική. Κι όλα αυτά ακούραστα αβίαστα και χωρίς να ιδρώσει. Και το κυριότερο , χωρίς καν να αγωνιστεί. Πως έγινε αυτό ; Πολύ απλά . Αρχικά η Ένωση Καμινίων αποφάσισε να μην κατέβει να παίξει επειδή δεν ήταν έτοιμη ακόμα.  Έτσι οι «βυσσινί» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση  όπου θα αντιμετώπιζαν τον Ατρόμητο Κερατσινίου. Έλα όμως που η διοίκηση του τελευταίου με αφορμή τα προβλήματα απροπονησίας και έλλειψης γηπέδου που προέκυψαν λόγω κορωνοϊού , αποφάσισε να μην παίξει . Άλλες τρεις ομάδες στον α’ γύρο του Κυπέλλου αν και  δήλωσαν συμμετοχή δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν . Δηλαδή τι πρέπει να πει κι η Αναγέννηση Μοσχάτου που δείχνει μια αξιοπρέπεια , όπως και να το κάνουμε. Πέρυσι κληρώθηκε με την Προοδευτική . Έπαιξε κανονικότατα. Κι ας δέχτηκε πέντε  γκολ ( 1-5). Φέτος  πήγε στην Αίγινα ξοδεύοντας κάπου400-500 ευρώ . Γνωρίζοντας προκαταβολικά ότι δεν έχει  πολλές πιθανότητες για πρόκριση  Σημασία έχει η παρουσία . Και οι παίκτες το ευχαριστήθηκαν. Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο…..

Ένα πρόβλημα με την υγεία του περνάει τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης των βετεράνων  ποδοσφαιριστών  του Εθνικού Πειραιά  Δημήτρης Κολοβός.  Όλοι οι παλαίμαχοι της ομάδας είναι στο πλευρό του και του εύχονται ολόψυχα να επανέλθει σύντομα υγιέστατος….

Φιλικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα στις 19.30 στο γήπεδο της Νίκαιας ανάμεσα στους παλαίμαχους της Δόξας Πειραιά και τον Ατρομήτου Αθηνών .Πριν από την έναρξη θα τιμηθεί  για την προσφορά του ο Παναγιώτης ( Ρούλης) Παπανικολάου , παλιά μεγάλη δόξα του Κερατσινίου αλλά και γενικότερα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου……

Για το γήπεδο Μελισσουργός στο Ρέντη και τη στασιμότητα που υπάρχει , δεν είχαμε την  παραμικρή αντίδραση. Φαίνεται πως ο εργολάβος  «παίζει το παιχνίδι μόνος του » , όπως θέλει. Και να σκεφτεί κανείς ότι το γήπεδο έκλεισε τον Μάιο ώστε να είναι έτοιμο στις αρχές της περιόδου. Αμ δε….

Το ντέρμπι Ηφαίστου – Ελλάδας Ποντίων θα διευθύνει ο κορυφαίος ρέφερι Ηλίας  Σπάθας . Στο παιχνίδι αυτό θα υπάρχει και 4ος διαιτητής (Γιανναράκης) . 4ος θα είναι και στον αγώνα Περαμαϊκού – Ηρακλή Νίκαιας ( Ορφανός ) .Διπλές διαιτησίες θα έχουν αυτή την αγωνιστική οι Τραϊφόρος( 2 Α’ Κατηγορία ) Τζαγκαράκης, Μπαλαχούτης , Ντουμιτρέσκου ( έναν Α’ και έναν Β’) ο Σερέπας ( 2 Β’ Κατηγορία ) και η Βογιατζιδάκη ( 2 Γ’ )

Μια διαιτησία έχουν οι Γιανναράκης  και Ορφανός που θα είναι τέταρτοι σε έναν ακόμα αγώνα όπως προαναφέραμε….