Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό όσο πάει και χειροτερεύει.  Κάθε τόσο  λαμβάνονται και νέα μέτρα . Όσον  αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουν εντοπιστεί κρούσματα και χρειάζεται  γι’ αυτόν τον λόγο  μεγάλη προσοχή από όλους . Η ΕΠΣ Πειραιά καλεί τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους να τηρούν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο  για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων  των Πρωταθλημάτων  αλλά και των Υποδομών. Όχι περισσότερα από τα επιτρεπόμενα. Για αυτό επιβάλλεται η παρουσία μέλους του γηπεδούχου σωματείου στην είσοδο του κάθε γηπέδου, ώστε να επιβλέπει την διαδικασία μαζί με τον κάθε θυρωρό που ορίζεται από την Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και να αποφεύγονται όλων των ειδών τα «κόλπα » για την είσοδο ατόμων που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου.

Από την πλευρά τους αντιδρούν έντονα και οι Δήμοι στους οποίους ανήκουν τα γήπεδα και απειλούν για κλείσιμο των γηπέδων αφού σε αρκετούς αγώνες αυτά τα φαινόμενα  ξεπερνούν τα όρια.

« Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας η κατάσταση είναι  πολύ σοβαρή και να επιδείξουμε την απαραίτητη συναίνεση ώστε να αποφύγουμε  ακόμη και την διακοπή των πρωταθλημάτων.» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά  και προσθέτει ότι «σε αγώνες, όπου ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται στο γήπεδο είναι υπεράριθκος , θα γίνεται σύσταση και στην συνέχεια διακοπή του, σε βάρος του γηπεδούχου σωματείου.»….

Εκεί όμως που γίνεται χαμός και υπάρχει πολυκοσμία είναι τα πρωταθλήματα υποδομών . Παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων της ΕΠΣΠ δεκάδες γονείς βρέθηκαν στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο που πέρασε αγνοώντας  τις εντολές .

Για το σοβαρό αυτό θέμα ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανος Φαναρίτης έγραψε : «Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων πρέπει να εστιάσουν στα πρωταθλήματα υποδομών. Να γίνονται λιγότερα παιχνίδια για να μην συμπίπτουν ταυτόχρονες προσελεύσεις ομάδων και άμεση χρήση κοινών αποδυτηρίων και φυσικά συχνωτισμός και συνωστισμός. Ας γίνονται εναλλάξ ανά εβδομάδα τα πρωταθλήματα. Ένα Σαββατοκύριακο τα μισά και το επόμενο τα υπόλοιπα.

Επίσης να υπάρξει αυστηρό πρωτόκολλο προσέλευσης των γονιών. Σε παιχνίδια υποδομών που βρέθηκα υπήρχαν στο γήπεδο το προηγούμενο ΣΚ 150 άτομα.

Να κλειδώνει η πόρτα και ολοι να καταλάβουμε την αναγκαιότητα και τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε. Αυτά….»….

Φυσικά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Φαναρίτη  για όλα όσα αναφέρει. Τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιοι….

Βέβαια  υπάρχουν και γήπεδα , όπως το ΣΕΦ όπου οι θεατές   είναι στα κάγκελα έξω από τον περιβάλλοντα χώρο και  συνωστίζονται. Χώρια ότι  έχουν δημιουργήσει έναν απέραντο σκουπιδότοπο .  Απαράδεκτη κατάσταση ….

Ο Οκτώβρης τελειώνει και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο γήπεδο του Ρέντη, παρά  τις υποσχέσεις. Επειδή όπου κι αν απευθυνθήκαμε δεν βγάλαμε άκρη , αφού ο ένας μας παραπέμπει στον άλλο, μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας πει πότε  είναι προγραμματισμένη να γίνει η παράδοση του έργου; Να σταματήσει πια αυτό το κρυφτούλι….

Αρκετά ενδιαφέροντα ζευγάρια έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε προχθές . Προβλέπονται αμφίρροπες μονομαχίες Μετέχουν οι 5 από τις 6 ομάδες της Γ’ Εθνικής ( στην φάση των 16 δεν αναμετρώνται  και 11 της Α’ Κατηγορίας…..

Οι αγώνες είναι μονοί και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση. ….

Το αξιοσημείωτο της κλήρωσης της Τετάρτης είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλη κλήρωση μέχρι τον τελικό. Τα ζευγάρια έχουν ήδη καθοριστεί . Και ήδη γίνονται συνειρμοί .Είναι η πρώτη φορά που ισχύει  κάτι τέτοιο και αναμένεται με ενδιαφέρον…..

Όταν γράψαμε την περασμένη εβδομάδα για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε η υγεία του Κώστα Χολέβα , πήραμε πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για  την περίπτωση του . Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθής σε  όλο τον κόσμο  και  έχει βοηθήσει πολλούς στην μακρόχρονη παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην Ένωση . Ο κ. Χολέβας  υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική εγχείρηση στο Ασκληπιείο της Βούλας .Ήδη βρίσκεται στο σπίτι του και σύντομα αναμένεται να επανέλθει στα καθήκοντα του…….

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος κάνουν αυτό που πολύ καλά ξέρουν . Να βομβαρδίζουν τις αντίπαλες εστίες.  Ήδη άρχισαν να ξεχωρίζουν , έχοντας σημειώσει κιόλας  7 γκολ!!!

Ο Θανάσης Βάσσος  της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι  . Ήδη σε τέσσερις αγώνες έχει πετύχει 7 γκολ . Σχεδόν δυο τέρματα σε κάθε παιχνίδι.

Το  ίδιο ισχύει  και για τον Δημήτρη  Γεωργίου  του Ατρομήτου Πειραιά   που αγωνιζόταν πέρυσι  στην ΑΕ Περάματος . Ξεκίνησε κι αυτός με τον καλύτερο τρόπο.

7  γκολ έχει σημειώσει και ο Μάνος Καλαϊτζάκης της ΑΕ Νίκαιας , που έπαιζε πέρυσι στην Κύπρο Κορυδαλλού. Με τη διαφορά ότι αυτός έχει παίξει τρία  παιχνίδια !!!….

Και ολίγα στατιστικά. Φαληρικός , Πειραϊκός, Σαλαμινομάχοι και ΑΕ Νίκαια μέχρι τώρα έχουν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα . Τρία στα τρία .

Αντίθετα μόνο ήττες έχουν οι Δόξα Πειραιά 0/4, Αστέρας Κερατσινίου 0/4 Παννεαπολικός 0/3, Αστέρας Νίκαιας 0/3, Άρης Αμφιάλης 0/2 και Φοίνικας Αγίας Σοφίας 0/3 . Ο τελευταίος μάλιστα είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει σκοράρει ακόμα…

Ο ΑΟ  Κορυδαλλός στους 4 αγώνες που έχει παίξει μέχρι τώρα  φέτος (τρεις  για το πρωτάθλημα και ένα για το  κύπελλο)  ήταν γηπεδούχος . Όλους στο γήπεδο Κορυδαλλού. Αυτή την αγωνιστική κάνει την πρώτη του έξοδο και πηγαίνει στη Χαραυγή για να αντιμετωπίσει  τους Νέους Ευγένειας . Εκεί όπου προπονητής είναι ένας παλιός δικός τους . Ο Δημήτρης Αλειφεράκης……

Ο Αργοναύτης που ξεκίνησε την χρονιά με δυο νίκες στο Κύπελλο αποκλείστηκε  στην παράταση από τον ΑΣ Δραπετσώνας. Αντίθετα  δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα αφού ακόμα δεν έχει νικήσει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να λυθεί η συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Ξυπολυτά και να προσληφθεί στη θέση του ο Παύλος Δαούτης ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγο καιρό από τον Ολυμπιακό Περάματος…..

Αν και είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα έχουμε αρκετές αλλαγές προπονητών . Τέλος ο Νίκος Παπαρούνης από την Ελλάδα Ποντίων με τον Χρήστο Τάσση που ήταν πέρυσι στον Αμπελακιακό. Παρελθόν ο Σπύρος Κουνέλης από τον Ερμή Κορυδαλλού,ο Βαγγέλης Ρέντζος από τον Αστέρα Κερατσινίου  ο Δημήτρης Βουτσινάς από τον Πανιώνιο Κερατσινίου που αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Κοντάκη . Δεν ξέρω αν υπάρχει κι  άλλος. Πιθανότατα να έχω χάσει τον ….λογαριασμό. Αλλά από ότι  μαθαίνω , κάποιοι είναι ήδη «υπ’ ατμόν ».

Δυστυχώς παντού σε όλο τον κόσμο , ισχύει το ίδιο πράγμα. Αυτοί που την πληρώνουν πρώτοι είναι οι προπονητές . Θεωρούνται η εύκολη λύση ,αφού δεν γίνεται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να αλλάξει κάτι στην ομάδα….

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ίκαρος Καλλιθέας που επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Κερατσινίου  αν και έπαιζε με 9 παίκτες για 40 λεπτά. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Περλορέντζος  συγχαίρει τον διαιτητή Γεωργόπουλο  για την άριστη διαιτησία του θεωρώντας ότι οι δυο αποβολές ήταν σωστές….

Στα χαρτιά πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ( μετά από δυο ήττες ) ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου , αφού του κατακυρώθηκε ο αγώνας με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας ο οποίος μηδενίστηκε αφού η Πειθαρχική  Επιτροπή  έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος αναβολής ή μη διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι ο Φοίνικας έχει πλέον τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει……

O ΑΟ Αγίου Δημητρίου  αισθάνεται την υποχρέωση  να ευχαριστήσει θερμά τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο για την ευγενική χορηγία του καλύπτοντας βασικές ανάγκες της ομάδας. Ο φίλος Λεωνίδας είναι πάντα κοντά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και δεν ξεχνά τις καταβολές του……

Μετά από δυο χρόνια  στις ακαδημίες του ΑΟ Σερίφου ο Μάκης Ιωακειμίδης επιστρέφει στον Πειραιά .  Για νέες προκλήσεις όπως λέει ο ίδιος ο ικανός τεχνικός . Που ήδη συζητά προτάσεις  για να αναλάβει κάποια ομάδα…..

O Παναγιώτης Ξερούλιας  θα είναι συνεργάτης του Άγγελου Σκανάτοβιτς στην τεχνική ηγεσία της Θύελλας Μοσχάτου. Οι δυο άνδρες   είχαν συνεργαστεί  για τέσσερα χρόνια στον Αστέρα Νίκαιας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης δεν είναι άγνωστος στη Θύελλα. Όχι μόνο  έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής στη Θύελλα , αλλά είναι αυτός που έχει σχεδιάσει και  το σήμα της ομάδας!!!

Οκτώ διαιτητές «σφυρίζουν διπλά» αυτή  την αγωνιστική . Από αυτούς οι πέντε (  Μπαλαχούτης, Τραϊφόρος, Γεωργόπουλος, Τζαγκαράκης , Κακρίδης ) διαιτητεύουν δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας, οι δυο ( Μπεσίρης, Φυρογένης) έναν Α’ και έναν Β’ ενώ ο  Τουρλομούσης δυο παιχνίδια Γ’  Κατηγορίας….