Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η πρωτοφανής κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας κινδυνεύει να διαλύσει τα  πάντα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας . Το οποίο για μια ακόμα φορά βρίσκεται στο στόχαστρο. , Η επιτροπή των Λοιμοξιολόγων έχει εισηγηθεί  στον  Πρωθυπουργό να μην συνεχιστούν οι ερασιτεχνικές αθλητικές διοργανώσεις. Πάμε δηλαδή για λουκέτο και ουσιαστικά μια χρονιά χαμένη .Τόσοι κόποι τόσες θυσίες , τόσα έξοδα κινδυνεύουν να πάνε στον βρόντο. Σε αντίθεση με τον επαγγελματικό αθλητισμό . Εκεί ισχύουν άλλα μέτρα. 

Αυτή όμως η απόφαση για τα ερασιτεχνικά , είναι σίγουρο ότι θα εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη πολλά σωματεία.  Θα περιμένουμε το πρωί τις αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. … 

Η Τεχνική Επιτροπή( Μικτών ομάδων), ενημερώνει ότι οι προπονήσεις των μικτών ομάδων Κ15- Κ14 που είναι προγραμματισμένες για την Δευτέρα 2/11/2020 ματαιώνονται για προληπτικούς λόγους, λόγω της πανδημίας covid19.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με το γήπεδο Σιταποθηκών  και ήλθαν τα πάνω – κάτω .Με έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος Κερατσινίου/Δραπετσώνας,  το μεσημέρι της Παρασκευής και ώρα 14.30, το  γήπεδο θα παραμείνει κλειστό το Σαββάτο 31/10/2020 έως και την Τετάρτη 4/11/2020 λόγω έργων  το γήπεδο Σιταποθηκών Κατόπιν αυτού ο προγραμματισμένος αγώνας της Α΄ Κατηγορίας ΑΜΦΙΑΛΗ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ θα διεξαχθεί

την Κυριακή 1/11/2020 και ώρα 13.00 στο γήπεδο Δραπετσώνας ενώ  για τον αγώνα  του Άρη Αμφιάλης με τον ΑΟΑΔ που αρχικά είχε ορισθεί   το Σάββατο και στη συνέχεια μετατέθηκε  για την Τετάρτη ,θα αποφασίσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος την  Δευτέρα ……

Tην   προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου είναι   η καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων μεταγραφών ( διεθνείς, δανεισμοί) και η γραμματεία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 13.00.Ωστόσο η περίοδος για την κατάθεση αιτήσεων Πρώτων εγγραφών είναι ελεύθερη από φέτος  και μέχρι τις 30/6/2021. Ελεύθερη είναι η περίοδος για τις Ομαδικές, αλλά και τις ατομικές αποδεσμεύσεις και μέχρι τις 30/6/2021.

Τι λόγια να βρει για να παρηγορήσει κανείς  τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Περαμαϊκού Νίκο Πετρόπουλο και την οικογένεια του.. Ο μεγάλος του γιός ο Αργύρης έφυγε στα 25 του χρόνια τόσο άδικα .Και μάλιστα κτυπημένος από μια σφαίρα στο κεφάλι  από τον  21χρονο αδελφό  του Νίκο που καθάριζε το όπλο του . Λάθος χειρισμός , απειρία δεν έχει σημασία . Σίγουρα ήταν μια κακιά στιγμή που έμελλε να  ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της οικογένειας. Τα δυο αδέλφια από το Πέραμα,  πριν από  δέκα μήνες έκαναν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα. Μπήκαν  στην Αστυνομία και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. . Ζούσαν την σκληρή  καθημερινότητα στους δρόμους του Πειραιά και ήλθαν  αντιμέτωποι με  άγριες καταστάσεις . Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν .  Ο Νίκος καθάριζε το όπλο του χωρίς  να ξέρει ότι υπήρχε μια ξεχασμένη σφαίρα στη θαλάμη του. Το κακό δεν άργησε να γίνει  και ο μικρός , έστειλε στο θάνατο άθελα του τον μεγαλύτερο του αδελφό  γράφοντας με αίμα του το φινάλε μιας αδιανόητης οικογενειακής τραγωδίας. Κουράγιο λοιπόν στην οικογένεια και καλή δύναμη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του Αργύρη που έφυγε πριν προλάβει καλά – καλά να γνωρίσει τη ζωή….

Ο Περαμαϊκός τίμησε την μνήμη του παλικαριού  κρατώντας ενός λεπτού σιγή στον Κυριακάτικό αγώνα με τον Δία Κορυδαλλού. Νίκησε με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο  Νίκος Σιάνος  που είναι ξάδελφος  του Αργύρη. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος ο σκόρερ  σήκωσε τα χέρια ψηλά στον ουρανό και αφιέρωσε το γκολ στο  αδικοχαμένο παλικάρι. «Για σένα » φώναξε δυνατά . Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Κάποιοι μάλιστα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους….

Τρεις ομάδες μέχρι τώρα δεν έχουν χάσει ούτε ένα βαθμό στο πρωτάθλημα.   Οι Σαλαμινομάχοι , ο Πειραϊκός από την Β’ Κατηγορία και η ΑΕ Νίκαια από την Γ’ μετράνε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αντίθετα χωρίς βαθμό με  5/5 ήττες είναι η Δόξα Πειραιά και ο Αστέρας Κερατσινίου  στην Α’ Κατηγορία…

Αήττητες παραμένουν οι Αμπελακιακός,, Περαμαϊκός, Φαληρικός, Ατρόμητος Πειραιά Αμφιάλη  από την Α’ ,  Σαλαμινομάχοι, Πειραϊκός, Αστέρια Δραπετσώνας, Νέο Ικόνιο,ΑΟ Αγίου Δημητρίου , Ένωση Καμινίων από την Β’ και ΑΕ Νίκαια, Πολυκράτης από την Γ’ Κατηγορία.

Αντίθετα χωρίς νίκη  παραμένουν από την Α΄Κατηγορία, η Δόξα Πειραιά και ο Αστέρας Κερατσινίου που προαναφέραμε καθώς και η Αναγέννηση Μοσχάτου . από την Β’ οι Ολυμπιακός Κερατσινίου, Κύπρος Κορυδαλλού, Άρης Αμφιάλης, Αστέρας Νίκαιας και από την Γ’ η Δάφνη Ταμπουρίων….

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου Πειραιά  Δημήτρης Γεωργίου που αποκτήθηκε από τον Καμινιώτικο σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι . Στα πέντε παιχνίδια μέχρι τώρα  σκοράρει ακατάπαυστα . Από τα 16 τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι τώρα ο Ατρόμητος, ο Γεωργίου έχει πετύχει τα 10!!! Μάλιστα  στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον ΑΣ Ποντίων την Δευτέρα που πέρασε ανήμερα της γιορτής και των γενεθλίων του σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Ετσι λοιπόν ο Δημήτρης εκείνη την μέρα γιόρτασε …τριπλά….

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Κυριακάτικος αγώνας Θύελλας Μοσχάτου – Χαραυγής . Κι αυτό γιατί στον πάγκο των γηπεδούχων θα είναι ο Άγγελος Σκανάτοβιτς και σε αυτόν των φιλοξενούμενων ο Γιάννης Κούσης .Ο πρώτος  είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διαμένει ο δεύτερος .  Σπιτονοικοκύρης εναντίον νοικάρη λοιπόν….

Η αναμέτρηση αυτή των δυο προπονητών δεν είναι η πρώτη. Έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι και πέρυσι με διαφορετικές  ομάδες ( Αστέρας Νίκαιας- Νέοι Δραπετσώνας ) και σε διαφορετική κατηγορία ( Β’) .Σύμφωνα με ..αποκλειστικές πληροφορίες

ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί και η ….αύξηση ή η μείωση του ενοικίου…..

Με  τριπλή διαιτησία επιστρέφει αυτή την εβδομάδα   ο Γιάννης Κουζούμης . Σφυρίζει αύριο  τον αγώνα ΑΣ Ποντίων – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας και την Κυριακή δυο. Στις 12 στις Τζιτζιφιές (Παντζιτζιφιακός- Περαμαϊκός) και στις 15.30 στη Νίκαια( Νίκη Ρέντη- Ίκαρος Καλλιθέας) .

Δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας διαιτητεύουν οι Αλατσάκης , Κακριδής, Τραϊφόρος ενώ ένα Α’ και ένα Β’ σφυρίζει ο Ζησιμόπουλος.