Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Δεν προχώρησε η ΕΠΟ στην υιοθέτηση της «Ολιστικής μελέτης » των  FIFA/UEFA για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση  της Ομοσπονδίας  με ψήφους 62 σε σύνολο 66 αποφάσισε για παράταση της διαδικασίας και την ανέβαλε για τις 27 Αυγούστου.

Η ΕΠΣ Πειραιά δια του προέδρου της Γιάννη Σπάθα ψήφισε «λευκό » ενώ «παρών» είπαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Κυκλάδων και Λέσβου.

Κάποιες συγκεκριμένες διατάξεις της μελέτης για τις οποίες διαφώνησαν ΕΠΟ και Ενώσεις  ήταν ο λόγος της αναβολής .

Ουσιαστικά με αυτή την αναβολή  η Ομοσπονδία θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και ζυμώσεις με FIFA/UEFA προκειμένου να διαφοροποιηθούν σημεία της Ολιστικής Μελέτης, ενώ θα ασκηθεί πίεση προς τις διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε να παρέμβουν πιο δυναμικά για να αλλάξει ο αθλητικός νόμος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πιέζει και απειλεί με οικονομικό αποκλεισμό του ποδοσφαίρου αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη.

Ειδικά το ερασιτεχνικό οδηγείται προς την καταστροφή. Αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις. Ειδικά από τον υφυπουργό….

 

Κατά της αναβολής της Γ.Σ. της ΕΠΟ τάχθηκε όπως προαναφέραμε η ΕΠΣ Πειραιά. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σπάθας στην ομιλία του δήλωσε :

«Κακώς αναβλήθηκε  η Συνέλευση. Να μας φέρετε την απόφαση σας κύριοι να δούμε πρώτα τι συμφέρει για να ψηφίσουμε. Να δούμε τα υπέρ και τα κατά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ αναφέρθηκε επίσης σε ένα ακόμα σοβαρό θέμα: « Ενώ δόθηκε παράταση  στα σωματεία μέχρι τον Ιούλιο του 2022 να τακτοποιήσουν τη νομιμοποίηση τους , δεν έχει ακόμα ανακληθεί  η απόφαση του υπουργού για τα παραχωρητήρια στα γήπεδα. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα . Να πιέσετε γι’ αυτό. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι ομάδες να μην μπορούν να προπονηθούν ».

 

Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι αυτό με τα δελτία και την αλλαγή τους. Στην αρχή ειπώθηκε ότι γι’ αυτά που υπάρχουν ήδη ( όχι  των μεταγραφών ) δεν θα υπήρχε χρέωση . Τελευταία  ακούστηκε ότι κάθε δελτίο θα στοιχίζει στις ομάδες 5 ευρώ!! Με τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται  τα άτομα που θα αναλάβουν την έκδοση τους . Γιατί  το ήδη υπάρχον προσωπικό στις Ενώσεις δεν επαρκεί για να τα βγάλει πέρα , αφού χρειάζεται πολύς χρόνος. Όμως και για τα σωματεία  θα είναι ένα σημαντικό έξοδο. Αν ισχύσει βέβαια αυτό….

 

Προς το παρόν πάντως τα γραφεία της ΕΠΣΠ εξακολουθούν να τελούν σε αναστολή. Ωστόσο για την εξυπηρέτηση των σωματείων τα γραφεία θα είναι ανοιχτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις ώρες 10.00 έως 14.00.

*Από τις 2 Αυγούστου ξεκινάει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος και η περίοδος επανέκδοσης των υπαρχόντων δελτίων των σωματείων. Η ΕΠΣΠ καλεί τα σωματεία της να ξεκινήσουν να ετοιμάζονται και να μην τα αφήσουν για την τελευταία στιγμή, αφού στο τέλος θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλοι.

 

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΠ «λαμβάνοντας υπόψη της την αβεβαιότητα αναφορικά με το πρόβλημα νομιμότητας που αντιμετωπίζουν αρκετά σωματεία όχι μόνο της Ένωσής μας αλλά κι όλης της χώρας, ενημερώνει ότι αναμένει τις κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και την θετική διάθεση της πολιτείας προς την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος ώστε να προχωρήσει στην σύνταξη των προκηρύξεων (Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου). »

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει το Κύπελλο θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου ενώ   Πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

Κι όμως υπάρχουν ορισμένα Πειραϊκά σωματεία, ακόμα και Α’ Κατηγορίας , που δεν έχουν κάνει έστω και την παραμικρή κίνηση για να φτιάξουν τα χαρτιά που χρειάζονται για τη νομιμοποίηση τους . Το μέλλον τους θεωρείται αβέβαιο…

 

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ  στους αγώνες της νέας περιόδου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα σε όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες. καθώς και  (3) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το έτος 2000  και μετά. πάντα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα . Αυτό γίνεται κατ’ εξαίρεση φέτος( για τους 21ρηδες)  λόγω της αγωνιστικής απραξίας πέρυσι .

Επίσης επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες .

Όσον αφορά τους «μεγάλους» επιτρέπεται στους  αγώνες  η συμμετοχή ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το έτος 1983 και μετά .

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αναγραφή και συμμετοχή ΕΝΟΣ ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί  το έτος 1982 ή 1981 .Που σημαίνει ότι για τους γεννηθέντες το 1980  το ποδόσφαιρο τελείωσε  άδοξα….

Κάθε σωματείο επιτρέπεται να έχει στη δύναμη του μέχρι 200 αθλητές (από 180 που ίσχυε μέχρι τώρα)

Ενώ μπορεί να διαθέτει μέχρι και οκτώ (8) ενήλικους Αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές (από 5 που ίσχυε μέχρι τώρα).

*Σε ομαδική αποδέσμευση μπορεί να προχωρήσει το εκάστοτε σωματείο αρκεί να έχει στη δύναμη του τουλάχιστον 80 αθλητές.

Άλλος μπελάς για τα σωματεία πάλι. Αυτά που γράφτηκαν την χρονιά που πέρασε στο μητρώο της ΓΓΑ , μέχρι τις 31 Ιουλίου να ανανεώσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  την εγγραφή τους για το 2021. Όσα δεν ανταποκριθούν θα κινδυνεύσουν να  τεθούν  εκτός Μητρώου στη συνέχεια.

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» . Και μάλιστα από το στόμα του προπονητή του Ηφαίστου  Νίκου Μαρωνίτη που δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του , λόγω αποχώρησης του ηγέτη της ομάδας Γιώργου Μαλαδάκη. Μια είδηση που ούτε η ομάδα ανακοίνωσε, αλλά ούτε κι ο ίδιος ο Μαλαδάκης που δεν απαντά στα τηλεφωνήματα. Όπως και να έχει η κατάσταση , ότι και να συνέβη μπορεί να βρεθεί λύση . Ο Γιώργος είναι η «ψυχή» του Ηφαίστου. Από τότε που ανέλαβε , η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και πηγαίνει πολύ καλά. Δεν είναι κρίμα λοιπόν , αυτή η προσπάθεια να πάει χαμένη ;

Αναβαθμίζονται οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΠ . Έτσι η  Τεχνική Επιτροπή ανακοίνωσε  την έναρξη της συνεργασίας με τον τεχνικό Δημήτρη Καλύκα, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού Διευθυντή. Η αξία του είναι γνωστή . Ο Δημήτρης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος τεχνικός, κάτοχος Διπλώματος UEFA Pro και καθηγητής ΤΕΦΑΑ. Φέτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αίαντα Σαλαμίνας .

 

Την μια μετά την άλλη  ανακοινώνει τις μεταγραφές του ο Εθνικός που ενισχύεται σημαντικά .  Η χρονιά φέτος για τους κυανόλευκους θα είναι  πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς….

 

Ο Βασίλης Σπάθας είναι ο νέος τεχνικός του ΑΟ Καραβά προκαλώντας αίσθηση. Ο ικανός προπονητής θεωρείται από τους καλύτερους της γενιάς του και μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Και κάτι ακόμα. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα ο Δημήτρης Λίτσι. Αναμένονται και άλλες σημαντικές ανανεώσεις  . Και σε λίγες μέρες ξεκινούν να ανακοινώνονται μεταγραφές .Ποδοσφαιριστών εννοώ . Για διοικητικές δεν ξέρω .…

 

Τάκης Χριστόπουλος προπονητής στο Κερατσίνι. Ένας έμπειρος τεχνικός  με πολλές επιτυχίες που έχει εργαστεί και παλιότερα στην ομάδα . Πολύ καλή κίνηση.

Παράλληλα στον σύλλογο συνεχίζει και ο έμπειρος επιτελικός  άσος Κώστας Μενδρινός

 

 

Σπουδαία κίνηση από τον Αίαντα Σαλαμίνας ήταν η απόκτηση του γκολκίπερ Γιάννη Ασημέλη. Ενός σπουδαίου τερματοφύλακα  ο οποίος όπου κι αν  αγωνίστηκε  άφησε άριστες εντυπώσεις. Σίγουρα θα βοηθήσει την φετινή προσπάθεια του ιστορικού συλλόγου….

 

Με αξιώσεις ξεκινά τη νέα περίοδος η ΑΕ Μοσχάτου. Η μεταγραφή του έμπειρου μεσοεπιθετικού Μιχάλη Λελούδα  που προκάλεσε αίσθηση, αυτό δείχνει. Και έπεται συνέχεια….

Νέα μεταγραφή για τον Κούλη Ηλιόπουλο στα 36 του. Που αποχώρησε από την Χαραυγή και πήγε στην άλλη πλευρά της πόλης . Στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας Όπου θα συνεχίσει να προσφέρει με την ίδια όρεξη και το ίδιο πάθος. Γιατί ο Κούλης αποτελεί  κεφάλαιο για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

Μετά από πέντε χρόνια  αποχώρησε από τους Νέους Ευγένειας ο γυμναστής και υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου Νίκος Ηλιαδάκης . «Υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο και κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου μας, αφήνοντας το δικό του στίγμα με την σημαντική και ουσιαστική προσφορά του, τόσο με την προσωπικότητα του όσο και με την ποδοσφαιρική του κατάρτιση, » Αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου με ανακοίνωση της . Μέσα σε λίγες λέξεις τα είπε όλα  γι’ αυτόν τον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο. Που θεωρείται υπόδειγμα για τον χώρο του ποδοσφαίρου….

Ένα πρόβλημα με την υγεία του αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο φίλος ηγέτης του Ατρομήτου Κερατσινίου Θανάσης Μπαλαφούτης .και χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση .Επειδή όμως ο ίδιος είναι αγωνιστής , θεωρείται σίγουρο ότι θα το ξεπεράσει κι αυτό το πρόβλημα Οι ευχές όλων είναι μαζί του. Κι ο Θανάσης θα επανέλθει σύντομα στην οικογένεια του, στην εργασία του αλλά στον Ατρόμητο Κερατσινίου  και στο ποδόσφαιρο που τόσο αγαπά…..

 

 

Τον τελευταίο καιρό Βασίλης Γκούμας και Γρηγόρης Σπήλιος κάνουν ιδιαίτερη παρέα . Πηγαίνουν και πίνουν  ούζα, πολλά ούζα  τα οποία συνοδεύονται φυσικά  και μετά των σχετικών μεζέδων. Όχι πως είμαστε…. κουτσομπόληδες αλλά  μας προκαλεί εντύπωση πως και ξαφνικά αυτοί οι δυο σημαντικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου συναντιούνται τόσο τακτικά . Να γίνεται αυτό για επαγγελματικούς λόγους , δεν υπάρχει περίπτωση  . Ο ένας ασχολείται με παστέλια κι ο άλλος με αθλητικά είδη. Καμία σχέση το ένα με το άλλο .Συνεπώς   δεν τίθεται τέτοιο θέμα . Να έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο ; Πολύ πιθανόν. Αυτό τουλάχιστον   λέει η διαίσθηση μου. Και έχει   να κάνει με Πειραιά μεριά . Στο μεταξύ τα ουζάκια δίνουν και παίρνουν. Στην υγειά τους…..

 

Παππούς έγινε ο φίλος προπονητής Θεολόγος Ρενιέρης. Η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι. Τις   καλύτερες ευχές μας στο ευτυχές ζευγάρι Μελίνα και Θοδωρή αλλά και στον…χαζοπαππού. Να τους ζήσει ο παίδαρος!!!