Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δεν ξέρω τι άλλο να πω με όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Μια κατάσταση που πέρα από την υγεία το υπέρτατο αγαθό, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα  στην οικονομία και στον αθλητισμό. Κανένας δεν ξέρει πως θα είναι η επόμενη μέρα για όλη την κοινωνία.  Ας ασχοληθούμε όμως ειδικά με το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο . Που οδηγείται προς πλήρη καταστροφή. Δεν κινδυνολογούμε . Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Και το έχουμε καταλάβει όλοι . Οι υπεύθυνοι της Πολιτείας , συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών  λοιμωξιολόγων,  έκοψαν με «μαχαίρι» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , από την αρχή , σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ευρωπαϊκών χωρών. Ακόμα και τις προπονήσεις. Και ακόμα δεν ξέρουμε ουσιαστικά πότε θα ξεκινήσουν , πόσο  μάλλον οι αγώνες. Κι αν υπάρξει και τρίτο κύμα πανδημίας , που θεωρείται πολύ πιθανόν, τότε …καληνύχτα . Με αυτές τις συνθήκες πώς να  γίνει  προγραμματισμός;

Κι αν υποθέσουμε   ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τελειώσουν, σίγουρα η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια  για κανένα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ενδέχεται να μην μπορούν  να συνεχίσουν όπως  παλιά. Κάποιοι θα σταματήσουν αναγκαστικά, αφού προέχουν άλλα πράγματα πλέον στη ζωή , όπως ο βιοπορισμός. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα και με ομάδες  που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν.  Εξάλλου κανένας δεν ξέρει ακόμα πως θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.  Αν συνεχιστούν βέβαια  γιατί υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο . Κάποιοι μιλάνε για ένα μόνο γύρο , αφού οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν . Βέβαια όλα αυτά είναι υποθετικά . Γιατί κανένας δεν γνωρίζει πως θα είναι πως θα είναι η επόμενη μέρα . Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο , αλλά και για την ανθρωπότητα γενικότερα ……

Επειδή κάποιοι φίλοι επικοινωνούν μαζί μας και ρωτάνε ποια είναι η στάση της ΕΠΣ Πειραιά γι’ αυτό το θέμα και τι πρόκειται να κάνει, θα πούμε ότι η Ένωση περιμένει και παρακολουθεί τις εξελίξεις . Δεν είναι στο χέρι της να κάνει κάτι. Βέβαια αυτό που προβληματίζει τους υπευθύνους είναι τι γίνει με τα πρωταθλήματα , ειδικά αυτό της Α’ Κατηγορίας για το οποίο απομένουν 28  αγωνιστικές !!!!

Τα θύματα από όλη αυτή την ιστορία ,  είναι οι αθλητές. Τα νέα  παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα  σε ένα διαφορετικό πλέον και πρωτόγνωρο  κόσμο .Κάποια από αυτά σίγουρα θα βγουν με ψυχολογικά προβλήματα . Τα σκέφτεται όμως κανένας ;  Ποιος θα δώσει σημασία στο αύριο της χώρας;

Μπορεί να μην υπάρχει αγωνιστική δράση εδώ και καιρό, αλλά όταν ξεκινήσουν με το καλό θα βρούμε νέα γήπεδα . Το ένα είναι φυσικά το ανακαινισμένο γήπεδο του Ρέντη , που μετά από αρκετούς μήνες θα είναι και πάλι στη διάθεση των ομάδων και των αθλητών.

Το άλλο είναι προπονητικό  γήπεδο στην περιοχή του Ασύλου , δίπλα στο Δημαρχείο Κορυδαλλού. Ένας πολύ σημαντικός χώρος 7Χ7  που θα δώσει ανάσα στις ομάδες της πόλης  και στις ακαδημίες τους. Συγχαρητήρια λοιπόν  στον Δήμο Κορυδαλλού που δείχνει έμπρακτα ότι αγαπάει τον αθλητισμό….

Συνεχίζονται οι ενέργειες των σωματείων για τη νομιμοποίηση τους όπως έχει ζητήσει η Γ.Γ.Α.  Δεν έχουν όμως αρκετά από αυτά  προχωρήσει. Ειδικά κάποια από τα θεωρούμενα μεγάλα . Αντίθετα  υπάρχουν σύλλογοι από τους λεγόμενους μικρούς που κατάφεραν να προσκομίσουν τα απαραίτητα   δικαιολογητικά  έγγραφα  και δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα.

Ο  Δίας Κορυδαλλού είναι πλέον νόμιμο σωματείο. Με ανακοίνωση του η διοίκηση του συλλόγου και ο πρόεδρος Νίκος Μαυρατζώτης  αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια , τον διευθυντή των γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτη Νταλάκο   για την σημαντική βοήθεια  του συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση του.

Όσα σωματεία   δεν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για την αθλητική τους αναγνώριση δεν  θα μπορέσουν να πάρουν τις ενισχύσεις που ενδέχεται να  δώσει το κράτος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα έχουν πρόβλημα με τη ψήφο στις αρχαιρεσίες, τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, αλλά και θα βρεθούν οι διοικούνται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με πρόστιμα και στέρηση της φορολογικής τους ενημερότητας….

Πάει κι ο Βασίλης Σπατούλας . Ένας ακόμα σημαντικός άνθρωπος του Πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου . Η ψυχή του ΑΟΚ Φαλήρου για τον οποίο αφιέρωνε πολλές ώρες .« Χάσαμε το στήριγμα μας » δήλωσε ο στενός του συνεργάτης  Γιώργος Σιάκουλης ενώ η διοίκηση του συλλόγου στην ανακοίνωση της αναφέρει:« Ο Βασίλης  ήταν πηγή  αισιοδοξίας»  Από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει  στο ποδόσφαιρο . Σπάνιος χαρακτήρας  , προσιτός σε όλους. Λίγο πριν μπει λουκέτο στα γήπεδα  είδε τον συνεργάτη μας Φώτη Περιφάνη στο γήπεδο. «Πες του Αντώνη να γράψει κάτι και για μας στα Πειραιώτικα » του είπε χαριτολογώντας. Που να ήξερε ότι  η επόμενη αναφορά στη στήλη θα ήταν για  τον θάνατο του. Ο Βασίλης Σπατούλας «έφυγε » σε ηλικία 54 ετών. Σε ηλικία που θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά ακόμα. Κτυπήθηκε από την επάρατη νόσο  η οποία τον ταλαιπώρησε πολύ τους τελευταίους 4 μήνες.

Η κηδεία του Βασίλη θα γίνει αύριο Σάββατο  στις 13.30 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας….

Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟΚ Φαλήρου Γιώργος Γρυπάρης  εκ μέρους και των συμπαικτών του μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:  «Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη. Πραγματικά ο Βασίλης ήταν ένας άνθρωπος που αξίζει να τον θυμόμαστε. Ήταν καλός άνθρωπος και το έδειχνε σε ότι και να έκανε. Έτυχε να ταυτίσει την παρουσία του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τον Ο ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ και είμαστε τυχεροί που αποτέλεσε κολώνα της ομάδας με ότι συνεπάγεται αυτό. Ήταν για εμάς πολλά παραπάνω από Γενικός Αρχηγός. Ήταν φίλος και οπαδός του καθενός μας ξεχωριστά! Θα παίζουμε πλέον και για αυτόν και θα τον θυμόμαστε πάντα!»

Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής ο Μανώλης Βαμβακούσης  που έγραψε μεγάλη ιστορία φορώντας την φανέλα του Εθνικού Πειραιά  για 15 χρόνια , έφυγε ξαφνικά μέσα στο σπίτι του στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο . Ήταν 65  ετών και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Ο ίδιος είχε ζητήσει να τον κηδέψουν στον Πειραιά που έζησε πολλά χρόνια . Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα . Έτσι η κηδεία του θα γίνει αύριο  στις 12 το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο. Τόσο η διοίκηση του Εθνικού ΟΦΠΦ όσο και ο  Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Εθνικού  απευθύνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Μάνου. Μάλιστα αντιπροσωπεία τους θα δώσει το παρόν στην αυριανή κηδεία….

Άλλος ένας βετεράνος ποδοσφαιριστής δεν είναι πλέον ανάμεσα μας   . Ο  Σταύρος Μπισμπινικάκης  έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια  κτυπημένος κι αυτός από την επάρατη νόσο. Είχε παίξει μπάλα στις ομάδες της περιοχής του τον Μαύρο Αετό , την Αμφιάλη αλλά και στον Αίαντα Σαλαμίνας όπου έκανε μεγάλη καριέρα .

Η κηδεία του έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Νεκροταφείο Σχιστού……

Μια ακόμα σημαντική κίνηση ανθρωπιάς από την  Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών  Πειραιά . Συγκεντρώνει  τρόφιμα μακράς διαρκείας ( ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ ) τα οποία θα διατεθούν για  συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Περάματος .Η  συγκέντρωση  των τροφίμων θα γίνει την  προσεχή Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, με όχημα που θα περνάει από τις περιοχές του Πειραιά από τις 8 το πρωί  μέχρι τις 2 το μεσημέρι.