Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη  …

Published

on

Συμπληρώθηκαν  ήδη δυο μήνες από τότε που σταμάτησε κάθε  αγωνιστική δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο  και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα . Με το μέλλον να χαρακτηρίζεται αβέβαιο  ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν δείχνουν ότι θα αλλάξει κάτι . Ο καιρός περνάει και όσο περνάει τόσο αυξάνονται οι αμφιβολίες για την επανέναρξη και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων . Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα . Αλλά ακόμα και αν αρχίσουν οι προπονήσεις , θα χρειαστεί  ένα εύλογο διάστημα  για να κάνουν προετοιμασία Υπάρχουν μάλιστα σωματεία που θεωρούν ήδη την χρονιά χαμένη και δεν «καίγονται» για να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση. Υπάρχουν κλάδοι που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά από την θεομηνία . Κλάδοι επιβίωσης του λαού. Ο αθλητισμός, όσο και αν δεν μας αρέσει έρχεται σε δεύτερη μοίρα . Δυστυχώς .  Τη στιγμή μάλιστα που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο «στόχαστρο». Ο Αθλητισμός και τα γήπεδα θεωρούνται πηγές μετάδοσης του ιού. Και όχι τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα σούπερ μάρκετ   οι πλατείες και τα πάρκα  όπου συνωστίζεται ένα σωρό κόσμος δήθεν για άθληση .Μεγάλα θύματα από όλη αυτή την ιστορία είναι τα παιδιά  που είναι εγκλωβισμένα  σε κάθε περίπτωση …..

 

Πολλοί ρωτάνε τι σκοπεύει να κάνει η Ομοσπονδία ή οι Ενώσεις . Τίποτα απολύτως αφού δεν εξαρτάται  κάτι από αυτούς . Περιμένουν κι  αυτοί τις εξελίξεις  και τις αποφάσεις των υπευθύνων ,  που είναι οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση…

Και κάτι ακόμα , που είναι σαν –δυσοίωνη-  πρόβλεψη . Όταν με το καλό λήξει αυτή η κατάσταση και επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς , τίποτα δεν θα είναι όπως πριν . Θα υπάρξουν απώλειες . Τόσο σε ποδοσφαιριστές που δεν θα μπορούν για λόγους διαβίωσης να συνεχίσουν να αγωνίζονται , όσο και σε σωματεία  που δεν θα έχουν τη δύναμη να λειτουργήσουν σωστά …

Ανακοίνωση εξέδωσαν  ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν τους συμπαίκτες  τους στη Γ’ Εθνική  ότι υπάρχει πρόβλημα στη  διαβίωση τους και κινδυνεύουν 1000 οικογένειες να πεθάνουν από ασιτία. Να μου επιτρέψουν να κάνω μια παρατήρηση . Κατανοώ το πρόβλημα τους , αλλά μιλάμε ουσιαστικά για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, όπως και να το κάνουμε τη στιγμή που τα χρήματα αυτά που εισπράττουν , τα έξοδα διαβίωσης όπως τα χαρακτηρίζουν οι ίδιοι δεν τα δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση…..

 

Συνεχίζουν πολλά ερασιτεχνικά σωματεία να συγκεντρώνουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Γ.Γ.Α. για την  Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και ουσιαστικά την νομιμοποίηση  τους  .Τα πρώτα σωματεία έλαβαν ήδη   την έκτακτη Οικονομική  επιχορήγηση  γεγονός που αποτέλεσε κίνητρο και για τα υπόλοιπα να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει. Το ελάχιστο ποσό που δίνεται είναι 2.500 ευρώ . Και ανάλογα τα τμήματα που διαθέτουν το ποσό αυξάνεται….

Η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα επισημαίνει στα σωματεία που έχουν Αθλητική Αναγνώριση,  την υποχρέωση τους για την εγγραφή τους στο Μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α. Και όπως αναφέρει οι  συνέπειες για όσα σωματεία δεν το πράξουν, είναι ιδιαίτερα  σημαντικές σε ότι αφορά την λειτουργίας τους.

Επιπρόσθετα  αναφέρεται ότι τα σωματεία που δεν έχουν λάβει  την  Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. ( Αστέρια Δραπετσώνας, Ολυμπιακός Περάματος, Ποσειδών ΑΣΧ, Πήγασος Αγίου Διονυσίου, Προμηθέας Πειραιά, Δόξα Σαλαμίνας, Αστέρας Σαλαμίνας ) , θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν, «να τρέξουν»  την σχετική διαδικασία…..

 

Πρώτη από όλα τα Πειραϊκά  σωματεία και όχι μόνο, η Ελλάς Ποντίων  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της . Λόγω όμως της κατάστασης που επικρατεί οι μόνοι παρόντες ήταν ο πρόεδρος Κώστας Φούντας και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κωνσταντέλιας. Παρόλα αυτά κομμάτια κόπηκαν για όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας .Το φλουρί   έπεσε στον 21χρονο ποδοσφαιριστή  Γιάννη Κοντοχρήστο. Και του χρόνου παιδιά , αλλά με διαφορετικές συνθήκες…

 

Αν όμως ένα σωματείο κινείται αυτό το διάστημα  σχεδόν καθημερινά, είναι η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού που μέσω της σελίδας της στο διαδίκτυο προβάλει διάφορα θέματα του συλλόγου με πολύ αξιόλογο και ιδιαίτερο τρόπο. Αντώνη Αναστασιάδη  χαρά στο κουράγιο σου…

 

Την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο  πήρε ο Νίκος Κούβαρης . Στα 34 του χρόνια . Ένας  πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε πολλές ομάδες του κεντρικού Πειραιά , αγωνιζόμενος σε αρκετές θέσεις .  Κάποιοι τον θεωρούσαν οξύθυμο χαρακτήρα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα ήταν παθιασμένος με την μπάλα ,ενώ εκτός αγωνιστικών χώρων ήταν ένας άψογος χαρακτήρας. O Nίκος  είναι σίγουρα άνθρωπος του αθλητισμού  και ακολούθησε  την παράδοση   του πατέρα του Παναγιώτη κορυφαίου στελέχους του Πορφύρα , αλλά και του αείμνηστου  παππού του Νίκου που διατέλεσε πρόεδρος των ιστορικών Φιλάθλων.

 

 

Γράψαμε την περασμένη εβδομάδα για την φάλαινα που εκβράστηκε στην παραλία της Φρεαττύδας . Άσχετο  βέβαια με τα αθλητικά σε  πρώτη φάση . Υπάρχει όμως εξήγηση . Στην ίδια παραλία και ακριβώς στο σημείο που βρέθηκε το κήτος, κολυμπάει χειμώνα καλοκαίρι ο Γιάννης Ευδαίμων , βετεράνος Πειραιώτης διαιτητής και μέλος της Επιτροπής ορισμού διαιτητών υποδομών της ΕΠΣΠ . Ορισμένοι κακεντρεχείς  προσπάθησαν να  συσχετίσουν την φάλαινα με τον Ευδαίμονα. Αμ δε όμως. Ο διαιτητής έχει αδυνατίσει ήδη 12 κιλά και όπως λέει κι ο ίδιος σε λίγο καιρό θα τον συγκρίνουν με …αθερίνα !!!!

 

Θερμά συλλυπητήρια στον βετεράνο ποδοσφαιριστή και υπεύθυνο ακαδημιών του ΑΣ Ποντίων  Γιώργο Τσέρο για τον θάνατο του αγαπημένου του πατέρα Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες….

 

Εδώ και 18 χρόνια η αρτοποιία – ζαχαροπλαστική «Ήπειρος » του γνωστού αθλητικού παράγοντα Αντώνη Τσάτσου , συνεχίζει να βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων  της σε αρτοσκευάσματα και γλυκά προσφέροντας τα  σε πολύ προσιτές τιμές ..Και μη ξεχνάμε . Η «Ήπειρος » είναι πάντα κοντά στα ερασιτεχνικά σωματεία και  βοηθά με κάθε τρόπο….