Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

 Παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου  έδωσε  ο κ. Αυγενάκης στα σωματεία ώστε να μπορέσουν  να τακτοποιήσουν  τα δικαιολογητικά προς την Γ.Γ.Α.   για την αθλητική τους αναγνώριση , λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν . Τα σωματεία λοιπόν έχουν πέντε και πλέον  μήνες  μπροστά τους για να κλείσουν τις εκκρεμότητες  τους και να λύσουν το θέμα. Λογική η κίνηση . Όμως ουσιαστικά τα σωματεία αυτά  τουλάχιστον αυτή την περίοδο  δεν φαίνεται ότι –τυπικά- είναι νόμιμα . Αυτό μεταφράζεται ότι δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές των Ενώσεων!!

Δηλαδή αν ισχύσει αυτό, στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣΠ που έχουν ορισθεί για τις 31 Μαρτίου , θα ψηφίσουν 33 ή  34 μόλις σωματεία!!!!!Από τα 80+ που υπάρχουν….

Μιας και αναφερθήκαμε στις εκλογές της ΕΠΣΠ να πούμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει ζυμώσεις . Η παράταξη του «Νέου Ποδοσφαιρικού Πειραιά » θα κατέβει πάνοπλη . Αυτό είναι το σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι ότι ορισμένα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. δεν θα είναι υποψήφια . Ένα από αυτά σίγουρα είναι ο κ. Κώστας Χολέβας ένας τεράστιος παράγοντας  που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Μετά από 20  χρόνια αποφάσισε ότι πρέπει να σταματήσει , πριν ακόμα ανακοινωθεί το όριο ηλικίας των 70 ετών.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας Χολέβας επιτέλεσε  τεράστιο έργο στην Επιτροπή Πρωταθλήματος , κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό όλων ….

 

Πάμε τώρα στα πρωταθλήματα . Οι ομάδες της  Football league ξεκίνησαν προπονήσεις  και το πρωτάθλημα λέγεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου. Πότε όμως θα ολοκληρωθεί;;

Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως είναι το επόμενο βήμα στο να επιτραπούν οι προπονήσεις. Και πρόσθεσε: «Θεωρώ εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο θέμα της γενικής εικόνας της χώρας μας στην πανδημία τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να έχουμε το πράσινο φως πάντα με τις ίδιες συνθήκες, δηλαδή με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, με τα εβδομαδιαία τεστ που και εκεί πέρα υπάρχει το αντίστοιχο θέμα με το ποιος θα τα αναλάβει. Ωστόσο είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο ώστε με συνεργίες να βρούμε τις λύσεις.»Άρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ουσιαστικά με τα έξοδα…. 

Για τα ερασιτεχνικά δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε προβλέψεις . Το σίγουρο είναι πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα . Και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, δυστυχώς. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ένα βήμα πριν από το χείλος του γκρεμού….. 

Είχαμε αναφερθεί  πρόσφατα  στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αναφέρει  για απελευθέρωση μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών άνω των 18 ετών.

Μια απόφαση  η οποία διχάζει τον αθλητικό κόσμο , αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Από την μια πλευρά είναι οι ίδιοι οι 18ρηδες και οι γονείς τους που πανηγύρισαν με αυτή την  απόφαση αφού τους δίνεται με αυτόν τον τρόπο η ευθύνη της επιλογής  να κρίνουν μόνοι τους ως ενήλικοι πλέον, και να επιλέξουν την επόμενη ομάδα της αρεσκείας τους. Κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα .

Από την άλλη πλευρά είναι τα σωματεία . Ειδικά αυτά που διαθέτουν τμήματα υποδομής . Τα οποία μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά ένα παιδί , του μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας το προωθούν στα μεγαλύτερα τμήματα  του συλλόγου και τώρα σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ,όταν αυτό ενηλικιωθεί , έχει την ευχέρεια και το δικαίωμα να αποχωρήσει και να πάει σε σύλλογο της αρεσκείας του.

Και οι δυο πλευρές έχουν τα δίκια τους  και υποστηρίζουν τη θέση τους . Η στήλη είναι διατεθειμένη  να δημοσιεύσει όλες τις απόψεις…..

Μπορεί να μην υπάρχει αγωνιστική κίνηση  , αλλά στην  ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού δεν σταματούν να ασχολούνται  με το ποδόσφαιρο ,αλλά και  πολλά  άλλα θέματα . Είναι ουσιαστικά ο μοναδικός σύλλογος    που δραστηριοποιείται, αυτή την δύσκολη εποχή . Ένας σύλλογος – πρότυπο  … Με δήλωση του ο Αντώνης Αναστασιάδης η «ψυχή » των δημοσίων σχέσεων του συλλόγου αναφέρει: «Αγαπάμε το ποδόσφαιρο… Μας λείπει πάρα πολύ… Εμείς σαν ομάδα δεν σταματάμε ποτέ… Δουλεύουμε σκληρά, με όρεξη, μεθοδικά, με υπευθυνότητα, με απόλυτη ασφάλεια και με τήρηση των μέτρων ώστε να είναι όλα όπως πρέπει, σε όλα τα επίπεδα και να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Φροντίζουμε να είναι σε απόλυτη οργάνωση το αθλητικό μας υλικό και ο αθλητικός εξοπλισμός, να είναι σε απόλυτη τάξη και υγιεινή οι χώροι της ομάδας μας και φυσικά σαν οργανισμός η ομάδα μας να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα όσο το δυνατόν περισσότερο. Ευχόμαστε να έρθει η στιγμή να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα από ομάδες, από χαμόγελα αθλητών, από φωνές παιδιών. Υγεία… Αθλητισμός… Πολιτισμός.»

Έπρεπε να περάσουν 45 χρόνια ενεργού δράσης στην δημοσιογραφία για να το ακούσουμε κι αυτό. Ότι ο υπογράφων δεν είναι …δημοσιογράφος!!!!  Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε ανοησίες που απορρέουν από κάποιους  περίεργους   κύκλους. Θα πω μόνο αυτό. Είμαι ενεργό στέλεχος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πειραιώς .Διατέλεσα για 34 χρόνια στέλεχος στην κορυφαία αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».Αυτό σημαίνει πολλά .  Και φυσικά στην φορολογική μου δήλωση αναφέρεται σαν επάγγελμα, δημοσιογράφος . Και ερωτώ . Αυτοί που τα λένε κάνουν φορολογική δήλωση; Κι αν κάνουν , τα χρήματα που βγάζουν από το ποδόσφαιρο τα δηλώνουν ;;;

Σε ηλικία 92 ετών «έκλεισε τα μάτια της » η Ευαγγελία Μαργαρώνη μητέρα της Ελένης Σπάθα συζύγου του Γενικού γραμματέα της ΕΠΣΠ Γιάννη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο 20/2 στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Σχιστού. Τα συλλυπητήρια μας σε όλη την οικογένεια…

«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών από  ανακοπή καρδιάς  η μητέρα του βετεράνου διεθνή ποδοσφαιριστή και  προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά Θοδωρή Παχατουρίδη.

Η κηδεία της έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Δράμα.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Συνδέσμου Προπονητών Πειραιά συλλυπείται τον πρόεδρο της και μετέχει στο βαρύτατο πένθος του.

Θερμά συλλυπητήρια στον φίλο Θοδωρή κι από τη στήλη…..

Τον πατέρα του Θωμά «έχασε »ο  διαιτητής Δημήτρης Ζησιμόπουλος .  Συλλυπητήρια φίλε . Να έχεις την ευχή του….

Ότι  η τρέλα δεν  πάει στα βουνά το ξέρουμε. Δεν ξέραμε όμως ότι πηγαίνει στην παραλία «Βοτσαλάκια» της Καστέλλας που ήταν καταχιονισμένη . Αυτό συνέβη την Τρίτη , εκεί όπου εθεάθη ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Στέλιος Μπρατσόλης  να κολυμπά !!!! Μάλιστα κύριοι . Η θερμοκρασία ήταν «υπό το μηδέν»  και αυτός  δεν έπαιρνε χαμπάρι. Βλέπαμε την φωτογραφία  που ανέβασε και …κρυώναμε εμείς!!! Ως λάτρης του ωραίου και ασθενούς φύλου ο Στέλιος κατάφερε να  κατακτήσει  και την ….. «Μήδεια»!!! . Είπαμε είναι χειμερινός κολυμβητής αλλά δεν το περιμέναμε κι αυτό .

Μπράβο πάντως  , είναι παλικάρι. Το λέει η καρδιά του!!!

Να λοιπόν που  το ποδόσφαιρο έχει σχέση με τα reality της Ελληνικής τηλεόρασης. Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτη Βασιλάκο , γνωστό από την παρουσία του στο «The Bachelor  » όπου έγινε μάχη ανάμεσα σε 12 γυναίκες παρακαλώ , που τον διεκδικούσαν. Μόνος του κι όλες τους ο τυχερός Παναγιώτης ο οποίος μετά την επιτυχία του αυτή θα  παρουσιάσει τώρα ένα ψυχαγωγικό reality που λέγεται «Battle of the Couples».

Ο Παναγιώτης  πριν από αυτά ήταν ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε την  καριέρα του στα 19 του από το Χαϊδάρι. Και στη συνέχεια  αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο  ,με την Προοδευτική όταν αυτή αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Έπαιξε επίσης   σε Εθνικό , Ατρόμητο Πειραιά , “ξενιτεύτηκε” για ένα εξάμηνο στην Τσεχία  όπου αγωνίστηκε στην  Ζενίτ Κάσλαβ,  και έκλεισε την καριέρα του το 2014   στον Βύζαντα Μεγάρων, με τον οποίο πέτυχε και το μοναδικό γκολ του σκοράροντας  στο 3-0 επί της Αχαϊκής το 2014….

Πάμε παρακάτω .Στον Άγιο Δομίνικο θα βρεθεί ο Σάκης Κατσούλης που θα  λάβει μέρος στη συνέχεια του  «Survivor ». Ο Σάκης δεν είναι άλλος από τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής !!! Που είδε κι αποείδε ότι δεν γίνονται αγώνες για το πρωτάθλημα και έτσι αποφάσισε να ξενιτευτεί για να παίξει σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι διαβίωσης.

Ο Κατσούλης στο παρελθόν έχει  αγωνιστεί επίσης στη  Καλλιθέα, Ολυμπιακό Βόλου, Εθνικό Πειραιά , Ασπρόπυργο , Αήττητο Σπάτων, Αιγάλεω, Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιγιάλειο…..