Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…. 

Published

on

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που , όπως όλοι γνωρίζουν , διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Με απρόβλεπτες συνέπειες . Αυτό το γνωρίζουν όλοι . Είτε συμφωνούν με τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις είτε όχι . Είτε πλήττονται σε προσωπικό επίπεδο , είτε όχι .

Ο καθένας λέει τις απόψεις του ανάλογα με το τι τον συμφέρει . Γι’ αυτό ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει κοπεί στα δυο. Η ουσία είναι  πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καταστρέφεται . Και θα κάνει καιρό να συνέλθει, όπως όλα δείχνουν….

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε σε τι παράλογο κόσμο ζούμε , θα πάρουμε τα γεγονότα  με τη σειρά . Αρχικά πάρθηκε απόφαση να ξεκινήσουν – επιτέλους –  οι προπονήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής  αφού πρώτα γίνουν τα απαραίτητα ιατρικά τέστ , όπερ και εγένετο. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και οι Δήμοι αναλαμβάνοντας τα τεστ . Παραδείγματος χάριν ο Πειραιάς για Εθνικό, Καραβά, ο Κορυδαλλός για Προοδευτική το Μοσχάτο για Α.Ε.Μ κ.α . Τα σωματεία εκτός  από   ιατρικούς ελέγχους προχώρησαν και σε πληρωμή μισθών προπονητών,  υπαλλήλων , παικτών ( έστω… χαρτζιλίκια)  Κάποιες ομάδες μάλιστα έκαναν και μεταγραφές .

 Δεν πέρασαν δυο μέρες και πάρθηκε άλλη απόφαση . Λόγω των κρουσμάτων του Κορωνοϊού αποφασίστηκε να σταματήσουν και πάλι οι προπονήσεις !!!. Το «λουκέτο » όμως αυτό  δεν  φαίνεται να κρατάει  για πολύ . Τα σωματεία αλλά και οι υπεύθυνοι   της αθλητικής ηγεσίας αντέδρασαν έντονα.  Τόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς  τόνισαν ότι ο αθλητισμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα , ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί η απόφαση προσκομίζοντας με στοιχεία ότι τα κρούσματα στον αθλητισμό είναι ελάχιστα .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Λοιμωξιολόγοι πήραν την απόφαση για «λουκέτο»  στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επειδή μπέρδεψαν τα κρούσματα στο βόλεϊ ανδρών με το βόλεϊ γυναικών!!!!!

Έτσι πλέον είναι πολύ πιθανό η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να αλλάξει και πάλι την απόφαση της και να δώσει και πάλι το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Η Ε.Π.Ο , πάντως δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» . Έτσι για να είναι έτοιμη σε ότι γίνει αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά  αναφέροντας και τον τρόπο διεξαγωγής με τα μπαράζ ανόδου  και υποβιβασμού….
Κι όχι τίποτε άλλο , αλλά δεν μάθαμε αν όλα τα σωματεία δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα , το οποίο , παρεμπιπτόντως θα συνεχιστεί από κει που σταμάτησε με ένα γύρο μόνο και τις βαθμολογίες να παραμένουν ως έχουν …

Για τα τοπικά πρωταθλήματα τι  να πούμε ; Όσο περνάνε οι μέρες και δεν γίνεται τίποτα, τόσο ενισχύεται η άποψη ότι το φετινό ξεκίνημα θα  θεωρηθεί «ως μη γενόμενο» και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει από την αρχή τον Σεπτέμβρη .Περίεργα ομολογουμένως πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο .Σε μια χρονιά «ταφόπλακα » για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , αλλά και τις υποδομές .Τα παιδιά στερήθηκαν όλο αυτό το διάστημα , αυτό που αγαπούν περισσότερο. Την μπάλα…

«Αυτή η τεράστια διακοπή στα πρωταθλήματα είναι καταστροφή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο » μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιώργος Ανατολάκης και πρόσθεσε:

«Όταν τελειώσει αυτή η δοκιμασία που περνάμε , θα πρέπει όλοι μαζί με μεθοδικότητα και σοβαρότητα να βοηθήσουμε ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να συνέλθει και να βρει και πάλι τον δρόμο του.»….

Πάμε τώρα στις εκλογές  .  Της ΕΠΟ αρχικά . Που είναι να γίνουν στις 27 Μαρτίου. Σε τρεις εβδομάδες περίπου. Μετά από τρεις ουσιαστικά αναβολές. Και στην ουσία δεν είμαστε σίγουροι αν θα γίνουν ‘έστω και τώρα. Ακόμα  και με τηλεδιάσκεψη .

Όσο για  τις εκλογές της ΕΠΣ Πειραιά να πούμε ότι έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου. Και δω λόγω της υπάρχουσας κατάστασης , ενδέχεται να αναβληθούν. Δεν ξέρουμε ακόμα . Στην ουσία πάντως θα είναι οι πιο «κουφές» εκλογές στην ιστορία. 25 μέρες πριν την διεξαγωγή τους και ακόμα δεν ξέρουμε τις υποψηφιότητες . Κανείς δεν λέει τίποτα . Κανείς δεν εκδηλώνεται . Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας στη νέα διοίκηση,  θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές  σε σχέση με την  προηγούμενη . Υποψηφιότητα θα δηλώσουν δυο μέλη που είναι αναπληρωματικά στο σημερινό Δ.Σ.  . Περισσότερα , προσεχώς…..

Όσον αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές , δικαίωμα ψήφου έχουν 32 ή 33 σωματεία. Είναι αυτά που έχουν πάρει αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.   Τα υπόλοιπα δεν μπορούν. Θα πρέπει όμως να έχουν

τακτοποιήσει κι αυτά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μέχρι τις 31 Αυγούστου. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουν, εκτός των άλλων, να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου……

Τα διήμερα 20-21&27-28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μαθήματα προπονητικής για την νΣχολή UEFA D.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ καλεί τα σωματεία που διατηρούν τμήματα υποδομών και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή να υποβάλλουν  έγκαιρα τα έγγραφα για την συμμετοχή τους. Υπενθυμίζουμε ότι  το δίπλωμα UEFA D΄ που θα λάβουν  θα είναι προαπαιτούμενο στην συνέχεια για την λειτουργία των Ακαδημιών τους.

Τελευταία ημέρα που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είναι η Τρίτη 16 Μαρτίου…..

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση , όπως είχαν προαναγγείλει , προχωρεί ο Σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής αλλά και φίλαθλοι της ομάδας . Αύριο Σάββατο θα συγκεντρώσει τεχνολογικό υλικό για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης των μαθητών .

Λόγω των μέτρων θα υπάρχουν δυο διαφορετικά σημεία  συγκέντρωσης υλικών

Το πρώτο θα είναι στο γήπεδο της Νίκαιας ( οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης) είσοδος αθλητών από τις 10πμ έως τις 4μμ .

Το δεύτερο θα είναι στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού ( έναντι φυλακών) στην κεντρική θύρα εισόδου από τις 10πμ έως τις 4μμ .

Μια πολύ σημαντική κίνηση που αξίζει όλοι , από όλες τις ομάδες  να προσφέρουν  κάτι…..