Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Γύρω στα δέκα Πειραϊκά ερασιτεχνικά σωματεία κινδυνεύουν να  μην λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς . Έξι από αυτά δεν έχουν  καν Αθλητική Αναγνώριση. Τρία από αυτά ανήκουν στην Α’ Κατηγορία, δυο στην Β’ και ένα στην Γ’. Τα σωματεία αυτά δεν έχουν βιβλία ( μελών , Γενικών Συνελεύσεων κλπ).  Για να τα  καταφέρουν θα πρέπει να ξεκινήσουν από το «μηδέν». Κάτι τέτοιο όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού    χρειάζεται να ορισθεί προσωρινή  διοικούσα επιτροπή να γίνει  Έκτακτη Γενική συνέλευση, να εκδοθούν νέα βιβλία, σφραγίδες . Το πιο σημαντικό όμως  είναι ότι δεν λειτουργούν τα δικαστήρια εδώ και καιρό, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες τους. Το ερώτημα είναι πως έφτασαν σε αυτό το σημείο. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και μακάρι να βρεθεί λύση  και να δοθεί μια παράταση .Τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν δεν επαρκούν σίγουρα…

Όπως αναφέρει η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση της «συνολικά 33 σωματεία  δεν έχουν εγγραφεί  η δεν έχουν κάνει καν προεγγραφή στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.
Αυτό σημαίνει ότι αν μέχρι την 30η Αυγούστου  δεν έχει οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους στο Μητρώο, τότε αυτόματα αναστέλλεται η λειτουργία τους κι ως εκ τούτου:
α)δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα
β)να είναι ενεργά μέλη της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ- ΕΠΟ
γ)δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα των δήμων στους οποίους ανήκουν
*Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα αναφέρει ονομαστικά αυτά τα σωματεία προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να μην βρεθούν προ δυσάρεστων καταστάσεων.
Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται:
α)ένα σωματείο Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών
β)ένα σωματείο Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας
γ)17 σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
δ)9 σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
ε)6 σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας»…..

Συνολικά μόνο 32 σωματεία που έχουν ήδη εγγραφεί στα μητρώα της ΓΓΑ , θα λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΠ η οποία  μετά την αναβολή που δόθηκε , αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ακόμα και τα 15 περίπου σωματεία  που έχουν ήδη στείλει όλα τα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν . Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό;

Και κάτι ακόμα . Η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 30 Αυγούστου σημαίνει ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους , να έχουν αναγνωριστεί , και όχι απλά να έχουν συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά .  Δεν πρέπει  λοιπόν να χαλαρώσουν τα σωματεία σε καμία περίπτωση . Διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας τους ή ακόμα και ύπαρξης…

Τους προβληματισμούς του και τις σκέψεις του σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στις αθλητικές Ενώσεις αναφέρει με επιστολή του stoplekto.gr o έγκριτος δικηγόρος και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ κ. Αντώνης Ανούστης . Εμείς το ζητήσαμε γιατί η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία   και ο τελευταίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα. Η  επιστολή την οποία  δημοσιεύουμε  σε ιδιαίτερη στήλη του site  έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον με σημαντικά στοιχεία…

Ο κορωνοϊός θερίζει . Τρεις χιλιάδες και πλέον κρούσματα υπάρχουν καθημερινά . Και η Πολιτεία αποφάσισε να ανοίξει τα γήπεδα( για τη Γ’ Εθνική αναφέρομαι)   τα οποία είχε κλείσει όταν τα κρούσματα ήταν μόνο 150-200 ημερησίως!! Τότε γιατί άφησε να χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος;; Οι  περισσότερες ομάδες είναι αποδιοργανωμένες  τον τελευταίο καιρό μετά από το «λουκέτο» και προσπαθούν  να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα .Αν θα τα καταφέρουν θα δείξει ο καιρός. Το θέμα είναι να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτή την τεράστια κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα . Σε όλους τους τομείς…

Ξεκινάει  αύριο Σάββατο  το πρωτοποριακό Σεμινάριο UEFA D που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά  αυτό το Σαββατοκύριακο  20-21/3  αλλά και το επόμενο 27-28 /3 από τις 16.00 μέχρι τις 20.00.

Συνολικά έγιναν αιτήσεις από 162 άτομα, ωστόσο 93 είναι οι υποψήφιοι που επιλέχθηκαν να το παρακολουθήσουν βάση των  κάτωθι κριτήριων.

Μετέχουν α) εκπρόσωποι& προπονητές των Πειραϊκών σωματείων, β)μέλη της Ε.Π.Σ.Π. και του Σ. Π. Πειραιά, γ) Προπονητές, υποψήφιοι προπονητές  Ποδοσφαιριστές Πειραϊκών σωματείων .
Όπως  ενημέρωσε η ΕΠΟ, στους υποψήφιους-συμμετέχοντες του Σεμιναρίου UEFA D΄, έχει σταλθεί  με email, αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά και το  Link για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Επισημαίνουμε ότι η παρακολούθηση είναι Υποχρεωτική και θα παρακολουθείται.
Επίσης  συμμετέχοντες, εκπρόσωποι, σωματεία που δεν θα παρακολουθήσουν το Σεμινάριο δεν θα μπορούν στο μέλλον να παρακολουθήσουν  άλλο σεμινάριο……

 

Την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ στις εκλογές της προσεχούς εβδομάδας αποφάσισε να στηρίξει  ομόφωνα η διοίκηση της ΕΠΣΠ.

Παράλληλα αποφάσισε να προτείνει τον πρόεδρο της Γιώργο Ανατολάκη ως υποψήφιο για τακτικό μέλος της ΕΠΟ .

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε τι καθεστώς επικρατεί στην Ομοσπονδία και ποιοι διοικούν ουσιαστικά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας . Γενικά η κατάσταση κινείται παρασκηνιακά όπου γίνεται ένας «χαμός». Στις εκλογές υπάρχει φαβορί , λόγω της γνωστής  «συμμαχίας» . Όμως εκεί όλα είναι νόμιμα; Γιατί όπως ακούγεται , υπάρχουν Ποδοσφαιρικές   Ενώσεις που δεν έχουν αθλητική αναγνώριση…..

Η τεράστια προσπάθεια του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής καθώς και φίλων του συλλόγου συνεχίζεται και αυτό το  Σάββατο. Αύριο, είναι 2η ημέρα συλλογής “Μεταχειρισμένου & καινούργιου τεχνολογικού εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση”  . Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα  στο γήπεδο της Νίκαιας  θα μπορούν όσοι επιθυμούν να παραδώσουν ηλεκτρονικό υλικό για τα διαδικτυακά μαθήματα παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα  . Το περασμένο Σάββατο  συγκεντρώθηκαν 26 τεμάχια τα οποία διατέθηκαν σε μαθητές των σχολείων του Κορυδαλλού. Αυτή την εβδομάδα  ο εξοπλισμός θα διατεθεί αυθημερόν για τους μαθητές/αθλητές των ακαδημιών της Προοδευτικής και τους μαθητές της Κοκκινιάς που τον έχουν ανάγκη για την “τηλεκπαίδευση” τους !!

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους  τους βετεράνους της Προοδευτικής καθώς και στον Αλέκο Καραμολέγκο  που είναι η «ψυχή» της σημαντικής αυτής προσπάθειας……

 

Το πτυχίο του στην Χρηματοοικονομική Λογιστική απέκτησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού Νάσος Λεκάκης , ο οποίος απέδειξε πως πέρα από ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής  είναι και ένα   εξαιρετικό παιδί με ποιότητα , ήθος και αξίες , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου η διοίκηση του οποίου συγχαίρει τον παίκτη της και του εύχεται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του.

«Έφυγε » από τη ζωή ο Νίκος Μελάς ένας ένθερμος φίλος της ΑΕ Μοσχάτου και λάτρης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου . Κτυπημένος από τον καταραμένο κορωνοϊό, μέσα σε λίγες μέρες . Με τον Νίκο βλεπόμασταν τα καλοκαίρια στο Ληξούρι . Ένας σπάνιος και καλωσυνάτος τύπος που σε κέρδιζε αμέσως με την συμπεριφορά του. Το ραντεβού όμως που δώσαμε για φέτος το καλοκαίρι στην Κεφαλλονιά , δεν θα  πραγματοποιηθεί , δυστυχώς. Καλό παράδεισο  Νικόλα !!!!