Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το θέατρο του παραλόγου ισχύει με τα σωματεία που δεν έχουν αναγνωριστεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δεν έχουν γραφτεί ακόμα στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων. Οι σύλλογοι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να εκλέξουν διοίκηση ,ούτε και να ψηφίσουν στις εκλογές της Ποδοσφαιρικής τους Ένωσης .Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του στους Δήμους και τις Περιφέρειες στις 3 Φεβρουαρίου ζήτησε να μην επιτρέπουν στα σωματεία που δεν έχουν τακτοποιήσει τα δικαιολογητικά για αθλητική αναγνώριση, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους!!
Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Αυγενάκης έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου για να μπορέσουν τα σωματεία να τακτοποιήσουν τα δικαιολογητικά προς την Γ.Γ.Α. καταλαβαίνοντας το άγχος κάποιων παραγόντων που πραγματικά θέλουν να τακτοποιηθούν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν . Τα σωματεία λοιπόν έχουν πεντέμισι μήνες μπροστά τους για να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους. Σωστή και λογική κίνηση αυτή η υπουργική απόφαση . Όμως δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει μέχρι τότε. Θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις ή όχι ;;

Πάμε παρακάτω τώρα. Στις 31 Μαρτίου θα γίνουν αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Πειραιά . Αυτό ανακοινώθηκε χθες επίσημα από τη διοίκηση. Αν όλα βέβαια πάνε καλά μέχρι τότε . Υπάρχουν όμως αρκετές εκκρεμότητες . Το βασικό έχει να κάνει με τη συμμετοχή. Το ερώτημα είναι αν θα έχουν δικαίωμα ψήφου τα σωματεία που δεν έχουν πάρει ακόμα επίσημα την αθλητική τους αναγνώριση . Αν δηλαδή ισχύσει η απαγόρευση θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα . Αφού στον Πειραιά από τα 80 περίπου σωματεία που υπάρχουν , μόνο τα 34 είναι νόμιμα ουσιαστικά. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν μόνο αυτά ; Ούτε το 50% δηλαδή. Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό ;;;Παράλογο 100% αφού δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Παράλληλα θα υπάρχει μπέρδεμα και με τις συμμετοχές για το Δ.Σ. . Αν δηλαδή κάποιος υποψήφιος προέρχεται από σωματείο που δεν είναι αναγνωρισμένο , θα έχει δικαίωμα να εκλεγεί;
Όλα αυτά βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι νομικά κατοχυρωμένα και θα υπάρχουν αντιδράσεις .
Ας παραμείνει λοιπόν η κατάσταση ως έχει. Εδώ στην Βουλή ψηφίζουν τον νέο εκλογικό νόμο ,που θα ισχύσει όμως από τις μεθεπόμενες εκλογές….

Πρωτόγνωρα είναι όλα αυτά που ζούμε .Η κοινωνία μας διαβιώνει περίεργες συνθήκες. Σε όλους τους τομείς. Γεγονός που έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Και θα συνεχίσει να το κάνει και το προσεχές διάστημα . Εμείς βέβαια εξετάζουμε το θέμα από την πλευρά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο οδηγείται στο γκρεμό και στην καταστροφή. Δυστυχώς . Όμως μπροστά στα τόσα προβλήματα που υπάρχουν το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα , καλώς ή κακώς.
Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες βιοποριστικού χαρακτήρα . Το ζούμε , το νιώθουμε όλοι μας. Αυτή είναι αλήθεια. Σίγουρα από αυτή την κατάσταση κάποιοι είναι θιγμένοι . Προπονητές που χάνουν χρήματα όπως και κάποιοι ποδοσφαιριστές που παίρνουν χαρτζιλίκια. Θιγμένοι όμως πάνω από όλους και από όλα είναι τα παιδιά αυτά των υποδομών αλλά και τα μεγαλύτερα που έχασαν το δικαίωμα στην άθληση και στις αγωνιστικές δραστηριότητες . Και δεν ξέρουμε πως θα συνέλθουμε από αυτή την κατάσταση όταν τελειώσει και ποιες θα είναι οι συνέπειες και οι παράπλευρες απώλειες….
Πριν ανακοινωθεί το τρίτο lockdown o ερασιτεχνικός αθλητισμός είχε χωριστεί σε δυο πλευρές. Και συνεχίζει ακόμα να είναι χωρισμένος .
Στην μια πλευρά βρίσκονται οι αθλητές και οι προπονητές που θέλουν να επιστρέψουν στα γήπεδα και στην άλλη οι παράγοντες , οι ηγέτες των ομάδων. Οι άνθρωποι που βάζουν τα χρήματα για να λειτουργεί η ομάδα τους. Αυτοί που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες δεν «καίγονται» για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα . Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή που δεν μπορούν να γυμνάζονται οι αθλητές και να δουλεύουν οι προπονητές.
Όμως θα επαναλάβω πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων , από την στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί η Πολιτεία να αναλάβει το κόστος των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Λογικά η φετινή περίοδος τελείωσε πριν καλά – καλά προλάβει να ξεκινήσει. Δεν υπάρχουν άλλωστε τα χρονικά περιθώρια για κάτι άλλο.

Θέση παίρνει η ΑΕ Σαρωνικός Αίγινας σχετικά με την κατάσταση και παραθέτει δημόσια τις δικές της απόψεις πάνω στα θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Είναι απόλυτα σαφές και κοινά παραδεκτό πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί σοβαρά. Ωστόσο θεωρούμε ότι είναι στο χέρι μας να μην πληγεί ανεπανόρθωτα. Για να αποφύγουμε την οριστική και ανεπανόρθωτη ζημιά , θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα πιο ρεαλιστικά. Μήπως τελικά η φετινή χρονιά είναι χαμένη ; Και μαζί της χάνονται και οι κόποι όλων μας ;
Αν μείνουμε εκεί και δεν προετοιμάσουμε , όλοι μαζί , την επόμενη μέρα , το μέγεθος του προβλήματος μεγεθύνεται. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και τουλάχιστον όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα … μήπως θα ήταν πιο ορθή η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων;»
Η ομάδα της Αίγινας καλεί την Ε.Π.Σ. Πειραιά σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των σωματείων, ώστε ο καθένας να μπορεί να πει τη γνώμη του και να καταθέσει τις προτάσεις του ….
Επαναλαμβάνω. Όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση , η κατάσταση δεν θα είναι ίδια. Η κρίση θα έχει κτυπήσει προπονητές, αθλητές , υπαλληλικό προσωπικό αλλά κυρίως σωματεία. Κάποια από τα οποία πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση για να παίξουν ….

Την περασμένη εβδομάδα έγινε μια συγκέντρωση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο Σύνταγμα . Δεν είχε την επιτυχία που θα ανέμεναν οι διοργανωτές της. Κυρίως συγκεντρώθηκαν μπασκετικοί. Αισθητή η απουσία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου . ειδικά από τον Πειραιά ήταν μόλις έξι , σύμφωνα με δηλώσεις παρευρισκομένων .
Είχα γράψει εγώ την περασμένη Παρασκευή :
«Οι λόγοι που ακούστηκαν για την αποχή αυτή είναι πολλοί. Κάποιοι μίλησαν για έλλειψη οργάνωσης προχειρότητα και για το εργάσιμο της ημέρας . Σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους κι αυτά . Η ουσία όμως είναι μια . Όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν καθώς και γι’ αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο κόσμος είναι αναστατωμένος . Καλό το ποδόσφαιρο , καλός ο αθλητισμός , αλλά πλέον άλλες είναι οι προτεραιότητες, όπως η υγεία πάνω από όλα ,αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν.»
Για τη συγκέντρωση και διαβάζοντας τα δημοσιεύματα δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και τόνισαν ότι δεν είχε τον απαιτούμενο κόσμο, γνωστός ποδοσφαιριστής από αυτούς που θεωρούνται γυρολόγοι αλλάζοντας ομάδες συνέχεια με σκοπό το χρήμα , τα έβαλε με τους ρεπόρτερς τονίζοντας ότι λένε ψέματα και πως ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 400 κάτι που δεν ήταν αληθές. Ακόμα και τους… αστυνομικούς που ήταν εκεί να μετρούσε , η συγκέντρωση δεν έφτασε τον αριθμό που επιθυμούσε ο ίδιος, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για την άθληση μόνο , αλλά και ΚΥΡΙΩΣ για τη τσέπη του……

Ανακαινίστηκε πλήρως το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου . Τόσο στο κεντρικό και τον βοηθητικό αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια και στο προθερμαντήριο. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού , Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του
Το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου θα παραδοθεί μόλις επιτραπεί από τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας στις 14 Ομάδες που δραστηριοποιούνται στον δήμο Πειραιά …..

Απόψε Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 πραγματοποιείται εκπαιδευτικό σεμινάριο περιβάλλον εκπαίδευσης στις αναπτυξιακές ηλικίες . Το σεμινάριο γίνεται διαδικτυακά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ meeting id :497 3803182 passcode: 2021 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το διοργανώνουν οι επιτροπές Υποδομών και Μικτών ομάδων των ΕΠΣ Πειραιά , Δυτικής και Ανατολικής Αττικής στο. Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι προπονητές : Από τον Πειραιά ο Διαμαντής Αθανασίου με θέμα «Νοητική προπόνηση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο» , από την Δυτική Αττική ο Γιάννης Φατόλιας με θέμα «Ο προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες , από την Ανατολική Αττική ο Πέτρος Ζουρούδης με θέμα « Ο τρόπος επιλογής ποδοσφαιριστών προεθνικών
ομάδων »
Σπέσιαλ προσκεκλημένος ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας που θα δεχτεί ερωτήσεις και θα απαντήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο ….

Την προσεχή Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ο Αίας Σαλαμίνας συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ελλάδας με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό που λαμπρύνει τον χώρο μας ….