Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν τελικά οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Πειραιά . Αυτό αποφάσισε η διοίκηση στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης.

Η φετινή Γενική Συνέλευση θα έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες .

Αρχικά να πούμε ότι θα ψηφίσουν μόνο 32 σωματεία , όσα δηλαδή είχαν τακτοποιήσει τα έγγραφα τους για την νομιμοποίηση και αναγνώριση τους από την ΓΓΑ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα που το έκαναν μετά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Επίσης , όπως όλα δείχνουν αφού δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική βελτίωση λόγω της πανδημίας , η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης..

Φέτος ξεχωριστές θα είναι οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου και για το υπόλοιπο Δ.Σ.

Αν βρεθούν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για πρόεδροι , αυτός που θα έλθει δεύτερος θα εκλεγεί σαν μέλος του Δ.Σ.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης απουσίαζαν οι Κώστας Χολέβας και Παναγιώτης Λαπατάς . Δυο πολύ σημαντικοί, και με μεγάλη προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , παράγοντες .

Μήπως έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό για τις εκλογές . Πολύ πιθανό. Ήδη ο κ. Χολέβας το έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος μετά από μια 20ετία και πλέον επιτυχημένης παρουσίας .Όσον αφορά τον κ. Λαπατά

όλα δείχνουν ότι κι αυτός δεν θα συμμετάσχει αφού εδώ και κάποιους μήνες μένει μόνιμα στην επαρχία….

 

 

Νέες καταστάσεις επικρατούν πλέον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Όπως αναφέρει η ΕΠΣ Πειραιά με σημερινή της ανακοίνωση όλα τα σωματεία στις προσεχείς τους αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων διοικήσεων θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα όσα προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος. Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι οι αρχαιρεσίες θα πρέπει να γίνουν υπό την επίβλεψη Δικαστικού Αντιπροσώπου, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να διεξαχθεί, βάση των όσων αναφέρει ο Αθλητικός νόμος, «ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ», τα οποία στην προκειμένη φάση δεν ισχύουν

Τα σωματεία επίσης μέχρι την 30/06/2021 θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με βάση τις ισχύουσες αθλητικές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου……

 

Παράλληλα η ΕΠΣΠ παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις στους εκπροσώπους των σωματείων αποφάσισε να ανακοινώσει ποια είναι τα σωματεία, που πρέπει να ενεργοποιηθούν αφού ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. η δεν έχουν κάνει καν προεγγραφή .Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, και ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας για αυτά τα σωματεία μας, πολύ μεγάλος . Κι όπως φαίνεται ο αριθμός αυτών των σωματείων είναι σημαντικός .

Αρχικά να αναφέρουμε ότι είναι η γυναικεία ομάδα του Οδυσσέα Γλυφάδας που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική κατηγορία, και από την Γ’ Εθνική η ΑΕ Μοσχάτου.

Από κει και πέρα υπάρχουν 10 σωματεία στην Α’

Κατηγορία Πειραιά ( ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού, ΑΟ Κορυδαλλού, Ερμής Κορυδαλλού, Ατρόμητος Κερατσινίου, Δόξα Πειραιά , Θύελλα Μοσχάτου, ΑΠΟ Περαμαϊκός , ΑΕ Περάματος, Νίκη Ρέντη, Φαληρικός )

14 στη Β’ Πειραιά ( Ένωση Ρέντη, ΑΟ Πειραιάς, Πειραϊκός, Πανφαληρικός, ΑΠΟ Οδηγήτρια, ΑΣΧ Ποσειδών , Ολυμπιακός Κερατσινίου, Ολυμπιακός Περάματος, Αργοναύτης, Θησέας, Πανιώνιος Κερατσινίου, Ένωση Καμινίων , Αστέρια Δραπετσώνας, Πυθαγόρας )

Επίσης τα 6 σωματεία από τα 10 (!!) που ανήκουν στη Γ’ Κατηγορία. Είναι η Δάφνη Ταμπουρίων, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας , η ΑΕ Χατζηκυριακείου, ο Πολυκράτης, ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου και ο Προμηθέας .

Σύμφωνα με την ΕΠΣΠ τα παρακάτω σωματεία δεν έχουν καν Αθλητική Αναγνώριση: Είναι τα Αστέρια Δραπετσώνας , ο Ολυμπιακός Περάματος, ο ΑΣΧ Ποσειδών, ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου, Δόξα Σαλαμίνας , Αστέρας Σαλαμίνας, ενώ θέμα υφίσταται και με το σωματείο Αστυπάλαια Κορυδαλλού ……

Από την διοίκηση της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού λάβαμε την παρακάτω επιστολή : « Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι η ομάδα μας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να γίνει η επίσημη εγγραφή στην Γ. Γ. Α. απλά λόγο covid-19 υπήρξε μια καθυστέρηση καθώς δεν μπορούσε να γίνει Δ.Σ. από κοντά. Η ομάδα μας λειτουργεί πάντα

στην λεπτομέρεια και είναι θέμα χρόνου η εγγραφή της. Απλά σας ενημερώνουμε επειδή η ΕΠΣΠ έβγαλε ανακοίνωση με τις ομάδες. Εμείς είμαστε στην τελική ευθεία απλά δεν έχουμε κάποιο θέμα. Σας ευχαριστούμε πολύ.»….

 

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι κάποιες ομάδες πιθανότατα να μην μπορέσουν να λάβουν μέρος στα φετινά πρωταθλήματα. Όχι μόνο λόγω των προβλημάτων για την εγγραφή τους στα μητρώα της ΓΓΑ , αλλά και λόγω του οικονομικού. Η κατάσταση για ορισμένους συλλόγους , δεν παλεύεται. Δυστυχώς…..

 

 

Ματαιώθηκαν με απόφαση της ΕΠΟ όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της περιόδου 2020-2021 . Θεωρούνται ως μη γενόμενα. Πάμε δηλαδή από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύσουν τιμωρίες κλπ.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ήταν αναμενόμενη , αφού η στήλη το είχε προβλέψει εδώ και αρκετό καιρό…..

 

Πάντως το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε . Με ένα σωρό προβλήματα . Ακόμα και κρούσματα covid19 βρέθηκαν με αποτέλεσμα να αναβληθούν αγώνες. Κι όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο αδικίες και παραλογισμούς . Με ένα μόνο γύρο . Αν είναι δυνατόν….

 

Άλλος ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή κτυπημένος από τον κορωνοϊό. Είναι ο Βασίλης

Μαλλιαρός πρώην πρόεδρος του Αετού Κορυδαλλού σε δύσκολες εποχές για τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε και από άλλες θέσεις ευθύνης του Διοικητικού συμβουλίου. Η κηδεία του εκλιπόντος που ταλαιπωρήθηκε για αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Νεκροταφείο του Περιστερίου όπου παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ομάδας .

Το Δ. Σ. του Αετού με ανακοίνωση του εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του …..