Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

SOS για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πάνω από 10 σωματεία κινδυνεύουν να μην λάβουν μέρος στα νέα πρωταθλήματα  . Όχι μόνο δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ , αλλά δεν έχουν καν αθλητική αναγνώριση .

Βέβαια αρκετές ομάδες καταβάλλουν προσπάθειες για να το επιτύχουν αυτό και ήδη βρίσκονται σε καλό δρόμο . Όμως υπάρχουν και σωματεία που είναι ακόμα στο σημείο «μηδέν» . Και το ερώτημα όλων είναι αν θα προλάβουν να βγάλουν άκρη και να τα καταφέρουν μέχρι τις 31 Αυγούστου που έχει δοθεί παράταση.  Ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση ; Σίγουρα η αμέλεια και η αδιαφορία κάποιων παραγόντων παλαιότερα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να διογκώνεται.  Είναι κρίμα λοιπόν σωματεία με ιστορία να «σβήσουν» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη  αφού ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας τους είναι πολύ κοντά…..

Ακόμα και τα σωματεία που είναι ήδη νόμιμα από κάθε άποψη , θα πρέπει να καταθέσουν τα οικονομικά στοιχεία για το 2020 ώστε να λάβουν και του χρόνου νέα οικονομική επιχορήγηση . Αυτές οι κινήσεις θα γίνονται κάθε χρόνο.

Τα σωματεία που δεν καταφέρουν να πάρουν την αθλητική αναγνώριση και να γραφτούν στο μητρώο της ΓΓΑ. όχι μόνο δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα  αλλά ούτε καν να προπονηθούν . Ήδη οι Δήμοι έχουν πάρει εντολή να μην επιτρέψουν  την είσοδο στα γήπεδα που ανήκουν σε αυτούς…..

Ήδη υπάρχουν τα 32 ΝΟΜΙΜΑ σωματεία που έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και έχουν εισπράξει και την επιχορήγηση. Από κει και πέρα υπάρχουν άλλα 17 που είναι κι αυτά εντάξει .Όμως  μόνο τα 32 θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Πειραιά . Δεν είναι παράλογο όμως αυτό, από την στιγμή που υπάρχουν και άλλα τα οποία τα κατάφεραν έστω και με καθυστέρηση;;

Για το θέμα αυτό ο Γιάννης Σπάθας πήρε ανοικτή θέση , όπως εκείνος ξέρει. «Θα έπρεπε κάτι να γίνει και να αλλάξει απόφαση η ΓΓΑ . Από τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλα σωματεία τα οποία είναι σε όλα εντάξει θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι  . Είναι άδικο αυτό .» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ…..

Ο Κ. Σπάθας σχολίασε και το θέμα που δημιουργήθηκε με την στάση των 12 κορυφαίων ομάδων στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο . Χαρακτηριστικά μας δήλωσε:

«Έγινε  το χειρότερο πούλημα που θα μπορούσε να γίνει. Ήταν μια απερισκεψία χωρίς οργάνωση . Εμείς είμαστε κοντά στην Ελληνική Ομοσπονδία, αλλά και στην ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ»….

 

Για τις 14 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά . Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα. Άλλωστε  υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε στη συνέχεια με αυτό.  Το σίγουρο είναι ότι ο βασικός διοικητικός κορμός παραμένει και η γραμμή πλεύσης του νέου σχήματος δεν πρόκειται να αλλάξει…..

Τα κατάφεραν τελικά  με τα έγγραφα  τους τα δυο σωματεία των Εθνικών κατηγοριών ο Οδυσσέας Γλυφάδας που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική Γυναικών και η ΑΕ Μοσχάτου που παίζει στην Γ’  Εθνική.

Με τον Πανφαληρικό υπάρχει μεν θέμα , αλλά βρίσκεται στη λύση του. Όλα αυτά τα είχε αναλάβει ο αείμνηστος ηγέτης του Νίκος Φιγγέν ένας σπουδαίος και οργανωτικός άνθρωπος.  Με τη βοήθεια της συζύγου του που ανακάλυψε τα έγγραφα  , ο σύλλογος αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα…..

 

H επιστροφή στην κανονική ζωή πλησιάζει . Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Αμέσως μετά το άνοιγμα των σχολείων λογικά τα παιδιά θα επιστρέψουν  και στον αθλητισμό , σύμφωνα μάλιστα και με τις υποσχέσεις των υπευθύνων . Ειδικά τώρα με τα εμβόλια ,αλλά  και τα self test θα πάνε όλα καλύτερα. Αναφέρομαι κυρίως για τις υποδομές που έχουν «μαραζώσει » . Βέβαια χάθηκε πολύτιμος χρόνος , αλλά έστω και τώρα κάτι μπορεί να γίνει . Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να αναβιώσει και μετά από όλη αυτή τη δοκιμασία  να ανέβει επίπεδο, σε όλους τους τομείς . Από όλη αυτή την περιπέτεια που ζήσαμε και συνεχίζουμε να δούμε όλοι μας θα πρέπει να βγούμε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί….

H προβολή που   έχει   εδώ και μερικούς μήνες ο ΑΟ Καραβάς είναι μοναδική.  Ο σύλλογος επικοινωνιακά ,αλλά και σε δημόσιες σχέσεις βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο   και στον τομέα αυτό μπορεί να συγκριθεί , χωρίς υπερβολή , με ομάδες των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών. Το μυστικό της επιτυχίας «μυρίζει» …άρωμα γυναίκας.  Πίσω από αυτή τη σπουδαία δουλειά βρίσκεται η κυρία Νανά Γιανναδοπούλου . Μοναδική στο είδος της , έχοντας ένα δικό της προσωπικό στυλ. Το έργο που επιτελεί αναγνωρίζεται από όλους….

Σε τροχαίο ατύχημα  τραυματίστηκε  η γραμματέας και ψυχή των γραφείων της Ελλάδας Ποντίων Σπυριδούλα Γεωργακοπούλου (ήταν συνοδηγός) .Νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και μέσα στις επόμενες μέρες θα χειρουργηθεί στον αστράγαλο και στο χέρι . Με ανακοίνωση  που υπογράφει ο πρόεδρος Κώστας Φούντας η διοίκηση του συλλόγου της εύχεται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση….