Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Οι μέρες περνούν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Αναφέρομαι στα σωματεία που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού.  Κάποια μάλιστα από αυτά δεν έχουν κάνει καν προεγγραφή. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό .  Ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας τους πολύ μεγάλος. Η  παράταση προθεσμίας που έχει δοθεί  λήγει στις 31 Αυγούστου . Για κάποια σωματεία που δεν έχουν καν βιβλία είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον να προλάβουν. Το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο .

Ας μιλήσουμε όμως και  με αριθμούς. Πέραν των 32 σωματείων που  είναι σε όλα νόμιμα καταθέτοντας έγκαιρα τα έγγραφα τους  υπάρχουν και άλλα 17 τα οποία είναι σε όλα εντάξει  και περιμένουν να ελεγχθούν  και τυπικά από την Γ.Γ.Α.

Από κει και πέρα υπάρχουν σύλλογοι που καταβάλλουν τεράστιες φιλότιμες  προσπάθειες για να τα καταφέρουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι  γύρω στους 25 που είναι ακόμα πίσω. Κάποιοι άλλοι , περίπου 6 που είναι  πολύ πίσω . Σχεδόν στο «μηδέν». Τι θα γίνει , κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι πως η νέα ποδοσφαιρική χρονιά για τον ερασιτεχνικό Πειραιά θα είναι  πολύ διαφορετική. Και με λιγότερες ομάδες……

 

Αρχικά η Πολιτεία ( Αυγενάκης, Μαυρωτάς) είχαν αναφέρει  ξεκάθαρα  πως όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία , θα άνοιγε και ο αθλητισμός για τις Ακαδημίες. Αυτό όμως  δεν   πρόκειται να γίνει . Αν και ήταν ευκαιρία . Με τα self tests  και τις βεβαιώσεις που δίνουν για τα σχολεία  να πηγαίνουν και στους προπονητές . Απλά πράγματα. Τώρα πάμε για 17 Μαΐου όπου απελευθερωνόμαστε από Lockdown και sms. Νομίζω όμως  ότι θα είναι λίγο αργά, αφού φτάσαμε στο καλοκαίρι. Πάει η χρονιά . Καλό Σεπτέμβρη τώρα…..

 

Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες της ΕΠΣΠ . Έχουμε μπροστά μας περίπου ένα μήνα και κάτι. Σίγουρα θα είναι οι πιο περίεργες εκλογές στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ψηφίσουν μόνο 32 σωματεία. Όσα δηλαδή είχαν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α. μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Ούτε καν τα μισά . Από κει και πέρα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τίποτα όσον αφορά τις υποψηφιότητες , πέρα από αυτά που έχουμε γράψει κατά καιρούς. ….

 

Πάμε τώρα σε κάτι άλλα όσον αφορά τις αρχαιρεσίες των σωματείων. Αυτές  πλέον θα πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη Δικαστικού Αντιπροσώπου. Παράλληλα η  διαδικασία θα πρέπει να διεξαχθεί, βάση των όσων αναφέρει ο Αθλητικός νόμος. Αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέρονται  στα υπάρχοντα καταστατικά των σωματείων .

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 θα πρέπει  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα σωματεία να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με βάση τις ισχύουσες αθλητικές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου……

 

Μπορεί να βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική – νεκρά- περίοδο , αλλά οι ομάδες οργανώνονται από τώρα για τη νέα περίοδο.  Ήδη ανανέωσαν ο Αχιλλέας Ανδριανάκης στον Περαμαϊκό, ο Γιάννης Κούσης στη Χαραυγή , ο Δημήτρης Βουτσινάς στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα. Αντίθετα  δεν συνεχίζουν ο Φώτης Βολωνάκης στον ΑΣ Ποντίων ,ο Γιάννης Μαυρόπουλος στη Δόξα Πειραιά…..

 

Τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον αγαπημένο μας φίλο  και ταμία της ΕΠΣΠ Γιάννη Σταματάτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο  λόγω κορωνοϊού . Ο Γιάννης είναι παλικάρι και θα ξεπεράσει  σίγουρα  το πρόβλημα . Οι ευχές  όλων μας είναι μαζί του…

 

Πολύ κοντά στην Προοδευτική βρίσκεται έμπρακτα ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς από τη αρχή της θητείας του.  Το ταξίδι για τη Νάξο όπου αγωνίζονται οι «βυσσινί» αυτή την εβδομάδα  το ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Δήμαρχος . Ο οποίος να πούμε από το ξεκίνημα της χρονιάς διαθέτει πούλμαν για  τις εκτός έδρας μετακινήσεις της ομάδας , για επίσημα και φιλικά παιχνίδια. Δικαιολογημένα λοιπόν στην ομάδα πίνουν νερό στο όνομα του….

 

Πάμε τώρα στον ΑΟ Καραβά. Από τότε που ανέβηκε κατηγορία ανέβασε και επίπεδο επικοινωνιακά..

Πριν από τον αγώνα με τον Πυθαγόρα Σάμου διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου  πρόσφερε μια εικόνα της Θεομήτωρος στη φιλοξενούμενη ομάδα , στη μνήμη των δυο αδικοχαμένων παιδιών του 17χρονου Άρη και της 15χρονης Κλαίρης που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό που έπληξε τη Σάμο τον περασμένη Οκτώβριο.

Επίσης η δεύτερη κίνηση έγινε την Μεγάλη Εβδομάδα . Μια κίνηση ανθρωπιάς. Αντιπροσωπεία του συλλόγου αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές επισκέφτηκε για μια ακόμα χρονιά  το Κέντρο  Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «ο Καλός Ποιμήν » στα Καμίνια και πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά. Κινήσεις παράδειγμα προς μίμηση…..

 

Μέχρι τώρα είχε τρεις εγγονές . Δυο από τον μικρό  γιο του τον Ηλία και μια από τον μεγάλο τον  Βασίλη . Τώρα απέκτησε και εγγονό!!! Ο οποίος θα φέρει το όνομα του Γιάννης Σπάθας ο νεώτερος. Τις καλύτερες ευχές μας στον Βασίλη και την σύντροφο του Άσπα. Να τους ζήσει ο παίδαρος!!! Όσο για  τον …χαζοπαππού αν τύχει να τον δείτε στον δρόμο, θα καταλάβετε . Δεν περπατάει, πετάει!!!! Και κάτι ακόμα . Σύμφωνα με αποκλειστικές και τσεκαρισμένες πληροφορίες η οικογένεια αγοράζει πάνες τις οποίες όμως δεν χρησιμοποιούνται  μόνο στο μωρό, αλλά και …αλλού. Μην με ρωτάτε να σας πω. Υπάρχει το επαγγελματικό απόρρητο….

 

Σε επιτυχή επέμβαση κοίλης μεσοσπονδυλίου δίσκου υποβλήθηκε ο ικανός προπονητής Δημήτρης Κριμιτζάς.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας  .

Ο πατέρας του Δημήτρη βετεράνος αμυντικός του Ολυμπιακού  Νίκος Κριμιτζάς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Διευθυντή της Νευροχειρουργικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παπανικολάου, καθώς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του παιδιού του….

 

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου του βρίσκεται ικανότατος νεαρός  γκολκίπερ Πειραϊκού σωματείου που ειδικεύεται στην ανάδειξη ταλέντων . Μεγάλος Ευρωπαϊκός σύλλογος έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Όταν ξεκαθαρίσει το θέμα και ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα επανέλθουμε με όλα τα στοιχεία….

 

«Μαύρο Πάσχα» για  τον καλό φίλο Μίλτο Τερζάνη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και διαιτητής  «έχασε» τη σύζυγο του Κούλα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 55 ετών. Κουράγιο φίλε Μίλτο σε σένα και τους γιους σου Θοδωρή και Γιάννη . Ο Θεός την πήρε κοντά του γιατί ήθελε κάποιον άγγελο στον Παράδεισο….

 

Βαρύ πένθος για την Αίγινα και την  οικογένεια του Σαρωνικού. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Αλυφαντής « έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών .Βρήκε τραγικό θάνατο σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι του, με το μηχανάκι του.  Στην προσπάθεια του να αποφύγει κάποια αδέσποτα  σκυλιά της περιοχής, έχασε την ισορροπία του και παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος, η πτώση προκάλεσε τον θάνατό του.  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του…