Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πλησιάζουν οι μέρες για τις εκλογές της ΕΠΣ Πειραιά . Στις πιο «κουφές»  στην ιστορία  του Πειραϊκού ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Η  συμμετοχή των σωματείων δεν  είναι αντιπροσωπευτική αφού δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο 32 σωματεία . Ο κατάλογος έχει επικυρωθεί από την Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. και είναι. Οι ομάδες λοιπόν που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της Δευτέρας 14 Ιουνίου είναι : Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΑΟ Ιωνικός, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας, ΑΟ Καραβάς,

Αμπελακιακός , Σαρωνικός Αίγινας, Αναγέννηση Μοσχάτου, Αστέρας Κερατσινίου, ΑΣ Ποντίων, ΑΕ Μ. Αετού Ολυμπιάδα, Ίκαρος Καλλιθέας , Παννεαπολικός, ΑΟ Χαλκηδών , Ήφαιστος, Νέοι Ευγενείας , Νέοι Δραπετσώνας, ΑΟ Καστέλλα ,Ηρακλής Νίκαιας , Δίας Κορυδαλλού, Παντζιτζιφιακός, ΑΟΚ Φαλήρου Άρης Αμφιάλης , Αστέρας Νίκαιας , Νέο Ικόνιο ,ΑΟ Αγίου Δημητρίου, Σαλαμινομάχοι, ΑΣ Κωφών, ΑΟ Προφήτης Ηλίας, Ειρήνη 2005 και η – εκ μεταγραφής -γυναικεία ομάδα Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου.

Πάμε τώρα στις υποψηφιότητες . Το σίγουρο είναι ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΣΠ θα  παρουσιάσει ένα διαφορετικό  πρόσωπο.

Υποψήφιος και βασικό φαβορί για την προεδρία είναι ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας . Ο σημερινός πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης, μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του.

Το σίγουρο είναι ότι από την απερχόμενη διοίκηση δεν θα μετέχουν στις εκλογές οι Κώστας Χολέβας, Παναγιώτης Λαπατάς ενώ ο Γιάννης Χονδροκούκης προορίζεται για την Εξελεγκτική επιτροπή…

Μέχρι τώρα αυτοί που  έχουν δηλώσει υποψηφιότητα  είναι τα υπόλοιπα μέλη της προηγούμενης διοίκησης .

Νέα πρόσωπα θα είναι ο Ανδρέας Στρατής πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΦ που προέρχεται  από τον ΑΟ Αγίου Δημητρίου .

Υποψήφιος θα είναι ο Μιχάλης Μουσελής  ιδιαίτερα μαχητικός παράγοντας που  έχει διατελέσει στο παρελθόν  μέλος του ΔΣ  της ΕΠΣΠ .

Παρών και ο Νίκος Παρασκευάκος με σημαντική προσφορά καθότι μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος εδώ και χρόνια.

Ο Τάσος Νομικός ,μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων αλλά και αναπληρωματικός στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΣΠ.

Αφήσαμε τελευταίους  δυο παράγοντες με σημαντική προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στις ακαδημίες αφού έχουν διατελέσει και στελέχη  της Επιτροπής υποδομών και Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ.

Είναι ο Άκης Τρύφωνας και ο Γιώργος Σιάκουλης.

Αυτά ισχύουν μέχρι τώρα. Αναμένονται πιθανότατα και άλλες υποψηφιότητες…..

 

32 σωματεία λοιπόν είναι σε όλα νόμιμα όπως προαναφέραμε .Ωστόσο υπάρχουν και άλλα 18 τα οποία  έχουν ολοκληρώσει τις διατυπώσεις  αλλά η Γραμματεία έχει σταματήσει τους ελέγχους «ρίχνοντας το μπαλάκι» στην ΕΠΟ με τις ομάδες να είναι τα μόνιμα θύματα…

Είναι αλήθεια ότι αρκετά σωματεία προσπαθούν όσο μπορούν  για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη νομιμοποίηση τους. Κάποια έχουν προχωρήσει σημαντικά , κάποια άλλα όμως όχι . Για να προλάβουν μέχρι τις 31 Αυγούστου είναι δύσκολο για ορισμένα. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να δοθεί κάποια παράταση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Να ξεκινήσουν δηλαδή το πρωτάθλημα και αν δεν έχουν πάλι ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι 31/12 να αποκλειστούν . Υπάρχουν όμως αντιδράσεις γι’ αυτό γιατί  θεωρείται ότι δεν είναι δίκαιο για τα σωματεία που θα έχουν αγωνιστεί ενώ κάποια άλλα θα πάρουν τους βαθμούς χωρίς αγώνα. Είναι ένα θέμα σίγουρα που σηκώνει πολύ συζήτηση….

Πάντως και ενώ υπάρχουν σωματεία που , όπως όλα δείχνουν αδυνατούν να τα καταφέρουν με τα έγγραφα , υπάρχουν παράγοντες που θέλουν να αναλάβουν ομάδες ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν, αναλαμβάνοντας τις διατυπώσεις….

Σε επικοινωνία με τη στήλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών της ΕΠΣΠ Λουκάς Κανδύλης τόνισε :

«Συγχαρητήρια σε όσα σωματεία νομιμοποιήθηκαν αλλά και σ’ αυτά που βρίσκονται πολύ κοντά  .Παράλληλα κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου σε όσα από αυτά δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση. Τους παρακαλούμε να βρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να ενεργοποιηθούν. Δεν πρέπει να αποχωρούν ομάδες από το πρωτάθλημα .Ο Πειραιάς δεν έχει την πολυτέλεια αυτή. Θέλουμε όλα τα σωματεία κοντά μας να γίνουν νόμιμα  για να ζητάμε και  να διεκδικούμε .Για να μπορούμε να παίρνουμε επιχορηγήσεις και τα επόμενα χρόνια.»…

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα το «πρωτάθλημα » της Γ’ Εθνικής . Ένα πρωτάθλημα εντελώς  αλλιώτικο από τα άλλα. Που ουσιαστικά δεν είναι πρωτάθλημα . Από τη στιγμή που δεν κρίνεται σε δυο γύρους, αλλά μόνο σε ένα και  παίζουν μόνο στην έδρα της μιας από τις δυο ομάδες, δεν είναι καθόλου δίκαιο. Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια . Μοναδικό κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά των τερμάτων μιας ομάδας. Αυτών που έχει πετύχει με αυτά που έχει δεχτεί. Και παίζονται παιχνίδια ακόμα και μ’ αυτό προκειμένου να κερδίσει ένα σωματείο την άνοδο ή την παραμονή του . Κωμικοτραγικές καταστάσεις . Βέβαια όλα άρχισαν με τους καταρτισμούς(«μαγειρέματα»)  των ομίλων  στην αρχή της χρονιάς. Με τον διαχωρισμό των ομάδων του Πειραιά και της Αθήνας. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…..

Είναι κρίμα κι άδικο λοιπόν να υποβιβαστούν ομάδες κάτω από αυτές τις περίεργες συνθήκες ….

 

Γενικά η πορεία των Πειραϊκών σωματείων της Γ’ Εθνικής ήταν πολύ καλή .Ουσιαστικά μόνο η ΑΕ Μοσχάτου  δίνει αγώνα ζωής και θανάτου με τον Χαραυγιακό εκτός έδρας και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία . Οι Μοσχατιώτες σίγουρα αδικούνται από την βαθμολογική τους θέση , αφού οι συγκυρίες τους έφτασαν σε αυτή την κατάσταση….

Παραμένει όπως όλα δείχνουν στην κατηγορία το Κερατσίνι , μια σταθερή αξία στο χώρο που παλεύει αξιοπρεπέστατα εδώ και χρόνια παρά τα προβλήματα …

Η Προοδευτική πάλεψε όπως εκείνη ξέρει να παλεύει όλα αυτά τα χρόνια και η πορεία της θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ο ιστορικός  Εθνικός με τον Ντανιέλ Μπατίστα στον πάγκο του στα δυο τελευταία παιχνίδια κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό αποκαθιστώντας την τάξη….

Αξιοπρεπέστατη η πορεία του Αίαντα Σαλαμίνας που διεκδίκησε  ακόμα και την άνοδο λίγο πριν από το τέλος.

Ο Καραβάς στην πρώτη παρουσία  του μακριά από τα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά , τα κατάφερε άψογα . Μια ομάδα που ανέβηκε φέτος  επίπεδο σε όλους τους τομείς……

Έργα ανακαίνισης  ξεκινούν στο γήπεδο ΔΑΚ Κορυδαλλού . Με ενέργειες της δημοτικής αρχής θα γίνει αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα , ανακατασκευή αποδυτηρίων και wc σε όλους τους χώρους ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εργασίες όπως τοποθέτηση καθισμάτων στην εξέδρα , αναβάθμιση φωτισμού κλπ

 

Την αποχώρηση του από τα διοικητικά της ΑΕ Μοσχάτου ανακοίνωσε το κορυφαίο στέλεχος Βασίλης Γκούμας. Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα .Και αμέσως άρχισαν τα σενάρια για την… μεταγραφή του. Κάποιες φήμες κυκλοφόρησαν ενώ πιο προχωρημένος ο Νίκος Παπανικολάου της Χαραυγής ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφία μαζί του  γράφοντας :«Κάτι μεγάλο ψήνεται». Τι να εννοεί ο ποιητής;; Πάντως  δεν νομίζω ότι μιλούσε για …παστέλια . Εκτός αν εννοούσε ότι θα ….παστελώνουν μαζί στο μέλλον. Λέτε;;;

 

Όταν η δουλειά των προπονητών αναγνωρίζεται από τα σωματεία .

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα βρίσκεται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των Φιλάθλων ο Θοδωρής Ντέμος με τους συνεργάτες του .

Ο Μανώλης Πράσινος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΑΟ  Κορυδαλλό για τρίτο χρόνο . Μαζί του θα είναι και πάλι ο συνεργάτης του Μανώλης Καραντινός καθώς και ο προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Κατσικώστας .

Στον ΑΟ Χαλκηδόνα επανήλθε μετά από δυο χρόνια ο προπονητής Άρης Κακογιάννης  σε λημέρια που τα ξέρει. Εκεί που τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει πολύ καλά…..

Δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην προεδρία του Πήγασου Αγίου Διονυσίου ο Παύλος Καπνίσης  σε μια θέση που κάθισε για δυο χρόνια. Ο Παύλος που  είναι προπονητής ανέλαβε για να βοηθήσει τους δυο ηγέτες της ομάδας Γιώργο Κοκκινάκη και Κώστα Μαστρόκαλο οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα . Αρχικά ο ίδιος ήταν προπονητής στην ομάδα πριν αναλάβει την προεδρία. Στην τεχνική ηγεσία όμως του Πήγασου τα δυο τελευταία χρόνια βρίσκεται ο Μπάμπης Τοπίκογλου , ένας ικανότατος προπονητής με σημαντική προσφορά στην ομάδα….

 

Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού είναι ένα σωματείο  που τα δυο τελευταία χρόνια ενημερώνει με τον καλύτερο τρόπο όλους για όλα τα θέματα . Αθλητικά και μη. Κάτι μοναδικό για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Η δουλειά του Αντώνη Αναστασιάδη είναι σπουδαία και άξια συγχαρητηρίων…..

 

Δυστυχώς και αυτή την εβδομάδα δεν έλειψαν οι θάνατοι .Γι’ αυτό λέμε πάνω από όλα προέχει η υγεία για όλο τον κόσμο . Τίποτε άλλο.

« Έφυγε » από τη ζωή ο βετεράνος γκολκίπερ του Μοσχάτου Στάθης Συρίγος  προδομένος από την καρδιά του .

Μετά τον Κώστα Βαφειάδη , ένας ακόμα βετεράνος της Προοδευτικής έχασε τη σύζυγο του . Είναι ο Άγγελος Αντωνάκος , στον οποίο απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια , όπως και στην κόρη του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ένας ακόμα θάνατος στην οικογένεια της Προοδευτικής. Που θρηνεί τον χαμό του Ανδρέα Δεδάκη. Ενός αγνού φίλαθλου και από τους ιδρυτές του Συνδέσμου Φιλάθλων Προοδευτικής. Που μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στην ιδέα της «βυσσινί» ομάδας. Καλό ταξίδι φίλε Ανδρέα….