Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σε δυο μήνες και κάτι λήγει η προθεσμία για τα ερασιτεχνικά σωματεία να εγγραφούν στα  μητρώα της ΓΓΑ. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο αυτό . Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα .

Καταρχήν να πούμε ότι  μέχρι τώρα είναι νόμιμα τα 32 σωματεία που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣΠ.  Υπάρχουν βέβαια και γύρω στα 20 που έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και περιμένουν την έγκριση  η οποία καθυστερεί επικίνδυνα . Ενδέχεται όμως κάποια από αυτά τα έγγραφα όταν θα γίνει ο έλεγχος να μην περάσουν . Από κει και πέρα υπάρχουν σύλλογοι που όταν ρωτάς πως πάνε με τα δικαιολογητικά σου λένε αόριστα ….«προχωράμε». Και δυστυχώς υπάρχουν και σύλλογοι που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και το μέλλον τους φαίνεται αβέβαιο.

Και όπως μαθαίνω υπάρχουν Ενώσεις που η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Δεν ξέρω τι θα γίνει και αν δοθεί παράταση .

Αυτό που ξέρω είναι ότι , όσον αφορά τον Πειραιά , τα χέρια των υπευθύνων είναι «δεμένα ». Γιατί με αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό . Αφού δεν ξέρουν πόσες ομάδες θα κατέβουν να παίξουν  ενώ ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα και με την συγκρότηση της  Γ’ Κατηγορίας…..

 

 

Την πρώτη τους επίσημη παρουσία μετά την εκλογή τους πραγματοποίησαν χθες  τα κορυφαία στελέχη της ΕΠΣΠ ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας και ο Γενικός Γραμματέας Απόστολος Μαρούλης που εκπροσώπησαν την Ένωση στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…..

 

Μέσα στη προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η  διοίκηση της ΕΠΣΠ και θα αποφασίσει για τους νέους προέδρους  που θα αναλάβουν τις Επιτροπές. Η  επόμενη κίνηση θα είναι οι επικεφαλείς  των Επιτροπών να ορίσουν τα μέλη τους…..

 

Αλλαγή σκυτάλης στην Προοδευτικής . Ο Βασίλης Κατσαρός επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για να την βοηθήσει να φτάσει και πάλι ψηλά . Με την εμπειρία του ο ικανότατος ηγέτης  είναι αποφασισμένος να αλλάξει πολλά . Μαζί του θα είναι σίγουρα επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και η μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα  Αντώνης Αραβαντινός .  Ένας σπουδαίος παράγοντας με τεράστια εμπειρία και δυναμική που θα μπορέσει να βάλει σε τάξη αρκετά πράγματα. Και φυσικά μαζί τους ο επίτιμος Πρόεδρος των “βυσσινί” Γιώργος Λεκάι, ένας αγωνιστής του σωματείου, που έχει προσφέρει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια στο σύλλογο…….

Σίγουρα θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στην ομάδα . Ο Γρηγόρης Δράγαζης κορυφαίο στέλεχος και ο Αντώνης Καλαμάκης προπονητής για πολλά χρόνια δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Και οι δυο είναι Προοδευτικάνοι «από κούνια»….

Όπως είπε ο  Β. Κατσαρός στόχος της ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο ισχυρό αγωνιστικά με σωστές κινήσεις αλλά και διοικητικά χωρίς να αλλάζουν συνεχώς στελέχη …

Η Προοδευτική αυτή την περίοδο χρειάζεται οργάνωση ,αλλά και ηρεμία. Και γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι…..

 

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση για την προσεχή Τρίτη 29/6  της ΑΕ Μοσχάτου . Έτσι  αποφάσισε η διοίκηση του συλλόγου αιφνιδιάζοντας τους πάντες εφαρμόζοντας το άρθρο 41 του νόμου 4809/21 σχετικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας  αφού« οι συνελεύσεις σε κλειστούς χώρους απαγορεύονται βάση των σχετικών μέτρων που δεν επιτρέπουν συμμετοχή άνω των 14 ατόμων ενώ η εναλλακτική της τηλεδιάσκεψης θα δημιουργούσε σχετικές δυσκολίες σε αρκετά μέλη μας που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία.

Το Καλοκαίρι και ο καύσωνας δεν είναι ιδανικές συνθήκες για να συγκληθεί μια συνέλευση σε ανοικτό χώρο.».Η Γενική Συνέλευση παίρνει λοιπόν παράταση για τον προσεχή χειμώνα , (από τον Νοέμβρη ) Μέχρι τότε η διοίκηση της ΑΕΜ θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο ..

«Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς. Συνεχίζουμε αποφασισμένοι.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου….

 

 

Τέλος από τον Αίαντα Σαλαμίνας ο Βαγγέλης Λαϊβεράς . Ο ικανότατος τεχνικός ανακοίνωσε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους…

Ο Βαγγέλης δεν είναι τυχαίος για τον σύλλογο . Εχει υπηρετήσει τον Αίαντα από διάφορες θέσεις .  Σαν ποδοσφαιριστής, σαν διοικητικό στέλεχος, σαν μέλος του τεχνικού τιμ αλλά και σαν επιτυχημένος προπονητής . Πάνω από όλα όμως είναι οπαδός του Αίαντα, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας….

 

 

Μια πολύ σπουδαία κίνηση παράδειγμα προς μίμηση . Με απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά τοποθετήθηκε απινιδωτής στα γραφεία του Αετού Κορυδαλλού για τις ανάγκες των παιδιών που αθλούνται στα γήπεδα του Ασύλου…

Όπως ανακοίνωσε  η διοίκηση του Αετού οι

περισσότεροι προπονητές της ομάδας  είναι πιστοποιημένοι BLS (καρδιοαναπνευστικη αναζωογόνηση με χρήση απινιδωτή), αφού εδώ και αρκετό καιρό είχαν παρακολουθήσει το σεμινάριο που είχε διοργανώσει ο Δήμος Κορυδαλλού…..

 

Μετά από 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς  αποφάσισε να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ΑΕ Περάματος ο Κώστας Ζαχαρόγλου . Ένας σπουδαίος και δραστήριος παράγοντας με πάθος και ήθος . Στελέχη σαν τον Κώστα τους έχει ανάγκη του Πειραϊκό ποδόσφαιρο και σίγουρα η αποχώρηση τέτοιων σπουδαίων ανθρώπων αποτελεί πλήγμα….

 

Όπως πλήγμα αποτελεί και η παραίτηση του Νίκου Σίμου από τις ακαδημίες της Χαραυγής για λόγους υγείας. Ο Νίκος ήταν η «ψυχή» των υποδομών του συλλόγου  και από τα χέρια του έχουν αναδειχτεί σπουδαία ταλέντα . Τεράστιος παράγοντας ο Νίκος Σίμος . Σε προσφορά αλλά και σε χαρακτήρα…..

 

 

Αλλαγή χλοοτάπητα στο  γήπεδο Χαραυγής μετά από 17 χρόνια. Παράλληλα θα γίνουν εργασίες βελτίωσης και στους διαφόρους  χώρους αλλά και στον ηλεκτροφωτισμό. Η δημοτική αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας δίνει πάντα λύσεις στα προβλήματα……

 

 

Ο κύκλος του σαν προπονητής ολοκληρώθηκε. Από δω και πέρα ο Γιώργος Κωττάκης θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν τεχνικός διευθυντής . Σε επικοινωνία του μαζί μας ο έμπειρος προπονητής και μέλος της διοίκησης των Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιά μας είπε:

«Πήρα αυτή την απόφαση μετά από αυτά που βλέπω να γίνονται  στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Για να φτιάξει λοιπόν ξανά θα πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν σταματήσει να είναι προπονητές να γίνουν τεχνικοί διευθυντές . Με αυτόν τον τρόπο  θα μεταδώσουν σε ποδοσφαιριστές και προπονητές  πράγματα του ποδοσφαίρου που πολλοί δεν ξέρουν. Να μπει επιτέλους μια τάξη στον Πειραϊκό χώρο και να αρχίσουν να βγαίνουν ταλέντα, κάτι που μόνο ο Ολυμπιακός κάνει μέχρι τώρα.  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια  στους ήρωες παράγοντες που κρατάνε με νύχια και με δόντια τις ομάδες τους σε αυτές τις δύσκολες περιόδους  για το ποδόσφαιρο . Τέλος εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση της ΕΠΣΠ και προσωπικά στον πρόεδρο Γιάννη Σπάθα .»

 

 

Σε τροχαίο με τη μηχανή του τραυματίστηκε ο  προπονητής των Νέων Ευγένειας Δημήτρης Αλειφεράκης που κτύπησε στο γόνατο και στο χέρι. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό και σύντομα ο Δημήτρης θα είναι και πάλι υγιής όπως πριν.

Ο εκλεκτός τεχνικός έκανε δήλωσε συγχαίροντας την διοίκηση που κράτησε όλους τους παίκτες για τη νέα περίοδο , αλλά και τα νέα παιδιά που παρέμειναν στην ομάδα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:« Έχω να πω δυο μπράβο .Το  πρώτο  στη διοίκηση των Νέων Ευγένειας που κατάφερε  να συνεχίσουν και στην νέα χρονιά όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν πέρσι..μια χρονιά με αβέβαιο μέλλον. Και το  δεύτερο και μεγαλύτερο ανήκει στα νέα παιδιά που έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες και εκτίμησαν τις προσπάθειες των ανθρώπων που απαρτίζουν τη διοίκηση. Συγχαρητήρια σε όλους»……

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει  στην ΑΕ Χατζηκυριακείου ο Παύλος Πλαφαδέλης . Η αξία , η δουλειά αλλά και το έργο αναγνωρίστηκαν από τη διοίκηση…..