Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σίγουρα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με  τις προηγούμενες χρονιές . Από όλες τις πλευρές . Αυτό το γνωρίζουμε  όλοι . Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι η έκταση του προβλήματος . Καταρχήν δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν έχουν ακόμα φτιάξει τα χαρτιά για την νομιμοποίηση τους. Η προθεσμία που έχει δώσει η ΓΓΑ λήγει στις  31 Αυγούστου. Αλλά με τον ρυθμό που λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΓΓΑ και της ΕΠΟ ( αλήθεια ποιος είναι πραγματικά αρμόδιος;) δύσκολα θα προλάβουν τα σωματεία . Ειδικά κάποια από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται στο «μηδέν». Λέγεται ότι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση . Κι αν ναι , μέχρι πότε;

Με αυτές τις συνθήκες πάντως δεν είναι εύκολο να γίνει προγραμματισμός πρωταθλημάτων αφού ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες ομάδες ΔΕΝ θα λάβουν μέρος. Οπότε ακόμα όλα είναι στον αέρα……

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά και θα ανακοινώσει τις  επιτροπές της . Θα υπάρχουν νέα άτομα στα οποία η Ένωση δίνει την δυνατότητα να προσφέρουν και να βοηθήσουν  την καινούργια προσπάθεια …..

Ανοίγουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους από τις 15 Ιουλίου και με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση πρόσβαση  θα έχουν αυτοί που  έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους. Οπότε νέα δεδομένα και σε αυτή την περίπτωση . Να δούμε πως θα μπορέσει αυτό να εφαρμοστεί  για ποδοσφαιριστές, παράγοντες φιλάθλους…..

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

θα διεξαχθεί με 86 ομάδες εκτός απροόπτου , οι οποίες θα μοιραστούν σε 7 ομίλους. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι για τη νέα σεζόν θα διατηρηθεί  αυτόνομος ο κρητικός όμιλος,.  Φυσικά δεν θα ανέβει καμία ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα τα οποία διακόπηκαν λόγω της πανδημίας .

Θα επανέλθουν τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών Ενώσεων, καθώς θα προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική οι 28 από τις 56 ομάδες.

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην Προοδευτική και   ήλθαν άνω – κάτω τα πράγματα . Ο Βασίλης Κατσαρός πριν προλάβει να ΞΑΝΑγίνει παρόν, έγινε ΞΑΝΑ παρελθόν. Διαφωνώντας με κάποιες καταστάσεις στον σύλλογο. Η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη στην ομάδα και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους . Γιατί το σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ αγαπούν παθολογικά την Προοδευτική . Και την βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του και  τη θέση του.

Ηγετικό ρόλο στον σύλλογο έχει ήδη αναλάβει ο έμπειρος παράγοντας Αντώνης Αραβαντινός που είχε χθες βράδυ συνάντηση με τα παιδιά της  NO GATE.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις που είχαν στόχο το καλό της ομάδας.

«Δεν υπάρχει στρατηγός στην Προοδευτική. Όλοι είμαστε στρατιώτες σε μια μεγάλη ομάδα όπου πυρήνας της είναι ο κόσμος.  Γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι »δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός προσθέτοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια όλοι χρειάζονται και κανένας δεν περισσεύει .

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του Γιώργου Λεκάι , ενός ανθρώπου που στήριξε την Προό σε πολύ δύσκολες στιγμές . Συγκεκριμένα είπε: «εγώ είμαι ένας απλός στρατιώτης της ομάδας με αγώνες και θυσίες. Πάνω απ όλους μας  είναι η Προοδευτική .
Δεν υπάρχει  λόγος για καμία αντιπαράθεση από κανένα . Όλα θα γίνουν όπως πρέπει ώστε να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει.»

Την  Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση και θα συζητήσει με όλα τα τρέχοντα θέματα. Αναμένεται να παραστεί και ο Βασίλης Κατσαρός προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτηση του .

Από κει και πέρα θα αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει , βάσει του νόμου, τη θέση του προέδρου.

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος προπονητής , που σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έχει εργαστεί ξανά στην ομάδα στο παρελθόν.

Όσον αφορά τον επιχειρηματία Βασίλη Γκούμα που είχε ανακοινωθεί ότι θα βοηθήσει την ομάδα , μάλλον δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση αυτή….

Δεύτερη « ντρίπλα» από τον Στέφανο Φαναρίτη, όσον αφορά την ΑΕ Μοσχάτου . Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης γεγονός που αιφνιδίασε όλους  , έφερε στην ομάδα  και τον γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Πάτση που είναι παράλληλα πρόεδρος στον Διαγόρα Ρόδου και θα βοηθήσει τους Μοσχατιώτες στη νέα τους προσπάθεια.

Μήπως ο Φαναρίτης ετοιμάζει και τρίτη …ντρίπλα;; Αυτό θα ξεκαθαρίσει σύντομα .Πάντως όπως λέει και το τραγούδι του Στέλιου Ρόκκου  «Μα δεν τελειώνουν
οι αγάπες οι μεγάλες δεν τελειώνουν πονάνε, υποφέρουνε, ματώνουν κι αρχίζουν πάλι απ’ την αρχή». Αυτά…..

Από τα παστέλια και τα μαντολάτα του Γκούμα στα γαλακτομπούρεκα και τους μπακλαβάδες του Τάτση!!!

ΑΕ Μοσχάτου μια ομάδα που δεν συστήνεται  για …διαβητικούς……

 

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για το Κερατσίνι . Η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία , κάνοντας υπερβάσεις όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επιτυχημένος πρόεδρος Μάκης Αποστόλου τονίζοντας ότι «Όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια που κάναμε.». Πρόσθεσε όμως με νόημα : «Ελπίζουμε ότι όσοι μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα μας, να το κάνουν με πράξεις και να μην μείνουν στα λόγια.»…..

 

Τέλος από τον ΑΟ Καραβά ο προπονητής Γιώργος Αντωνόπουλος . Ένας πολύ καλός τεχνικός με ήθος που πρόσφερε πολλά στην ομάδα και το έργο του αναγνωρίστηκε από όλους. Τώρα ο σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του ενώ ετοιμάζει και μεταγραφές που θα τον  ενισχύσουν σημαντικά. ….

 

Σημαντικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά αναμένεται να παίξει φέτος η Ελλάς Ποντίων . Η ομάδα ενισχύεται αγωνιστικά αλλά και διοικητικά  σε τεράστιο βαθμό. Για να προχωρήσει όμως χρειάζεται να βελτιωθεί και επικοινωνιακά . Δεν νοείται ένας τεράστιος και ιστορικός σύλλογος να δίνει μονόπλευρη ενημέρωση. Υπάρχουν και άλλα σάιτς αλλά και εφημερίδες που μπορούν να αναφέρουν και να προβάλλουν τις δραστηριότητες της Ελλάδας Ποντίων . Και μάλιστα εντελώς δωρεάν……

 

Η μεταγραφή του Σταμάτη Σαπαλίδη στην Ελλάδα Ποντίων είναι ένα δείγμα  για τους στόχους της ομάδας. Ο ικανότατος και κορυφαίος φορ  έχει προσφέρει πάρα πολλά , σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε . Τεράστιος παίκτης και πάνω από όλα σπουδαίος χαρακτήρας….

 

Την προσεχή Κυριακή 4 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο γήπεδο Δραπετσώνας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του ΑΣ Ποντίων «μιας παράξενης και δύσκολης ποδοσφαιρικής σεζόν.» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και προσθέτει:

«Αφού βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς των μικρών αθλητών με την γυναικεία μας ομάδα, όλα τα ηλικιακά τμήματα συγχρόνως με την αντρική ομάδα, θα ακολουθήσει πλούσιο τραπέζι με εδέσματα ψητά στα κάρβουνα και λιχουδιές που θα ετοιμάσουν οι μαμάδες των παιδιών του συλλόγου.

Γιατί εμείς στην ΠΟΝΤΊΩΝ ξέρουμε να διασκεδάζουμε καλά παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Καλό καλοκαίρι σε όλους, ραντεβού τον Σεπτέμβρη με υπόσχεση να είμαστε όλοι στα πόστα μας. Μείνετε ασφαλείς!»…..

 

Τελικά δεν ευοδώθηκε η συνεργασία της Χαλκηδόνας με τον Άρη Κακογιάννη . Ο ικανός τεχνικός προτίμησε να αναλάβει την ΑΕ Μοσχάτου , στις ακαδημίες της οποίας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νικαιώτικου συλλόγου Δημήτρης Κούρτης  αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στον προπονητή πρόσθεσε με νόημα:

«Του συστήνουμε να είναι περισσότερο προσεκτικός στο μέλλον , γιατί οι συμφωνίες γενικά αλλά και ειδικά στο χώρο του Πειραϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να τηρούνται με δέουσα επιμέλεια και σεβασμός προς τα σωματεία.».

Νέος τεχνικός στη Χαλκηδόνα ανέλαβε ο φιλόδοξος και εργατικός Τάσος Ανδριώτης.

Νέα πανίσχυρη διοίκηση εκλέχτηκε στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού με επικεφαλή τον κ. Σίμο Καραουλάνη . Πολλά σημαντικά στελέχη μετέχουν στο καινούργιο σχήμα , που σίγουρα θα βοηθήσουν την ομάδα . Όμως η μεγάλη δύναμη στην ομάδα είναι …εξωδιοικητική. Αντώνης Αναστασιάδης κύριοι. Ο άνθρωπος που προβάλλει όσο κανείς το έργο και τα θέματα της ομάδας, αλλά και της επικαιρότητας…..

Στις 2 Αυγούστου ξεκινά την προετοιμασία της η Χαραυγή , αλλά η οργάνωση και ο προγραμματισμός από τον  προπονητή Γιάννη Κούση έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Ήδη κλείστηκαν και ανακοινώθηκαν τα επτά πρώτα φιλικά που θα δώσει η ομάδα .

Νέα διοίκηση με υψηλούς  στόχους αλλά και άρωμα γυναίκας  εκλέχτηκε στον Άρη Αμφιάλης με πρόεδρο τον Γιώργο Χάλαρη . Κύριο χαρακτηριστικό του Δ.Σ. είναι  ότι από τα 13 μέλη τα 5 είναι εκπρόσωποι του ωραίου αλλά όχι ασθενούς φύλου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου ο ταλαντούχος Νίκος Νικολάου . Ένας καταρτισμένος και σοβαρός προπονητής Οι αξίες αναγνωρίζονται ……

Ελεύθερος έμεινε από τον Σαρωνικό Αίγινας ο Μαλντίν Λαλάι .Ο 23χρονος επιθετικός που έμεινε για δυο χρόνια στον νησιώτικο σύλλογο  την τελευταία  περίοδο προ κορωνοϊού  σημείωσε 12 τέρματα και πρόσφερε πολλά στην ομάδα . Ο Λαλάι παλαιότερα αγωνίστηκε στον Αστέρα Νίκαιας όπου ξεχώρισε …..

Γεννημένος για τα …γήπεδα είναι  ο ταλαντούχος αμυντικός  του ΑΟ  Καραβά Μάριος Κερίμ .Εκεί είναι η ζωή του Εκτός από εξαιρετικός παίκτης είναι ο επικεφαλής του συνεργείου ανακαίνιση(η εταιρεία ανήκει στον πατέρα του)   και ο ιθύνων νους αυτή την περίοδο  του γηπέδου Χαραυγής  . Παλαιότερα  είχε  αναλάβει την ανακατασκευή των γηπέδων Νίκαιας και Ρέντη….

«Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι » ο Λευτέρη Κωφός , ένας σπουδαίος παράγοντας και άνθρωπος . Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια κορυφαίο ηγετικό στέλεχος ( Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ) των Νέων Ευγένειας καθώς και πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Κερατσινίου «Η Πρόοδος ». Στην κηδεία του που έγινε την Τετάρτη  παραβρέθηκε πλήθος κόσμου τόσο από τον αθλητικό όσο και από τον πολιτικό χώρο. Γιατί ο Λευτέρης ήταν αγαπητός σε όλους . Καλό ταξίδι φίλε….